בקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר
-
שלום לידידי היקרים מומחי אקסל בפורום,
אני עורך כעת קובץ מפתחות שקיבלתי לעמד, ואני צריך למחוק את המילים הכפולים,
כלומר, כל ערך במפתחות, אמור להופיע רק פעם ראשונה בטור 2
מצו"ב תמונה:

יש לכם מאקרו כזה? -
@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מחיקת כפולים בכרטיסיית נתונים
זה מוחק את כל השורה, לא רק את תוכן המשבצת.
@ששמעון אתה צריך נוסחה פשוטה שבודקת אם התוכן במשבצת שווה למשבצת שמעליה, מצו"ב קובץ דוגמה.xlsx
כמובן שבכדי שזה יעבוד תמיין את הטבלה לפי העמודה ערך (הראשי) -
@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מחיקת כפולים בכרטיסיית נתונים
זה מוחק את כל השורה, לא רק את תוכן המשבצת.
@ששמעון אתה צריך נוסחה פשוטה שבודקת אם התוכן במשבצת שווה למשבצת שמעליה, מצו"ב קובץ דוגמה.xlsx
כמובן שבכדי שזה יעבוד תמיין את הטבלה לפי העמודה ערך (הראשי)@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub -
@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub -
ש ששמעון סימן נושא זה כשאלה
-
ש ששמעון סימן נושא זה כנפתר
-
@אופיר123 רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
'ערך' מציין את הטור המבוצע, אפשר לשנות לפי הצורך.Sub ClearConsecutiveDuplicates_KeepRows_Fixed() Dim col As Long Dim i As Long Dim lastValue As Variant ' מציאת העמודה לפי שם כותרת col = Rows(1).Find("ערך", LookAt:=xlWhole).Column ' ערך ראשון lastValue = Cells(2, col).Value For i = 3 To Cells(Rows.Count, col).End(xlUp).Row If Cells(i, col).Value = lastValue Then Cells(i, col).ClearContents Else lastValue = Cells(i, col).Value End If Next i End Sub@ששמעון כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
חבל לעבוד קשה עם VBA כשאפשר פשוט לכתוב נוסחה קצרה בתוך התא...
@תמיד כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מה גם שאם אני לא טועה יש נוסחה לזה
בודאי שיש, כתבתי למעלה ואף שמתי קובץ דוגמה...
@ששמעון שים לב לשני דברים:
- גם במאקרו הזה תצטרך בכל פעם למיין את הטבלה מחדש ואז להפעיל את המאקרו
- אחרי הפעלת המאקרו אתה מאבד את העמודה עם הערך המקורי, כך שאם הטבלה תתבלגן לך יום אחד, יהיה לך קשה לסדר אותה שוב...
-
@ששמעון כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
רבותי, GPT נתן לי את הנוסחה הנכונה:
חבל לעבוד קשה עם VBA כשאפשר פשוט לכתוב נוסחה קצרה בתוך התא...
@תמיד כתב בבקשת מידע | מחיקת מילים הכפולים בכל טור - עבור מפתחות של ספר:
מה גם שאם אני לא טועה יש נוסחה לזה
בודאי שיש, כתבתי למעלה ואף שמתי קובץ דוגמה...
@ששמעון שים לב לשני דברים:
- גם במאקרו הזה תצטרך בכל פעם למיין את הטבלה מחדש ואז להפעיל את המאקרו
- אחרי הפעלת המאקרו אתה מאבד את העמודה עם הערך המקורי, כך שאם הטבלה תתבלגן לך יום אחד, יהיה לך קשה לסדר אותה שוב...