בירור | אתר חינמי לתרגום בבינה מלאכותי טוב
-
שלום
אני מחפש אתר שמתרגם עם בינה מלאכותי, לעברית
כידוע העברית של GPT לא טובה,
רובי בוט, עושה רק דברים קצרצרים,העברית של בארד דוקא טובה מאד, ועושה דברים ארוכים, אבל אני מחפש אם יש משהו יותר טוב שפתוח בנטפרי [אומרים שCLOUD מעולה אבל חסום
תודה רבה
-
-
@menajemmendel אם אתה מחפש משהו כזה, יש דבר כזה, דוקא ברמה גבוהה ולגמרי בחינם:
https://translate.google.co.il/?hl=iw
ואם אתה מתפלא, צר לי לבשר לך, שכל תרוגום מכונה, הוא למעשה מודל בינה מלאכותית, גם אם הוא לא מודל שפה בהגדרה המדויקת שלו
-
@NH-LOCAL
ברור שאני מכיר גוגל טרנסלייט, אבל האיכות שלו בעברית מויחל טויבעס,
אני לא יודע אם כל התרגומונים הם מודל של בינה מלאכתוית או לא [לא נראה לי כי מכונות תרגום קיימים כבר יותר מ20 שנה מזיכרוני [כשהייתי ילד לפני 20 שנה הייתי משתמש ב BABILLON ועוד, ולא נראה לי שהיה אז בינה מלאכותית]
אבל בכל אופן לו יהיה כמו שאתה אומר, אין שום דימיון כלל בין האיכות של תרגום של רובי ביוט, או BARD [או של GPT לשפות אחרות] לשל גוגל טרנסלייט.ברובי, או GPT או בארד, מתרגם היטב את כל הניונסים, וכו', וגם אם הטסקט שכתבת יש בו טעיות, וחסר פסיקיים וכו', עושה עבודה מצויינת.
ומ''מ אני מסתייג מBARD כי אני לא יודע למה, מחצית מהפעמים לא עובד אצלי, איני יודע אם זה בעיה שלו, או מחמת הנטפרי או מה
-
@menajemmendel תרגום של מילים יחידות כמו בבילון, זה כמובן לא בינה מלאכותית. תרגום של מילים שלמות, בהחלט כן.
ולגופו של עניין, לטעמי גוגל טרנסלייט טוב בהרבה. הוא בהחלט קולט את הטקסט גם אם יש בו טעויות וחסר פסיקים ומתנסח בצורה טובה.
צ'אט GPT לעומתו, וכל שכן רובי הבוט מתנסחים בעברית קלוקלת למדי -
@NH-LOCAL כתב בבירור | אתר חינמי לתרגום בבינה מלאכותי טוב:
תרגום של מילים יחידות כמו בבילון, זה כמובן לא בינה מלאכותית. תרגום של מילים שלמות, בהחלט כן.
אני התכוונתי לתרגום של מסמכים שלמים, לא של מילים, כשהייתי ילד הייתי מביא עבודות שלמות לבית ספר מתרוגמים ע''י תוכנה [וכמובן הייתי צריך לתקן את זה ידנית אחרי התוכנה שהייתה עושה מלא מלא טעויות] [אבל אולי לא היה באבילון, אני לא זוכר ממש].
ולגופו של עניין, לטעמי גוגל טרנסלייט טוב בהרבה. הוא בהחלט קולט את הטקסט גם אם יש בו טעויות וחסר פסיקים ומתנסח בצורה טובה.
צ'אט GPT לעומתו, וכל שכן רובי הבוט מתנסחים בעברית קלוקלת למדיכנראה שאנחנו לא גרים באותו פלנטה, אצלי זה ממש ההיפך
-
@menajemmendel כתב בבירור | אתר חינמי לתרגום בבינה מלאכותי טוב:
כנראה שאנחנו לא גרים באותו פלנטה, אצלי זה ממש ההיפך
אתה משתמש בו עבור תרגום מאנגלית לעברית או מעברית לאנגלית?
אני התכוונתי לתרגום של מסמכים שלמים, לא של מילים, כשהייתי ילד הייתי מביא עבודות שלמות לבית ספר מתרוגמים ע''י תוכנה [וכמובן הייתי צריך לתקן את זה ידנית אחרי התוכנה שהייתה עושה מלא מלא טעויות] [אבל אולי לא היה באבילון, אני לא זוכר ממש].
מעניין. כי גוגל טרנסלייט עבור עברית לא קיים יותר מ-15 שנה כמדומני
-
בול! 15 שנה - מ2008
https://www.hamichlol.org.il/גוגל_תרגום#2008 -
@צדיק-תמים כתב בבירור | אתר חינמי לתרגום בבינה מלאכותי טוב:
בול! 15 שנה - מ2008
טוב... זה לא כזו חכמה. פשוט עברתי לאחרונה על הערך הויקיפדי בנושא, רק לא זכרתי את הלוחות זמנים המדוייקים
-
אתה משתמש בו עבור תרגום מאנגלית לעברית או מעברית לאנגלית?
מאנגלית לעברית.
אתמול תרגמתי כמה מאמרים לעברית, ניסיתי אותם דברים בגוגל טרסלייט חלק בBARD, ואכן גוגל טרנסלייט משתפר מיום ליום, אבל BARD לקוח אותו בסיבוב [נראה לי שככה אומרים בעברית], רוב הדברים היו דומים, אבל בדברים הקשים בגוגל לא הבינו כלום, ובבארד הבינו היטב.@NH-LOCAL כתב בבירור | אתר חינמי לתרגום בבינה מלאכותי טוב:
אכן שכחתי לכתוב שאני לא הייתי משתמש בעברית [הייתי מתרגם מאנגלית לספרדית] אני דובר ספרדית במקור.
ומ''מ למה החלטתה ש''כשהייתי ילד'' היה יותר מ15 שנה, יכול להיות היטב שהייתי ילד לפני פחות מ15 שנה. -
אכן שכחתי לכתוב שאני לא הייתי משתמש בעברית [הייתי מתרגם מאנגלית לספרדית] אני דובר ספרדית במקור.
ומ''מ למה החלטתה ש''כשהייתי ילד'' היה יותר מ15 שנה, יכול להיות היטב שהייתי ילד לפני פחות מ15 שנה.צודק...
בכל מקרה. אם אתה משתמש בבארד וזה עובד לך מצוין, לא נראה שיש חלופה טובה יותר עבור נטפרי
-
@NH-LOCAL
הנה דוגמא טריה מעכשיו
כמה שורות ממאמר שתרגמתי, הטעויות סימנתי אותם בצהוב [חלקם נובעים מחמת סלנגים בשפה המקורית, וחלק בגלל שהיה טעות בטקסט המקורי] אבל את כולם בארד תיקן, מלבד שבאופן כללי יותר יפה הכתיבה של BARD.
אם כל זאת הבעיה בBARD הוא בעיה מאד רצינית, שאפשר רק טקסטים קטנים, וגם משום מה מלא פעמים לא עובד [מוחק את השאלה שלי, וכותב בדוק את החיבור, אני לא יודע אם זה בעיה של נטפרי או של בארד]
-
משום מה מלא פעמים לא עובד
זה בגלל נטפרי גם אצלי (ואז אני מתחבר לרשת אחרת וזה עובד חלק)
-
@menajemmendel שים לב שסימנת את הטעויות בטרנסלייט, אבל לא הדגשת את המקומות בהם בארד התנסח בצורה פחות טובה כמו "והימים הראשונים עבדו".
אולי ההסתכלות שלי שונה, מאחר ששפת האם שלי היא עברית, ואנגלית אני יודע ברמה מינימלית מאוד
-
, ואנגלית אני יודע ברמה מינימלית מאוד
וזה לא מקשה לך לתכנת?
-
, ואנגלית אני יודע ברמה מינימלית מאוד
וזה לא מקשה לך לתכנת?
בכלל לא. הקלדה וקריאה של מילים (גם אם לא הבנה שלהם) אני יודע באופן שוטף.
ככלל, מכיון שהתכנות הוא בסך הכל אוסף פקודות במידה זו או אחרת, אני בסך הכל צריך לשנן את רשימת המילים שמרכיבה אותו.מה שכן, ב-HTML למשל, ידיעת האנגלית די עוזרת, מכיון שהרבה מהתגים וההגדרות הם למעשה מילים באנגלית. (אפילו ההגדרה של צבעים למשל...)