שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
תברר אצל ה-AI הקדוש עליך.
אתה צודק!

טעות בסיסית. הכסף מהפרסומות הוא מהמשתמשים הפשוטים שרואים את הפרסומת ורוכשים את המוצר. לא באמת מהחברה המפרסמת. החברה היא רק חלק מהצינור הקפיטליסטי. זה בדיוק כמו במנויי AI, רק בלי חברה מתווכת. אם לצורך העניין היה נהוג לרכוש מנויי AI בסופר במקום ישירות באתר החברה, גם היית אומר שהכסף הוא מהסופרים?
זה נכון עקרונית, אבל לא באמת משנה את המשוואה. בסוף הרווח של גוגל מהרחבת המנויים של ג'מיני הוא נמוך בהרבה מהרווח שלה משיפור המודלים שלה בקידוד
שוב: לפחות 87.7% מהכנסות גוגל מגיעות ממשתמשים עסקיים וחברות(!)
מציאות שלא. פשוט תבדוק נתונים והערכות.
בדקתי נתונים, וכמה מפתיע, בפעם המיליון: הרווח של גוגל מגיע מחברות, לא ממשתמשי קצה.
יש חשיבות רבה למשתמשי הקצה כמובן, ועדיין - כסף ישיר לא מגיע מהם, ואפשר להקצות אלפית מהחטיבה של גוגל עבורם, למשתמשי הקצה אין צורך במודלים חזקים במיוחד, זה פשוט לא שימושי עבורם.
מודלי ראשית 2025 כבר מצויינים עבור משתמשי הקצה בכל תחום.כתבתי "לא רק בציבור שלנו". פוק חזי.
זה באמת לא רלוונטי. משתמשי הקצה הם לא הרווח הישיר של גוגל ושל חברות הטכנולוגיה. בוודאי לא הצ'אט של ג'מיני.
איך בדיוק שיפור בקידוד משפר יצירת תמונה???
אתה באמת שואל?

חידה: איך בדיוק נוצר מודל התמונה מלכתחילה? (רמז: באמצעות קוד)
וזה בדיוק מוכיח את הטעות שלכם.
שים לב לפרדוקס: אם גוגל ידביקו את הפער מול שאר החברות, כפי שאתה מעריך, זה מוכיח שהם חושבות כמוני וכמו @י.-פל. שקידוד סוכני הוא הדבר החשוב ביותר. כלומר שגוגל לא מסכימה איתך...
שים לב לפרדוקס: אם גוגל ידביקו את הפער מול שאר החברות, כפי שאתה מעריך, זה מוכיח שהם חושבות כמוני וכמו @י.-פל. שקידוד סוכני הוא הדבר החשוב ביותר. כלומר שגוגל לא מסכימה איתך...
אי אפשר לשים את הפוקוס על דבר אחד, ולקדם תוך כדי דבר שני?
לשים מיקוד - זה אומר שבזה אתה שם את רוב המאמצים והפיתוח כרגע, אבל זה לא אומר לזנוח את כל השאר.. -
לשים מיקוד - זה אומר שבזה אתה שם את רוב המאמצים והפיתוח כרגע, אבל זה לא אומר לזנוח את כל השאר..אי אפשר לשים את הפוקוס על דבר אחד, ולקדם תוך כדי דבר שני?
לשים מיקוד - זה אומר שבזה אתה שם את רוב המאמצים והפיתוח כרגע, אבל זה לא אומר לזנוח את הכל..לפי ההצלחה של גוגל כרגע, נראה שהם צריכים לשים הרבה הרבה יותר מיקוד בקידוד סוכני, ולשפר קצת מהצד את הצ'אטבוט, ולא להתמקד בצ'אטבוט ולשפר מהצד את הקידוד הסוכני
לא נראה שזה היה המצב עד עכשיו
-
לשים מיקוד - זה אומר שבזה אתה שם את רוב המאמצים והפיתוח כרגע, אבל זה לא אומר לזנוח את הכל..לפי ההצלחה של גוגל כרגע, נראה שהם צריכים לשים הרבה הרבה יותר מיקוד בקידוד סוכני, ולשפר קצת מהצד את הצ'אטבוט, ולא להתמקד בצ'אטבוט ולשפר מהצד את הקידוד הסוכני
לא נראה שזה היה המצב עד עכשיו
-
אם בשימוש של משתמש קצה הפשוט עסקינן. אם כבר הם צריכים להתמקד עכשיו בסוכן AI פשוט, שיודע לעשות הכל למשתמש הפשוט. (והם התחילו, ע"ע גמיני ספארק)
זה בדיוק מה ש-OpenAI עשו עם מצב וורק, וזה הודלף כבר לפני חודשים ארוכים.
