בקשת מידע | האם המזגן שלי תקין?
-
@aiib
זה בשבילך מAI
||חוות הדעת הזו אמנם נשמעת מרשימה על הנייר ומתארת תרחיש הגיוני מבחינה תיאורטית, אבל אי אפשר באמת לקבוע נחרצות שכרטיס הפיקוד התקלקל או ששסתום ה-EEV נתפס רק מלהסתכל על צניחת טמפרטורה. בשטח, עבודה מקצועית דורשת לאמת את הנתונים פיזית לפני שמחליפים רכיבים יקרים על סמך ניחושים מלומדים.כדי להפוך את ה"השערה" הזו לאבחנה אמיתית שאי אפשר להתווכח איתה, חובה לעבוד עם כלים:
בדיקת רגשים (תרמיסטורים): שימוש ברב-מודד כדי לבדוק את ההתנגדות (באוהם) של רגש הסוללה ורגש האוויר. חובה להשוות את הקריאה לנתוני היצרן (בין אם מדובר במערכת של תדיראן, אמקור או כל מותג אחר) כדי לראות אם יש זיוף בנתונים שהכרטיס מקבל בטמפרטורות שונות.
בדיקת שסתום ה-EEV: מדידת הסליל (מנוע הצעדים) של השסתום האלקטרוני עם רב-מודד כדי לוודא שאין בו נתק או קצר בין הסלילים, וכן לוודא שהוא מקבל את פולסי המתח הנכונים מהכרטיס.
בדיקת לחצים בפועל: חיבור שעונים למערכת כדי לראות בעיניים מה קורה ללחצי העבודה והשאיבה של הקרר בדיוק ברגע שהטמפרטורה צונחת ל-3 מעלות.
לזרוק אבחנות באוויר בפורומים או בשיחות טלפון זה קל, אבל בסופו של דבר, רק המדידות הפיזיות של המתחים, ההתנגדויות והלחצים מספקות את התמונה המלאה.
יצא לך כבר לחבר אל היחידה הזו את הרב-מודד ולבדוק את נתוני ההתנגדות של הרגשים והסליל, או שזה השלב הבא שאתה מתכנן?||
-
@aiib
זה בשבילך מAI
||חוות הדעת הזו אמנם נשמעת מרשימה על הנייר ומתארת תרחיש הגיוני מבחינה תיאורטית, אבל אי אפשר באמת לקבוע נחרצות שכרטיס הפיקוד התקלקל או ששסתום ה-EEV נתפס רק מלהסתכל על צניחת טמפרטורה. בשטח, עבודה מקצועית דורשת לאמת את הנתונים פיזית לפני שמחליפים רכיבים יקרים על סמך ניחושים מלומדים.כדי להפוך את ה"השערה" הזו לאבחנה אמיתית שאי אפשר להתווכח איתה, חובה לעבוד עם כלים:
בדיקת רגשים (תרמיסטורים): שימוש ברב-מודד כדי לבדוק את ההתנגדות (באוהם) של רגש הסוללה ורגש האוויר. חובה להשוות את הקריאה לנתוני היצרן (בין אם מדובר במערכת של תדיראן, אמקור או כל מותג אחר) כדי לראות אם יש זיוף בנתונים שהכרטיס מקבל בטמפרטורות שונות.
בדיקת שסתום ה-EEV: מדידת הסליל (מנוע הצעדים) של השסתום האלקטרוני עם רב-מודד כדי לוודא שאין בו נתק או קצר בין הסלילים, וכן לוודא שהוא מקבל את פולסי המתח הנכונים מהכרטיס.
בדיקת לחצים בפועל: חיבור שעונים למערכת כדי לראות בעיניים מה קורה ללחצי העבודה והשאיבה של הקרר בדיוק ברגע שהטמפרטורה צונחת ל-3 מעלות.
לזרוק אבחנות באוויר בפורומים או בשיחות טלפון זה קל, אבל בסופו של דבר, רק המדידות הפיזיות של המתחים, ההתנגדויות והלחצים מספקות את התמונה המלאה.
יצא לך כבר לחבר אל היחידה הזו את הרב-מודד ולבדוק את נתוני ההתנגדות של הרגשים והסליל, או שזה השלב הבא שאתה מתכנן?||
@כוסף-לדעת דווקא הוא לא שולל את הטענה... הוא רק אומר שלפני שמחליפים חלקים יקרים צריך לאמת את זה בדרכים מקצועיות יותר...
בדקתי מזגן נוסף (באותה מערכת VRF) וזה התוצאות:
מוגדר על 21
בדיקה ביציאה, 7.5 מעלות יציב.
