שיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר"
-
כן אני יודע שיש קבצי אקסל ומסדי נתונים מבוססי אקסס וכדו' אבל רציתי תוכנה "אמיתית" כמו כן האקסלים למיניהם לא הפיקו לי את התועלת שרציתי ולא מצאתי אחד שעונה לדרישותי...
כאן פניתי לעזרת Gemini 2.5 Pro Preview 05-06 כמובן בגוגל AI סטודיו...
תיקונים לפה... תיקונים לשם... קצת עריכת קוד ידנית... באגים וכו'...
והתוצאה לפניכם:
https://drive.google.com/file/d/*****1JwasTnxMACL5eJ0bj7PpEdR01gxY6BY3/view?usp=drivesdk
להוריד כוכביות כמובן...
קרדיט על האיחסון בדרייב @kasnik
שימו לב!!! התוכנה יוצרת אוטומטית בתקיה שבה התוכנה נמצאת קובץ עם סיומת .db שמכיל את כל הנתונים... אין למחוק אותו בשופ"א... אם אתם חפצים שהנתונים ישמרו...
צילומי מסך:
הסבר על כל חלקי התוכנה בספויילר
- הזנת הכנסה:
מורכב מתאריך ההכנסה (ניתן לשנות ידנית/ע"י החיצים במקלדת/ע"י הלוחשנה שנםתח בכפתור החץ....)
מקור הכנסה כלומר מהיכן היא... שימו לב שלאחר הפעם הראשונה שהזנתם מקור מסויים הוא נכנס לרשימת קבועים מראש שנפתחת בלחיצה על החץ כך שלא תצטרכו לכתוב שוב כל פעם מחדש...
וכמובן סכום ההכנסה... וכפתור ההוספה...- הזנת תרומה (חד פעמית)
מורכב מתאריך כנ"ל יעד התרומה כלומר להיכן תרמנו וכנ"ל יש רשימת קבועים וסכום כנ"ל
- הוספת הוראת קבע
יעד כנ"ל... סכום כנ"ל... עכשיו מגיע החידוש... מגדירים תאריך התחלה הברירת מחדל היא על היום ובוחרים באיזה יום בחודש תבוצע ההוראת קבע... כמו כן אפשר להגדיר מספר חודשים מסויים (כשזה על 0 זה ללא הגבלה...)
כעת כל חודש התוכנה מוסיפה את התרומה באופן אוטומטי... (זה מתווסף לטבלת התרומות להלן בהמשך...)- אזור הטבלאות
יש לשונית עם שלושה טאבים כל אחת אחראית על נתונים אחת של ההכנסות אחת של התרומות ואחת של הוראות הקבע...
שימו לב שיש לכם אפשרות מיון לפי כל השדות כמו כן אפשרות סינון לפי טקסט/ספרות בשורה למעלה...
בנוסף יש תיבות סימון שבהם ניתן לבחור מספר רשומות ביחד ולמחוק אותם...
כמה הדגשות קטנות: כאשר מזינים הוראת קבע ההוראה עצמה נכנסת לטבלת ההוראות קבע אך התרומות עצמם שהיא מבצעת בכל חודש נרשמות גם בטבלת התרומות ויש שדה שמורה ע"כ אם זה הו"ק או לא...
דבר נוסף כאשר מוחקים הו"ק (מטבלת ההו"ק) מוסרת רק ההוראה ולא התרומות המשוייכות אליה... כך שהתרומות שבוצעו בעבר רשומות ומכאן ולהבא היא לא תפעל יותר...- סיכום וניתוח
די פשוט אין הרבה צורך להסביר איזור סיכום מספרי... ואיזור ניתוח גרפי שמכיל שני גרפים האחד כמה נתרם ביחס לכמה שצריך להתרם והשני פילוח התרומות לפי יעד...
שימו לב לכפתור ה:הוא משנה את הסכום גם בסיכום המספרי וגם בגרף...
בהצלחה...
אשמח לתגובות והערות...
