שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
-
-
אכן. כבר דיברו על זה בעוד מקומות שקלוד פייבל מתפרע לכל הכיוונים. הוא באמת מסוכן...
אגיד משהו מעניין.
הרבה פעמים, אני אישית חושב על משימה מסויימת - שאני לא אפקיר אותה לAI, אם אני חושש שהוא יהרוס הרבה מדי.
ולכן, למרות שGPT 5.5 הוא מאוד, אבל מאוד מוצלח (הרבה יותר מאופוס 4.8), אני חושש לתת לו משימות מסויימות.
ואז הגיע פייבל, שם חדש, לא זמין הרבה זמן, וזה נתן לי ומץ לתת לו משימות מורכבות באמת...
האם codex לא יכל לעשות זאת? שאלה טובה. אם הייתה מסביר לו את הנקודה - כפי שסברתי לפייבל, האם הוא לא היה מצליח?
נקודה למחשבה... -
אכן. כבר דיברו על זה בעוד מקומות שקלוד פייבל מתפרע לכל הכיוונים. הוא באמת מסוכן...
אגיד משהו מעניין.
הרבה פעמים, אני אישית חושב על משימה מסויימת - שאני לא אפקיר אותה לAI, אם אני חושש שהוא יהרוס הרבה מדי.
ולכן, למרות שGPT 5.5 הוא מאוד, אבל מאוד מוצלח (הרבה יותר מאופוס 4.8), אני חושש לתת לו משימות מסויימות.
ואז הגיע פייבל, שם חדש, לא זמין הרבה זמן, וזה נתן לי ומץ לתת לו משימות מורכבות באמת...
האם codex לא יכל לעשות זאת? שאלה טובה. אם הייתה מסביר לו את הנקודה - כפי שסברתי לפייבל, האם הוא לא היה מצליח?
נקודה למחשבה...הרבה פעמים, אני אישית חושב על משימה מסויימת - שאני לא אפקיר אותה לAI, אם אני חושש שהוא יהרוס הרבה מדי.
האם codex לא יכל לעשות זאת? שאלה טובה. אם הייתה מסביר לו את הנקודה - כפי שסברתי לפייבל, האם הוא לא היה מצליח?מוסכם. מודל חדש בעל יכולות מרשימות, נותן השראה לרעיונות חדשים ומסובכים, אבל בפועל, קשה מאוד למצוא משימות שהמודלים הקיימים לא יכולים להתמודד איתם בצורה טובה
אישית, לאחרונה עבדתי על אפליקציית דפדפן סופר בסיסית שמותאמת לנטפרי ולמסכי חצי טאצ' קטנים.
GPT 5.5 ידע מצוין לפתוח אימולטור, ללחוץ על כפתורים וכל מה שצריך.
הוא אמנם היה איטי להחריד, אבל עשה את העבודה -
הבנתי שהוא בכלל לא יכול לכתוב קוד
מי?
-
הפוך על הפוך: עליבאבא אוסרת על העובדים להשתמש ב־Claude Code
זמן קצר לאחר שנחשפו מנגנוני הזיהוי של Claude Code, מגיעה תגובת הנגד מכיוון סין.
לפי דיווחים, Alibaba Group אסרה על עובדיה להשתמש ב־Claude Code של Anthropic, לאחר שהכלי סווג בתוך החברה כתוכנה בעלת סיכון אבטחה גבוה.
המהלך משקף את המתיחות הגוברת סביב פרטיות, אבטחת מידע והעברת נתונים בין חברות AI אמריקאיות לסיניות.
מה עומד מאחורי ההחלטה?
על פי הדיווחים, ההחלטה התקבלה בעקבות החשיפה ש־Claude Code אוסף כחלק מסביבת העבודה מידע כגון:
- אזור הזמן (Time Zone)
- שימוש ב־VPN או Proxy
- דומיינים עם הסיומת
.cn - מאפיינים נוספים שעשויים להעיד על שימוש מסין
לטענת המבקרים, שילוב המידע הזה מאפשר לזהות משתמשים מסין ולהעביר את הנתונים כחלק מהבקשות הנשלחות לשרתים של Anthropic.
כתוצאה מכך, עליבאבא הגדירה את הכלי כבעל סיכון אבטחה גבוה והנחתה את המפתחים לעבור לפלטפורמת הפיתוח הפנימית שלה, Qoder, במטרה לצמצם חשיפת מידע ארגוני לגורמים חיצוניים.
עדכון
לפי דיווח נוסף, Alibaba Group שלחה הודעה פנימית שלפיה החל מ־10 ביולי 2026 נאסר על כלל העובדים להשתמש ב־Claude Code.
הכלי הוכנס רשמית לרשימת "תוכנות בסיכון גבוה עם חולשות אבטחה", והעובדים נדרשו להסיר ממחשבי העבודה את כל מוצרי Anthropic ולעבור לשימוש ב־Qoder.
לפי הדיווח, אחד הגורמים להחלטה היה מנגנון שהתגלה בעבר בקוד, אשר חוקרים מסוימים תיארו כ־"דלת אחורית" (Backdoor).
ב־Anthropic דחו את הטענה שמדובר בתוכנת ריגול, והבהירו כי מדובר במנגנון ניסיוני שנועד להילחם בשימוש לרעה בכלי ולא באמצעי מעקב אחר משתמשים.
האירוע ממחיש כיצד התחרות בין חברות ה־AI בארה״ב ובסין כבר אינה מתמקדת רק בביצועי המודלים, אלא גם בשאלות של פרטיות, אבטחת מידע ושליטה בתשתיות הפיתוח.
-
מישהו כבר ניסה את פייבל 5 הוא באמת סוס עבודה כמו שאומרים?
כמה מהר הוא שורף טוקנים?הכי טוב שיש בפער מכל דבר אחר.
הכי שורף טוקנים שיש בפער מכל דבר אחר בשוק.
לא יודע איך נמשיך לתכנת אחרי יום שלישי בשעה 12 כשמנוי ה200 דולר כבר לא יכלול אותו

-
-
@MAKRO מה7/7/2026 השימוש שלו יתומחר בטוקנים נפרדים שתוכל לקנות.
כרגע הוא פשוט צורך פי 2 טוקנים מאופוס 4.8, והמגבלה שלך תיגמר יותר מהר.@אברהם-גלסר
תודה!
אני שואל כרגע מה המצב. -
@אברהם-גלסר
תודה!
אני שואל כרגע מה המצב.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות