בקשת מידע | בניית תוכנה שלימה עם AI
-
בכל אופן, קלוד יצר לי את זה
Zayit-Relocate.cmdהשימוש על אחריותכם בלבד! מבחינתי אפילו בשימוש תקין בסקריפט הכונן יכול לההרס/המחשב ישרף/יתפרמט או כל סיכון אחר העולה על דעתכם, ואין לי על כך שום אחריות, כפשוטו.
מומלץ לקחת את תוכן הסקריפט לAI המועדף עליכם לצורך בדיקה.
אין לזה כמובן קשר ל"זית" הוא לא תומך בזה בכלל.
בהצלחה
-
@עניו-כמשה "זית" מצפה שתהיה תיקיה מסוימת שאליה היא מתקינה את כל הקבצים, אם היא קיימת כבר, היא לא יוצרת חדש, היא מתקינה אליה. הסקריפט יוצר במקום הזה קיצור מיוחד לכונן חיצוני, כך ש"זית" תחשוב שהיא כותבת לכונן C אך בפועל זה נכתב לכונן שבחרת.
-
@עניו-כמשה "זית" מצפה שתהיה תיקיה מסוימת שאליה היא מתקינה את כל הקבצים, אם היא קיימת כבר, היא לא יוצרת חדש, היא מתקינה אליה. הסקריפט יוצר במקום הזה קיצור מיוחד לכונן חיצוני, כך ש"זית" תחשוב שהיא כותבת לכונן C אך בפועל זה נכתב לכונן שבחרת.
-
@עידו300 הבעיה שהזית בודק אם יש מקום בC ואם אין הוא נותן רק אפשרות לסגור.
האם הסקריפט יפתור את הבעיה? -
@עידו300 אפשר לסגור את הדיון הזה ולחזור אליו באמצע 2027
אני די משוכנע שעד אז @לא-מתייאש יישר קו, או המציאות היא זו שתתיישר לדרישות שלו...
-
@NH.LOCAL אתה מתכוון לויכוח הכללי על בנית תוכנה שלמה בAI או על שימוש בכונן חיצוני לקבצי התוכנה?
לוויכוח הכללי, אבל גם באופן ספציפי, אני מניח שרמת הגימור וההתאמה של מודלי AI בעוד שנה יעברו אפילו את הרף של @לא-מתייאש
באופן אישי אני מאוד לא מחבב את גישת הקופסה הסגורה של אפל, תמיד העדפתי ווינדוס או אנדרואיד.
בסוף, זה לא מעבד של אינטל, שברגע שהחומרה נוצרה במפעל כמעט אין דרך חזרה, ואפילו לא אופיס 2004 ששוחרר כגרסה אחת מוגמרת עם גישת עדכון מורכבת בהרבה. לכולם יש רשת או דרך קלה להשיג עדכוני תוכנה.
אפילו לאפל יש עדכוני ביניים ועדכוני אבטחה. הם לא משחררים IOS 18 וזהו, כי הכל מושלם. תיקונים תמיד יש, וזה בסדר גמור.אגב, הלקח המר של AI נכון גם כאן. פריסה נרחבת תאפשר לגלות באגים שאינסוף סקירות קוד לעולם לא יזהו.
לוויכוח הכללי, אבל גם באופן ספציפי, אני מניח שרמת הגימור וההתאמה של מודלי AI בעוד שנה יעברו אפילו את הרף של @לא-מתייאש
לא רק שלי אלא של כל תוכנה שמכבדת את עצמה, שהקוד ישמור את ההנדסה של הפרוייקט וזה לא יקריס אצל המשתשמים, אלו הדרישות הגבוהות שלי
-
@עניו-כמשה אדרבה תמצא
-
אני די משוכנע שעד אז @לא-מתייאש יישר קו, או המציאות היא זו שתתיישר לדרישות שלו...
לדעתי אתה טועה בגדול, נראה, כי כבר אמרת את זה ב2025 ו2026
נכון וזה התגשם בגדול, מתכנתים רבים וטובים ממך כבר הודו ש-AI כותב קוד לפחות כמוהם.
אפילו ביל גייטס אמר את זה לאחרונה
כדי לעמוד בדרישות הייחודיות שלך כנראה נצטרך לחכות עוד שנה
וכן, יש הבדל בתוצר לפי רמת המומחיות של זה שמפעיל את המודל, לכן טבעי שאתה עצמך משתמש בסוכני AI אבל לא מרוצה מתוצרים של מקודדי וייב, אבל הפער הזה ילך ויצטמצם
-
נכון וזה התגשם בגדול, מתכנתים רבים וטובים ממך כבר הודו ש-AI כותב קוד לפחות כמוהם.
