שיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים
-
@שמעון-חבצלת כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
@ראובן-שבתי גיליתי כמה דברים בהקשר לבוט הזה:
2. הוא לעולם לעולם לא יודה שהוא טועה. הוא ישקר שקרים בהקשר למה שהוא אמר העיקר לא להגיד שהוא טועה.ממש לא נכון. אם מתעקשים הוא מתנצל יפה מאוד.
- בקטע של זכר ונקבה הוא ממש מקפיד פעם זכר ופעם נקבה...
בכלל לא. למעשה, אם תנסה לבקש ממנו להתנסח בלשון נקבה בדוקא או להפך, הוא יעשה את זה יפה מאוד. (צריך להביא בחשבון שהוא צריך לתרגם את עצמו מאנגלית)
- בקטע של זכר ונקבה הוא ממש מקפיד פעם זכר ופעם נקבה...
-
gpt מגיע ל-stackoverflow: איסור על שיתוף פתרונות מהצ'אט
https://stackoverflow.com/help/gpt-policy -
@איש-נחמד כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
https://stackoverflow.com/help/gpt-policyלמה זה שאני משתף בתוצאות שהוא הביא לי מוריד מהרמה הביצועית שלו?
-
@ראובן-שבתי כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
@איש-נחמד כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
https://stackoverflow.com/help/gpt-policyלמה זה שאני משתף בתוצאות שהוא הביא לי מוריד מהרמה הביצועית שלו?
תקרא מה שהם כותבים - stackoverflow נועד לשיתוף עם ניסיון של אנשים אחרים
במקרה של הצ'אט אנשים מעתיקים בלי להבין מילה בקוד
בדוגמא שהבאתי למעלה אתה יכול לראות שהקוד שהרובוט מספק עלול להיות פגיע וחשוף לסיכוני אבטחה למשתמשים מתחילים -
פוסט זה נמחק!
-
@NH-LOCAL זה דוגמה יפה כדי להבין איך הוא מחליט לשלוח לך את התשובה הספציפית הזו, מתוך כמה תשובות שהוא הפיק. נראה שהוא מספק לעצמו ציונים על סמך השיחה הספציפית הזו כדי לדעת אם הפלט שהוא יפיק יהיה קשור.
ולמי שמבין קצת ברשתות נוירונים: המודל של ChatGPT הוא מבוסס GAN, והוא משתמש ברשת אחת שמפיקה נתונים ואחת שבודקת אותם אם הם מתאימים לטווח התפלגות מסויים (נניח הרשת הגנרטיבית ממציאה מכתב קבלה לאגודה לשחמט, אז הרשת הדיסקרימינטיבית (שזה שם קצת מפוצץ לכך שהרשת לא מנסה לסווג תכונות אלא רק לקטלג אובייקטים מתוך מאגר) מחליטה אם זה עומד במקום סביר בהתפלגות של מכתבים, מכתבי קבלה, אגודות שחמט, וכו', ונותנת ציון בינארי).
ככל שיש יש יותר הלוך חזור בין שתי המערכות, אז הפלט מדויק יותר (ושוב, מדוייק יותר אין משמעו נכון יותר אלא קשור יותר, במובן של קשר בין קבוצות (אשכולות) של הנושאים המדוברים).
העניין הוא, כמו כל רשתות נוירונים, זה שאין תשובה אחת לכל שאלה אלא סך של תשובות שנענות במקביל, והמערכת משקללת את כולם לכדי ציון (המבינים יסלחו לי על חוסר הדיוק הגס). וככל שכמות התשובות גדולה יותר, כך המערכת יודעת יותר להתאים לקבוצות שונות.
הבעיה היא שככל שכמות התשובות גדולה יותר, התשובה נהית ממש לא ממוקדת (אפשר לבקש מכתב קבלה, והמערכת תפיק קבלת מס בכתב יד לדוג') לבעיה הזו קוראים overfitting, ומצמצמים אותה ע"י שמאמנים כל הזמן את המערכת (ז"א, באופן ידני) מה נקרא פלט ראוי ומה לא.
לענייננו, יש עוד 2 טכניקות למנוע overfitting, והיא ע"י הזנה למערכת הגנרטיבית את הכלל (1) לעולם תעדיף תגובה פשוטה על פני מורכבת. ולמערכת הדיסקרימינטיבית: (2) קשר ישיר בין הנושאים שמצאת אצל המשתמש לבין תשובות המערכת יזכו בדירוג גבוה.
זו הסיבה לכך שאם תחפור לו כל הזמן על תכנות, גם אם תשאל שאלה לא קשורה, הוא יעדיף לקשר (כמה שהוא יכול, הוא לא תמיד מצליח) לתכנות.
הערה- כתבתי את האמור בלי מידע לגבי הקהל יעד, אם יש רצון להרחבה או להסבר אשמח, אולי אפ' לפתוח נושא חדש על בינה מלאכותית ולמידת מכונה. אם זה TooMuch, תתעלמו... -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@צור כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
לא מבין מי תכנת אותו (אפילו ויקיפדיה פשוטה)
מה, אצלכם לא נוהגים לאכול זכוכית שוקולד ופסטה?
חבל, ההפסד כולו שלכם.
אהה, כנראה זה בגלל שאתם חוגגים את חג החנוכה, ולא את 'חד חנוכה'. -
@GIGA כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
יש אפשרות לבקש ממנו בעברית אבל אם אתה מבקש חיבור בעברית, הוא נותן לך משהו מאוד עילג... זה נראה כאילו הוא כתב באנגלית ותירגם לבד.
@NH-LOCAL אני שואל אותו ע"פ רוב באנגלית בגלל העילגות, ופעם אחת בתוך שיחה שלמה באנגלית כתבתי לו משפט אחד של 6-7 מילים בעברית, והוא ענה לי באנגלית שהוא ממש מצטער אבל מכיון שהתחלתי את השיחה באנגלית, הוא לא מצליח לתרגם בעזרת גוגל טרנסלייט את הבקשה שלי... לדעתי הוא לא באמת התכווין שהוא משתמש בגוגל טרנסלייט שהרי לאופן AI יש מודול תרגום מבוסס בינה יותר מוצלח מטרנסלייט, אבל הוא כנראה למד את הביטוי "גוגל טרנסלייט" כשהאכילו אותו בתוכן של כל המרשתת...
-
@NH-LOCAL כתב בשיתוף | ChatGPT - הצ'אטבוט החדש של OpenAI ; לכתיבת תסריטים:
@צדיק-תמים לכל אחד הוא עונה תשובה אחרת כמובן. וזה בדיוק ההבדל בינו לבין גוגל. התשובה נוצרה בו ברגע ממש שקיבלת אותה...
זה מה שקיבלתי לאחר שהתכתבתי אתו בתכנות....:
הפדיחות העילגות האלה קורות בד"כ רק בעברית בגלל התרגום הוא קורא את המילה "תנא" כמשורש תנאי (if) ואיכשהו הנבואית הפכה לנבוכית...
-
@מתכנת-חובב אכן, אני גם ביקשתי ממנו לכתוב לי קוד js מסויים לארגון המיילים שלי בתוויות, והוא פוט המציא פונקציה שנקראת "צור תווית" שלא קיימת ומעולם לא הייתה קיימת!! וכשכתבתי לו שאין כזו פונקציה, הוא ברוב עזותו טען שאכן, הפונקציה כבר לא זמינה אבל המשיך להביא לי את המילים "צור תווית" באנגלית כמובן בכל מיני ויראציות שהוא המציא....