המלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה
-
לפני חודש העליתי כאן סקירה על המודל החדש של OpenAI, המכונה o1.
השימוש במודל החדש עולה 20$ לדולר לחודש, סכום די משמעותי. אבל לא הצלחתי להתאפק וחידשתי את המנוי לחודש נוסף...מאז הספקתי להתנסות אתו רבות ולנסות לפרוץ את גבולות היכולת שלו. ומסתבר שהיכולות שלו פשוט מדהימות! בתוך 24 שעות בלבד, בניתי אתר שלם המכיל רשימות של מעל 2500 מונחים באנגלית הקשורים בתחום המחשבים והתכנות עם תרגום לעברית והסבר תמציתי
האתר מחולק לעשר נושאים מרכזיים בתחום הטכנולוגיה, בהם תכנות, מחשבים, רשתות, בינה מלאכותית, מחשוב ענן, פיתוח אתרים, אבטחת מידע ועוד, כאשר בכל נושא מוצגת רשימה מסודרת של 300 מילים המחולקת למונחים בסיסיים, בינוניים ומתקדמים.
להבנת הנקודה, מדובר על כמות תוכן של כ-50,000 מילה שנוצרו תוך כ-20 דקות!
קראתי לאתר "זה קל!" והאמת? זה באמת קל!
לכניסה לאתר
ניתן להיכנס לאתר כאן
https://nhlocal.github.io/ZeKalככבו את המאגר בגיטאהב
https://github.com/NHLOCAL/ZeKal
אם יש לכם הערות או הארות על התוכן או על העיצוב ועל כל דבר אחר - אשמח לשמוע!
-
את זה אתה מכיר?
https://replit.com/ -
@החפץ-בעילום-שם-0 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@NH-LOCAL תוסיף חיפוש באתר, זה ניראה לי יהיה יותר יעיל...
צודק. חשבתי על זה אבל שכחתי בשלב מסויים...
@י-פל כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
את זה אתה מכיר?
https://replit.com/לא ממש. יתכן ששמעתי על זה אי פעם. פרט ונמק...
-
@NH-LOCAL ממש יפה
נראה לי שהרבה אנשים שלומדים לתכנת וכדומה יודעים איך נראים המונחים אבל לא יודעים לבטא אותם(כידוע באנגלית לכל כלל יש יוצא מן הכלל)
אז יכול להיות ממש יעיל להוסיף אפשרות לשמוע את המונח
ואם כבר להתפרע אז אולי אפשרות לחזרה ומבחן טריויה
מקווה שלא הגזמתי אם הרעיונות שעולים לי בראש
תודה בכל אופן -
@רוצה-לדעת-3 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@NH-LOCAL ממש יפה
נראה לי שהרבה אנשים שלומדים לתכנת וכדומה יודעים איך נראים המונחים אבל לא יודעים לבטא אותם(כידוע באנגלית לכל כלל יש יוצא מן הכלל)
ואם כבר להתפרע אז אולי אפשרות לחזרה ומבחן טריויה
מקווה שלא הגזמתי אם הרעיונות שעולים לי בראש
תודה בכל אופןתיאורטית הכל אפשרי. כלומר אפשר לתכנת את זה, הבעיה היא שמכיוון שהאתר לא בנוי על שרת מסודר, אי אפשר לשמור את המידע של המשתמש
-
@מישהו12 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
יפה מאוד.
הערה אחת בינתיים:
רלוונטי למערכות יוניקס.אין לי מושג על מה מדובר בכלל. להבהרת העניין: התוכן נוצר מתחילה ועד סוף על ידי AI. אך מכיוון שמדובר במודל מתקדם מאוד, נראה שרמת האמינות והדיוק שלו טובות מאוד. מעניין לראות האם ועד כמה הוא טועה או לא מדייק במקרים מסויימים
האם בדוגמה שלך מדובר על טעות או על חוסר דיוק?
-
@מישהו12 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
כדאי לציין את זה באתר, לא?
אכן. האתר עוד בבנייה. לא פחות מהתוכן עצמו, האתר בא להציג את היכולות של מודלי שפה מתקדמים
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
האם בדוגמה שלך מדובר על טעות או על חוסר דיוק?
שים לב לשאלה שלי
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
שים לב לשאלה שלי
חוסר דיוק.
זה נכון, רק צריך להוסיף את הפרט - בין מערכות מבוססות UNIX.נראה לי שלתיקונים האלה אני יחכה ל-GPT5 (צפוי לצאת בסתיו הקרוב), כדי פשוט "לזרוק" לו את כל האתר ולבקש ממנו לתקן כל מה שצריך...
-
השניים הראשונים מערכות הפעלה,
השלישי בינה מלאכותיתתוקן.
(אולי אעלה בהמשך את התוכן למודל שפה ונבקש ממנו למצוא שגיאות, זו אמורה להיות משימה פשוטה עם AI STUDIO למשל - [או שאולי תתנדב לעשות את זה ולדחוף לריפו])
@רוצה-לדעת-3 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
הוספתי בהצלחה. חשבתי שזה יהיה מסובך, אבל מסתבר שזה דוקא היה ממש פשוט
-
@NH-LOCAL פלאי הטכנולוגיה ממש
מסתבר שבדפדפנים החדשים יש אפשרות הקראת טקסט מובנית מאחורי הקלעים. כל מה שצריך זה רק להוסיף קוד קטן שיפעיל אותה