שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
-
@NH.LOCAL אני חושב שכל ההשפעה של הAI היא בעיקר על ילדים ונוער שישארו בורים ועמי הארצות בכל תחום אם ישתמשו בAI במקום ללמוד בעצמם / לקרוא דברים, ושם זה באמת אסון.
-
@NH.LOCAL זה בס"ה תלוי אם הילדים רוצים ללמוד, מי שרוצה - יוכל ללמוד והחומר יונגש לו בצורה קלה יותר, ומי שלא רוצה - גם יוכל ליישם את זה.
החיסרון היחיד - חוסר פיקוח כמובן.
-
-
@NH.LOCAL אני שמעתי נוער שאומרים, למה אני צריך ללמוד עברית/דקדוק? אפשר כל דבר לנסח בAI, שזו מחשבה לא נכונה, כמובן.
חוץ מזה, הAI לא בנוי ללמד, הו אבנוי לפתור בעיות פרומפט אחד והכל מוכן, לא יודע כמה ילמדו ממנו משהו.@NH.LOCAL אני שמעתי נוער שאומרים, למה אני צריך ללמוד עברית/דקדוק? אפשר כל דבר לנסח בAI, שזו מחשבה לא נכונה, כמובן.
תן לי לנחש שזה אותו נוער שאמר לפני זה "למה אני צריך ללמוד עברית/דקדוק? מבינים אותי גם ככה!"
חוץ מזה, הAI לא בנוי ללמד, הו אבנוי לפתור בעיות פרומפט אחד והכל מוכן, לא יודע כמה ילמדו ממנו משהו.
אני למדתי ממנו הרבה
-
@NH.LOCAL אני שמעתי נוער שאומרים, למה אני צריך ללמוד עברית/דקדוק? אפשר כל דבר לנסח בAI, שזו מחשבה לא נכונה, כמובן.
תן לי לנחש שזה אותו נוער שאמר לפני זה "למה אני צריך ללמוד עברית/דקדוק? מבינים אותי גם ככה!"
חוץ מזה, הAI לא בנוי ללמד, הו אבנוי לפתור בעיות פרומפט אחד והכל מוכן, לא יודע כמה ילמדו ממנו משהו.
אני למדתי ממנו הרבה
-
ולפני הAI, כמה אנשים באמת לומדים? וכמה סתם מולעטים במה שאומרים להם?
חשבתי על הנושא הזה כשדובר על AI Slop, כלומר זבל של AI, מילת השנה ל-2025, בהקשר אחר קצת, אבל על אותה נקודה:
בעצם כשחושבים על זה, אלפי שנים הסתדרו בלי האינטרנט. ה-AI רק מאפשר לגשת למידע בצורה יעילה יותר, ממוקדת יותר מקצועית יותר ומותאמת אישית יותר.
אמנם האינטרנט הוא בשורה מדהימה של הנגשת הידע, וקשה להבין איך הסתדרנו פעם. אבל באותה מידה קשה לי להבין איך הסתדרתי רק עם גוגל לפני עידן צ'אט GPT. השגת מידע כמו אפילו איך להגדיר פונקציה פשוטה בפייתון או למידת מושגים חדשים היתה כל כך קשה מסובכת ולא יעילה!
בתכלס', האם יש לי צורך לדעת ולהכיר אינסוף סוגי תכנים אנושיים? לא נראה לי. הבעיה היום היא עומס תוכן, לא מיעוט תוכן, AI מאפשר להתמקד במה שחשוב וגם להגיע בצורה יעילה יותר לתוכן חכם באמת (כמו קלאסיקות ברמה או כותבים מוצלחים), לא לעוד human slop...
במילים פשוטות: מהפכת האינטרנט היתה לקצר את הדרך למידע, מהפכת ה-AI פשוט מקצר את הדרך עוד יותר ובצורה טובה יותר. (למשל, אם האינטרנט אפשר גישה למידע רפואי/משפטי בלי צורך במומחה אך לרוב הוביל למידע חסר שגוי או לא מדויק מספיק, ה-AI מאפשר גישה למידע מלא יותר, מדויק יותר, שבמקרים רבים עשוי להיות טוב יותר מהמומחה עצמו)
אם ויקיפדיה היתה בשורה נהדרת של גישה לידע לכל אחד, למרות שבהכרח עריכה של אלפי עורכים משותפים הופכת את המידע לגנרי יותר ("בלנדר") אז ה-AI נותן את אותה בשורה אבל הרבה יותר טוב ויעיל
במחשבה שנייה, כל אנציקלופדיה מאז ומעולם עושה את זה, מה רע? -
חשבתי על הנושא הזה כשדובר על AI Slop, כלומר זבל של AI, מילת השנה ל-2025, בהקשר אחר קצת, אבל על אותה נקודה:
בעצם כשחושבים על זה, אלפי שנים הסתדרו בלי האינטרנט. ה-AI רק מאפשר לגשת למידע בצורה יעילה יותר, ממוקדת יותר מקצועית יותר ומותאמת אישית יותר.
