בירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!
-
@תותחוביץ
זה אפשרי בכלל? א"כ זה פשוט גאוני!
רק שלמה שהתוכנה תשב על פייתון, למה שלא תשב על הקוד שמתחת לפייתון?
או שזה מסובך יותר? לולבל אילבל אנאערף...וככה תעזור לכל המתכנתים ב AI -
@תותחוביץ כתב בבירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!:
אני עובד על תוכנה שתאפשר לאנשים חסרי ידע באנגלית לתכנת תוכנות פשוטות על ידי שיכתבו בתוכנה את שורות הקוד בעברית
להלן כמה הרהורים (לא בהכרח נכונים):
לפני שאתה מתחיל את העבודה תעשה סקר קטן תבדוק כמה באמת יש צורך לזה.
כמו כן כדאי לבדוק היכן הצורך יותר גדול אולי בכלל עדיף שתעשה משהו עבור כתיבת מאקוראים ב-vba עבור וורד.
האם יש כבר תוכנה כזאת, האם יש דרך לתרגם את הכל בלי לעבוד ולתרגם מילה מילה
ברור שאפשר יש כבר היום תוכנה בשוק שמאפשרת תרגום טוב על ידי בינה מלאכותית. (ברם היא קצת כבדה מבחינת זיכרון)
או שתייצר לעצמך סקריפט שמזין את המילים תרגום לגוגל .
הבעיה היא ששפת תיכנות צריכה להיות בנויה בצורה אינטואטיבית ולא בשפה ארכאית (רגע מה פירוש המילה ארכאית? מקווה שהובנתי).
והאם עדיף להכניס את התרגום בקוד או שיטען את התרגום מתוך קובץ JSON....
לא זה ולא זה אלא מסד נתונים. אלא אם כן מדובר ממש בכמות מגבלת של מילים. במקרה זה לך על json זה ייתן לך יותר גמישות בהמשך.
בברכת השתא הכא לשנה הבאה כולנו מתכנתים....
אף אחד לא חייב להסכים איתי אבל אני לא מסכים עם הגישה
-
אני עובד על תוכנה שתאפשר לאנשים חסרי ידע באנגלית לתכנת תוכנות פשוטות
אם כבר, תתרגם את VS CODE, הייתי מאוד שמח, ויש אפילו אפשרות רשמית לזה!
https://github.com/microsoft/vscode-loc
זה יעזור מאוד מאוד!!! -
@pcinfogmach
א. זה בדיוק מה שהתכוונתי- לעשות סקר כאן האם יש עניין..
ב. אני חשבתי שזה כמות מוגבלת של מילים כי חשבתי שאני צריך לתרגם מילה מילה ולכן כתבתי שרק תוכנות פשוטות (שמורכבות מהמילים הבסיסיות) ותרגום גוגל יכריח את התוכנה לעבוד רק אונליין, אבל אולי נמצא דרך לתרגם יותר ב AI ונעבוד עם מסד נתוניםבנוגע להערה, אתה צודק לחלוטין מיד יתוקן... -
בברכת השתא הכא לשנה הבאה כולנו מתכנתים....
Y Y Y
סטומרת שכל העולם נסגר מבחינתך
אין יותר רופאים
אין יותר יצרנים
אין יותר חנויות לכלום
בקיצור אין מה לאכול/ללבוש...כולם מתכנתים
רגע.. גם מתכנתים לא יהיו בסוף כי כל היצרנים של המחשבים גם נהיו מתכנתים -
@תותחוביץ היי יש לי כבר משהו ראשוני רק שזה ים עבודה.. אני למדתי פייתון (יש לי אנגלית בסיסית) וזה היה לי טיפה מסובך אז חשבתי לעשות משהו תואם לעברית, בעצם הכל יושב על פייתון זה רק סביבת פיתוח בעברית עם מילון של הפקודות הקיימות. השאיפה שלי היא לתוכנה שלמה עם ממשק גרפי, תרגום, הרצה, קונסולה, הדגשה, השלמה, עזרה (ובאם יתאפשר אז גם תרגום הפוך – מאנגלית לעברית...
) אולי אפשר להתקדם ביחד..
-
@תותחוביץ אני חושב שאם הפקודות בעברית, ואני צריך לכתוב אותם זה כבר לא מגניב! כי אם כבר בן אדם מתאמץ ללמוד איך כותבים משהו הוא כבר ישקיע עד הסוף (אולי לא?!
)
עריכה: מתגובתו של @לאצי אני מבין שלא הובנתי מספיק טוב, אז כך. כמו שהסבירו בתגובות אחריי טובים ממני, אם הקוד בעברית זה לא הופך את זה לקל לכתיבה כי צריך לדעת לכתוב אותו לדעת מה זה "משתנה" "מחלקה" וכדו' ואם אתה כבר לומד את זה (זה לא , "מה בכך") אז כבר תשקיע עד הסוף ותלמד את השמות של האנגלית ולא העברית. מקווה שכך זה ברור יותר...
אולי תעשה עם "לבנים" שמכילים את הטקסט בסגנון scratch שאפשר להפוך אותו לפייתן
רק שזה פרויקט גדול יותר! -
@cannon כתב בבירור | תכנות בשפת פייתון-בעברית!!!:
כי אם כבר בן אדם מתאמץ ללמוד איך כותבים משהו הוא כבר ישקיע עד הסוף
אם יורשה לי לחלוק על דבריך, כי אמנם הצדק אתך, אך פעמים רבות קורה כי אף שאדם למד והשקיע רבות בנושא, אך עקב אי רגילותו לקרוא בשפה האנגלית פעמים רבות יתבלבלו לו כל המילים והוא לא ימצא את ידיו ורגליו בין שורות הקוד.. וכמובן שכתיבת קוד באופן כזה תיקח הרבה זמן. משא"כ כשהכל בעברית ונגיש וברור יותר זה ייעל את העבודה פי כמה וכמה.
-
@תותחוביץ אמנם רעיון טוב אבל טעות איומה
ידיעת השפה לא תעזור
תכנות זה הבנה של מה שקורה
מי שיודע לכתוב פסאודו קוד
ידע להסתדר גם ללא אנגליתומי שלא יודע
לא יעזור לו גם עבריתגם אני חשבתי בעבר חבל שאין את מה שאתה רוצה לבנות
היום אני יודע כמה נס שאין את זה -
אני רק יוסיף את השקל 90 שלי
גם ככה צריך ללמוד לתכנת כי גם לדעת לכתוב את המשפט שכתבת (אם, 1= אחרת, וכו') צריך ללמוד (אם אני אכתוב "1+1 כמה זה יוצא?" זה לא יעבוד כמובן)
אני יביא לך דוגמא ממשהו שבמקרה פתוח ליlet ctime ; function letsdoit(){ ctime = new Date(); Logger.log(ctime);
נראה לך שמישהו ידע לכתוב דבר כזה כי הוא יודע עברית?
אגב שמות של ספריות וכדו' אי אפשר לתרגם וכן עוד הרבה דברים
-
@ראובן-שבתי @A0533057932
נראה לי שפותח הפוסט התכווין לייצר כלי שיאפשר לאנשים לכתוב קודים בסגנון של מאקרואים ולא הרבה יותר מזה.
(לכן גם הצעתי לו אולי ללכת על VBA לוורד). -
טוב!!!!
לאחר בירור וליבון נראה שהעסק קצת מיותר וגם די קיים כבר אז לכן לא נראה לי שאני ימשיך לעבוד על זה אני מעלה את התוכנה ההתחלתית וקובץ ה JSON לשימוש הציבור אם משרוצה להוסיף ולהרחיב את המילון לשרות הציבור מוזמן
כרגע יש מילון בסיסי מאד אפשרות לשמור את התרגום בקובץ פייתון ואפשרות הרצה וקבלת הפלט בקונסולה קטנה בתחתית המסך
(עריכה: צריך לשנות את השם של קובץ הJSON ל-translation)
עורך פייתון בעברית.exe עורך פייתון בעברית.JSON -