בירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?
-
@י.-פל. כי כשמגיע מצב שאדם עם בעיה נפשית צריך תמיכה מה יעזור לו מלל חסר הכלה והבנה באדם שבו
אתה מדבר על מצבים מאוד ספציפים שהבינה יכולה לעזור ..אולי..
אני מדבר על כל הנושא הרחב של רגשות ותמיכה נפשית
@עניו-כמשה כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
כי כשמגיע מצב שאדם עם בעיה נפשית צריך תמיכה מה יעזור לו מלל חסר הכלה והבנה באדם שבו
90% מעולם הפסיכולוגיה הוא לא עזרה ולא נעליים, אלא רק הקשבה...
כמה אתה מכיר? -
ברגע שישחררו לה את המושכות תהיה בטוח שהיא תהיה דוקטור לכל דבר ועניין ותוציא לך מרשמים אפילו
כבר היום היא עוקפת רופאי משפחה בזיהוי ואיתור מחלות. מה תגיד?
המחקר שבדק זאת, אגב, בוצע על 4o - נצח. -
@י.-פל. יותר מזה
ראיתי בעייני ושמעתי באוזניי איך רופאה אומרת לפרופסור שהאבחנה היא כך וכך וגם אפילו הבינה אמרה לי את זה
מה אתה אומר על זה לצחוק או לבכות,?@עניו-כמשה כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
ראיתי בעייני ושמעתי באוזניי איך רופאה אומרת לפרופסור שהאבחנה היא כך וכך וגם אפילו הבינה אמרה לי את זה מה אתה אומר על זה לצחוק או לבכות,?
לשמוח!
רופא שלא משתמש בAI - הוא פושע.
לדעתי, בעוד כמה שנים, אבחנה שלא תגובה בAI - תהווה עילה לתביעת רשלנות רפואית. -
ראיתי בעייני ושמעתי באוזניי איך רופאה אומרת לפרופסור שהאבחנה היא כך וכך וגם אפילו הבינה אמרה לי את זה מה אתה אומר על זה לצחוק או לבכות,?
לשמוח!
כי כשמגיע מצב שאדם עם בעיה נפשית צריך תמיכה מה יעזור לו מלל חסר הכלה והבנה באדם שבו
90% מעולם הפסיכולוגיה הוא לא עזרה ולא נעליים, אלא רק הקשבה...
כמה אתה מכיר? -
@NH.LOCAL כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
והם טובים בנושאים מסויימים כמו רפואה,
זה מה שחיכיתי לשמוע.
יש נושאים שהבינה לעולם לא תחליף את האנושות.@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
זה מה שחיכיתי לשמוע.
יש נושאים שהבינה לעולם לא תחליף את האנושות.עד שהמנטליות והתרבות תשתנה. עבור הדור הנוכחי בינה מלאכותית היא רק מחשב משוכלל.
עבור הילדים או מקסימום הנכדים שלך, בינה מלאכותית תהיה טובה לא פחות מבן אנוש.
זה בסך הכל עניין של הרגל -
לשמוח!
@י.-פל. כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
תהווה עילה לתביעת רשלנות רפואית.
תם עידן האנושות!
@עניו-כמשה
יופי, הבנת. -
@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
זה מה שחיכיתי לשמוע.
יש נושאים שהבינה לעולם לא תחליף את האנושות.עד שהמנטליות והתרבות תשתנה. עבור הדור הנוכחי בינה מלאכותית היא רק מחשב משוכלל.
עבור הילדים או מקסימום הנכדים שלך, בינה מלאכותית תהיה טובה לא פחות מבן אנוש.
זה בסך הכל עניין של הרגל -
מה שברור, שהAI עשה הרבה "חורי זמן"... קלוד עובד לי, אני מדי פעם בא לבדוק את המצב שלו, ובנתיים מעצבן פה את @עניו-כמשה

-
@י.-פל. כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
תהווה עילה לתביעת רשלנות רפואית.
תם עידן האנושות!
-
-
@NH.LOCAL אדרבה, אם זה יקרה אני אשמח מאוד.
זה יחסוך לי הרבה עבודות.
אני מדבר על המח.
איך אתה עונה לעובדה שהAI נעזר בידע האנושי, והבן אדם המציא אותו, ועל כך יעידו (כאמור לעיל) פלאי תבל.@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
איך אתה עונה לעובדה שהAI נעזר בידע האנושי, והבן אדם המציא אותו, ועל כך יעידו (כאמור לעיל) פלאי תבל.
זה לא טענה חזקה
כי תמיד בסופו של דבר הגולם נצח את האנוש
כמה אבנים אתה יכול לסחוב על הגב בדיוק?
המנוף מרים פי מליון ממך..איפה בדיוק משקל הטענה שלך תסביר לנו
-
מחקרים רבים מוכיחים אחרת שוב ושוב.
לנקק לי כמה כאלו ברשותך האדיבה
בבקשה, דוגמיות קטנות, רובם מלפני כמה שנים - דורות שלמים ביחס לשיפור בתחום ה-AI:
1. שירה: אנשים לא מזהים AI, ולעיתים מעדיפים אותו
מחקר ב־Scientific Reports / Nature, 2024 בדק שירים אנושיים מול שירים שנוצרו ב־AI בסגנון משוררים ידועים. המשתתפים לא הצליחו לזהות היטב מה אנושי ומה AI, ובפועל שירי AI דורגו בממוצע גבוה יותר במדדים כמו יופי וקצב.
מקור: https://www.nature.com/articles/s41598-024-76900-1
2. תמיכה רגשית: AI גרם לאנשים להרגיש יותר “נשמעים”, אבל תווית AI פגעה בזה
מחקר ב־PNAS, 2024 מצא שתגובות שנוצרו על ידי AI גרמו לאנשים להרגיש יותר שמקשיבים להם מאשר תגובות של בני אדם לא-מאומנים. אבל כאשר נאמר להם שהתגובה נוצרה על ידי AI, תחושת ה”הקשבה” ירדה. כלומר הבעיה אינה רק התוכן, אלא הדעה הקדומה על המקור.
מקור: https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2319112121
3. אמנות חזותית: אותה יצירה קיבלה ציון נמוך יותר כשסומנה כ־AI
מחקר ב־Cognitive Research, 2023 הציג לנבדקים ציורים שנוצרו בפועל על ידי AI, אבל סימן אותם אקראית כ־“נוצר בידי אדם” או “נוצר בידי AI”. כשהציור סומן כאנושי, הוא קיבל דירוגים גבוהים יותר ביופי, אהדה, עומק ושווי.
מקור: https://link.springer.com/article/10.1186/s41235-023-00499-6
4. טקסטים: תווית “נוצר על ידי AI” מורידה הערכה גם כשהתווית שקרית
מחקר ACL מ־2025 בדק שיפוט של טקסטים עם תוויות נכונות ושקריות. כשהטקסט סומן כאנושי, הוא הועדף יותר. כשהוא סומן כ־AI, ההעדפה ירדה, גם כאשר בפועל הטקסט היה אנושי.
מקור: https://aclanthology.org/2025.findings-acl.1329.pdf
5. כתיבה יצירתית: “קנס חשיפת AI”
מחקר ב־Journal of Experimental Psychology: General, 2026 מצא שבני אדם מעריכים פחות כתיבה יצירתית כאשר נאמר להם שהיא נוצרה על ידי AI או בעזרת AI. לפי התקציר, מדובר בסדרת ניסויים רחבה שמראה דפוס עקבי של פיחות בהערכה בעקבות חשיפת מעורבות AI.
-
@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
איך אתה עונה לעובדה שהAI נעזר בידע האנושי, והבן אדם המציא אותו, ועל כך יעידו (כאמור לעיל) פלאי תבל.
זה לא טענה חזקה
כי תמיד בסופו של דבר הגולם נצח את האנוש
כמה אבנים אתה יכול לסחוב על הגב בדיוק?
המנוף מרים פי מליון ממך..איפה בדיוק משקל הטענה שלך תסביר לנו
@עניו-כמשה תקרא את טענותי ואת שיטתי ותבין.
אני לא דיברתי על כח או על מהירות, אלו מושגים שאין לי בעיה (אדרבה אני מעדיף) שהAI יקח.
אני מדבר על השכל תכלס'.
זה כולל אינטואציה (גם על זה לא עניתם לי) המצאה שלא על סמך הידע הקודם וכו'. -
מה שברור, שהAI עשה הרבה "חורי זמן"... קלוד עובד לי, אני מדי פעם בא לבדוק את המצב שלו, ובנתיים מעצבן פה את @עניו-כמשה

-
אכן. אך להפוך טכנולוגיה שמסוגלת לדמות חשיבה ברמה גבוהה יותר מרוב המתמטיקאים, המתכנתים, הרופאים, המדענים והכותבים, ל"בסך הכל כלי סטטיסטי" זה לא רעיון חכם.
לא זילזלתי בה מעולם.
אני מאוד אוחז ממנה.
אך בה במידה אני סובר שהמח האנושי תמיד יתעלה מבחינת היצירתיות מהAI.@NH.LOCAL כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
מסקנה הבאה המתבקשת באותה מידה היא זלזול במוח האנושי
ההבדל הוא שהמח האנושי ייצר את הAI. זה עוד דבר ששוכחים.
לא הגיוני שדבר יעקוף את כוחות יוצרו.
ויותר מזה, תעיד בעיית קיר הדאטה על כך.
המודלים מסתמכים על הידע האנושי. רק שהם מעבדים ומנגישים אותו בצורה מהירה.@NH.LOCAL כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
לא מאוד משנה איך הכלי עובד, העובדה היא שהוא עובד, ובצורה מאוד מאוד מתוחכמת
זה אכן נכון.
הכלי עובד בצורה מאוד מחוכמת.
אך מכאן ועד לומר שהוגלם התעלה על יוצרו זה לא אפשרי עובדתית,וכמובן שיבוא @א.מ.ד. ויטען על טקסט סינטטי.
אך אין חולק על חוסר היעילות שלו לעומת טקסט אנושי - עוד ראיה למותר האדם על המכונה..@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
וכמובן שיבוא @א.מ.ד. ויטען על טקסט סינטטי.
אך אין חולק על חוסר היעילות שלו לעומת טקסט אנושי - עוד ראיה למותר האדם על המכונה..מסכים איתך. אני חושב שקו הגבול של יכולות המודלים, בהנחה שלא ישנו משמעותית את הארכיטקטורה, היא לספק את התוצרים האנושיים הגבוהים ביותר כיום, אך לא מעבר לכך. לדוגמא בתכנות, היא תספק את התוצר הטוב ביותר שנוצר או שיש היתכנות שיווצר על ידי צוות אנושי.
גם אם נספק לה תוצרים סינטטיים, הם בעיקר יצמצמו את האחוזים שבהם הבינה לא נותנת את המקסימום שלה, אבל לא ייפרצו דרך.
מקווה שהבנתי, אם לא - אשמח לבאר. -
בבקשה, דוגמיות קטנות, רובם מלפני כמה שנים - דורות שלמים ביחס לשיפור בתחום ה-AI:
1. שירה: אנשים לא מזהים AI, ולעיתים מעדיפים אותו
מחקר ב־Scientific Reports / Nature, 2024 בדק שירים אנושיים מול שירים שנוצרו ב־AI בסגנון משוררים ידועים. המשתתפים לא הצליחו לזהות היטב מה אנושי ומה AI, ובפועל שירי AI דורגו בממוצע גבוה יותר במדדים כמו יופי וקצב.
מקור: https://www.nature.com/articles/s41598-024-76900-1
2. תמיכה רגשית: AI גרם לאנשים להרגיש יותר “נשמעים”, אבל תווית AI פגעה בזה
מחקר ב־PNAS, 2024 מצא שתגובות שנוצרו על ידי AI גרמו לאנשים להרגיש יותר שמקשיבים להם מאשר תגובות של בני אדם לא-מאומנים. אבל כאשר נאמר להם שהתגובה נוצרה על ידי AI, תחושת ה”הקשבה” ירדה. כלומר הבעיה אינה רק התוכן, אלא הדעה הקדומה על המקור.
מקור: https://www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.2319112121
3. אמנות חזותית: אותה יצירה קיבלה ציון נמוך יותר כשסומנה כ־AI
מחקר ב־Cognitive Research, 2023 הציג לנבדקים ציורים שנוצרו בפועל על ידי AI, אבל סימן אותם אקראית כ־“נוצר בידי אדם” או “נוצר בידי AI”. כשהציור סומן כאנושי, הוא קיבל דירוגים גבוהים יותר ביופי, אהדה, עומק ושווי.
מקור: https://link.springer.com/article/10.1186/s41235-023-00499-6
4. טקסטים: תווית “נוצר על ידי AI” מורידה הערכה גם כשהתווית שקרית
מחקר ACL מ־2025 בדק שיפוט של טקסטים עם תוויות נכונות ושקריות. כשהטקסט סומן כאנושי, הוא הועדף יותר. כשהוא סומן כ־AI, ההעדפה ירדה, גם כאשר בפועל הטקסט היה אנושי.
מקור: https://aclanthology.org/2025.findings-acl.1329.pdf
5. כתיבה יצירתית: “קנס חשיפת AI”
מחקר ב־Journal of Experimental Psychology: General, 2026 מצא שבני אדם מעריכים פחות כתיבה יצירתית כאשר נאמר להם שהיא נוצרה על ידי AI או בעזרת AI. לפי התקציר, מדובר בסדרת ניסויים רחבה שמראה דפוס עקבי של פיחות בהערכה בעקבות חשיפת מעורבות AI.
-
אני לא דיברתי על כח או על מהירות, אלו מושגים שאין לי בעיה (אדרבה אני מעדיף) שהAI יקח.
אני מדבר על השכל תכלס'.
זה כולל אינטואציה (גם על זה לא עניתם לי) המצאה שלא על סמך הידע הקודם וכו'.@המלאך כתב בבירור | בינה מלאכותית והאנושות - לאן?:
אני מדבר על השכל תכלס'.
זה כולל אינטואציה (גם על זה לא עניתם לי) המצאה שלא על סמך הידע הקודם וכו'.כתבתי לך די בבירור:
AI פתר עשרות בעיות ארדוש, שאין עליהם שום מידע ברשת, מכיוון שהם לא נפתרו מעולם קודם לכן.
מעבר לזה: כל ההמצאות האנושיות וכל מה שמכונה יצירתיות תמיד מגיע על סמך ידע קודם.
מעולם לא הומצאה המצאה שלא נסמכה על ידע קודם כלשהו.
-
@י.-פל. אין ספק שהעולם מתקדם ממש
אבל בא נגיד שישחררו לai את המושכות
איפה אתה חושב שהעולם יגיע לדעתך,
למקום טוב יותר או פחות?אני שולח אותך לעיין בסקנדל שנהיה מהבוטים של clowbot ראית מה התגובות שלהם היו על האנושות?
אבל בא נגיד שישחררו לai את המושכות
איפה אתה חושב שהעולם יגיע לדעתך,
למקום טוב יותר או פחות?אני בודק.