בירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?
-
@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
היא המציאה הרבה דברים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן, ולא היו שילוב בין שני דברים.
האנושות לא חידשה דבר באופן מהותי.
המדע הוא "הנדסה לאחור" של המציאות והטבע שהקב"ה ברא, שעל פי תצפיות והיגיון אני מניח מה אמורה להיות התוצאה של דברים.
ולכן כבר אמר דיוויד יום, שיש בעיה עקרונית בגישה הזו, כי אין שום דבר שמבטיח לי ב100% שזה שהתפוח נפל לקרקע 1000 פעמים זה מה שיקרה בפעם ה1001.
אמרו לו, אבל האינדוקציה (ככה נקראת השיטה הזו) עובדת. אמר להם, כן, אבל לא בטוח שהיא תעבוד בפעם הבאה
-
@merzaiov כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
אפשר לשוחח איתך באיזשהו דרך אשי?
-
@merzaiov כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
אפשר לשוחח איתך באיזשהו דרך אשי?
@אברהם-גלסר
ניסיתי משם ולא מצאתי שום מקום ליצרת קשר או פרטי קשר -
@תותחוביץ כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
דבר ראשון לא יקח הרבה זמן עד שלציבור ימאס לשלם על משהו שלא עולה לאף אחד כלום
שימאס, אבל הוא יהיה תלוי בהם.
ולא יקח הרבה זמן עד שתקום ממשלה סוציאליסטית שתפקיע מהם את השליטה
איך היא תפקיע? הכוח שלהם יהיה חזק מידי
שליטה על מה יהיה להם?
על הכל
אבל מה בעלי חברות הרובוטים יעשו? יקחו כסף על השימוש? ומה הם יעשו בכסף? יקנו רובוטים? זה הדבר היחיד שעולה כסף.....
עד לעתיד שבו לא יהיה שום דבר שעולה כסף יש "קצת" מרחק.
דוגמא קטנה:קובלט. מחצב שנמצא בכמעט כל מוצר אלקטרוני היום. המכרות נמצאים בעיקר בקונגו.
גם אם רובוטים יעשו את זה, אז חברת המכרות תקנה את הרובוטים מחברה X? אבל גם חברה Y צריכה קובלט לרובוטים שלה.
וחברת השינוע עד לנמל, היא בכלל משתמשת ברובוטים של חברה Z.
והספינה? אולי משתמשת ברובוטים של חברה Y, אבל היא עצמה חברה נפרדת וצריך לשלם גם לה.
שלא לדבר על השבטים הקונגולזים שזה בשטחם ורוצים כסף כדי שלא יפגעו במכרות.למעשה, אין מצב שבו אין תשלום.
אולי אין מטבעות, אבל תמיד אנשים ירצו דברים ויצטרכו לשלם תמורתם.
תרצה מורה פרטי לילד שלך? גם אם הוא יהיה רובוט, למה שהחברה תתן לך אותו בחינם? היא תשכיר לך אותו.
ומה הבעלים של החברה יעשה עם הכסף? הוא יקנה איתו בית.
ומה המוכר של הבית יעשה? יקנה אוכל.
ומה המוכר בסופר יעשה?
ישלם לילד שלך על בייסיטר לתינוק שלו
המערכת הכלכלית הרבה יותר מידי מורכבת ומבוזרת בשביל חזון (דיסטופי, יש לציין) שבו אין כסף ואין תשלום.
@מישהו12 כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
המערכת הכלכלית הרבה יותר מידי מורכבת ומבוזרת בשביל חזון (דיסטופי, יש לציין) שבו אין כסף ואין תשלום.
ברור
אתה צודק לחלוטין
אבל אם כבר דנים באשכול המכובד הזה על האפשרות שהבינה תחליף את האנשים בהכל
אז יש גם מה לדון על האם בעלי חברות הAI ירצו שזה יקרה
והם לא ירצו שזה יקרה כי בדיוק כמו שאמרת הוא ירצה להשכיר מורה פרטי לילד שלי ולא יתנו לי רובוט שיכול גם ללמד את הילד שלי....