הרעיון הוא להגדיל את הערך ואת המוצר גם למשתמשי הקצה (הגיוני במיוחד עבור חברה שמלכתחילה התמקדה במשתמשי הקצה וזה היתרון המרכזי שלה) -
אחזור שוב: ה-87.7% האלו הם לא מנדיבותן של החברות אלא ממונטיזציה של המשתמש שבבית. זה פחות משנה מי משלם את החשבונית בפועל. ולכן ההשוואה ל-AI שגויה בעניין הזה, שבו אין חברות באמצע, והמציאות היא שבו הרווח הגדול יותר הוא ממשתמשים פרטיים.
א. אתה אכן צודק בנקודה הזו בחלק מההיבטים. הרווח של גוגל מגיע בסוף מההחזקה במשתמשי הקצה.
ב. עם זאת, האמירה "אין חברות באמצע" לא נכונה. כשגוגל מספקת מודל קידוד לחברה, זה מאפשר לחברה לייצר ערך שמגיע למשתמשים הפרטיים.
ג. בהתאמה, האמירה שהרווח הגדול הוא ממשתמשים פרטיים פשוט לא נכונה. באנת'רופיק מדובר על בערך 50%-50%. וב-OpenAI מדובר על 60-40.
ברור, אבל השיפור בקוד האימון פחות משמעותי ואפילו מתגמד מול שיפור נתוני האימון ולמידת החיזוק.
אתה באמת חושב שזה מה שהביא את השיפור במודל התמונה האחרונים???מודל AI טוב יותר = קידוד מהיר ויעיל יותר = פריסת תכונות מהירה יותר. זה נכון לכל דבר, כולל הדפדפן שאתה משתמש בו עכשיו, ווינדוס, טלפונים, וכל מוצר דיגיטלי או טכנולוגי אחר.
מה הקשר? גם המתחרים של רמי לוי משקיעים במדפים מיוחדים לאבקת כביסה... תמיד כדאי למקסם רווחים מכל הנישות (אגב "נישה" אני לא מתכוון בהכרח משהו קטן אלא פחות המיקוד העיקרי ברווחים).
אוקי, אז אתה מסכים איתי, נהדר. רק קצת מצחיק לקרוא לזה "נישה"

דיברתי על שימוש בסוכני קידוד ע"י חברות, שזה תחום נישתי בסך השימוש העולמי ב-AI וודאי לא פי 10,000 ממשתמשים רגילים כמו שכתבת, לא על שימוש רגיל ע"י חברות במודלים או בענן או בפרסומות של גוגל, שכמו שכתבתי הוא בעצם שימוש שנובע מהמשתמש הרגיל ונחשב כשימוש "ביתי" נקרא לזה.
זה לא נישתי. זה כולל כל חברה או גוף מודרני קיימת בעולם. כולם משתמשים בקידוד, כולל בתי חולים, בנקים, משרדים ממשלתיים, וכן הלאה.
תחשוב כמה משלמים לעובד בהייטק? 30,000 לחודש? שער בהתאם כמה ערך קידוד מייצר, וכמה כסף יכול להתגלגל לחברת AI שתייצר את הערך הזה במקום העובד
עריכה: אתה צודק וכפי שכתב גם @ע-ה-דכו-ע שמשימות של חברות כוללות גם ניתוח נתונים, מסמכים וכו', לא רק קידוד. אך עדיין קידוד הוא לחלוטין לא משהו נישתי, והוא דבר שמייצר ערך כלכלי עצום.
(לא סתם מקובל לומר שההייטק הוא המנוע הכלכלי של ישראל...)
ועוד נקודה: קידוד הפך להיות משהו שכבר אינו בהכרח קידוד במובן הקלאסי, כמו מחקר, תיקונים במחשב, ארגון קבצים וכדומה, אבל זה עדיין קידוד בסופו של דבר, גם אם משתמש הקצה לא רואה את השורות שרצות
הקוד הזה לא חייב להיכתב דווקא בעזרת המודלים של ג'מיני וכנ"ל, זה לא כמו נתוני אימון ש(מסתבר) שהם לא ינסו לזקק ממודלים אחרים
כמובן, הנקודה היא שקידוד הוא זה שמייצר ומשפר את המוצרים הדיגיטליים, כולל מודלי תמונה
ג. בהתאמה, האמירה שהרווח הגדול הוא ממשתמשים פרטיים פשוט לא נכונה. באנת'רופיק מדובר על בערך 50%-50%. וב-OpenAI מדובר על 60-40.
אבל לא מעניין אותנו מה משולם ע"י חברה, אלא השימוש עבור כתיבת קוד בפועל. זה מה שאני מנסה לומר. ובזה אולי באנתרופיק יש באמת שימוש כבד יותר בקידוד, אבל ב-OpenAI ובשוק בכללותו, גם השימוש של ארגונים וחברות אינו בהכרח כתיבת קוד, אז גם ה-40% האלו מתחלקים בין קידוד לבין שימוש ארגוני רגיל. בשאר השוק זה אפילו קיצוני יותר.
קח לדוגמא את מיסטרל, שהיא אחת החברות עם הכי הרבה רווחים בתחום ה-AI הארגוני, למרות שבקידוד וכ"ש בקידוד סוכני המודל הטוב ביותר שלה גרוע מאוד בלשון המעטה, רק בגלל שהיא נוחה לתנאי האיחוד האירופי והשקיפות.
הדיון פה הוא לא מה ההכנסה מחברות לעומת ההכנסה מפרטיים, אלא מה ההכנסה מקידוד, שמחייבת השקעה מיוחדת של חברות בתחום הקידוד, לעומת שימושים אחרים שבהם גוגל לא מפגרת.למעשה, אני חושב שאנחנו אומרים שני גישות לא סותרות, ודעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד. וגם אני מסכים שכרגע גוגל מפגרת מאוד בקידוד סוכני, ושמומלץ לה להתמקד בעיקר בתחום הזה.
-
אבל לא מעניין אותנו מה משולם ע"י חברה, אלא השימוש עבור כתיבת קוד בפועל. זה מה שאני מנסה לומר. ובזה אולי באנתרופיק יש באמת שימוש כבד יותר בקידוד, אבל ב-OpenAI ובשוק בכללותו, גם השימוש של ארגונים וחברות אינו בהכרח כתיבת קוד, אז גם ה-40% האלו מתחלקים בין קידוד לבין שימוש ארגוני רגיל. בשאר השוק זה אפילו קיצוני יותר.
קח לדוגמא את מיסטרל, שהיא אחת החברות עם הכי הרבה רווחים בתחום ה-AI הארגוני, למרות שבקידוד וכ"ש בקידוד סוכני המודל הטוב ביותר שלה גרוע מאוד בלשון המעטה, רק בגלל שהיא נוחה לתנאי האיחוד האירופי והשקיפות.
הדיון פה הוא לא מה ההכנסה מחברות לעומת ההכנסה מפרטיים, אלא מה ההכנסה מקידוד, שמחייבת השקעה מיוחדת של חברות בתחום הקידוד, לעומת שימושים אחרים שבהם גוגל לא מפגרת.למעשה, אני חושב שאנחנו אומרים שני גישות לא סותרות, ודעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד. וגם אני מסכים שכרגע גוגל מפגרת מאוד בקידוד סוכני, ושמומלץ לה להתמקד בעיקר בתחום הזה.
אכן. למעשה אצל אנתרופיק מדובר על 40-50% מהשימוש הארגוני
ב-OAI, כ-64% מהטוקנים של לקוחות ארגוניים מיוצרים דרך סוכני AI. אמנם חלק גדול מהצורך הוא ניתוח מסמכים, משפטי וכו', אבל שיפור קידוד וכל הכרוך בכך משפר באופן ישיר את המשימות האלה. כמו ניהול הקשר, חיפוש מידע, ארגון מידע, אמינות ובדיקה עצמית וכן הלאה.
בחישוב כללי מדובר על כ-20-35% מהשימוש של לקוחות ארגוניים.
אז לא מדובר על 80% מהשוק, אבל בהחלט לא תחום נישתי.
למעשה, אני חושב שאנחנו אומרים שני גישות לא סותרות, ודעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד. וגם אני מסכים שכרגע גוגל מפגרת מאוד בקידוד סוכני, ושמומלץ לה להתמקד בעיקר בתחום הזה.
מוסכם
-
וואוו שרפתם לילה שלם בויכוח איזו חברה עדיפה אנת'רופיק, openAI או גוגל, כנראה אתם מאוד נהנים מזה... אני מעולם לא הבנתי למה להלחם על כבודה של חברה מסוימת בחירוף נפש, אם היא שלכם/קשורה אליכם או שלפחות אתם משקיעים בה - ניחא, אבל סתם חברה? מה אכפת לי, היום אנת'רופיק טובה אבחר בה מחר openAI אעבור אליהם, וגם אם החברה שאני בה עכשיו לא הכי הכי, אם היא נותנת את המוצר שאני צריך מה אכפת לי...
טוב, העיקר שאתם נהנים.
-
וואוו שרפתם לילה שלם בויכוח איזו חברה עדיפה אנת'רופיק, openAI או גוגל, כנראה אתם מאוד נהנים מזה... אני מעולם לא הבנתי למה להלחם על כבודה של חברה מסוימת בחירוף נפש, אם היא שלכם/קשורה אליכם או שלפחות אתם משקיעים בה - ניחא, אבל סתם חברה? מה אכפת לי, היום אנת'רופיק טובה אבחר בה מחר openAI אעבור אליהם, וגם אם החברה שאני בה עכשיו לא הכי הכי, אם היא נותנת את המוצר שאני צריך מה אכפת לי...
טוב, העיקר שאתם נהנים.
-
טוב, העיקר שאתם נהנים.
-
יש להם את סמן (ונראה לי שהקפיצות דרך שלהם התחילו בעיקר מאז שקנו אותה).
זה מסביר המון!
-
לגרוק יש את קורסור
-
ל-OpenAI יש את קודקס
-
לאנתרופיק יש את קלוד קוד
-
לחברות הסיניות יש נתונים "מושאלים" מהחברות הנ"ל
-
התעלומה היחידה שנותרה זה ההצלחה של מטא...
ולגוגל לא נשאר...
לגרוק יש את קורסור
אבל לכאו' אסור להם להשתמש בו לאימון, זה נגד תנאי השימוש של קלוד וכו'
האם בעצם הם מסתמכים על המודלים הפתוחים לאימון? זה חוקי? הסינים מסכימים?ל-OpenAI יש את קודקס
לאנתרופיק יש את קלוד קוד
למה אתה מתכוון, הרי זה קוד שהם עצמם כותבים, אלא אם כן כוונתך שהם משתמשים בקוד של המפתחים בהם אבל נראה לי שסתם מפתח חוסם את האפשרות של לשפר
ל-OpenAI יש את קודקס
ומה עם גיטאהב?
-
-
לגרוק יש את קורסור
האם בעצם הם מסתמכים על המודלים הפתוחים לאימון? זה חוקי? הסינים מסכימים?ל-OpenAI יש את קודקס
לאנתרופיק יש את קלוד קוד
למה אתה מתכוון, הרי זה קוד שהם עצמם כותבים, אלא אם כן כוונתך שהם משתמשים בקוד של המפתחים בהם אבל נראה לי שסתם מפתח חוסם את האפשרות של לשפר
ל-OpenAI יש את קודקס
ומה עם גיטאהב?
האם בעצם הם מסתמכים על המודלים הפתוחים לאימון? זה חוקי? הסינים מסכימים?אני לא באמת יודע. אבל מספר הצעדים הלא חוקיים שנעשו לצורך אימון מודלים הוא אינסופי, כך שזה בטח בטל בשישים אלף.
בזמנו כבר פורסם שמארק צוקרברג הודיע שהוא לוקח על אחריותו כל צעד לא חוקי של הורדת ספריות פיראטיות לאימון Llama 3...
-
@שלץ אני מניח שלא קראת את השרשור, זה ספאם או סטיה רצינית מהנושא. אלו ויכוחים חסרי תכלית או שחר על איזו חברה יותר טובה, מי הכוכב הבא, איך אימנו כל מודל, מה המשאבים של כל חברה או מי יודע להכניס כסף הכי טוב.
אין לי בעיה שיכתבו, אגב. מה שלא מעניין אני פשוט מדלג.
-
@שלץ אני מניח שלא קראת את השרשור, זה ספאם או סטיה רצינית מהנושא. אלו ויכוחים חסרי תכלית או שחר על איזו חברה יותר טובה, מי הכוכב הבא, איך אימנו כל מודל, מה המשאבים של כל חברה או מי יודע להכניס כסף הכי טוב.
זה ספאם או סטיה רצינית מהנושא.
הנושא הזה הפך מזמן להיות נושא בלתי מוגדר. (או יותר נכון הגדר של הנושא פה הוא שרשור בכל הנוגע לAI והמסתעף..)
ע"ע מה שכתבתי פה -https://mitmachim.top/post/1217135
-
אני מניח שלא קראת את השרשור
קראתי.
אלו ויכוחים חסרי תכלית או שחר
לדעתך. לדעתי חקר האמת זה דבר נעלה ולא חסר תכלית.
על איזו חברה יותר טובה, מי הכוכב הבא, מה המשאבים של כל חברה או מי יודע להכניס כסף הכי טוב.
לא נכון. זה הופיע בדרך אגב, ואולי נסחבו עם זה קצת, אבל בעיקר
איך אימנו כל מודל
ואיך מודלים פועלים, ואיך הם ימשיכו לגדול, ואיך הAI ייראה בעתיד.
גישה טובה. אני מסכים.
מסתבר שככה מנהלים פה דיון, בציטוטים...
-
OpenAI חושפת את Ultrafast – מצב חדש ל־GPT-5.6 Sol
OpenAI פתחה הצצה ראשונה ל־Ultrafast, מצב חדש עבור GPT-5.6 Sol, שמיועד למשימות שבהן מהירות התגובה היא קריטית.
החידוש המרכזי: מדובר באותו מודל, אך במהירות גבוהה משמעותית.
עד כמה הוא מהיר?
לפי OpenAI, מצב Ultrafast מגיע ל:
- מהירות של עד פי 14 מהמצב הרגיל.
- קצב של עד 750 טוקנים בשנייה.
- הרצה על גבי תשתית של Cerebras.
למי זה מיועד?
Ultrafast נועד בעיקר לתרחישים שבהם כל עיכוב מורגש, בהם:
- שיחות קוליות בזמן אמת.
- שירות ותמיכה.
- כתיבת קוד.
- מחקר פיננסי.
- משימות אבטחה.
זמינות
בשלב זה Ultrafast נמצא ב־Preview מוגבל דרך ה־API, וזמין למספר מצומצם של לקוחות. OpenAI מתכננת להרחיב את הגישה בהמשך בהתאם לקיבולת.
למידע נוסף:
https://openai.com/index/previewing-ultrafast/
להגשת בקשה לגישה:
-
@עידו300 3.7 זה פלאש, 3.5 זה פרו
-
-
@עידו300 אני דווקא מאוד נהנה לקרוא (ולנסות להבין כמה שיותר...) את הדיונים
לאחרונה במיוחד...!ואם תוך כדי אני גם מקבל עדכוני AI ברקע מה טוב...
@עידו300 אני דווקא מאוד נהנה לקרוא (ולנסות להבין כמה שיותר...) את הדיונים
לאחרונה במיוחד...ואם תוך גדי אני גם מקבל עדכוני AI ברקע מה טוב...
אישית אני שמח לשמוע, כי לרוב אני מרגיש שחבל על הזמן שמתבזבז בוויכוחי סרק. time is money.
אם המידע והדיונים מחדשים דברים לקוראים, והיה זה שכרי...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות