שאלה | מה רע בפייתון
-
בהמשך לפוסט הזה אשמח לדעת מה רע בפייתון
@לא-מתייאש -
@מתושלח-הבבלי כתב בשאלה | מה רע בפייתון:
בהמשך לפוסט הזה אשמח לדעת מה רע בפייתון
@לא-מתייאשאני לא חושב שזה מתאים להגיד רע, בדרך כלל מדברים על חסרונות ויתרונות. אבל לגבי פייתון אני קודם כל לא אוהב את האינדנטצייה אבל זה משהו אישי ויתכן שבשביל אחרים זה יהיה יתרון.
חוץ מזה, יותר רציני, אני לא מבין למה השפה הזאת קיימת בכלל ומה מיוחד יש בה, אם משתמשים בה בשביל שרתים אז הביצועים לא יהיו טובים כלפי java או go או אפילו nodejs ואם מחפשים מהירות פיתוח אז לדעתי יותר קל בphp או nodejs.
אם משתמשים בה בשביל תוכנה, אז גם לא יהיה ביצועים טובים כלפי שפות אחרות, ואם מחפשים מהירות פיתוח, יש גם js שזה יהיה לדעתי יותר מהיר.
אז נכון יש ספריות בפייתון שלא קיימות בשפות אחרות, אבל זה עדיין לא עונה לשאלה שלי, למה כתבו אותן בפייתון ? js הוא המלך בכל מה שנוגע לפרונט ושניתן לעשות איתו כמעט הכל כולל צד שרת, תוכנות. Java הוא המלך בשרתים מקצועיים שמצריכים ביצועים טובים וגם שפה נטיבית לאנדרואיד. PHP הוא המלך במהירות פיתוח, אבל פייתון ? אני לא מבין איזה חיסרון הוא בא למלא. -
@לא-מתייאש
שפת תכנות למטרות כלליות, שמעת?
https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_languageפייתון לא נועדה למלא חיסרון של שפה לשרתים, או לתוכנות ואפליקציות
ברוב אלה היא באמת לא מידי מצליחה, רק בפיתוח backend היא יותר מצליחה, (flask, django), אבל עדיין זה לא השימוש העיקרי בה
זה פשוט לא המטרה שלהפייתון נועדה למלה חיסרון של כל מה שבאמצע
לא כל התכנות בעולם נכתב בשביל שרתים תוכנות ואפליקציות
סקריפטים, אוטמציות, (לא תאהב את זה, אבל גם) ai, מתמטיקה וניתוח נתונים, ועוד הרבה דברים אחרים
ואת זה היא עושה יותר טוב מכל השפות האחרות
ולכן היא גם אחת משפות התכנות הפופלריות ביותר -
@ENM כתב בשאלה | מה רע בפייתון:
@לא-מתייאש
https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_languageפייתון לא נועדה למלא חיסרון של שפה לשרתים, או לתוכנות ואפליקציות
ברוב אלה היא באמת לא מידי מצליחה, רק בפיתוח backend היא יותר מצליחה, (flask, django), אבל עדיין זה לא השימוש העיקרי בה
סקריפטים, אוטמציות, (לא תאהב את זה, אבל גם) ai, מתמטיקה וניתוח נתונים, ועוד הרבה דברים אחרים
ולכן היא גם אחת משפות התכנות הפופלריות ביותרולכן היא גם זכתה במקום ראשון בשנה הקודמת בגיטהאב
לא סקרים ולא בדיקות, זה פשוט מציאות -
זה גם נושא של פשטות וקלות להבנה.
לא סתם היא נקראת אחת השפות הקלות ביותר.ולמעשה זה רק שאלה טאורטית, כי בסופו של דבר גם אתה מסכים שהיום יש בה הכי הרבה ספריות, אז ממילא היא הכי נוחה. וממילא אין נפק"מ בשאלה שלך.