הם לא יתנו לAI שנגיש לציבור בחינם להיות שווה ערך לשרות שהם יכולים לספק לציבור בתשלום.....אז אולי יהיה AI שיכול להחליף את כולם אבל אף אחד לא יתן לו להחליף את כולם
-
ב בינארי חכם התייחס לנושא זה
-
@יוסף3 כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
תאוריות מדעיות מבוססות בראש ובראשונה על תצפיות, ניסויים ונתונים אמפיריים – לא על טיעון פילוסופי
אם היית מדען אצלי - הייתי מפטר אותך.
גילויים לא מגלים על ידי ניסויים, אתה יכול לנסות את העולם במשך כל ימי חייך ולא לגלות כלום.
הפילוסופיה היא זו שמגלים איתה דברים.
רק אחרי זה מתחילים בשלב הניסויים..@בינארי-חכם כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
זה כמו המומחים של המאה ה-19 שטענו שרכבות מהירות יגרמו לנוסעים למות מחנק כי הם פשוט לא מסוגלים היו לדמיין קבינה סגורה וממוזגת. 'לעולם לא' בטכנולוגיה בדרך כלל מתורגם ל-'כמה שנים בודדים' ."
כתבתי כבר למעלה מ8 פעמים, כבר ב23 ציטטו לנו את כל הציטוטים האלה, ואמרו שזה רק עניין של זמן.
אני מדבר על זה שיש מגבלות אנושיות.
אם אתה טוען שלא בלי להסביר יש שני אפשרויות.
או שאתה סובר כמו התאוריות על השכל של המדענים, אבל זה כפירה.
או שאתה פשוט כותב בלי לחשוב.@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
כתבתי כבר למעלה מ8 פעמים, כבר ב23 ציטטו לנו את כל הציטוטים האלה, ואמרו שזה רק עניין של זמן.
אני מדבר על זה שיש מגבלות אנושיות.אתה מדבר על AGI חזקה או אפילו גם על חלשה?
ואשמח גם שתענה באשכול כאן -
ואשמח גם שתענה באשכול כאן@בינארי-חכם
מציע לך גם לפתוח נושא על שילוב AI עם מחשב קוונטי
לדעתי [ואני לא מבין כלום לא בזה ולא בזה...]
זה יכול לפרוץ את תקרת הזכוכית של האנושות.... -
@בינארי-חכם
מציע לך גם לפתוח נושא על שילוב AI עם מחשב קוונטי
לדעתי [ואני לא מבין כלום לא בזה ולא בזה...]
זה יכול לפרוץ את תקרת הזכוכית של האנושות....@אלף-שין
דווקא גוגל הישקיעו לאחרונה כעשר מיליון דולר ב3-4 אוניברסיטאות בשביל חקר שילוב בינה מלכותית עם מיחשוב קוונטי
כך שגם לזה יש סיכוי...:
ואם בוער לך אני יכול לעשות אשכול על זה האם זה אומר שגוגל נותנת לזה סיכוי או לא כי הרי עשר מליון זה מאוד קצת
||פעם הבאה כשאתה מתכוון להיות ציני תביא דוגמאות ממה שאתה כן מבין כי אחרת זה עלול להיות לא נעים....|| -
@אלף-שין
דווקא גוגל הישקיעו לאחרונה כעשר מיליון דולר ב3-4 אוניברסיטאות בשביל חקר שילוב בינה מלכותית עם מיחשוב קוונטי
כך שגם לזה יש סיכוי...:
ואם בוער לך אני יכול לעשות אשכול על זה האם זה אומר שגוגל נותנת לזה סיכוי או לא כי הרי עשר מליון זה מאוד קצת
||פעם הבאה כשאתה מתכוון להיות ציני תביא דוגמאות ממה שאתה כן מבין כי אחרת זה עלול להיות לא נעים....||@בינארי-חכם
חלילה זה לא היה ציניות
אלא באמת שנים אני מנסה לברר אצל מי שמבין
ולא קיבלתי תשובה -
@בינארי-חכם
חלילה זה לא היה ציניות
ולא קיבלתי תשובה -
ואשמח גם שתענה באשכול כאןאני חושב שאם נעבור על ההגדרה של AGI כל חלק בזה אנחנו לא ממש רחוקים ההבדל נעוץ בסדר גודל לא הבדל מהותי.
