שיתוף | למה ג'ימני ממש טיפש הרבה פעמים?
-
@פיקחון יש מצב שפנו, אבל כמה שיותר לחץ ככה אולי יותר יעזור..
תפנה גם אתה ואולי זה ישפיע.. -
תפנה גם אתה ואולי זה ישפיע.. -
מכירים את זה שג'ימני מחרטט? בואו נבין למה זה קורה..
מכירים את זה שאתם מתכתבים עם ג'ימני והוא פשוט מחרטט לכם או שהוא פשוט אומר לך מידע שגוי?
ואתם אומרים לעצמכם, "מה, זה הג'ימני שהוא בין המתקדמים?"אגב, לא רק ג'ימני.. אלה עוד מגוון כלי AI..
יש כאלה יגידו, טוב זה AI של הודים... (@י.-פל.)
אבל יש כאלה שהם כן חושבים שזה מוזר, ומאוד לא מבינים למה זה ככה..
אז לי זה ממש הציק שהייתי צריך לשאול את ג'ימני משהו על גרסאות ה-IOS של האייפון, או ה-macos של מחשבי המק..
תמיד הוא היה מחרטט לי שעכשיו הגרסה הכי עדכנית היא ios 19 או גרסאות הבטא של ios 20.
אבל אני יודע בפירוש שזה לא המצב..
הגרסה הכי עדכנית כרגע היא ios 26 או גרסת בטא ios 27 גרסה 3 (שמותקנת על המכשירים שלי..).אבל ראיתי לפעמים שהוא כן "חכם" ורושם לי את הנתונים הנכונים, ולא ממציא לי חרטוטים...
אז למה זה נובע?
אז ניסיתי לבדוק למה זה קורה, לדעתי מצאתי את אחת הסיבות האפשריות לזה!
הסינון שלנו!
כן כן מה ששמעתם..לא, זה לא רק ה"הנחייה" שהם מזריקים לו..
אלא, "משום מה" הסינון שלנו (נטפרי/אתרוג/רימון ודומיו) חוסמים לו את החיפוש ברשת, ואז הוא לא יכול למצוא נתונים נכונים ואמיתיים...
אלא, הוא מחזיר לנו תשובה מתוך הנתונים שהמפתחים אימנו אותו...
אז אם אתם מבקשים ממנו מידע או נתון שיצא אחרי הזמן הזה, הוא "ישקר לכם" ולא יגיד את הדבר הנכון..נכון שלפעמים הוא כן פתאום "ייזכר" שאפל שינו את שיטת המספור שלהם, ואז הוא כן ייתן את המידע המדויק והנכון, אבל רוב הפעמים זה לא המצב! או שזה ייקח הרבה זמן וויכוחים איתו!
אז מה הפתרון?
זהו, שיש מצב שאין...
הרי זה ידוע שהסינונים שלנו דפוקים ולא נותנים לנו את המיטב...אבל אולי אם כן נפעיל עליהם לחץ, הם יעשו משהו...
אבל לא בטוח, ואנחנו נישאר "מאחור" ונצטרך להתווכח איתו..הנה שיחה שלי איתו שרואים קצת מ"הדפיקות שלו":
קישור לשיחה עם סינוןוזו שיחה שלא הייתי עם סינון, והוא פשוט שלח לי את הנתון הנכון:
קישור לשיחה ללא סינוןבהצלחה!
ואם אתם רואים שהוא מחרטט, אל תנסו להתווכח איתו ולבזבז את הזמן..
נ.ב לא.. לא נתתי לטיפש הזה שינסח לי את הפוסט.. אלה אני כתבתי..
הסינון שלנו!
כן כן מה ששמעתם..לא, זה לא בהכרח ה"הנחייה" שהם מזריקים לו..
אלא, "משום מה" הסינון שלנו (נטפרי/אתרוג/רימון ודומיו) חוסמים לו את החיפוש ברשת, ואז הוא לא יכול למצוא נתונים נכונים ואמיתיים...הכל קורה בשרת, לא על המחשב המסונן...