-
@לא-מתייאש
https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_languageחשבתי שהיה לי את האלף בית בתיכנות
פייתון לא נועדה למלא חיסרון של שפה לשרתים, או לתוכנות ואפליקציות
ולכן היא גם אחת משפות התכנות הפופלריות ביותראמרתי כבר שהדעה שלי לא פופולרית בזה, כלומר שאני לא מסכים עם כל אלו שמשתמשים בה אפילו בשביל סקריפטים, AI, וכל הדוגמאות שנתת. והסיבה שהיום אם הייתי צריך לעשות את זה, הייתי עושה את כל זה בקוטלין, ונכון אני בתוך הניש הקטנה הזאת שעושה את כל זה בקוטלין כי לדעתי זה היום השפה ההכי טובה ואף שהיא לא פופולרית, כי לדעתי כל זה היא תעשה יותר טוב. ואני מבין שזה הרבה יותר דברים שצריך ללמוד כדי לעשות את זה בקוטלין אבל אני עדיין חושב שכדאי.
-
@לא-מתייאש כתב בשאלה | מה רע בפייתון:
@לא-מתייאש
https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_languageחשבתי שהיה לי את האלף בית בתיכנות
מתנצל, הנוסח לא היה טוב, אני מקווה שכוונתי ברורה
אמרתי כבר שהדעה שלי לא פופולרית בזה, כלומר שאני לא מסכים עם כל אלו שמשתמשים בה אפילו בשביל סקריפטים, AI, וכל הדוגמאות שנתת. והסיבה שהיום אם הייתי צריך לעשות את זה, הייתי עושה את כל זה בקוטלין, ונכון אני בתוך הניש הקטנה הזאת שעושה את כל זה בקוטלין כי לדעתי זה היום השפה ההכי טובה ואף שהיא לא פופולרית, כי לדעתי כל זה היא תעשה יותר טוב. ואני מבין שזה הרבה יותר דברים שצריך ללמוד כדי לעשות את זה בקוטלין אבל אני עדיין חושב שכדאי.
יש הרבה יתרונות לקוטלין, אבל לפייתון אין מתחרים
-
הקהילה והספריות: גם אם לא היה שום דבר טוב בפייתון, עדיף לכתוב בה כי יש הרבה יותר ספריות לצרכים האלו, ולקוטלין אין, אז עדיף לכתוב בה מאשר לכתוב את כל הספריות מאפס
-
פייתון היא אינטרייפר, קוטלין היא קומפלייר, בהתחשב בכך שאני צריך לחכות 2 דקות עד שזה מסיים לקמפל (לכל הפחות במחשב שלי, אבל פייתון במחשב שלי רץ מיידית) , על כל שינוי הכי קטן בקוד, זה מאוד מכביד! אז אני מאוד מבין למה כותבים בפייתון, לצרכים האלו אינטרייפר הרבה יותר מתאים, לכתוב ולהריץ
-
קוטלין היא קשה, לא קלה למתחילים
ואני יודע שיכול להיות שתחשוב אחרת, אבל אתה כבר מתקדם מאוד בקוטלין, והשאלה היא על מתחילים
וזה בלי להזכיר גריידל (שוב, למתחילים), וכמה גרסאות jvm יש בעולם -
קוטלין היא סטטית, פייתון היא דינמית
וזה יתרון משמעותי לאלו שורצים לכתוב קצר ומהר, ורוב העולם רוצה לכתוב קצר ומהר
כי לדעתי כל זה היא תעשה יותר טוב
נראה שאתה מסתכל על כמה הביצועים של הקוד טובים אחרי שכותבים אותו
אם יבנו כמו שצריך את הקוד, יכול להיות שהיא תעשה את זה יותר טוב
אבל השאלה היא כמה קשה וכמה זמן לוקח לכתוב את זה, לא כמה טוב היא תעשה אחרי שכתבו את זה
ובקוטלין זה יהיה הרבה הרבה יותר קשה ואיטי, וזה לא שווה
וזה בלי קשר לעניין שחסר לקוטלין ספריות לענינים האלוומעניין אותי, מה היתרונות של קוטלין בהקשר הזה
כי לי נשמע די ברור שקוטלין זה לאפליקציות ופרויקטים מורכבים, ופייתון בשביל פרויקטים קלים וסקריפטים
אז מסקרן אותי למה אתה חושב אחרת -
-
@לא-מתייאש
מתנצל, הנוסח לא היה טוב, אני מקווה שכוונתי ברורה
אמרתי כבר שהדעה שלי לא פופולרית בזה, כלומר שאני לא מסכים עם כל אלו שמשתמשים בה אפילו בשביל סקריפטים, AI, וכל הדוגמאות שנתת. והסיבה שהיום אם הייתי צריך לעשות את זה, הייתי עושה את כל זה בקוטלין, ונכון אני בתוך הניש הקטנה הזאת שעושה את כל זה בקוטלין כי לדעתי זה היום השפה ההכי טובה ואף שהיא לא פופולרית, כי לדעתי כל זה היא תעשה יותר טוב. ואני מבין שזה הרבה יותר דברים שצריך ללמוד כדי לעשות את זה בקוטלין אבל אני עדיין חושב שכדאי.
יש הרבה יתרונות לקוטלין, אבל לפייתון אין מתחרים
- הקהילה והספריות: גם אם לא היה שום דבר טוב בפייתון, עדיף לכתוב בה כי יש הרבה יותר ספריות לצרכים האלו, ולקוטלין אין, אז עדיף לכתוב בה מאשר לכתוב את כל הספריות מאפס
זה נכון שאין ספריות כמו בפייתון אבל יש ספריות בכל זאת, אל תשכח שיש את כל ספריות JAVA וגם בקוטלין בגלל שזה שפה שבעיקר משתמשים בה בחברות, רוב הספריות שתשתמש יהיו ספקיות רשמיות מJETBRAINS, שזה כמובן ביטוח באיכות ובתמיכה לאורך זמן
- פייתון היא אינטרייפר, קוטלין היא קומפלייר, בהתחשב בכך שאני צריך לחכות 2 דקות עד שזה מסיים לקמפל (לכל הפחות במחשב שלי, אבל פייתון במחשב שלי רץ מיידית) , על כל שינוי הכי קטן בקוד, זה מאוד מכביד! אז אני מאוד מבין למה כותבים בפייתון, לצרכים האלו אינטרייפר הרבה יותר מתאים, לכתוב ולהריץ
זה נכון בדרך כלל, אבל יש גם את קוטלין סקרפיט שזה ללא קמפול כמעט (משהו כמו שנייה), והרבה משתמשים בו כדי להגדיר את GRADLE בפרויקטים אנדרואיד (קובץ build.gradle.kts) אבל לא רק, אפשר לכתוב כל סוגים של סקריפטים
- קוטלין היא קשה, לא קלה למתחילים
ואני יודע שיכול להיות שתחשוב אחרת, אבל אתה כבר מתקדם מאוד בקוטלין, והשאלה היא על מתחילים
וזה בלי להזכיר גריידל (שוב, למתחילים), וכמה גרסאות jvm יש בעולם
על זה, אני מסכים, צריך להבין מה זה JVM, GRADLE לפחות, אבל עוד פעם כפי שאמרתי, לדעתי עדיין כדאי ללמוד אותם, כי זה כלים ממש ממש חזקים ולי יהיה מאוד קשה היום לפתח משהו בלי זה
- קוטלין היא סטטית, פייתון היא דינמית
וזה יתרון משמעותי לאלו שורצים לכתוב קצר ומהר, ורוב העולם רוצה לכתוב קצר ומהר
אין לי בעייה עם זה אבל הספרייות הענקות, למה כתבו אותן בפייתון ??
כי לדעתי כל זה היא תעשה יותר טוב
נראה שאתה מסתכל על כמה הביצועים של הקוד טובים אחרי שכותבים אותו
אם יבנו כמו שצריך את הקוד, יכול להיות שהיא תעשה את זה יותר טוב
אבל השאלה היא כמה קשה וכמה זמן לוקח לכתוב את זה, לא כמה טוב היא תעשה אחרי שכתבו את זה
ובקוטלין זה יהיה הרבה הרבה יותר קשה ואיטי, וזה לא שווה
וזה בלי קשר לעניין שחסר לקוטלין ספריות לענינים האלואני לא מסכים, מי ששולט בקוטלין לדעתי יהיה הרבה יותר מהיר כי יש לו את כל היתרונות של הJVM, של GRADLE, ואני לא חושב שזה רווח של זמן להשתמש בטייפ דינמי אלא אם כן זה פרוייקט מאוד קטן
ומעניין אותי, מה היתרונות של קוטלין בהקשר הזה
כי לי נשמע די ברור שקוטלין זה לאפליקציות ופרויקטים מורכבים, ופייתון בשביל פרויקטים קלים וסקריפטיםאז זהו, אם היו משתמשים בפייתון רק לפרוייקטים קטנים, הייתי חושב אחרת, אבל לא, הספרייות העקיריות בAI זה פייתון, DATA SCIENCE גם, ואני לא מבין למה, זה לא פרוייקטים קטנים
אז מסקרן אותי למה אתה חושב אחרת
מקווה שעניתי אבל עוד פעם, זה דעה מאוד לא פופולרית אבל זה הדעה שלי
-
מותר לך לחשוב אחרת
על זה, אני מסכים, צריך להבין מה זה JVM, GRADLE לפחות, אבל עוד פעם כפי שאמרתי, לדעתי עדיין כדאי ללמוד אותם, כי זה כלים ממש ממש חזקים ולי יהיה מאוד קשה היום לפתח משהו בלי זה
את כל היתרונות של הJVM, של GRADLE,
אז נראה שאני לא כל כך יודע מה היתרונות של gradle ו jvm
כי הם כלים מאוד חזקים לפרויקטים גדולים ויציבות וכו
אבל לצרכים האלו (, וכו ai, data sciense) הם הרבה פעמים, כאב ראש, כי הרבה פעמים לא כותבים פרויקט, אלא פשוט שימוש חד פעמי
מה היתרונות שהכלים האלו נותנים לי בתחומים האלו?@לא-מתייאש כתב בשאלה | מה רע בפייתון:
אז זהו, אם היו משתמשים בפייתון רק לפרוייקטים קטנים, הייתי חושב אחרת, אבל לא, הספרייות העקיריות בAI זה פייתון, DATA SCIENCE גם, ואני לא מבין למה, זה לא פרוייקטים קטנים
אלו לא פרויקטים קטנים, אבל אלו פרויקטים של להתעסק עם נתונים (והרבה נתונים)
ולהתעסק עם נתונים בשפה סטטית זה כאב ראש, הרבה טייפים וקוד ארוך
בפייתון זה שורות בודדות
להתעסק עם json, csv sqlite אלו דוגמאות מאוד בסיסיות ומאוד שימושיות, פשוט הרבה יותר נוח
פייתון פשוט הרבה יותר נוחה, והקושי של קוטלין לא שווה את זה, כי יש את פייתון
והקטע שזה אינטרייפר ולא קומפלייר זה מאוד משמעותי, כי הרבה פעמים כותבים בניסוי וטעיה, או בלהריץ שלב אחד, ואז לכתוב את הקטע השני, וכו וכו (במילים אחרות - jupyter notebook)@לא-מתייאש כתב בשאלה | מה רע בפייתון:
הספרייות הענקות, למה כתבו אותן בפייתון ??
הספריות הענקיות נכתבות על פי הדעה הפופלארית
-
מותר לך לחשוב אחרת
את כל היתרונות של הJVM, של GRADLE,
אז נראה שאני לא כל כך יודע מה היתרונות של gradle ו jvm
כי הם כלים מאוד חזקים לפרויקטים גדולים ויציבות וכו
אבל לצרכים האלו (, וכו ai, data sciense) הם הרבה פעמים, כאב ראש, כי הרבה פעמים לא כותבים פרויקט, אלא פשוט שימוש חד פעמי
מה היתרונות שהכלים האלו נותנים לי בתחומים האלו?יש כאן אי הבנה, אתה בכלל לא חייב לא להשתמש בgradle או בjvm כדי להשתמש בקוטלין, אתה יכול להתקין את קוטליו על המחשב שלך כשם שאתה מתקין את פייתון ולהריץ קבצי קוטלין .kt ואם אתה לא רוצה קמפול, אז רק יוצרים קובץ .kts שזה סקריפט
אז זהו, אם היו משתמשים בפייתון רק לפרוייקטים קטנים, הייתי חושב אחרת, אבל לא, הספרייות העקיריות בAI זה פייתון, DATA SCIENCE גם, ואני לא מבין למה, זה לא פרוייקטים קטנים
אלו לא פרויקטים קטנים, אבל אלו פרויקטים של להתעסק עם נתונים (והרבה נתונים)
ולהתעסק עם נתונים בשפה סטטית זה כאב ראש, הרבה טייפים וקוד ארוך
בפייתון זה שורות בודדות
להתעסק עם json, csv sqlite אלו דוגמאות מאוד בסיסיות ומאוד שימושיות, פשוט הרבה יותר נוחזה נראה ששאלת את gpt כי זה ממש לא נכון, לא חייבים בכלל להשתמש בטייפ סטטי שהעובדים עם json וכו', וזה נכון בכל סוגי הנתונים, קח למשל את atlas של mongodb שהוא רק טייפ דינמי.
פייתון פשוט הרבה יותר נוחה, והקושי של קוטלין לא שווה את זה, כי יש את פייתון
והקטע שזה אינטרייפר ולא קומפלייר זה מאוד משמעותי, כי הרבה פעמים כותבים בניסוי וטעיה, או בלהריץ שלב אחד, ואז לכתוב את הקטע השני, וכו וכו (במילים אחרות - jupyter notebook)אתה חוזר על זה אבל קוטלין היא גם שפה של סקריפטים ללא קמפול (או של שנייה) ולכן אפשר להשתמש בקוטלין אפילו עם jupyter https://kotlinlang.org/docs/data-analysis-overview.html
הספרייות הענקות, למה כתבו אותן בפייתון ??
הספריות הענקיות נכתבות על פי הדעה הפופלארית
זה נכון אבל עדיין לא תפסתי למה היא פופולרית כי עד עכשיו אמרתי רק שבכל היתרונות שהבאת קוטלין או שווה או יותר טוב, אבל בפייתון אתה לא יכול להשתמש בgradle ולכן כשתריץ פרוייקט תצטרך גרסה כזה של פייתון, אין סוף הגדרות כמו שיש לספריא כדי להריץ את השרת שלהם בלוקלי, איפה שעם gradle הכל אוטומטי, תריץ את הפרוייקט ב10 שנים זה עדיין יעבוד, ואין סוף יתרונות לקוטלין ועדיין לא מצאתי יתרון אחד לפייתון חוץ מהספריות.
קוד קוטלין יכול להתקמפל לקובץ נטיבי שאפשר להריץ ישיר על המחשב, יכול להתקמפל לjar, לאנדרואיד, לjs, לwasm, לios.
כשאתה לומד את קוטלין אתה לומד את שפה של השרתים ההכי חזקים שיש היום, השפה של הפלטפורמה הגדולה בעולם שזה אנדרואיד, השפה של הפרוומורק שלדעתי ההכי מהפכני בui שזה קומפוז, זה היכול להיות לייצר אתרים עם קוטלין react, אפליקציות iOS עם kmp, אפליקציות web wasm, שיטוף של הקוד בין שרת ללקוח, או בין מה שאתה לא רוצה, לכן אני לא תופס מה יש לפייתון חוץ מזה שאני לא מבין איך אפשר לאהוב אינדנטצייה.