גם כרגע AI יכול ללמוד, לתכנן, לעבור מנושא לנושא, ולהבין
רק את הכל הוא עושה בצורה דיי דפוקהמישהו הגדיר לי שAI זה כמו ברווז
גם עף, גם הולך, גם שוחה.
אבל עף כמו ברווז, הולך כמו ברווז, ושוחה כמו ברווזגם ללמוד להתאים את עצמו לסגנון שלך זה למידה רק למידה מאד פשוטה
ולהישאר ממוקד בנושא השיחה ולענות לדברים צדדיים כמו מילות נימוס ולחזור לנושא הוא מצליח ברמה מסוימת
לתכנן עבודה בשלבים הוא גם מצליח
ולהבין את העולם הוא לא מצליח אבל רק בגלל שהוא במגבלת השרתים אם היה לו גישה לחיישנים של תחושה אולי הוא היה מבין יותר
אז אולי זה רק עניין של סדר גודל (הבדלי סדר גודל גדולים מאד אבל עדיין רק הבדלי סדר גודל )שכמו ש @אלף-שין אמר אולי אם השרתים יהיו קוונטים זה יוכל לסגור את הפער הזה או אם יצליחו להקטין ולייעל את השבבים בפער משמעותי -
@אלף-שין עולם המחשוב הקוונטי מתפתח כל הזמן בצורה מרשימה.
פשוט, עדיין הוא לא הגיע למימוש ברמת המשתמש הפשוט לכן אנחנו לא שומעים עליו, בדיוק כמו ש'בינה מלאכותית' לפני 3 שנים היה נשמע משהו של מד"ב או אקדמי מעמיק.
פשוט, עדיין הוא לא הגיע למימוש ברמת המשתמש הפשוט לכן אנחנו לא שומעים עליו, בדיוק כמו ש'בינה מלאכותית' לפני 3 שנים היה נשמע משהו של מד"ב או אקדמי מעמיק.
אולי אם השרתים יהיו קוונטים זה יוכל לסגור את הפער הזה או אם יצליחו להקטין ולייעל את השבבים
מה שאמרתם זה טעות של חובבנים כי אין כזה דבר 'שרת קוונטי' ומחשב קוונטי למשתמש פשוט (לא שאני שולל שיבוא יום ולכל אחד יהיה כזה בכיס אבל טכנית אין לך מה לעשות עם זה) זה לא ההגדרה של מחשב קוונטי כי אפילו העתק הדבק נורמלי אי אפשר לעשות שם וזה תמיד יהיה חייב להיות מחובר למחשב נורמלי כי אי אפשר לצרוב עליו מידע (כי אז זה כבר לא קוונטי אלא בינארי) ומחשב קוונטי לא מקרב את הAGI כי זה שני מושגים שונים לגמרי
ואולי באמת כדי לעשות אשכול שבו ישאלו הבורים את שאלותהים ודיוניהם על המיחשוב קוונטי
-
@בינארי-חכם
חלילה זה לא היה ציניות
ולא קיבלתי תשובה@אלף-שין כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
חלילה זה לא היה ציניות
ולא קיבלתי תשובהזה לא יפרוץ יותר מאשר AGI חזק על שרת רגיל
-
אולי אם השרתים יהיו קוונטים זה יוכל לסגור את הפער הזה או אם יצליחו להקטין ולייעל את השבבים
מה שאמרתם זה טעות של חובבנים כי אין כזה דבר 'שרת קוונטי' ומחשב קוונטי למשתמש פשוט (לא שאני שולל שיבוא יום ולכל אחד יהיה כזה בכיס אבל טכנית אין לך מה לעשות עם זה) זה לא ההגדרה של מחשב קוונטי כי אפילו העתק הדבק נורמלי אי אפשר לעשות שם וזה תמיד יהיה חייב להיות מחובר למחשב נורמלי כי אי אפשר לצרוב עליו מידע (כי אז זה כבר לא קוונטי אלא בינארי) ומחשב קוונטי לא מקרב את הAGI כי זה שני מושגים שונים לגמרי
ואולי באמת כדי לעשות אשכול שבו ישאלו הבורים את שאלותהים ודיוניהם על המיחשוב קוונטי
@בינארי-חכם כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
מה שאמרתם זה טעות של חובבנים כי אין כזה דבר 'שרת קוונטי' ומחשב קוונטי למשתמש פשוט
איך זה טעות?
זה בדיוק, אבל בדיוק מה שאמרתי

שעדיין אין לזה מימוש למשתמש הפשוט. -
@בינארי-חכם כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
מה שאמרתם זה טעות של חובבנים כי אין כזה דבר 'שרת קוונטי' ומחשב קוונטי למשתמש פשוט
איך זה טעות?
זה בדיוק, אבל בדיוק מה שאמרתי

שעדיין אין לזה מימוש למשתמש הפשוט.@מישהו12
זה לא עניין כמה זה יתפתח גם עם יהיה מחשב קוונטי שלם (מאה מליון יונים) לא יהיה לך מה לעשות עם זה בתור משתמש פשוט -
@בינארי-חכם
ננסה לא לסטות מהנושא אז רק בקצרה
מחשב קוונטי בקיצור נמרץ הוא מחשב שמשתמש בביטים שנמצאים במצב של סופר-פוזיציה מה שמאפשר לכל ביט להכיל מספר מצבים בו זמנית כל ביט כזה משפיע על ביט אחר שנמצא במצב דומה
וולכן כל ביט נוסף מכפיל את כמות הביטים שלפניו (כמו שאתה בטח מבין כ"בינארי-חכם" ככה עובדת ספירה בינארית)
מה שאומר שאם קודם למשל היה 3 ביטים זה היה כוח של 3 ביטים עכשיו כשהם קוונטים יש להם כוח של9
וזה מסתבר גדיל משמעותית את יכולת החישוב
ולכן אם יהיה ג'ימני ישב על מחשבים קוונטים אז חוות השרתים של ג'ימני יכפילו את כוחם פי סכום אינסופי
שזה דיי משפר את הסיכויים..... -
@בינארי-חכם
האשכול שם הוא גם לדיונים? -
@בינארי-חכם
האשכול שם הוא גם לדיונים?@תותחוביץ
כן -
אפרופו מיחשוב קוונטי, מומלץ לראות את העדכון שכתבתי היום על ההשקעה של גוגל בתחום:
https://mitmachim.top/post/1169494 -
@בינארי-חכם
ננסה לא לסטות מהנושא אז רק בקצרה
מחשב קוונטי בקיצור נמרץ הוא מחשב שמשתמש בביטים שנמצאים במצב של סופר-פוזיציה מה שמאפשר לכל ביט להכיל מספר מצבים בו זמנית כל ביט כזה משפיע על ביט אחר שנמצא במצב דומה
וולכן כל ביט נוסף מכפיל את כמות הביטים שלפניו (כמו שאתה בטח מבין כ"בינארי-חכם" ככה עובדת ספירה בינארית)
מה שאומר שאם קודם למשל היה 3 ביטים זה היה כוח של 3 ביטים עכשיו כשהם קוונטים יש להם כוח של9
וזה מסתבר גדיל משמעותית את יכולת החישוב
ולכן אם יהיה ג'ימני ישב על מחשבים קוונטים אז חוות השרתים של ג'ימני יכפילו את כוחם פי סכום אינסופי
שזה דיי משפר את הסיכויים.....@תותחוביץ
החסרת את העיקר שהם בעצם גם '0' וגם '1' בו זמנית כך שזה לא רק הגודל אלא גם הסוג ולכן זה מהווה סכנה על ההצפנה הסטנדרטית בימינו...ולא ואני חוזר זה לא יעזור אם גמיני יהיה על שרתים קוונטים... כי זה לא מיועד לזה
אולי הייתי צריך לכנות את השם משתמש שלי 'קוונטי חכם'
-
לאחר סיכום של AI לשרשור הארוך הזה... אני חייב לומר שאני נוטה להסכים עם @NH.LOCAL`ו-@י.-פל.