@2580 כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
כן אני יודע שיש קבצי אקסל ומסדי נתונים מבוססי אקסס וכדו' אבל רציתי תוכנה "אמיתית" כמו כן האקסלים למיניהם לא הפיקו לי את התועלת שרציתי ולא מצאתי אחד שעונה לדרישותי...
והתוצאה לפניכם:
https://send.magicode.me/send-file/file/*******b1f0e9afbd6ed6016639ce576a7f6013c46024af/view
להוריד כוכביות כמובן...
(העלתי למג'יקוד כי זה שוקל 50 מ"ב ובפורום אפשר רק עד 40... ובדרייב אין לי מקום... מי שרוצה להעלות את זה אצלו מוזמן...)
צילומי מסך:
אשמח לתגובות והערות...
נראה מאוד טוב האם אתה הולך לעשות גם אפליקציה בהמשך?
האם זה מסונכרן לחשבון מייל או משהו שלא נאבד נתונים ויוכל לעבוד בכמה מקומות במקביל? -
והתוצאה לפניכם:
https://send.magicode.me/send-file/file/*******b1f0e9afbd6ed6016639ce576a7f6013c46024af/view
להוריד כוכביות כמובן...
(העלתי למג'יקוד כי זה שוקל 50 מ"ב ובפורום אפשר רק עד 40... ובדרייב אין לי מקום... מי שרוצה להעלות את זה אצלו מוזמן...)
צילומי מסך:
אשמח לתגובות והערות...
האם זה מסונכרן לחשבון מייל או משהו שלא נאבד נתונים ויוכל לעבוד בכמה מקומות במקביל?@FSHLOMO כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
לא התנסתי בכך בעבר אבל אולי בהמשך... מי יודע...
(דרך אגב נראה לי שיש ספריה לקימפול קובץ פייתון לAPK אולי אני אנסה אח"כ)- נערך: לא מדוייק עד לא נכון וזה מסובך מאוד ככה שלצערי לא יקרה בזמן הקרוב...@FSHLOMO כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
האם זה מסונכרן לחשבון מייל או משהו שלא נאבד נתונים ויוכל לעבוד בכמה מקומות במקביל?
ממש ממש לא התוכנה יוצרת קובץ DB מקומי בתקיה היכן שהיא נמצאת ושם היא מאחסנת את כל הנתונים...
בתצורה שהתוכנה נבנתה כרגע היא משתמשת במסד נתונים מסוג SQLITE ככה שאי אפשר לחבר אותו לרשת (אולי יש דרך כלשהי אבל היא מסובכת מסורבלת וגם לא כ"כ תעזור ע"פ רוב...)
בע"ה בהמשך אכתוב הסבר מקיף יותר על התוכנה...
-
@FSHLOMO כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
לא התנסתי בכך בעבר אבל אולי בהמשך... מי יודע...
(דרך אגב נראה לי שיש ספריה לקימפול קובץ פייתון לAPK אולי אני אנסה אח"כ)- נערך: לא מדוייק עד לא נכון וזה מסובך מאוד ככה שלצערי לא יקרה בזמן הקרוב...@FSHLOMO כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
האם זה מסונכרן לחשבון מייל או משהו שלא נאבד נתונים ויוכל לעבוד בכמה מקומות במקביל?
ממש ממש לא התוכנה יוצרת קובץ DB מקומי בתקיה היכן שהיא נמצאת ושם היא מאחסנת את כל הנתונים...
בתצורה שהתוכנה נבנתה כרגע היא משתמשת במסד נתונים מסוג SQLITE ככה שאי אפשר לחבר אותו לרשת (אולי יש דרך כלשהי אבל היא מסובכת מסורבלת וגם לא כ"כ תעזור ע"פ רוב...)
בע"ה בהמשך אכתוב הסבר מקיף יותר על התוכנה...
@2580 שאפו על היוזמה!