-
תפנה גם אתה ואולי זה ישפיע..מה זה "יש מצב שפנו", אתה פנית?
תפנה גם אתה ואולי זה ישפיע..מה זה "יש מצב שפנו", אתה פנית?
אני עדיין לא פניתי
אבל מאמין שגם פנו אליהם משתמשים.. -
יש AI מסונן שבו החיפוש פתוח חופשי
כמו https://binaplus.co.il/
או https://sai-app.com/welcome -
מצחיק אותי שמשתמשי אתרוג מסתבכים עם זה...
באתרוג הכל ניתן לעקיפה, תוך שניות... לא מבין למה קוראים לזה ״סינון״... אולי, בגלל שכל עוד לא עוקפים, המון אתרים חסומים
-
מכירים את זה שג'ימני מחרטט? בואו נבין למה זה קורה..
מכירים את זה שאתם מתכתבים עם ג'ימני והוא פשוט מחרטט לכם או שהוא פשוט אומר לך מידע שגוי?
ואתם אומרים לעצמכם, "מה, זה הג'ימני שהוא בין המתקדמים?"אגב, לא רק ג'ימני.. אלה עוד מגוון כלי AI..
יש כאלה יגידו, טוב זה AI של הודים... (@י.-פל.)
אבל יש כאלה שהם כן חושבים שזה מוזר, ומאוד לא מבינים למה זה ככה..
אז לי זה ממש הציק שהייתי צריך לשאול את ג'ימני משהו על גרסאות ה-IOS של האייפון, או ה-macos של מחשבי המק..
תמיד הוא היה מחרטט לי שעכשיו הגרסה הכי עדכנית היא ios 19 או גרסאות הבטא של ios 20.
אבל אני יודע בפירוש שזה לא המצב..
הגרסה הכי עדכנית כרגע היא ios 26 או גרסת בטא ios 27 גרסה 3 (שמותקנת על המכשירים שלי..).אבל ראיתי לפעמים שהוא כן "חכם" ורושם לי את הנתונים הנכונים, ולא ממציא לי חרטוטים...
אז למה זה נובע?
אז ניסיתי לבדוק למה זה קורה, לדעתי מצאתי את אחת הסיבות האפשריות לזה!
הסינון שלנו!
כן כן מה ששמעתם..לא, זה לא רק ה"הנחייה" שהם מזריקים לו..
אלא, "משום מה" הסינון שלנו (נטפרי/אתרוג/רימון ודומיו) חוסמים לו את החיפוש ברשת, ואז הוא לא יכול למצוא נתונים נכונים ואמיתיים...
אלא, הוא מחזיר לנו תשובה מתוך הנתונים שהמפתחים אימנו אותו...
אז אם אתם מבקשים ממנו מידע או נתון שיצא אחרי הזמן הזה, הוא "ישקר לכם" ולא יגיד את הדבר הנכון..נכון שלפעמים הוא כן פתאום "ייזכר" שאפל שינו את שיטת המספור שלהם, ואז הוא כן ייתן את המידע המדויק והנכון, אבל רוב הפעמים זה לא המצב! או שזה ייקח הרבה זמן וויכוחים איתו!
אז מה הפתרון?
זהו, שיש מצב שאין...
הרי זה ידוע שהסינונים שלנו דפוקים ולא נותנים לנו את המיטב...אבל אולי אם כן נפעיל עליהם לחץ, הם יעשו משהו...
אבל לא בטוח, ואנחנו נישאר "מאחור" ונצטרך להתווכח איתו..הנה שיחה שלי איתו שרואים קצת מ"הדפיקות שלו":
קישור לשיחה עם סינוןוזו שיחה שלא הייתי עם סינון, והוא פשוט שלח לי את הנתון הנכון:
קישור לשיחה ללא סינוןבהצלחה!
ואם אתם רואים שהוא מחרטט, אל תנסו להתווכח איתו ולבזבז את הזמן..
נ.ב לא.. לא נתתי לטיפש הזה שינסח לי את הפוסט.. אלה אני כתבתי..
@שניאור-שמח בגלל זה אני תמיד אומר לו תבדוק ותביא רק מידע מבוסס מקורות מה שגורם לו לחפש באינטרנט (אם אני כותב לו לחפש זה מקפיץ לו את הפיוז של נטפרי) אבל גם בלי נטפרי יש לו לפעמים תקלות בחיפוש והא לא מסכים לחפש, כנראה עומס בשרתים
-
@שניאור-שמח בגלל זה אני תמיד אומר לו תבדוק ותביא רק מידע מבוסס מקורות מה שגורם לו לחפש באינטרנט (אם אני כותב לו לחפש זה מקפיץ לו את הפיוז של נטפרי) אבל גם בלי נטפרי יש לו לפעמים תקלות בחיפוש והא לא מסכים לחפש, כנראה עומס בשרתים
@רציונל זה לא שבברירת מחדל שלו הוא לא מחפש בכלל,
רק שהוא מתעצל לחפש לעומק- מה שנקרא בינה - להבין דבר מתוך דבר
הוא רואה נתון- והוא מציג לך אותו- בלי יכולת להשתמש בבינה=לרדת לעומקו של דבר- ע"י חשיבה לשלב הבא/הפנימי יותרגם כאשר אני מבקש ממנו לחפש ולהביא מקורות- הוא מביא שטחי בלבד- וכמובן- רק מהמידע שהכי נגיש ומפורסם ביותר- שממש לא בהכרח יותר נכון.
-
@רציונל זה לא שבברירת מחדל שלו הוא לא מחפש בכלל,
רק שהוא מתעצל לחפש לעומק- מה שנקרא בינה - להבין דבר מתוך דבר
הוא רואה נתון- והוא מציג לך אותו- בלי יכולת להשתמש בבינה=לרדת לעומקו של דבר- ע"י חשיבה לשלב הבא/הפנימי יותרגם כאשר אני מבקש ממנו לחפש ולהביא מקורות- הוא מביא שטחי בלבד- וכמובן- רק מהמידע שהכי נגיש ומפורסם ביותר- שממש לא בהכרח יותר נכון.
-
@תלת-פאזי צודק, אבל לרוב הדברים זה מספיק. ותמיד אפשר לכתוב לו, "אתה בטוח? תבדוק שוב פעם! "
(אגב סימן קריאה עושה פלאות בדברים האלה) . -
-
@תלת-פאזי בשביל מחקר יש את זה

(ואם אתה רוצה חיפוש קליל באינטרנט הAI המובנה בחיפוש עושה את זה לא רע)
AI רגיל פשוט לא נועד לזה
עריכה. כרגע הוא מתנהג לי כמו ילד בן חמש עם הפרעות קשב , מפנטז דברים מנתונים שאני הבאתי לו, אולי אני חוזר בי. -
מצחיק אותי שמשתמשי אתרוג מסתבכים עם זה...
באתרוג הכל ניתן לעקיפה, תוך שניות... לא מבין למה קוראים לזה ״סינון״... אולי, בגלל שכל עוד לא עוקפים, המון אתרים חסומים
-
לא קראתי את כל השרשור כולו, רק את דבריו של @שניאור-שמח, ועוד איזה 20 הודעות...
התרשמותי מהשימוש האישי שלי, שהבעיה בהזרקות זה בגלל שהAI חושב הרבה על הוראות הסינון, וממילא הרבה פחות על מה שהמשתמש ביקש.
יש לי את הפרומפט של נטפרי, והוא 6 קטעים, בערך 300 מילים. איזה משתמש כותב כ"כ הרבה? ברור שזה משפיע עליו, והוא משקיע הרבה מהמשאבים המוקצים לפרומפט הזה לביצוע הוראות הסינון ורק מיעוט לבקשת המשתמש.
זה לא יסביר את הסיבה שהוא לא מעודכן (אצלי בנטפרי הוא תמיד מעודכן, כולל את התקיפה האחרונה באיראן), אך מסביר הרבה מהטיפשות שלו לפעמים.
יש בזה דברים עמוקים יותר, וניתן להבין את הדברים ממה שכתבתי כאן וכאן.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות