בירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!
-
אני רק יוסיף את השקל 90 שלי
גם ככה צריך ללמוד לתכנת כי גם לדעת לכתוב את המשפט שכתבת (אם, 1= אחרת, וכו') צריך ללמוד (אם אני אכתוב "1+1 כמה זה יוצא?" זה לא יעבוד כמובן)
אני יביא לך דוגמא ממשהו שבמקרה פתוח ליlet ctime ; function letsdoit(){ ctime = new Date(); Logger.log(ctime);
נראה לך שמישהו ידע לכתוב דבר כזה כי הוא יודע עברית?
אגב שמות של ספריות וכדו' אי אפשר לתרגם וכן עוד הרבה דברים
-
@ראובן-שבתי @A0533057932
נראה לי שפותח הפוסט התכווין לייצר כלי שיאפשר לאנשים לכתוב קודים בסגנון של מאקרואים ולא הרבה יותר מזה.
(לכן גם הצעתי לו אולי ללכת על VBA לוורד). -
טוב!!!!
לאחר בירור וליבון נראה שהעסק קצת מיותר וגם די קיים כבר אז לכן לא נראה לי שאני ימשיך לעבוד על זה אני מעלה את התוכנה ההתחלתית וקובץ ה JSON לשימוש הציבור אם משרוצה להוסיף ולהרחיב את המילון לשרות הציבור מוזמן
כרגע יש מילון בסיסי מאד אפשרות לשמור את התרגום בקובץ פייתון ואפשרות הרצה וקבלת הפלט בקונסולה קטנה בתחתית המסך
(עריכה: צריך לשנות את השם של קובץ הJSON ל-translation)
עורך פייתון בעברית.exe עורך פייתון בעברית.JSON -
-
@תותחוביץ @מים-אחרונים @לאצי @ASER @י-פל
בהמשך לפוסט של י. פל כאן
פתחתי בגיטהאב של vscode בקשה לתמיכה בשפה העברית.
אשמח מאוד שתצביעו בעד הבקשה שם, או שתכתבו כאן כל רעיון אחר שיש לכם כדי לקדם את הבקשה הזו.
תודה רבה
זה הקישור: https://github.com/microsoft/vscode-loc/issues/1911#issue-3012016886 -
@יום-חדש-מתחיל לא צריך שהכותרת שם תהיה באנגלית?
-
@מים-אחרונים צודק, תיקנתי.
-
@יום-חדש-מתחיל מה אתה אומר?
Dear Python Core Team and Community,I am writing on behalf of the Hebrew-speaking developer community, to kindly ask that you consider improving and expanding official support for the Hebrew language within the Python ecosystem—not just in terms of right-to-left (RTL) layout, but also in broader aspects of language integration such as translated error messages, localized documentation, and better support for Hebrew identifiers.
Background
Python is an incredible language—simple, accessible, and user-friendly—which is why it's often the first language new programmers encounter. However, for Hebrew speakers (especially younger students), Python still feels foreign due to several key limitations:Poor handling of RTL text (especially when mixed with English)
No translated error messages or help content in Hebrew
Inconsistent experiences when using Hebrew variable names (even though technically supported)
What We Are Requesting
We would love to see consideration of the following:Improved RTL support in the REPL, IDLE, and other development environments.
Translatable error messages and tracebacks, possibly via gettext or another localization method.
Encouragement and official mention of Hebrew identifiers, with guidance on best practices.
Hebrew-language documentation or tutorials, either as part of the official distribution or linked to community-driven resources.
Why It Matters
Python is widely used in Israeli education and among Hebrew-speaking developers.Young programmers without strong English skills struggle to understand basic syntax and error messages.
Official Hebrew support would make Python even more inclusive and accessible to global audiences.
We would be happy to contribute to this effort—through translation, development, testing, or any way we can help.
Sincerely
שלחתי להם, מקווה שזה יועיל. -
@מים-אחרונים נשמע יפה איזה ai כתב לך את זה?
אבל אני מדבר על vscode שזה לא קשור לפייתון אלא תוכנה שבה כותבים ומריצים וכו' וכו' את הקודים, ואת הפרוייקטים מגיטהאב וכו' וכו', לא קשור רק לפייתון, ולא קשור לעצם השפה של פייתון.
לגבי תמיכת פייתון בעברית, לא ממש ברור לי כוונתך, פייתון היא שפה באנגלית בלבד, אין תמיכה על שום שפה אחרת, למה שעברית תהי' שונה?
-
@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!:
vscode
אוקי, אני הבעיה.
שלא הבנתי את הפרסום, אני פשוט תומך נלהב של השפה העברית (היחידה שאני יודע)תוכל לתמצת לי ב 2 מילים? מה צריך לתרגם, ואצטרף לבקשה שלך שם.
-
@מים-אחרונים כתב בבירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!:
אני פשוט תומך נלהב של השפה העברית (היחידה שאני יודע)
אתה פשוט עצלן
הגיע הזמן שתלמד שפה נוספת
לא מסובך -
@ראובן-שבתי התחלתי כאן
https://www.youtube.com/watch?v=byLFiFawEuY
עצרתי אחרי 3 שיעורים, מקווה להמשיך, זה לא בא ברגל
האנגלית שלי NO משהו. -
@מים-אחרונים כתב בבירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!:
NO
is not
לך על רוזטה סטון חודשיים ואתה יודע אנגלית בסיסית -
@ראובן-שבתי א. מה זה אומר?