אמנם האינטרנט הוא בשורה מדהימה של הנגשת הידע, וקשה להבין איך הסתדרנו פעם. אבל באותה מידה קשה לי להבין איך הסתדרתי רק עם גוגל לפני עידן צ'אט GPT. השגת מידע כמו אפילו איך להגדיר פונקציה פשוטה בפייתון או למידת מושגים חדשים היתה כל כך קשה מסובכת ולא יעילה!
בתכלס', האם יש לי צורך לדעת ולהכיר אינסוף סוגי תכנים אנושיים? לא נראה לי. הבעיה היום היא עומס תוכן, לא מיעוט תוכן, AI מאפשר להתמקד במה שחשוב וגם להגיע בצורה יעילה יותר לתוכן חכם באמת (כמו קלאסיקות ברמה או כותבים מוצלחים), לא לעוד human slop...
במילים פשוטות: מהפכת האינטרנט היתה לקצר את הדרך למידע, מהפכת ה-AI פשוט מקצר את הדרך עוד יותר ובצורה טובה יותר. (למשל, אם האינטרנט אפשר גישה למידע רפואי/משפטי בלי צורך במומחה אך לרוב הוביל למידע חסר שגוי או לא מדויק מספיק, ה-AI מאפשר גישה למידע מלא יותר, מדויק יותר, שבמקרים רבים עשוי להיות טוב יותר מהמומחה עצמו)
אם ויקיפדיה היתה בשורה נהדרת של גישה לידע לכל אחד, למרות שבהכרח עריכה של אלפי עורכים משותפים הופכת את המידע לגנרי יותר ("בלנדר") אז ה-AI נותן את אותה בשורה אבל הרבה יותר טוב ויעיל
@לעכשיו לא ברורה כוונתך.
זה חיסרון שילד בן 8 ללא פיקוח על הלימוד שלו.
ישראל מובילה בעובדה שכמות האנלפבתים פה קטנה מאוד, למה להרוס?
ובכלל אין היגיון לתת לילד בכזה גיל את השיקול דעת לקבוע מה תיהיה כמות הידע שלו לכל חייו.
ואח תגיד שהוא ישלים כמבוגר, כי מחקרים מראים של בוגרים הרבה יותר קשה ללמוד מקטנים. וכמות הידע הנתפסת קטנה יותר.
-
@לעכשיו לא ברורה כוונתך.
ובכלל אין היגיון לתת לילד בכזה גיל את השיקול דעת לקבוע מה תיהיה כמות הידע שלו לכל חייו.
ואח תגיד שהוא ישלים כמבוגר, כי מחקרים מראים של בוגרים הרבה יותר קשה ללמוד מקטנים. וכמות הידע הנתפסת קטנה יותר.
@לעכשיו לא ברורה כוונתך.
מה? מה הקשר?
איך לתת לילד גישה לAI אומר שזה מה שקובע מה תהיה כמות הידע שלו?
-
@לעכשיו לא ברורה כוונתך.
מה? מה הקשר?
איך לתת לילד גישה לAI אומר שזה מה שקובע מה תהיה כמות הידע שלו?
@לעכשיו אני אסביר בצורה פשוטה יותר.
כשיש ai ילד יכול להחליט מה תיהיה כמות הידע שלו.
הוא החליט שלא בא לו מתמטיקה? אז הוא לא ילמד - מבחנים? Ai.
הוא יחליט שבא לו אטום? הוא ילמד, המורה הפרטי יהיה gpt.
כאמור הבעיה היא שילד בן 7 לא כל כך רוצה ללמוד.
ולכן כיום יש פיקוח, בתי ספר, עם קצין חינוך.אבל לai - אין פיקוח.
-
@לעכשיו אני אסביר בצורה פשוטה יותר.
כשיש ai ילד יכול להחליט מה תיהיה כמות הידע שלו.
הוא החליט שלא בא לו מתמטיקה? אז הוא לא ילמד - מבחנים? Ai.
הוא יחליט שבא לו אטום? הוא ילמד, המורה הפרטי יהיה gpt.
כאמור הבעיה היא שילד בן 7 לא כל כך רוצה ללמוד.
ולכן כיום יש פיקוח, בתי ספר, עם קצין חינוך.אבל לai - אין פיקוח.
-
@המלאך
אני אמרתי לבטל את בתי הספר?
ברור שצריך בתי ספר (שאגב, צריכים להיות מותאמים לעידן הAI, ולא לאפשר את זה שהילד "יעשה" מבחן עם AI) -
-
@לעכשיו פשוט מאוד.
הגבתי לדבריו של @nh.local ואמרתי שאכן ai יכול להיות מקור ידע אך יכול להיות גורם לניוון המח, וסיכמתי שהעובדה שai חסר פיקוח על היכולת לדוגמא לענות בעזרתו במבחנים וכדו' זה בעיה ממש רצינית.
על זה כתבת שזה יתרון ולא חיסרון ולא הבנתי למה.יש פה שיח חרשים.
עבור ילדים - חשוב שיהיה פיקוח.
עבור מבוגרים - AI עם פחות מגבלות על הידע זה יתרון.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות