הצעת ייעול | הסקריפטים הראשונים שלי בפייתון
-
@סתם-יהודי
הבסיס העיקרי והראשוני שלי זה סרטוני הדרכה של אלעד פלג מצו"ב קישור לדרייב
https://drive.google.com/drive/folders/1eI-Ug4EIvnkTIdIkRH0UaQy_ciGBBNHC?usp=drive_linkאח''כ המשכתי ברשתרק
ואחרי זה מדריכים באינטרנט בדרך כלל אני כותב בעברית מה שאני רוצה לבצע מתרגם לאנגלית ומחפש ומרתגם חזרה כך אני מגיע ליותר תוצאות -
-
@בן-מאיר כתב בהצעת ייעול | הסקריפטים הראשונים שלי בפייתון:
סידור שירים לרמקול
לא יודע כמה זה שימושי אבל לי אישית זה מאוד עזר
כשמחברים דיסק אונקי מלא בשירים לרמקול ורוצים לדפדף עם השלט (בשלט עם מספרים) בשירים לבחרו שיר מסוים וכו' נתקלים בכמה תקלות
א לא יודעים איזה מספר השיר
ב אפשר לדפדף תיקיה תיקיה אבל אני לא יכול לדפדף למספר תיקיה מסוימת כלומר עם יש לך עשרות תיקיות בדיסק אונקי אתה צריך לדפדף תיקיה תיקיה וכוהוראות שימוש
אתה מפעיל את הסקריפט אתה מזין את נתיב הקובץ של התיקיה הראשית של השירים שאתה רוצה להעביר לדיסק אונקי
ונוצר לך בתיקיה של הסקריפט תיקיה בשם קבצים עם כל השירים בתיקיה אחת ממוספרים לפי הסדר שהם היו בתיקיה שבחרת וגם נוצר לך קובץ בשם קטלוג שירים שמה מופיע לך שמות של כל השירים מסודרים לפי שהם היו בתיקיה וגם מספר סידורי לכל קובץ
כעת תעתיקו את התיקיה לדיסק אונקי עדיף ריק ותבחרו מהקטלוג איזה שיר אתם רוצים לשמוע תקישו את המספר סידורי של השיר והאזנה נעימהלא מספיק הבנתי מה הוא עושה.. מעתיק פשוט את התיקייה פעמיים??
-
@בן-מאיר הנה דוגמה לקוד שמבצע את אותה פעולה של הסקריפט של לוח שנה שלך. אך באמצעות חלוקה לפונקציות, וכן שימוש בגישה מונחית עצמים, הלוגיקה של התוכנית נעשית הרבה יותר מובנת והתוכנית קלה יותר לקריאה.
אגב, השתמשתי גם ב"העמסת אופרטרים", כלומר שאפשר יהיה לעשות על האובייקט של MoladTime פעולות כמו חיבור וכפל, דבר שהשתמשתי בו הרבה בהמשך.
דבר נוסף שהתאמצתי לעשות הוא שלא יהיו "מספרי קסם" כלומר מספר בלי הסבר, אלא כל מספר שהיה בו צורך השתדלתי לתת לו שם קבוע, מקובל לעשות זאת באותיות גדולות דווקא.
הנה הקובץ: kidushHachodesh.zip -
@סתם-יהודי כתב בהצעת ייעול | הסקריפטים הראשונים שלי בפייתון:
ב"משולשים" שלך למה צריך את שורת "type" ואת "print q" זו אותה תוצאה בלעדיהם?
צודק לא צריך אותם
תוך כדי שאני כותב אני כותב גם הדפסות כדי לבדוק אם כתבתי נכון ואחרי זה מוחק אותם
ופשוט שכחתי למחוק -
@פלדה כתב בהצעת ייעול | הסקריפטים הראשונים שלי בפייתון:
סידור שירים לרמקול
לא יודע כמה זה שימושי אבל לי אישית זה מאוד עזר
כשמחברים דיסק אונקי מלא בשירים לרמקול ורוצים לדפדף עם השלט (בשלט עם מספרים) בשירים לבחרו שיר מסוים וכו' נתקלים בכמה תקלות
א לא יודעים איזה מספר השיר
ב אפשר לדפדף תיקיה תיקיה אבל אני לא יכול לדפדף למספר תיקיה מסוימת כלומר עם יש לך עשרות תיקיות בדיסק אונקי אתה צריך לדפדף תיקיה תיקיה וכוהוראות שימוש
אתה מפעיל את הסקריפט אתה מזין את נתיב הקובץ של התיקיה הראשית של השירים שאתה רוצה להעביר לדיסק אונקי
ונוצר לך בתיקיה של הסקריפט תיקיה בשם קבצים עם כל השירים בתיקיה אחת ממוספרים לפי הסדר שהם היו בתיקיה שבחרת וגם נוצר לך קובץ בשם קטלוג שירים שמה מופיע לך שמות של כל השירים מסודרים לפי שהם היו בתיקיה וגם מספר סידורי לכל קובץ
כעת תעתיקו את התיקיה לדיסק אונקי עדיף ריק ותבחרו מהקטלוג איזה שיר אתם רוצים לשמוע תקישו את המספר סידורי של השיר והאזנה נעימהלא מספיק הבנתי מה הוא עושה.. מעתיק פשוט את התיקייה פעמיים??
הוא קורא את כח העץ תיקייות כלומר גם את התיקיה וגם את תתי התיקיות שבתוכו ומעתיק את כל הקבצים לתיקיה אחת ומוסיף לפני קובץ סדר מספרים רץ לפי הסדר שקיים בקובץ כך שאתה יכול לבחור את השיר ברמקול לפי המספר שמוביא בקובץ
-
@sivan22 כתב בהצעת ייעול | הסקריפטים הראשונים שלי בפייתון:
@בן-מאיר הנה דוגמה לקוד שמבצע את אותה פעולה של הסקריפט של לוח שנה שלך. אך באמצעות חלוקה לפונקציות, וכן שימוש בגישה מונחית עצמים, הלוגיקה של התוכנית נעשית הרבה יותר מובנת והתוכנית קלה יותר לקריאה.
אגב, השתמשתי גם ב"העמסת אופרטרים", כלומר שאפשר יהיה לעשות על האובייקט של MoladTime פעולות כמו חיבור וכפל, דבר שהשתמשתי בו הרבה בהמשך.
דבר נוסף שהתאמצתי לעשות הוא שלא יהיו "מספרי קסם" כלומר מספר בלי הסבר, אלא כל מספר שהיה בו צורך השתדלתי לתת לו שם קבוע, מקובל לעשות זאת באותיות גדולות דווקא.
הנה הקובץ: kidushHachodesh.zipתודה רבה אני יצטרך לעבור על זה במתינות
אגב לאורך כל הדרך אני עדיין לא כל כך יודע איך עובדים עם פונקציות ובעיקר איך לבנות פונקציות
וגם למה זה חשוב (לביינתיים אני מסתדר כל כך יפה בלי זה)
אשמח עם תוכל להפנות אותי למדריכים המתאימים -
@בן-מאיר פונקציות זה חשוב מאד מכמה היבטים, אפשר לומר שבמקרים של קוד שמתחיל להתארך זה הכרחי. היתרונות הברורים: חלוקה ברורה של הקוד לחלקים, וכן שימוש חוזר. זאת אומרת שלא צריך לכתוב שוב ושוב את אותו קוד אלא קוראים לקוד מוכן.
פונקציה זה דבר פשוט, זה קטע קוד שקוראים לו כדי לבצע פעולה מוגדרת. אפשר גם לשלוח לו נתונים מסויימים, וגם לקבל נתונים בחזרה, אבל אין חובה.
בפייתון מגדירים פונקציה באמצעות המילה def, בסוגריים כותבים איזה נתונים נשלחים אל הפונקציה, ולאחר החץ איזה נתונים חוזרים ממנה.
דוגמה: נגדיר פונקציה פשוטה שלוקחת שני מספרים ומחברת אותם:def add(a,b) -> int: return a+b
לאחר מכן אנחנו קוראים לפונקציה:
c = add(5+4)
כלל אצבע שנוגע לפונקציות: כל קטע קוד שמבצע משימה אחת ספציפית, מתאים להיות פונקציה.
ואידך זיל גמור.
כשתכתוב סקריפטים יותר ארוכים, ועוד יותר מזה כשתחזור לקרוא אותם בעוד כמה חודשים תבין טוב מאד למה חייבים לתעד לתעד! וגם למה פונקציות כל כך שימושיות.
תכנות מונחה עצמים זה פרדיגמה עוד יותר עוצמתית, שהופכת את הקוד ממש לאובייקטים ממשיים, שיש להם תכונות ופונקציות שאפשר לקרוא להם, שווה מאד להבין וליישם את השיטה הזו!
פשוט תתקדם עם הקורסים שאתה לוקח בפייתון, בוודאי תיתקל בפונקציות, ובהמשך כנראה גם במחלקות (המימוש של עצמים).
במובן מסויים התפיסה של איך לבנות ולסדר קוד, חשובה לא פחות מהכרת השפה ויצירת הלוגיקה המתאימה.
-
עוד סקריפט אחד אני מעלה ודי
סקריפט שמפצל רשימת אקסל לכרטיסיות לפי פרמרטר לבחירהאני לא יודע איזה ספריות צריכים להתקין בשביל להריץ את הסקריפט
אצלי בבית זה עובד מכיון שאני עובד עם Anaconda ושם כנראה מותקן הספריות המתאימות
ניסיתי לעשות במחשב אחר pip install לכל הספריות המיובאות בסקריפט אבל זה לא עזר
אשמח עם מישהו יכתוב לי איזה ספריות אני צריך להתקין שזה יעבוד
pitzul_xl_lekatisiot.py -
https://drive.google.com/drive/folders/1eI-Ug4EIvnkTIdIkRH0UaQy_ciGBBNHC?usp=drive_linkאח''כ המשכתי ברשתרק
ואחרי זה מדריכים באינטרנט בדרך כלל אני כותב בעברית מה שאני רוצה לבצע מתרגם לאנגלית ומחפש ומרתגם חזרה כך אני מגיע ליותר תוצאות
לדעתי חשוב לא לקפוץ שלבים, ללמוד לפי הסדר
אני קפצתי שלבים ויש לי הרבה חורים -
https://drive.google.com/drive/folders/1eI-Ug4EIvnkTIdIkRH0UaQy_ciGBBNHC?usp=drive_linkזה עדיין קיים? כי אני ישמח לקבל שיתוף של זה בדרייב!