בקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר
-
שלום לידידי היקרים מומחי אקסל בפורום,
אני עורך כעת קובץ מפתחות שקיבלתי לעמד, ואני צריך למחוק את המילים הכפולים,
כלומר, כל ערך במפתחות, אמור להופיע רק פעם ראשונה בטור 2
מצו"ב תמונה:

יש לכם מאקרו כזה? -
@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מחיקת כפולים בכרטיסיית נתונים
זה מוחק את כל השורה, לא רק את תוכן המשבצת.
@ששמעון אתה צריך נוסחה פשוטה שבודקת אם התוכן במשבצת שווה למשבצת שמעליה, מצו"ב קובץ דוגמה.xlsx
כמובן שבכדי שזה יעבוד תמיין את הטבלה לפי העמודה ערך (הראשי) -
@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מחיקת כפולים בכרטיסיית נתונים
זה מוחק את כל השורה, לא רק את תוכן המשבצת.
@ששמעון אתה צריך נוסחה פשוטה שבודקת אם התוכן במשבצת שווה למשבצת שמעליה, מצו"ב קובץ דוגמה.xlsx
כמובן שבכדי שזה יעבוד תמיין את הטבלה לפי העמודה ערך (הראשי)@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub -
@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub -
ש ששמעון סימן נושא זה כשאלה
-
ש ששמעון סימן נושא זה כנפתר
-
@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub@ששמעון כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
חבל לעבוד קשה עם VBA כשאפשר פשוט לכתוב נוסחה קצרה בתוך התא...
@תמיד כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מה גם שאם אני לא טועה יש נוסחה לזה
בודאי שיש, כתבתי למעלה ואף שמתי קובץ דוגמה...
@ששמעון שים לב לשני דברים:
- גם במאקרו הזה תצטרך בכל פעם למיין את הטבלה מחדש ואז להפעיל את המאקרו
- אחרי הפעלת המאקרו אתה מאבד את העמודה עם הערך המקורי, כך שאם הטבלה תתבלגן לך יום אחד, יהיה לך קשה לסדר אותה שוב...
-
@ששמעון כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
חבל לעבוד קשה עם VBA כשאפשר פשוט לכתוב נוסחה קצרה בתוך התא...
@תמיד כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מה גם שאם אני לא טועה יש נוסחה לזה
בודאי שיש, כתבתי למעלה ואף שמתי קובץ דוגמה...
@ששמעון שים לב לשני דברים:
- גם במאקרו הזה תצטרך בכל פעם למיין את הטבלה מחדש ואז להפעיל את המאקרו
- אחרי הפעלת המאקרו אתה מאבד את העמודה עם הערך המקורי, כך שאם הטבלה תתבלגן לך יום אחד, יהיה לך קשה לסדר אותה שוב...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות