בירור | OCR לזית, המשך
-
@איש-גמזו הוא היה אחרי לילה ללא שינה, @לא-מתייאש העביר אותו כמו שצריך.
אז קורה טעויות, גם לבני אנוש.
אם הוא לא יטעה - זה לא יהיה כמו אדם אנושי. -
אז קורה טעויות, גם לבני אנוש.
יש סוג של טעויות שלא קורא לבן אדם
@לא-מתייאש מציע (כנראה חשבת על זה, או כבר יישמת) שלב מקדים עם מודל ייעודי לחדד את הטקסט - משהו כזה: https://mitmachim.top/topic/98095/שיתוף-חידוד-ושיפור-טקסטים-סרוקים-של-אוצר-החכמה-והיברבוקס-וכדומה
-
@לא-מתייאש מציע (כנראה חשבת על זה, או כבר יישמת) שלב מקדים עם מודל ייעודי לחדד את הטקסט - משהו כזה: https://mitmachim.top/topic/98095/שיתוף-חידוד-ושיפור-טקסטים-סרוקים-של-אוצר-החכמה-והיברבוקס-וכדומה
-
הרב הג' @לא-מתייאש :
הריני כדן לפניך,
כדאי לענ"ד לאמן את המודל\ שהמודל עצמו יבחין בין כמה סוגי כתבי רש"י.
שהרי קיימים כו"כ סגננות, לא הרי א' כמשנהו.
סתם ד"מ, לא הרי גידולי תרומה כהרי ספורנו על תהילים,
ולא הרי זה וזה כהרי צפנת פענחכלל היוצא, ישנם כמה וכמה סוגים, וחשוב להפריד בינהם, כי כל כתב הוא סוג אחר,
וכדאי לשאול ולהיוועץ במבינים בתחום.
ובאתי רק להע/איר.
הבאתי סתם דוג' שהיו לפני (חלק מהדוגמאות שרציתי איני מוצא כעת.) ואין זה מוכרח. סתם כדי להמחיש. מניח שזה מאד תלוי בשנת הדפסה ומיקום הדפוס. וינצאה, שונצינו, ברלין, ווארשא וכו' כי רוכלא.בכל הכבוד הראוי, ותודה על תשומה"ל שלך לעניין זה..

-
זה מתקדם

-
זה מתקדם

@לא-מתייאש הכתב שבור ברמה שאני לא מצליח לפענח ומה שאתה עשית מצליח בטירוף!!!
-
@לא-מתייאש הכתב שבור ברמה שאני לא מצליח לפענח ומה שאתה עשית מצליח בטירוף!!!
-
@לא-מתייאש לא בדקתי כמעט את תוצאות הOCR, הטיפה שראיתי - מעולה. הבנתי שבמקום שהוא לא מבין, הוא כותב מה שמסתבר לו אמור להיות שם, מקוה שהבנתי נכון.
אם כן, האם לא כדאי - שאחרי שהוא מנחש, שינסה לבדוק אם זה מסתדר שזה באמת מה שכתוב [אמנם הוא לא הצליח לקרוא מה כתוב, אבל הוא יכול עדיין לבדוק אם מה שהוא מנחש קשור למקור]. ואפשרות נוספת - שיסמן מה שהוא ניחש לדוגמא בסוגריים מסולסלות [שלרוב לא קיימות בספר עצמו], כדי שיוכלו לאשר, או לפחות שידעו שזה ניחוש. ואפשר לקיים שניהם. -
@u88 אימון של שבוע...
אם יש לך A100 להשאיל לי, זה יזרז את המצב.
זה OCR של 5 שכבות שאני מתכוון לבנות, כרגע רק 3 פועלות, ולא באיכות שאני מרוצה, אני מחכה לזה בעצם, אבל רק אמרתי שגם ככה, כמעט אפשר ללמוד בזה, חוץ מזה כרגע השכיבה השלישית פעועלת בקלוד כי הGPU שלי עסוק בשביל האימון, כך שיש איזה עלות מסויימת -
זה מתקדם

מתקדם מאוד!!!
לדעתי הOCR הזה משתווה לבני אדם, ואפילו שיש לו טעויות, והסיבה לכך, שעד כמה שאני יודע, קלדנים שנתקלים בכתב שבור / משהו שהם לא מבינים, הם כותבים איזה שהוא סימון כמו למשל ??? וממשיכים הלאה, כי אחרת זה לא יהיה להם רווחי. כך שספר כזה עם כתב רש"י שבור, שרבות בו הניחושים והצורך להשתמש בידע מוקדם / ניחוש על פי הקשר, התוצאה הזו היא גבוהה מאוד גם ביחס לקלדן אנושי!!!
אבל אני משער שאתה כדרכך בקודש שואף לשלימות, כך שלנו נותר להתפלל שתגיע לנוסחה הכי טובה שיש.
יישר כוח -
זה מתחרה לבן אדם ? אני עדיין לא בדקתי אבל נראה שהוא הבין את העימוד

עריכה : זה לא בן אדם
אבל זה כתב קשה מאוד
חוות_דעת_page_24_fix.zip -

אבל זה כתב קשה מאוד
חוות_דעת_page_24_fix.zip@לא-מתייאש הוא יכול להתחרות בפשוט
יש טעויות אבל עדיין הוא משהובשורה הראשונה בש"ך הוא כתב נעד- במקום נגד לדוגמא אבל זה ממש קשה
-

אבל זה כתב קשה מאוד
חוות_דעת_page_24_fix.zip -
-
@לא-מתייאש העמוד מאוד קשה זה ממש נדיר שאפשר לעשות את זה
-
זה גם לא בדקתי אבל לדעתי על כתב כזה הוא כן יכול להתחרות כבר
page_16_fix.zip -
הוא לא הבין שזה חוות דעת
אתה מתכוון שהוא ידע לזהות שזה חוות דעת, כך שהוא ידע לזהות שקטע זה הוא חידושים והשני ביאורים?
זה לא יאומן!!!יש לו המון טעויות, אבל לדעתי פחות מקלדנית...
ישנם מילים רבות שבורות, שרק עם הכירות רחבה והכרת הסגנון ניתן להשלימם, כך שאשה קלדנית וודאי התוצאות יהיו הרבה יותר גרועות...
וקלדן, תלוי ברמת ידיעתו בתורה. -
הוא לא הבין שזה חוות דעת
אתה מתכוון שהוא ידע לזהות שזה חוות דעת, כך שהוא ידע לזהות שקטע זה הוא חידושים והשני ביאורים?
ישנם מילים רבות שבורות, שרק עם הכירות רחבה והכרת הסגנון ניתן להשלימם, כך שאשה קלדנית וודאי התוצאות יהיו הרבה יותר גרועות...
וקלדן, תלוי ברמת ידיעתו בתורה. -
@לא-מתייאש
אימנת אותו על שו"ע + ש"ך וט"ז, או שהוא הסיק מעצמו שזה שו"ע וש"ך וט"ז?
כי נתונים כאלו כתובים בדרך כלל בשורת כותרת, כך שיכול להיות שאפשר להגדיר לו שיקח את הנתונים הללו מהקובץ עצמו, כמו שהוא לוקח כותרות וכדומה.זה גם לא בדקתי אבל לדעתי על כתב כזה הוא כן יכול להתחרות כבר
בדקתי מלמעלה ולא מצאתי טעויות!!!
היה משהו הררשרם לא הצלחתי למצוא את המיקום שלו בתמונה.
-
הוא לא הבין שזה חוות דעת
וקלדן, תלוי ברמת ידיעתו בתורה.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות

אבל זה באמת לא קשה לתקן את זה