אשמח אם תוסיף אפשרות ייבוא מקובץ אקסל תנועות כרטיס אשראי לדוגמא, כך שלאחר הייבוא זה יתווסף להיסטוריית התרומות (המשתמש יוכל לבחור במהלך הייבוא אילו תנועות הם תשלומים של צדקה).להלן הפרומפט פחות או יותר שתכניס ל-AI איתה אתה עובד (אגב מסע וסיפור הלקוח שאפרט בהמשך הם דרך מצוינת לגרום לכך שה-AI לא יחרבש לך דברים קיימים וכן יבין את הפיצ'ר שאתה רוצה להוסיף עד תום):
"
התהליך של ייבוא מאקסל תתבצע כך.
יהיה לחצן של הורדת תבנית אקסל למילוי, בו ירד למחשב קובץ אקסל ריקה עם כותרות שאותו התוכנה תגדיר מראש, כמו תאריך ביצוע התנועה, סכום התנועה, יעד.
המשתמש בתורו ימלא את האקסל במחשב מהמידע שיש לו מחברת כרטיס האשראי כשבסיום המילוי הוא ילחץ על לחצן העלאת אקסל, ואז יוצג לפניו כל התנועות שהוא העלה. במידה ויהיה שדה שלא יתאים לערך המצופה (למשל אם בסכום הוא הכניס טקסט ולא ספרה), תוצג לו השורה השגויה באדום, והוא יוכל לבחור להתעלם מהשורה הזאת ולא לייבא אותה, כמו כן הוא יוכל בשלב זה, לבחור אילו שורות לייבא על-ידי לחיצה על checkbox ליד כל שורה, מתחת לשורות של התנועות יהיה לחצן של ייבוא תנועות וביטול, כשבסיום הייבוא, יוצגו לו כל התנועות בתוכנה במיקום הרלוונטי.
תרגיש חופשי לשאול אותי שאלות על הפיצ'ר הזה, במידה ויש לך יותר מדרך אחת לבצע את הפעולה הזאת, או אם אתה רוצה לחדד יותר את ההבנה של ההוראה שלי כך שתבין אותו לחלוטין.
"אגב, להבא אשמח אם תפרט עם איזו שפה התוכנה בנוייה ועם אילו פריימוורקים לתועלת הציבור.
כמו כן תוכל להוסיף סינכרון נתונים לחשבון הגוגל דרייב של המשתמש, ובפרט שאתה משתמש עם sqlite, כך אתה מעלה קובץ בודד ויחיד לענן כמו שזה (או לאחר ביצוע דחיסה), זה הרבה יותר קל מאילו היית משתמש עם postgres ודומיו. -
@2580 שאפו על היוזמה!
אשמח אם תוסיף אפשרות ייבוא מקובץ אקסל תנועות כרטיס אשראי לדוגמא, כך שלאחר הייבוא זה יתווסף להיסטוריית התרומות (המשתמש יוכל לבחור במהלך הייבוא אילו תנועות הם תשלומים של צדקה).להלן הפרומפט פחות או יותר שתכניס ל-AI איתה אתה עובד (אגב מסע וסיפור הלקוח שאפרט בהמשך הם דרך מצוינת לגרום לכך שה-AI לא יחרבש לך דברים קיימים וכן יבין את הפיצ'ר שאתה רוצה להוסיף עד תום):
"
יהיה לחצן של הורדת תבנית אקסל למילוי, בו ירד למחשב קובץ אקסל ריקה עם כותרות שאותו התוכנה תגדיר מראש, כמו תאריך ביצוע התנועה, סכום התנועה, יעד.
המשתמש בתורו ימלא את האקסל במחשב מהמידע שיש לו מחברת כרטיס האשראי כשבסיום המילוי הוא ילחץ על לחצן העלאת אקסל, ואז יוצג לפניו כל התנועות שהוא העלה. במידה ויהיה שדה שלא יתאים לערך המצופה (למשל אם בסכום הוא הכניס טקסט ולא ספרה), תוצג לו השורה השגויה באדום, והוא יוכל לבחור להתעלם מהשורה הזאת ולא לייבא אותה, כמו כן הוא יוכל בשלב זה, לבחור אילו שורות לייבא על-ידי לחיצה על checkbox ליד כל שורה, מתחת לשורות של התנועות יהיה לחצן של ייבוא תנועות וביטול, כשבסיום הייבוא, יוצגו לו כל התנועות בתוכנה במיקום הרלוונטי.
תרגיש חופשי לשאול אותי שאלות על הפיצ'ר הזה, במידה ויש לך יותר מדרך אחת לבצע את הפעולה הזאת, או אם אתה רוצה לחדד יותר את ההבנה של ההוראה שלי כך שתבין אותו לחלוטין.
"אגב, להבא אשמח אם תפרט עם איזו שפה התוכנה בנוייה ועם אילו פריימוורקים לתועלת הציבור.
כמו כן תוכל להוסיף סינכרון נתונים לחשבון הגוגל דרייב של המשתמש, ובפרט שאתה משתמש עם sqlite, כך אתה מעלה קובץ בודד ויחיד לענן כמו שזה (או לאחר ביצוע דחיסה), זה הרבה יותר קל מאילו היית משתמש עם postgres ודומיו.@אלישי כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
@2580 שאפו על היוזמה!
תודה על המשוב
@אלישי כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
AI איתה אתה עובד
ג'מיני 2.5 הכלי החינמי הכי חזק שנתקלתי בו עד עתה בכתיבת קוד בפער (גרוק חסום לי כך שאין לי איך לבדוק אותו גם...) גם בהבנת הפרומפט וגם בכתיבת קוד ארוך ומורכב... ויצא לי להשתמש רבות...
תרגיש חופשי לשאול אותי שאלות על הפיצ'ר הזה, במידה ויש לך יותר מדרך אחת לבצע את הפעולה הזאת, או אם אתה רוצה לחדד יותר את ההבנה של ההוראה שלי כך שתבין אותו לחלוטין.לענ"ד הפרומפט מעט מורכב וארוך מידי אפשר לקצר ולייעל אותו
לגופו של עניין לא הבנתי את התועלת שהרי גם אם תייצא את תנועות האשראי שלך מחברת האשראי זה לא יהיה תואם לתבנית הייבוא (מה גם שזה עלול להשתנות מחברה לחברה...) ואם אתה ממילא עובר על הפירוט מה כזה מסובך להזין ידנית...
אגב, להבא אשמח אם תפרט עם איזו שפה התוכנה בנוייה ועם אילו פריימוורקים לתועלת הציבור.
לא כתבתי בפוסט הראשון כי לא רציתי לבלגן אותו יותר ממה שהוא כבר מבולגן...
אבל לגבי השאלה עצמה התוכנה נכתבה בפייתון והממשק הגרפי ע"י ספריית pyqt6 (בתקווה שזה מה שהתכוונת שכתבת פריימוורקים א"כ זה לא הגדרה מדוייקת... אם התכוונת לאריכטקטורה או לסביבת עבודה... עדיף לא לדבר על זה...
אני לא למדתי תכנות בצורה מסודרת אז אני ממש יתפדח...) המסד כאמור בsqlite3 זה בגדול הספרייות העקריות...
כמו כן תוכל להוסיף סינכרון נתונים לחשבון הגוגל דרייב של המשתמש, ובפרט שאתה משתמש עם sqlite, כך אתה מעלה קובץ בודד ויחיד לענן כמו שזה (או לאחר ביצוע דחיסה),
לא הבנתי את כוונתך הקובץ DB של המסד לא יעבוד אם הוא ישב בדרייב ולא באופן מקומי?? תקן אותי אם אני טועה... אולי התכוונת רק לגיבוי? כיצד זה יעזור לסינכרון?
זה הרבה יותר קל מאילו היית משתמש עם postgres ודומיו.
אני לא מכיר אשמח לפירוט...