וכן, יש הבדל בתוצר לפי רמת המומחיות של זה שמפעיל את המודל, לכן טבעי שאתה עצמך משתמש בסוכני AI אבל לא מרוצה מתוצרים של מקודדי וייב, אבל הפער הזה ילך ויצטמצם
@NH.LOCAL אני משתדל מאוד שהקוד יצא טוב, ועדיין על פי הטענות הוא SLOP AI (ככה כותבים את זה), גם הרגשה שלי משאר הפרוייקטים שהAI לבדו לא מסוגל להרים פרויקט, יהיו בו הרבה בעיות, גם כאלו שהוא טען שהוא סגר שהתברר שהוא לא סגר באמת.
לא יודע, אני לא מומחה לAI ולא מומחה לתכנות אבל הרגשה שלי היא, שהAI עדיין לא שם... לא מדבר על דברים קטנים, על דברים משמעותיים.
אפילו בסקריפט שקלוד כתב לי לזית שהוא סקריפט פשוט היו בעיות עד שהעדפתי פשוט לעשות אותו בסיסי ביותר וגם אז היו בעיות (יותר נכון שינויים שכדאי לעשות אך לא הכרחיים, לדברי GPT). בקיצור קשה להגיד שהAI יודע לבנות תוכנות באמת.
-
כמובן, זה לא פייר שאני יורד על הAI כאילו שאנחנו כן עושים קוד חסין לשגיאות ובאגים... אז נכון שגם המתכנתים הטובים ביותר יוצרים שגיאות ובאגים, אבל לפחות כשמתכנת סוגר באג, בד"כ הוא סוגר אותו, לא עושה בכאילו... אני לא מדבר על אלו שטוענים שזה פיצ'ר או מטאטאים מתחת לשטיח כמובן.
AI לא תמיד עושה את זה... ובד"כ הוא יצטרך את ההתערבות של המתכנת (או של מודל אחר) כדי לגלות שיש באג ולסגור אותו. -
-
מתכנתים רבים וטובים ממך כבר הודו ש-AI כותב קוד לפחות כמוהם.
אפילו ביל גייטס אמר את זה לאחרונהביל גייטס אני לא יודע כמה הוא תיכנת לאחרונה
איזה מתכנתים נחשבים לדוגמא כתבו את זה שהAI ברמה שלהם?הכוונה כמובן על כל הבחירות שצריך לעשות בפרוייקט בינוני, לא על כתיבה של משהו קטנטן שזה אנחנו רואים שהוא כבר עושה (אגב אתה זוכר את זה שגמיני פרו 3 עשה בHTML כאילו וינדוס או וורד... זה היה נחשב אז להישג גדול...) ולא פרוייקט גדול כמו וינדוס פוטושופ וכדומה שזה כולם יודעים שהוא לא מסוגל כיום [אם כי אני לא יודע אם מישהו ניסה 10000 סוכנים...]
-
איזה מתכנתים נחשבים לדוגמא כתבו את זה שהAI ברמה שלהם?הכוונה כמובן על כל הבחירות שצריך לעשות בפרוייקט בינוני, לא על כתיבה של משהו קטנטן שזה אנחנו רואים שהוא כבר עושה (אגב אתה זוכר את זה שגמיני פרו 3 עשה בHTML כאילו וינדוס או וורד... זה היה נחשב אז להישג גדול...) ולא פרוייקט גדול כמו וינדוס פוטושופ וכדומה שזה כולם יודעים שהוא לא מסוגל כיום [אם כי אני לא יודע אם מישהו ניסה 10000 סוכנים...]
@NH.LOCAL אני משתדל מאוד שהקוד יצא טוב, ועדיין על פי הטענות הוא SLOP AI (ככה כותבים את זה), גם הרגשה שלי משאר הפרוייקטים שהAI לבדו לא מסוגל להרים פרויקט, יהיו בו הרבה בעיות, גם כאלו שהוא טען שהוא סגר שהתברר שהוא לא סגר באמת.
לא יודע, אני לא מומחה לAI ולא מומחה לתכנות אבל הרגשה שלי היא, שהAI עדיין לא שם... לא מדבר על דברים קטנים, על דברים משמעותיים.
אתה צודק במידה מסויימת, ולכן כבר כתבתי:
NH.LOCAL כתב:
אבל אין ספק ש-AI יודע לבנות תוכנות באמת, השאלה איזה כלים אתה נותן לו ואיך אתה מפעיל אותו. וכמובן, באיזה מודל מדובר ובאיזו מעטפת.
עדיין לא הבנת מה ההבדל בין לכתוב קוד ולתכנת, לא משנה
אתה מתכוון להבדל בין להיות מתכנת לבין להיות מהנדס תוכנה?
הכוונה כמובן על כל הבחירות שצריך לעשות בפרוייקט בינוני, לא על כתיבה של משהו קטנטן שזה אנחנו רואים שהוא כבר עושה (אגב אתה זוכר את זה שגמיני פרו 3 עשה בHTML כאילו וינדוס או וורד... זה היה נחשב אז להישג גדול...) ולא פרוייקט גדול כמו וינדוס פוטושופ וכדומה שזה כולם יודעים שהוא לא מסוגל כיום [אם כי אני לא יודע אם מישהו ניסה 10000 סוכנים...]
הוא בהחלט עושה את כל תהליך הפיתוח היומיומי, לא בנית פרויקט הטילים האמריקאי בפרומפט אחד.
אין ספק שנדרש פיקוח אנושי, וככל שהמפקח מיומן ומנוסה יותר, גם התוצרים של ה-AI טובים יותר, אבל זה בהחלט יישום כל משימה יומיומית של מתכנת, כמו בדיקות, סקירה, תיקונים, יצירת פיצ'רים וכן הלאה.
באופן אישי אני גם מפקח לאורך כל התהליך של בניית פרויקטים עם AI, אבל בהחלט לא מסתכל על כל שורת קוד או מחליט באיזה שיטת אופטימיזציה ה-AI יטען לזיכרון. זה פשוט מיותר.
התפקיד היום הוא לכל היותר להיות מהנדס תוכנה או מנהל עבודה, לא מתכנת שכותב קוד.
-
ביל גייטס אני לא יודע כמה הוא תיכנת לאחרונה
הוא כתב את זה ביחס ליכולות שלו מהעבר, בהקשר לכך ש"קוד הוא הכישרון הכי מפותח שלו", כלומר אם בגיל 25 הוא היה מתכנת על, אז קלוד היום טוב לפחות כמו שהיה אז.
הציטוט המלא בספוילר.
"בסוף השנה שעברה, כשמודלי התכנות Claude של Anthropic נהיו ממש טובים, יכולתי לראות שהם טובים כמוני. ותכנות הוא במידה משמעותית הכישרון המפותח ביותר שלי, כי מגיל 13 עד 24 הייתי אובססיבי לשאלה האם אני מסוגל לכתוב קוד טוב כמו כל אחד אחר, או טוב יותר. זה היה עוד רגע שבו חשבתי: זה מדהים. היכולת לבצע משימות מורכבות וארוכות הגיעה עכשיו לנקודה שבה המודלים הם על־אנושיים בכתיבת קוד ובמציאת פגמים בקוד"
איזה מתכנתים נחשבים לדוגמא כתבו את זה שהAI ברמה שלהם?
נענה לאתגר:
-
הדלי ויקהאם, יוצר ggplot2 וה־Tidyverse:
"לעיתים קרובות הם טובים ממני בכתיבת פונקציות נכונות." קישור -
בוריס צ'רני, יוצר Claude Code ולשעבר Principal Engineer ב־Meta:
"אם אהיה כן, הוא כותב קוד טוב יותר ממני." מקור -
סיימון ויליסון, ממפתחי Django:
"אפשר להגיע לקוד שהוא הרבה יותר טוב מהקוד שאני הייתי כותב ביד." מקור -
מיטשל האשימוטו, יוצר Terraform, Vagrant ו־Ghostty:
"Codex פתר עכשיו באג שאני ואחרים נאבקנו לתקן במשך יותר משישה חודשים." מקור -
אנדריי קרפתי, לשעבר ראש תחום AI ב־Tesla וממייסדי OpenAI:
"מעולם לא הרגשתי כל כך מאחור כמתכנת." קישור
מדובר במתכנתי־על, מהבולטים והמוערכים ביותר בתחומם, לא במפתחים ממוצעים. מעבר לזה, חלק מהציטוטים האלה כבר בני כמה חודשים, ומאז יכולות התכנות של המודלים עוד התקדמו משמעותית.
-
-
ביל גייטס אני לא יודע כמה הוא תיכנת לאחרונה
הוא כתב את זה ביחס ליכולות שלו מהעבר, בהקשר לכך ש"קוד הוא הכישרון הכי מפותח שלו", כלומר אם בגיל 25 הוא היה מתכנת על, אז קלוד היום טוב לפחות כמו שהיה אז.
הציטוט המלא בספוילר.
"בסוף השנה שעברה, כשמודלי התכנות Claude של Anthropic נהיו ממש טובים, יכולתי לראות שהם טובים כמוני. ותכנות הוא במידה משמעותית הכישרון המפותח ביותר שלי, כי מגיל 13 עד 24 הייתי אובססיבי לשאלה האם אני מסוגל לכתוב קוד טוב כמו כל אחד אחר, או טוב יותר. זה היה עוד רגע שבו חשבתי: זה מדהים. היכולת לבצע משימות מורכבות וארוכות הגיעה עכשיו לנקודה שבה המודלים הם על־אנושיים בכתיבת קוד ובמציאת פגמים בקוד"
איזה מתכנתים נחשבים לדוגמא כתבו את זה שהAI ברמה שלהם?
נענה לאתגר:
-
הדלי ויקהאם, יוצר ggplot2 וה־Tidyverse:
"לעיתים קרובות הם טובים ממני בכתיבת פונקציות נכונות." קישור -
בוריס צ'רני, יוצר Claude Code ולשעבר Principal Engineer ב־Meta:
"אם אהיה כן, הוא כותב קוד טוב יותר ממני." מקור -
סיימון ויליסון, ממפתחי Django:
"אפשר להגיע לקוד שהוא הרבה יותר טוב מהקוד שאני הייתי כותב ביד." מקור -
מיטשל האשימוטו, יוצר Terraform, Vagrant ו־Ghostty:
"Codex פתר עכשיו באג שאני ואחרים נאבקנו לתקן במשך יותר משישה חודשים." מקור -
אנדריי קרפתי, לשעבר ראש תחום AI ב־Tesla וממייסדי OpenAI:
"מעולם לא הרגשתי כל כך מאחור כמתכנת." קישור
מדובר במתכנתי־על, מהבולטים והמוערכים ביותר בתחומם, לא במפתחים ממוצעים. מעבר לזה, חלק מהציטוטים האלה כבר בני כמה חודשים, ומאז יכולות התכנות של המודלים עוד התקדמו משמעותית.
-
-
@עידו300 לא ככה מודדים, תנסו לעשות את זה בפרוייקט קיים, לשלוח להם pr ונראה אם הם יקבלו את זה או לא.
@עידו300 לא ככה מודדים, תנסו לעשות את זה בפרוייקט קיים, לשלוח להם pr ונראה אם הם יקבלו את זה או לא.
PR ראשון שקיבלת...
https://github.com/NucleusFramework/Nucleus/pull/771
-
@עידו300 אז שיכניסיו feature לפרוייקט אמיתי בprod, וזהו, ואני מדגיש feature, לא איזה פיקס קטן שעל זה אני מסכים שאפשר וגם זה לא יהיה עדיין ראיה כי יש כבר הנדסה מובנה לפרוייקט שזה הכי קשה לai אבל זה כבר יהיה התקדמות
-
אני מציע את ההצעה שוב
פתחתי ריפו ציבורי, נבנה ביחד תוכנה, ננסח ביחד פרומפטים שכולם יסכימו שהם טובים, ניתן לAI (התורן, אני לא יכול לבזבז את כל הטוקנים שלי על זה) ונראה מה יוצא, ככה הבדיקה תהיה אובייקטיבית ולא תלויה בדעתו של אחד, האם הקוד טוב או לא, וגם לא יוכלו לטעון "אם היית יודע לעבוד עם AI זה היה נראה אחרת" -
אני מציע את ההצעה שוב
פתחתי ריפו ציבורי, נבנה ביחד תוכנה, ננסח ביחד פרומפטים שכולם יסכימו שהם טובים, ניתן לAI (התורן, אני לא יכול לבזבז את כל הטוקנים שלי על זה) ונראה מה יוצא, ככה הבדיקה תהיה אובייקטיבית ולא תלויה בדעתו של אחד, האם הקוד טוב או לא, וגם לא יוכלו לטעון "אם היית יודע לעבוד עם AI זה היה נראה אחרת"@עידו300 אני חושב שצריך להגדיר מראש את המטרה של התוכנה
מה אתם אומרים על רעיון של תוכנה ניידת על אונקי שבודקת מצב של מחשב מריצה את כל סוגי הבדיקות ומגדירה בסוף את השווי שלו על פי מאגר נתונים?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות