בירור | עבודה נכונה עם AI, איך?
-
לאחרונה התחלתי להשתמש באחד הAI בVSC (עם מנוי בתשלום כמובן), ובגלל שהתחלתי לסמוך עליו (ולא היה לי זמן, ותכלס, הרבה ממה שהוא כותב שם אני לא מבין...) אישרתי לו לעשות דברים בלי לבדוק לעומק, בתכלס פתאום גיליתי שהוא ממלמל שם משהו על תיקון נזק שהוא עשה
נחרדתי ואמרתי לו שקודם כל יתקן הכל ויחזיר למצב הקודם ורק אח"כ יתקדם הלאה, אחרי בדיקות כאלו ואחרות הוא קבע ש(ב"ה )הוא יכול לשחזר את המצב.מכאן עולה השאלה, איך נכון לעבוד איתו? ואם הוא לא היה יכול לתקן את זה?
להתחיל לעבור על כל מה שהוא מבקש אישור? זה בערך כמו לעבור על כל החוזים (חשבון בנק, פתיחת כרטיס אשראי או סתם רישום לאתר), זה מעייף ומבזבז יותר זמן מהכתיבה עצמה.
אז מה כן? -
לאחרונה התחלתי להשתמש באחד הAI בVSC (עם מנוי בתשלום כמובן), ובגלל שהתחלתי לסמוך עליו (ולא היה לי זמן, ותכלס, הרבה ממה שהוא כותב שם אני לא מבין...) אישרתי לו לעשות דברים בלי לבדוק לעומק, בתכלס פתאום גיליתי שהוא ממלמל שם משהו על תיקון נזק שהוא עשה
נחרדתי ואמרתי לו שקודם כל יתקן הכל ויחזיר למצב הקודם ורק אח"כ יתקדם הלאה, אחרי בדיקות כאלו ואחרות הוא קבע ש(ב"ה )הוא יכול לשחזר את המצב.מכאן עולה השאלה, איך נכון לעבוד איתו? ואם הוא לא היה יכול לתקן את זה?
להתחיל לעבור על כל מה שהוא מבקש אישור? זה בערך כמו לעבור על כל החוזים (חשבון בנק, פתיחת כרטיס אשראי או סתם רישום לאתר), זה מעייף ומבזבז יותר זמן מהכתיבה עצמה.
אז מה כן?@עידו300 אולי תכתוב לו בקלוד MD שלפני פעולות חמורות כמו מחיקת קבצים או שינויים משמעותיים גדולים שיכתוב לך בבירור "שים לב זוהי פעולה חמורה" או משהו כזה, וככה תדע שאם הוא לא כותב את זה זה סה"כ בסדר.
בכל מקרה תמיד לעבוד עם נקודות שחזור ואפשרות לחזרה אחורה. -
@עידו300 אולי תכתוב לו בקלוד MD שלפני פעולות חמורות כמו מחיקת קבצים או שינויים משמעותיים גדולים שיכתוב לך בבירור "שים לב זוהי פעולה חמורה" או משהו כזה, וככה תדע שאם הוא לא כותב את זה זה סה"כ בסדר.
בכל מקרה תמיד לעבוד עם נקודות שחזור ואפשרות לחזרה אחורה.@אברהם-גלסר הבעיה שזה לא היה אמור להיות משהו חמור, סתם מיזוג של כמה די פונקציות זהות, שמשהו התפספס שם ועשה בלאגן שלם בין הפונקציות. טוב שהוא שם לב לזה...