נ.ב. אולי על הדרך תוכל להסביר מה קרה שתמונות באתר לא נפתחות בנטפרי במהירות הרגילה? (הפוסט הזה לדוג' עלה לפני יום ועדיין התמונות נשלחות לבדיקה...)
-
@2580 שאפו על היוזמה!
תודה על המשוב
AI איתה אתה עובד
ג'מיני 2.5 הכלי החינמי הכי חזק שנתקלתי בו עד עתה בכתיבת קוד בפער (גרוק חסום לי כך שאין לי איך לבדוק אותו גם...) גם בהבנת הפרומפט וגם בכתיבת קוד ארוך ומורכב... ויצא לי להשתמש רבות...
תרגיש חופשי לשאול אותי שאלות על הפיצ'ר הזה, במידה ויש לך יותר מדרך אחת לבצע את הפעולה הזאת, או אם אתה רוצה לחדד יותר את ההבנה של ההוראה שלי כך שתבין אותו לחלוטין.לענ"ד הפרומפט מעט מורכב וארוך מידי אפשר לקצר ולייעל אותו
לגופו של עניין לא הבנתי את התועלת שהרי גם אם תייצא את תנועות האשראי שלך מחברת האשראי זה לא יהיה תואם לתבנית הייבוא (מה גם שזה עלול להשתנות מחברה לחברה...) ואם אתה ממילא עובר על הפירוט מה כזה מסובך להזין ידנית...
אגב, להבא אשמח אם תפרט עם איזו שפה התוכנה בנוייה ועם אילו פריימוורקים לתועלת הציבור.
לא כתבתי בפוסט הראשון כי לא רציתי לבלגן אותו יותר ממה שהוא כבר מבולגן...
אבל לגבי השאלה עצמה התוכנה נכתבה בפייתון והממשק הגרפי ע"י ספריית pyqt6 (בתקווה שזה מה שהתכוונת שכתבת פריימוורקים א"כ זה לא הגדרה מדוייקת... אם התכוונת לאריכטקטורה או לסביבת עבודה... עדיף לא לדבר על זה...
אני לא למדתי תכנות בצורה מסודרת אז אני ממש יתפדח...) המסד כאמור בsqlite3 זה בגדול הספרייות העקריות...
כמו כן תוכל להוסיף סינכרון נתונים לחשבון הגוגל דרייב של המשתמש, ובפרט שאתה משתמש עם sqlite, כך אתה מעלה קובץ בודד ויחיד לענן כמו שזה (או לאחר ביצוע דחיסה),
לא הבנתי את כוונתך הקובץ DB של המסד לא יעבוד אם הוא ישב בדרייב ולא באופן מקומי?? תקן אותי אם אני טועה... אולי התכוונת רק לגיבוי? כיצד זה יעזור לסינכרון?
זה הרבה יותר קל מאילו היית משתמש עם postgres ודומיו.
אני לא מכיר אשמח לפירוט...
נ.ב. אולי על הדרך תוכל להסביר מה קרה שתמונות באתר לא נפתחות בנטפרי במהירות הרגילה? (הפוסט הזה לדוג' עלה לפני יום ועדיין התמונות נשלחות לבדיקה...)
אני וכל צוות הפיתוח שלי משתמשים עם קלוד סונט 3.5 (ולא 3.7..) ככלי הכי חזק בקוד עד היום.
בחלקים אחרים כמו כתיבת אפיונים, יצירת טקסט וכדומה, אכן משתמשים בג'מיני פרו 2.5, אבל כרגע בקוד צד שרת ולקוח, הוא עדיין לא מספק את הסחורה.
יכול להיות שבפייתון זה קצת שונה.לענ"ד הפרומפט מעט מורכב וארוך מידי אפשר לקצר ולייעל אותו
ל-AI אין דבר כזה פרומפט מידי ארוך, אם כבר יש פרומפט מידי קצר, שאז הוא צריך להפעיל את היצירתיות שלו להבין אותך, ולפעמים כשהוא לא מבין ומפספס משהו, הוא יכול להכניס לך באגים שלא נגמרים לעולם.
תחפש ברשת פרומטים מוכנים להוראות של שפות תכנות או סטאקים מסויימים, תמצא שם פרומפטים באורך הגלות.לא הבנתי את כוונתך הקובץ DB של המסד לא יעבוד אם הוא ישב בדרייב ולא באופן מקומי?? תקן אותי אם אני טועה... אולי התכוונת רק לגיבוי? כיצד זה יעזור לסינכרון?
אכן התכוונתי לגיבוי, ולא לסנכרון בזמן אמת, שזה דורש כבר צד שרת.
לגבי התמונות בנטפרי, זה לא קשור לאתר הזה ספציפית, זה בעיה כללית בנטפרי, כבר דנו על כך בפורום.
-
אני וכל צוות הפיתוח שלי משתמשים עם קלוד סונט 3.5 (ולא 3.7..) ככלי הכי חזק בקוד עד היום.
בחלקים אחרים כמו כתיבת אפיונים, יצירת טקסט וכדומה, אכן משתמשים בג'מיני פרו 2.5, אבל כרגע בקוד צד שרת ולקוח, הוא עדיין לא מספק את הסחורה.
יכול להיות שבפייתון זה קצת שונה.לענ"ד הפרומפט מעט מורכב וארוך מידי אפשר לקצר ולייעל אותו
ל-AI אין דבר כזה פרומפט מידי ארוך, אם כבר יש פרומפט מידי קצר, שאז הוא צריך להפעיל את היצירתיות שלו להבין אותך, ולפעמים כשהוא לא מבין ומפספס משהו, הוא יכול להכניס לך באגים שלא נגמרים לעולם.
תחפש ברשת פרומטים מוכנים להוראות של שפות תכנות או סטאקים מסויימים, תמצא שם פרומפטים באורך הגלות.לא הבנתי את כוונתך הקובץ DB של המסד לא יעבוד אם הוא ישב בדרייב ולא באופן מקומי?? תקן אותי אם אני טועה... אולי התכוונת רק לגיבוי? כיצד זה יעזור לסינכרון?
לגבי התמונות בנטפרי, זה לא קשור לאתר הזה ספציפית, זה בעיה כללית בנטפרי, כבר דנו על כך בפורום.
תחפש ברשת פרומטים מוכנים להוראות של שפות תכנות או סטאקים מסויימים, תמצא שם פרומפטים באורך הגלות.אכמ"ל בזה...
השאלה עם זה דחוף? כמו כן איך אפשר לעשות גיבוי אוטומטי בדרייב? דרך אגב גם אם יהיה צד שרת הפיתרון הוא לא sqlite הוא לא מיועד לזה וגם לא כ"כ יעיל יצטרכו לעבור למסד יותר רציני...
-
תחפש ברשת פרומטים מוכנים להוראות של שפות תכנות או סטאקים מסויימים, תמצא שם פרומפטים באורך הגלות.אכמ"ל בזה...
השאלה עם זה דחוף? כמו כן איך אפשר לעשות גיבוי אוטומטי בדרייב? דרך אגב גם אם יהיה צד שרת הפיתרון הוא לא sqlite הוא לא מיועד לזה וגם לא כ"כ יעיל יצטרכו לעבור למסד יותר רציני...
@2580 seqlite הוא המסד הכי טוב וראוי לזה (מבחינת המהירות), אין לseqlite שום חיסרון, רק במקרה ותרצה שכמה משתמשים בו זמנית יוכלו לערוך את המסד, אז תצטרך מסד שונה.
(עכשיו אני קולט את כוונתך, אתה רוצה לעשות מסד יחיד ובודד לכל המשתמשים בפלטפורמה הזו, ואז אכן תצטרך postgres או משהו בסגנון, אני הלכתי יותר בכיוון שלכל אחד יהיה מסד נפרד).לגבי דחיפות, שום דבר לא דחוף, זה ס"ה עניין של נוחות וגישה דרך כמה מחשבים לאותו חשבון.
לגבי מה שציינת על קלוד פרו זה מודל אחר, לא סונט, ואני מדבר בכלל על עורכי קוד ולא שימוש באתר.. ואכמ"ל בזה.
-
@2580 seqlite הוא המסד הכי טוב וראוי לזה (מבחינת המהירות), אין לseqlite שום חיסרון, רק במקרה ותרצה שכמה משתמשים בו זמנית יוכלו לערוך את המסד, אז תצטרך מסד שונה.
(עכשיו אני קולט את כוונתך, אתה רוצה לעשות מסד יחיד ובודד לכל המשתמשים בפלטפורמה הזו, ואז אכן תצטרך postgres או משהו בסגנון, אני הלכתי יותר בכיוון שלכל אחד יהיה מסד נפרד).לגבי דחיפות, שום דבר לא דחוף, זה ס"ה עניין של נוחות וגישה דרך כמה מחשבים לאותו חשבון.
לגבי מה שציינת על קלוד פרו זה מודל אחר, לא סונט, ואני מדבר בכלל על עורכי קוד ולא שימוש באתר.. ואכמ"ל בזה.
(עכשיו אני קולט את כוונתך, אתה רוצה לעשות מסד יחיד ובודד לכל המשתמשים בפלטפורמה הזו, ואז אכן תצטרך postgres או משהו בסגנון, אני הלכתי יותר בכיוון שלכל אחד יהיה מסד נפרד).
כל עוד זה צד שרת יחיד שמחזיק את מנעול הכתיבה ולא צריך ביצועים מיוחדים אין עם זה שום בעיה
https://www.sqlite.org/whentouse.html#:~:text=use cases below.-,Websites,-SQLite works great -
(עכשיו אני קולט את כוונתך, אתה רוצה לעשות מסד יחיד ובודד לכל המשתמשים בפלטפורמה הזו, ואז אכן תצטרך postgres או משהו בסגנון, אני הלכתי יותר בכיוון שלכל אחד יהיה מסד נפרד).
כל עוד זה צד שרת יחיד שמחזיק את מנעול הכתיבה ולא צריך ביצועים מיוחדים אין עם זה שום בעיה
https://www.sqlite.org/whentouse.html#:~:text=use cases below.-,Websites,-SQLite works great -
@צדיק-תמים רק שאז הם לא יכולים להזין בפועל את הנתונים עד שהשרת משתחרר... מה שעלול ליצור בעיות... (נפילות וכו'...)
-
@צדיק-תמים ערכתי שים לב! (ככה זה כשמקלידים מהר... שרת ורשת זה אותם אותיות...)
-
@2580 גם אחרי העריכה אני לא מבין למה אתה מתכוון
איזה שרת ננעל? זה תהליך אחד שכותב לSQLite, אין פה מקביליות וממילא לא צריך להתעסק בכלל עם מנעולים@צדיק-תמים צודק התכוונתי מנעול הכתיבה של המסד שכל עוד הוא עסוק בכתיבה אחת אז אם מישהו אחר יזין נתונים לשרת עד שהוא ישתחרר זה זמן לתקלות שעלולות להעלים מידע... ככה נראה לי אני לא בטוח בזה... אולי המנעול שומר לבינתיים על הנתונים אין לי מושג...
לכן נראה שעדיף מה ש @אלישי כתב שכל אחד יחזיק מסד בשרת...
אבל זה ממילא רק דיון תיאורטי כרגע אין לי כוונה לעבוד על העניין... אם מישהו רוצה לעשות משהו אחר הוא יותר ממוזמן...
-
@צדיק-תמים צודק התכוונתי מנעול הכתיבה של המסד שכל עוד הוא עסוק בכתיבה אחת אז אם מישהו אחר יזין נתונים לשרת עד שהוא ישתחרר זה זמן לתקלות שעלולות להעלים מידע... ככה נראה לי אני לא בטוח בזה... אולי המנעול שומר לבינתיים על הנתונים אין לי מושג...