בדיקה בכניסה, התחיל מ16 ועלה לאט לאט ל21
חזרתי בחזרה ליציאה וזה הגיע ל22!
בחדר הטמפרטורה הייתה בערך 22אני כבר מבולבל... אני לא מצליח לראות משהו עקבי.
-
@כוסף-לדעת דווקא הוא לא שולל את הטענה... הוא רק אומר שלפני שמחליפים חלקים יקרים צריך לאמת את זה בדרכים מקצועיות יותר...
בדקתי מזגן נוסף (באותה מערכת VRF) וזה התוצאות:
מוגדר על 21
בדיקה ביציאה, 7.5 מעלות יציב.
בדיקה בכניסה, התחיל מ16 ועלה לאט לאט ל21
חזרתי בחזרה ליציאה וזה הגיע ל22!
בחדר הטמפרטורה הייתה בערך 22אני כבר מבולבל... אני לא מצליח לראות משהו עקבי.
-
@aiib משאר המזגנים אתה מרוצה?
יש לי מזגן מיני מרכזי שלא נמצא על המערכת VRF וממנו אני מרוצה, יש מזגן נוסף בחדר שלי שנמצא על המערכת ואני מרוצה ממנו, שאר המזגנים נמצאים בחדרי ילדים ולכן אין לי באמת ידיעה האם הם טובים או לא... רק שבחדר הזה כל פעם מרגיש לי חם ומסריח... לכן התחלתי לבדוק...
-
הבדיקות האלו לא עובדות כמו מזגני ON / OFF שיש להם תפוקה קבועה ויציבה.
אני מבין, השאלה היא איזו בדיקה אני יכול לעשות כדי להבין האם המזגן תקין או לא תקין.
כי כן מרגיש לי שמזגן אינוורטר שתוך דקה יורד ל3 מעלות ואחרי 2 דקות חוזר ל18 מעלות זה לא תקין, אבל אולי אני טועה... -
הבדיקות האלו לא עובדות כמו מזגני ON / OFF שיש להם תפוקה קבועה ויציבה.
אני מבין, השאלה היא איזו בדיקה אני יכול לעשות כדי להבין האם המזגן תקין או לא תקין.
כי כן מרגיש לי שמזגן אינוורטר שתוך דקה יורד ל3 מעלות ואחרי 2 דקות חוזר ל18 מעלות זה לא תקין, אבל אולי אני טועה... -
@aiib תשים פן גבוה וטמפרטורה של 21 מעלות, זה לדעתי יפתור לך את הבעיה.
יכול איזה מערכת זו בדיוק מולטי רגיל או בוקס?
(כי לא נראה לי ששילמת על VRF אמיתי)@aiib תשים פן גבוה וטמפרטורה של 21 מעלות, זה לדעתי יפתור לך את הבעיה.
אין לי עניין לפתור בעיות- אם זה בעיה שתדיראן תפתור לי אותה... לכן אני רק רוצה לדעת האם באמת יש בעיה.
נראה לי בוקס
(כי לא נראה לי ששילמת על VRF אמיתי)
לא היה הבדל במחיר בין VRF אמיתי לבוקס (דווקא הבוקס עצמו עולה יותר אבל זה מתקזז בעלות ההתקנה שהיא קצת יותר זולה כי זה פחות הלחמות)
-
@aiib תשים פן גבוה וטמפרטורה של 21 מעלות, זה לדעתי יפתור לך את הבעיה.
אין לי עניין לפתור בעיות- אם זה בעיה שתדיראן תפתור לי אותה... לכן אני רק רוצה לדעת האם באמת יש בעיה.
נראה לי בוקס
(כי לא נראה לי ששילמת על VRF אמיתי)
לא היה הבדל במחיר בין VRF אמיתי לבוקס (דווקא הבוקס עצמו עולה יותר אבל זה מתקזז בעלות ההתקנה שהיא קצת יותר זולה כי זה פחות הלחמות)
-
@aiib אולי יש תקלה בברז אלקטרוני בבוקס, וצריך להחליף אותו.
אולי בשסתום התפשטות / קפילר אלקטרוני
אולי יש 'קנאק' בצנרת....
קיצור צריך לבדוק.
למה שלא תזמין שירות?
פשוט תגיד שאתה לא מרוצה.קיצור צריך לבדוק.
למה שלא תזמין שירות?
פשוט תגיד שאתה לא מרוצהאם אתה אומר שאתה לא מרוצה יכול להיות שיבואו לבדוק אבל בפועל הטכנאי יגיד הכל תקין, הנה תראה, יוצא אוויר קר, מה הבעיה.
אין לי עניין לחכות לטכנאי ולבזבז איתו כמה דקות בבית כדי שיחזיר אותי לאותו מצב שאני לא יודע כלום...