אחרי הכל, הטכנולוגיה לא ממש מחכה לנו, ואנחנו מתקדמים בקצב מטורף שקשה לנו בכלל לתפוס.למי שלא מכיר - ריי קורצווייל הוא מדען וממציא מדהים (זה שהמציא את הסינתיסייזרים, ה-OCR וסורק התמונות), הוא מדבר על עיקרון שנקרא "חוק התשואה המאיצה". הרעיון הוא פשוט: המוח שלנו רגיל לחשוב בצורה קווית (צעד אחרי צעד-באותו קצב), אבל הוא אומר שהטכנולוגיה מתקדמת בקצב שמכפיל את עצמו כל הזמן – כמו 2 כפול 2 שזה 4, ואז 8, 16, 32 וכן הלאה. הוא טוען שזו הדרך הנכונה לחזות את התקדמות הטכנולוגיה.
הבנאדם הזה קלע בול בעבר שוב ושוב בתחזיות שלו. הוא חזה את נפילת ברית המועצות בגלל הפקסים והטלפונים, הוא חזה שמחשב ינצח את אלוף העולם בשחמט בשנות ה-90 (כמו שקרה עם דיפ בלו ב-97), והוא חזה את מהפכת האינטרנט והסמארטפונים עוד כשאנשים בקושי ידעו מה זה מחשב אישי.קורצווייל טוען שנגיע ל-AGI כבר ב-2029. פעם כולם חשבו שהוא הוזה, אבל היום - אפילו ראשי החברות הכי גדולות אומרים דברים דומים: סם אלטמן מ-OpenAI כבר הצהיר שהם בטוחים שהם יודעים איך לבנות AGI ומכוונים למודלים שיתפקדו כחוקרים עצמאיים עד 2028. דריו אמודי מ-Anthropic מדבר על "מדינה של גאונים בתוך חוות שרתים" שתגיע תוך שנתיים-שלוש, ודמיס האסאביס מגוגל מעריך שזה עניין של 3 עד 5 שנים מהיום.
לגבי הנושא של רגשות – אני נוטה להסכים עם מי שכתב שמכונה בחיים לא תרגיש באמת. ל-AI אין גוף ביולוגי, אין לה רגשות של כאב, פחד או התרגשות, והיא לא באמת מסוגלת "להמציא" רגש חדש, גם באמצעות חישובים מתמטיים רבים ככל שיהיו. רגש אי אפשר 'לחשב'. אבל בכל מה שקשור לשכל, תכנות, פתרון בעיות מדעיות ויצירתיות לוגית ומתמטית? היא הולכת לעקוף את המוח האנושי בסיבוב, 'לוקחת אותו בהליכה' כמו שאומרים, והרבה יותר מהר ממה שכולנו מדמיינים.
כך לענ"ד.בשל אורך התגובה ומורכבותה, נעזרתי בAI לניסוח. ניסיתי לטשטש זאת ככל הניתן כדי שלא יפריע בעין. מקווה שהצלחתי. עמכם הסליחה.