לכן נראה שעדיף מה ש @אלישי כתב שכל אחד יחזיק מסד בשרת...
אבל זה ממילא רק דיון תיאורטי כרגע אין לי כוונה לעבוד על העניין... אם מישהו רוצה לעשות משהו אחר הוא יותר ממוזמן...
@2580 כל עוד מדובר בתהליך אחד על thread אחד (שרת פייתון קלאסי) אין שום משמעות למנעול כי אין תחרות במקביל אלא אתה שולח שאילתות אחת אחרי השניה
וגם אם זה כמה תהליכים (או threads) במקביל יש פרמטר שבמקרה שיש נעילה יחכה שהמנעול ישתחרר למשך X שניות במקום לזרוק שגיאה, וכיוון שכתיבה לוקחת אלפית שניה זה לא יורגש בכלל -
@2580 כל עוד מדובר בתהליך אחד על thread אחד (שרת פייתון קלאסי) אין שום משמעות למנעול כי אין תחרות במקביל אלא אתה שולח שאילתות אחת אחרי השניה
וגם אם זה כמה תהליכים (או threads) במקביל יש פרמטר שבמקרה שיש נעילה יחכה שהמנעול ישתחרר למשך X שניות במקום לזרוק שגיאה, וכיוון שכתיבה לוקחת אלפית שניה זה לא יורגש בכלל@צדיק-תמים השאלה היא מה קורה שמספר משתמשים מנסים לכתוב למסד בו זמנית הרי כל הקובץ ננעל אז גם אם נגדיר שלא יהיה שגיאה אלא יחכה זה עלול לקחת המון זמן... (לדוג' בעשירי לחודש...
) כמובן שזה תלוי בכמות המשתמשים... אבל אי אפשר לבנות על זה...
יש איזה פיתרון להחזיק שרת ביניים כגון FLAKS שרק הוא יכתוב למסד אבל זה כבר מורכב בהרבה
שוב אני לא בא להתווכח עם המומחים ממני קטונתי במיוחד בתחום השרתים...
-
@צדיק-תמים השאלה היא מה קורה שמספר משתמשים מנסים לכתוב למסד בו זמנית הרי כל הקובץ ננעל אז גם אם נגדיר שלא יהיה שגיאה אלא יחכה זה עלול לקחת המון זמן... (לדוג' בעשירי לחודש...
) כמובן שזה תלוי בכמות המשתמשים... אבל אי אפשר לבנות על זה...
יש איזה פיתרון להחזיק שרת ביניים כגון FLAKS שרק הוא יכתוב למסד אבל זה כבר מורכב בהרבה
שוב אני לא בא להתווכח עם המומחים ממני קטונתי במיוחד בתחום השרתים...
ברור, אין דרך אחרת להחזיק מסד SQLite מרכזי
וזו הדרך המקובלת גם במקרה של מסד נתונים מלא אם כי זה אפשרי גם ישירות על ידי הרשאה ברמת שורה (במסדים התומכים) אבל עם AI יהיה לך יותר קל בדרך הוותיקה של שרת מתווך -
ברור, אין דרך אחרת להחזיק מסד SQLite מרכזי
וזו הדרך המקובלת גם במקרה של מסד נתונים מלא אם כי זה אפשרי גם ישירות על ידי הרשאה ברמת שורה (במסדים התומכים) אבל עם AI יהיה לך יותר קל בדרך הוותיקה של שרת מתווך@צדיק-תמים כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
הרשאה ברמת שורה (במסדים התומכים)
כמדומני שsqlite לא תומך בהרשאות ברמת השורה...
-
@צדיק-תמים כתב בשיתוף | תוכנה לחישוב מעשרות וחומש "עשר תעשר":
הרשאה ברמת שורה (במסדים התומכים)
כמדומני שsqlite לא תומך בהרשאות ברמת השורה...