בעיה | פרצו לי למחשב וגנבו לי טוקנים
-
לפני בערך שבועיים הורדתי כמה קבצים שככל הנראה היו נגועים בווירוס (הורדתי אותם לצורך עבודה). במקום להריץ אותם בתוך Sandbox נפרד, התקנתי אותם על היוזר הראשי שלי.
אחרי כמה שעות שמתי לב שמישהו השתמש בחשבון ה-Claude שלי וביצע חיובים בכרטיס האשראי שלי כדי לרכוש טוקנים. וגם השתמשו במודל החזק ביותר, Fable 5.הבעיה היא ש-Claude חסמו לי את החשבון, כנראה בגלל שהפורץ השתמש בו לפעילות שהפרה את תנאי השימוש. כבר יותר מחודש אני מנסה ליצור איתם קשר, אבל עד עכשיו לא הצלחתי לקבל את החשבון בחזרה.
אם מישהו אבר מקרה דומה והצליח לשחזר את החשבון, אשמח לשמוע איך פתרתם את זה.
לפי מה שהצלחתי להבין, התוקף הצליח לגנוב את ה-auth token של Claude Code שהיה שמור אצלי. בנוסף, נראה שבוצע שינוי בקובץ מערכת svchost.exe (או בקובץ הקשור אליו), מה שבסופו של דבר אילץ אותי לבצע שחזור מלא של Windows.
אגב, הקבצים שהורדתי היו חבילות ל-Ubuntu מ-GitHub לא מוכר, ול-WSL שלי הייתה גישה מלאה לקבצי Windows. אני מספר את זה פה כדי להזהיר אחרים, כי ייתכן שזו הייתה דרך הגישה של התוקף למערכת
-
לפני בערך שבועיים הורדתי כמה קבצים שככל הנראה היו נגועים בווירוס (הורדתי אותם לצורך עבודה). במקום להריץ אותם בתוך Sandbox נפרד, התקנתי אותם על היוזר הראשי שלי.
אחרי כמה שעות שמתי לב שמישהו השתמש בחשבון ה-Claude שלי וביצע חיובים בכרטיס האשראי שלי כדי לרכוש טוקנים. וגם השתמשו במודל החזק ביותר, Fable 5.הבעיה היא ש-Claude חסמו לי את החשבון, כנראה בגלל שהפורץ השתמש בו לפעילות שהפרה את תנאי השימוש. כבר יותר מחודש אני מנסה ליצור איתם קשר, אבל עד עכשיו לא הצלחתי לקבל את החשבון בחזרה.
אם מישהו אבר מקרה דומה והצליח לשחזר את החשבון, אשמח לשמוע איך פתרתם את זה.
לפי מה שהצלחתי להבין, התוקף הצליח לגנוב את ה-auth token של Claude Code שהיה שמור אצלי. בנוסף, נראה שבוצע שינוי בקובץ מערכת svchost.exe (או בקובץ הקשור אליו), מה שבסופו של דבר אילץ אותי לבצע שחזור מלא של Windows.
אגב, הקבצים שהורדתי היו חבילות ל-Ubuntu מ-GitHub לא מוכר, ול-WSL שלי הייתה גישה מלאה לקבצי Windows. אני מספר את זה פה כדי להזהיר אחרים, כי ייתכן שזו הייתה דרך הגישה של התוקף למערכת
-
-
@אייל-אייל אז איפה הקישור לגיטהאב המדובר
אני מאמין ש @cfopuser ירצה לחקור אותו
טיפ ממני תחסום את הכרטיס אשראי לבנתיים (אם לא עשית את זה) -
@אייל-אייל חבל שאין לך את הקבצים
לפחות כך אני מאמין שאחרי שיחזור, אין לנו איך לדעת מי זה ולמה
וסתם הירהורים,
מה אמור להיות העניין שלהם שתבצע שיחזור
זה הפוך מראש קרמינלי רגיל -
@אייל-אייל חבל שאין לך את הקבצים
לפחות כך אני מאמין שאחרי שיחזור, אין לנו איך לדעת מי זה ולמה
וסתם הירהורים,
מה אמור להיות העניין שלהם שתבצע שיחזור
זה הפוך מראש קרמינלי רגיל -
> @אייל-אייל כתב:
אני עשיתי שיחזור אחרי שראיתי שהמחשב היה נגוע
אילץ אותי
קראתי מלמעלה רק את הטקסט הזה
ואני רואה אילץ אותי
והתמונה שקופצת לראש
זה מחשב שמשתולל עד וכותב שצריך שיחזור דחוף
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות
, האשראי מבוטל מזמן