אם אני אצליח להוכיח שיש תקלה ומשהו לא עובד כמצופה יטפלו, אם לא ימרחו... -
קיצור צריך לבדוק.
למה שלא תזמין שירות?
פשוט תגיד שאתה לא מרוצהאם אתה אומר שאתה לא מרוצה יכול להיות שיבואו לבדוק אבל בפועל הטכנאי יגיד הכל תקין, הנה תראה, יוצא אוויר קר, מה הבעיה.
אין לי עניין לחכות לטכנאי ולבזבז איתו כמה דקות בבית כדי שיחזיר אותי לאותו מצב שאני לא יודע כלום...
אם אני אצליח להוכיח שיש תקלה ומשהו לא עובד כמצופה יטפלו, אם לא ימרחו...אם אתה אומר שאתה לא מרוצה יכול להיות שיבואו לבדוק אבל בפועל הטכנאי יגיד הכל תקין, הנה תראה, יוצא אוויר קר, מה הבעיה.
אם אני אצליח להוכיח שיש תקלה ומשהו לא עובד כמצופה יטפלו, אם לא ימרחו...תדיראן הם מאוד אנושיים
יש להם שירות נפלא,
תסביר להם בצורה ברורה שהמזגן מתנהג לא יציב, והטמפרטורה עולה ויורדת מידי הרבה -
אם אתה אומר שאתה לא מרוצה יכול להיות שיבואו לבדוק אבל בפועל הטכנאי יגיד הכל תקין, הנה תראה, יוצא אוויר קר, מה הבעיה.
אם אני אצליח להוכיח שיש תקלה ומשהו לא עובד כמצופה יטפלו, אם לא ימרחו...תדיראן הם מאוד אנושיים
יש להם שירות נפלא,
תסביר להם בצורה ברורה שהמזגן מתנהג לא יציב, והטמפרטורה עולה ויורדת מידי הרבה -
-
-
@aiib זה ודאי לא תקין
אחרי שאתה רואה שבחדרים אחרים זה לא כך
ובבדיקות מד טמפרטורה- אתה רואה את השינויים הדרסטייםזה נקרא לא תקין!!
אמנם חברות לא אוהבות להתעסק עם תקלות שלא נרות בעין, אבל כאשר יש לך מספרים ביד- אתה יכול לנסות -
-
@תלת-פאזי אני אתחיל להסביר,
במערכת קירור או מיזוג יש ארבעה מרכיבים מרכזיים:- מדחס
- מעבה
- אביזר הצרה - קפילר או שסתום התפשטות,
- מאייד.
בין המדחס למעבה יש קו דחיסה,
בין המעבה לאביזר הצרה יש קו נוזל,
בין אביזר הצרה למאייד יש קו נוזל גזוז,
בין מאייד למדחס יש קו יניקה.
***לחץ = טמפרטורה ***
כשהלחץ של הגז הוא גבוה אז הטמפרטורה גבוהה כשהלחץ הוא נמוך אז הטמפרטורה יורדת.
חום כמוס - מצב צבירה
מצב צבירה:
ישנם כמה מצבי צבירה של חומר, אותם אנחנו מכירים.
כמו שהמים בטמפרטורה מסויימת משתנה מצב הצבירה נוזל, אדים, מוצק, כך גם מצב הגז (מעתה ואילך קרר) משתנה מנוזל לגז, בהתאם לטמפרטורה.
חום כמוס:
כדי שהמים לצורך הדוגמה ישתנו מנוזל לאדים או למוצק, צריך להוציא מהמים או להכניס הרבה אנרגיה.
זהו לבינתיים, כשיהיה לי זמן אני אמשיך.
-
אמנם זה למזגנים רגילים (ON/OFF) ולא לאינוורטר
העיקרון הוא אותו עיקרון פיזיקלי.
אז תוכל להחכים אותנו כאן
בעזרת השם בלי נדר, עכשיו אני על המחשב בגלל דלקת גרון....
נראה לי חסר
חום כמוס
דיאגרמת מולייר
נקודת הטל
ודרך אגב כל הכבוד לך, לי לא בטוח שהיה עצבים לערוך כזה מאמר מסודר. -
אמנם זה למזגנים רגילים (ON/OFF) ולא לאינוורטר
העיקרון הוא אותו עיקרון פיזיקלי.
אז תוכל להחכים אותנו כאן
בעזרת השם בלי נדר, עכשיו אני על המחשב בגלל דלקת גרון....
נראה לי חסר
חום כמוס
דיאגרמת מולייר
נקודת הטל
ודרך אגב כל הכבוד לך, לי לא בטוח שהיה עצבים לערוך כזה מאמר מסודר.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות