בירור | claude code vs claude
-
@מד כתב בבירור | claude code vs claude:
ו'קלוד קוד' זה השם של משפחת התוכנות שלהם (תמיד חינמיים).
איך חינמיים? זה רק בתשלום... א"א לפתוח את זה בכלל בלי מנוי בתשלום.
ולמה זה לא אותה משפחה? הוא משתמש באופוס 4.7.
@עידו300 כתב בבירור | claude code vs claude:
אתה כן יכול. אפשר להשתמש עם רוב המודלים הנפוצים. ראה בתיעוד של כל חברה. או שאל את AI.
אתה מכניס מים לכוס ובשר בצלחת, אז המים זה משפחה של הכוס והבשר משפחה של הצלחת?
-
@עידו300 כתב בבירור | claude code vs claude:
אתה כן יכול. אפשר להשתמש עם רוב המודלים הנפוצים. ראה בתיעוד של כל חברה. או שאל את AI.
אתה מכניס מים לכוס ובשר בצלחת, אז המים זה משפחה של הכוס והבשר משפחה של הצלחת?
@מד למה זה נראה כאילו אתה מבלבל במוח, אולי סתם לא כתבת מספיק ברור...
@עידו300 קלוד הרגיל זה פשוט צ'אט לשוחח איתו, שאלות ותשובות הלוך וחזור, לעומת קלוד קוד שמיועד יותר למתכנתים ולשאלות בענייני קוד,
וברמה היותר עמוקה יש לו את היכולת לשבת בתוך המחשב שלך ולשנות תוכן בתוך הקבצים.
לעומת קלוד הרגיל, שלא יכול לגעת בשום קובץ מהקבצים שלך, נגיד הוא נותן לך קוד, אתה צריך להעתיק אותו בעצמך או לעשות הורדה למחשב. -
@מד למה זה נראה כאילו אתה מבלבל במוח, אולי סתם לא כתבת מספיק ברור...
@עידו300 קלוד הרגיל זה פשוט צ'אט לשוחח איתו, שאלות ותשובות הלוך וחזור, לעומת קלוד קוד שמיועד יותר למתכנתים ולשאלות בענייני קוד,
וברמה היותר עמוקה יש לו את היכולת לשבת בתוך המחשב שלך ולשנות תוכן בתוך הקבצים.
לעומת קלוד הרגיל, שלא יכול לגעת בשום קובץ מהקבצים שלך, נגיד הוא נותן לך קוד, אתה צריך להעתיק אותו בעצמך או לעשות הורדה למחשב. -
תודה רבה לשניכם.
חוץ מזה שקלוד קוד זו תוכנה לקוד, אין הבדל ביניהם? וקלוד זה המודל עצמו/צ'אט, אין אם אני משתמש באופוס 4.X אין הבדל בין אם אני משתמש בקלוד או בקוד? (אני לא אוהב שמשנים לי בקוד, אני בכל מקרה משנה לבד...)
@עידו300 כמו שאמרתי למעלה זה כמו בשר וצלחת, לא שייך לומר על כזה דבר בשום אופן ש"אין הבדל ביניהם". הם מובלדים לגמרי מכל צדדיהם.
מודלי 'קלוד' הם הבשר, ואתה יכול לאכול אותם דרך כל צלחת שתרצה. (יש הרבה הרבה. לא רק תוכנת קלוד קוד). ואפילו ישיר מהסיר.. דרך האתר שלהם.
'קלוד קוד' זה הצלחת, התוכנה שדרכו אתה משוחח עם המודל, ואתה יכול להכניס בו איזה בשר שתרצה, אפילו GPT וגמיני. -
@עידו300 כמו שאמרתי למעלה זה כמו בשר וצלחת, לא שייך לומר על כזה דבר בשום אופן ש"אין הבדל ביניהם". הם מובלדים לגמרי מכל צדדיהם.
מודלי 'קלוד' הם הבשר, ואתה יכול לאכול אותם דרך כל צלחת שתרצה. (יש הרבה הרבה. לא רק תוכנת קלוד קוד). ואפילו ישיר מהסיר.. דרך האתר שלהם.
'קלוד קוד' זה הצלחת, התוכנה שדרכו אתה משוחח עם המודל, ואתה יכול להכניס בו איזה בשר שתרצה, אפילו GPT וגמיני. -
תודה רבה לשניכם.
חוץ מזה שקלוד קוד זו תוכנה לקוד, אין הבדל ביניהם? וקלוד זה המודל עצמו/צ'אט, אין אם אני משתמש באופוס 4.X אין הבדל בין אם אני משתמש בקלוד או בקוד? (אני לא אוהב שמשנים לי בקוד, אני בכל מקרה משנה לבד...)
-
@עידו300 לא יודע למה מרחו אותך כאן
אני אסכם את זה בכמה משפטים
שניהם רצים על אותם מודלים של אנתרופיק וההבדל הוא בממשק - לקלוד באתר יש ממשק של צ'אט שאלות ותשובות רגיל ולקלוד קוד יש ממשק של סוכן כלומר שהוא יכול גם לפעול על המחשב שלך ולהריץ כלים
דוגמה פשוטה להמחשת העניין - הוא יכול להריץ כלי שורת פקודה לחילוץ ארכיון מכווץ שיושב אצלך במחשב
רק הערה אחת - לא כל מודל שתמצא באתר יהיה זמין בקלוד קוד כי לא כל המודלים שלהם אומנו להיות סוכנים -
שניהם רצים על אותם מודלים של אנתרופיק וההבדל הוא בממשק - לקלוד באתר יש ממשק של צ'אט שאלות ותשובות רגיל ולקלוד קוד יש ממשק של סוכן כלומר שהוא יכול גם לפעול על המחשב שלך ולהריץ כלים
דוגמה פשוטה להמחשת העניין - הוא יכול להריץ כלי שורת פקודה לחילוץ ארכיון מכווץ שיושב אצלך במחשב
רק הערה אחת - לא כל מודל שתמצא באתר יהיה זמין בקלוד קוד כי לא כל המודלים שלהם אומנו להיות סוכנים@מתכנת-חובב תודה
הדבר שהכי חשוב לי הוא - האם הם אותו הדבר או לא?
אני לא אוהב את קלוד קוד כי התוכנה עולה לי במחשב גרוע, לחצנים מסתירים אחד את השני, חלק נעלם במסך, בלאגן שלם, אז אני משתמש בתוסף שVSC, השאלה האם הכל אותו דבר וההבדל הוא רק בגישה הסוכנית (שכאמור אני לא מחבב, אני אוהב לגעת לבד בקוד, שאף אחד לא יעשה לי דברים בלי רשות, אפילו את ההצעות והשלמות אוטומטיות כיביתי)? -
@מתכנת-חובב תודה
הדבר שהכי חשוב לי הוא - האם הם אותו הדבר או לא?
אני לא אוהב את קלוד קוד כי התוכנה עולה לי במחשב גרוע, לחצנים מסתירים אחד את השני, חלק נעלם במסך, בלאגן שלם, אז אני משתמש בתוסף שVSC, השאלה האם הכל אותו דבר וההבדל הוא רק בגישה הסוכנית (שכאמור אני לא מחבב, אני אוהב לגעת לבד בקוד, שאף אחד לא יעשה לי דברים בלי רשות, אפילו את ההצעות והשלמות אוטומטיות כיביתי)? -
רק הערה אחת - לא כל מודל שתמצא באתר יהיה זמין בקלוד קוד כי לא כל המודלים שלהם אומנו להיות סוכנים@מתכנת-חובב כתב בבירור | claude code vs claude:
לא יודע למה מרחו אותך כאן
לא מצאתי שום חילוק בין ה"מירוח" שלי ל"סיכום" שלך,
לבד שאני 'מירחתי' שקלוד זה שם המודלים, ואתה 'סיכמת' שקלוד זה השם של האתר.הייתי שואל אם אכן לדעתך 'קלוד' זה האתר, ומה השם של המודלים.
-
ע עידו300 סימן נושא זה כשאלה
-
ע עידו300 סימן נושא זה כנפתר
-
@מתכנת-חובב כתב בבירור | claude code vs claude:
לא יודע למה מרחו אותך כאן
לבד שאני 'מירחתי' שקלוד זה שם המודלים, ואתה 'סיכמת' שקלוד זה השם של האתר.הייתי שואל אם אכן לדעתך 'קלוד' זה האתר, ומה השם של המודלים.
@מד כתב בבירור | claude code vs claude:
הגע עצמך
אם קלוד בתשובותיך מתייחס למודלים אז איך קלוד קוד לא (לטענתך)?
ניחא אם הוא מתייחס לחברה
ולגבי שילוב מודלים אחרים בתוכו - אין אפשרות רשמית לעשות את זה למיטב ידיעתי - אשמח אם תחכים אותי (יש אפשרויות לא רשמיות אבל לא משהו מובנה)
ובכל אופן לא הבנתי מה אתה רוצה ממני
לא מרחת אותו? צריך 4 פוסטים שלך כדי להבין מה אתה רוצה ופוסט וחצי שלי אז למה לא לקצר תהליכים לשואל ולאלו שיבואו אחריו