סקר | לקראת השקת סמארטי AI לווינדוס, האם יש לך פייתון מותקן במחשב?
-
@א.מ.ד. תגיד יש שם גם מודל אופליין או רק API של גימני?
@הישבשר-המלומד כתב בסקר | לקראת השקת סמארטי AI לווינדוס, האם יש לך פייתון מותקן במחשב?:
תומך ב-Open AI, Claude, Gemini, Open Router, ו-Groq, וכן בשרת API מקומי של LM Studio, עם מודל לבחירתך. כמובן שזה מצריך מודל חזק ולא מספיק מודל של 4B, לפחות בחודשים הקרובים...
-
@הישבשר-המלומד כתב בסקר | לקראת השקת סמארטי AI לווינדוס, האם יש לך פייתון מותקן במחשב?:
תומך ב-Open AI, Claude, Gemini, Open Router, ו-Groq, וכן בשרת API מקומי של LM Studio, עם מודל לבחירתך. כמובן שזה מצריך מודל חזק ולא מספיק מודל של 4B, לפחות בחודשים הקרובים...
@א.מ.ד. איזה גודל מודל מינימלי?
-
אין מינימום. מה שצריך זה שהמודל יהיה מספיק חכם כדי להבין היטב את כל ההוראות והכלים (מעל 5,000 טוקנים עם ההנחיה הפשוטה "היי!" ללא כלים טעונים!), ולהשתמש בהם כמו שצריך. המודל החלש ביותר שניסיתי ועבד היטב היה Gemma 4 26B A4B, בהמשך אני ינסה בסביבה סגורה ובטוחה מודלים קטנים יותר.
אני מאמין ש-Qwen 3.5 4B ו-9B יתאימו לחלק גדול מהמשימות, כל אחד לפי רמתו. -
אגב, אנצל את הנושא הזה כדי לבקש הצעות לזרימות עבודה שאתם עושים במחשב שלכם, כדי לבדוק את היכולות של סמארטי.
סוכן AI לא מבצע רק פעולה נקודתית (כמו בסמארטי לאנדרואיד לדוגמא, בגרסה הנוכחית), אלא מסוגל לבצע זרימת עבודה מלאה מרובת שלבים.
כחלק מהבדיקות שאני מבצע, אני צריך מאגר של פעולות יומיומית שמשתמשים מבצעים במחשב שלהם, כדי לנסות אותן ישירות. בינתיים ביקשתי מג'מיני כמה עשרות זרימות עבודה מורכבות, אבל אין כמו לשמוע מהמשתמשים עצמם.
בקיצור, אשמח אם תחשבו שניה מה הפעולות (או יותר נכון רצפי פעולות) שאתם עושים במחשב פעמים רבות, או פעולות מורכבות שאתם מבצעים ידנית כי אין ברירה, ותעלו כאן. -
אגב, אנצל את הנושא הזה כדי לבקש הצעות לזרימות עבודה שאתם עושים במחשב שלכם, כדי לבדוק את היכולות של סמארטי.
סוכן AI לא מבצע רק פעולה נקודתית (כמו בסמארטי לאנדרואיד לדוגמא, בגרסה הנוכחית), אלא מסוגל לבצע זרימת עבודה מלאה מרובת שלבים.
כחלק מהבדיקות שאני מבצע, אני צריך מאגר של פעולות יומיומית שמשתמשים מבצעים במחשב שלהם, כדי לנסות אותן ישירות. בינתיים ביקשתי מג'מיני כמה עשרות זרימות עבודה מורכבות, אבל אין כמו לשמוע מהמשתמשים עצמם.
בקיצור, אשמח אם תחשבו שניה מה הפעולות (או יותר נכון רצפי פעולות) שאתם עושים במחשב פעמים רבות, או פעולות מורכבות שאתם מבצעים ידנית כי אין ברירה, ותעלו כאן. -
לקראת השקת SmartiAI, סוכן ה-AI שלי לווינדוס, חשוב לי לדעת לכמה משתמשים מותקן פייתון, וכמה מוכנים להתקין, כדי לדעת האם לארוז יחד עם הסוכן עצמו גרסת פייתון מלאה.
אמנם לצרף מפרשים וספריות לקוד בתוך ה-EXE זה פשוט מאוד, אבל זה יועיל רק בשביל הרצת הסוכן עצמו, ולא להרצת כלי פייתון שהסוכן יוצר לעצמו או כלי MCP ומיומנויות, שדורשים פייתון מלא, שזה אפשרי לשילוב בתוך ה-EXE אבל מורכב בהרבה וגם יגדיל את הקובץ, אבל אם לא תהיה ברירה אני יעשה את זה.@א.מ.ד. מי שמוכן להיכנס לעולם הזה, בפשטות פייתון זה בדיחה בשבילו להתקין.. (ובאמת זה בדיחה, אם תכתוב python בCMD או בחיפוש כשאין לך מותקן, אז הוא יקפיץ לך לחנות של מיקרוסופט להתקנה ישירה ופשוטה..)
מה שכן כדאי זה שתנגיש את התקנת הספריות..
-
@חד-צורבא כתב בסקר | לקראת השקת סמארטי AI לווינדוס, האם יש לך פייתון מותקן במחשב?:
@א.מ.ד. ממש מסקרן אותי מה זה, מה הוא יכול לעשות?
נכון לעכשיו יכולות הליבה הן שליטה מלאה בשורת הפקודה, קריאת מסך, חיפוש מידע, אוטמציית דפדפן מלאה, שליטה מלאה ב-GUI של ווינדוס, חיפוש ופתיחת קבצים, משימות רקע, ועוד, אבל הדבר העיקרי זה היכולת ליצור כלים לעצמו לכל דבר, וכן למצוא לעצמו כלים קיימים ברשת מתוך מאגרים עצומים. אני עובד גם על שילוב מיומנויות.
הרעיון הוא סוכן קל משקל ונוח לשימוש עם ממשק גרפי כמו של סמארטי לאנדרואיד ותמיכה מלאה בעברית, אבל עם יכולות זהות לסוכני ה-AI הגדולים.@א.מ.ד.
איזה יופי!!!
מצפים כבר להשקה!! -
אין מינימום. מה שצריך זה שהמודל יהיה מספיק חכם כדי להבין היטב את כל ההוראות והכלים (מעל 5,000 טוקנים עם ההנחיה הפשוטה "היי!" ללא כלים טעונים!), ולהשתמש בהם כמו שצריך. המודל החלש ביותר שניסיתי ועבד היטב היה Gemma 4 26B A4B, בהמשך אני ינסה בסביבה סגורה ובטוחה מודלים קטנים יותר.
אני מאמין ש-Qwen 3.5 4B ו-9B יתאימו לחלק גדול מהמשימות, כל אחד לפי רמתו. -
@א.מ.ד.
אם אתה הולך גם על עבודות בדפדפן, יהיה נחמד אם הוא ידע להתמודד נכון עם קפאצ'ה
ולא לתת פקודה ללחיצה ואז לקבל מסך של רובוט ולהתייאש.
לא מצאתי בינתיים סוכן שמתמודד עם זה טוב או מבקש שאתה תעשה את זה במקומו.כידוע שגוגל למשל בודקים את הלחיצה
-
-
@המלאך
אולי יותר מדויק שמלכתחילה הוא יקח את זה בתוכנית שלו ויבקש על ההתחלה לעשות את זה במקומו לכל האתרים להם יזדקק.
וכן יש דרכים לעקוף כמעט כל קפאצ'ה. -
@המלאך
איך אתרים בודקים קפאצ'ה?
בודקים לרוב האם זה הזרקה.
או לחיצה ידנית.
וכמובן שהוא יכול לקחת את זה כחלק מתוכנית העבודה שלו אלא אם כן הוא לא חשב שיזדקק להיכנס לשם -
@יענקיH לא מדוייק.
הם עושים ניתוח התנהגות. משהו ש'קצת' קשה לחקות.
לא סתם יש הרבה פעמים שאין בקשת מבדק.
הוא פשוט זיהה בהתנהגות משתמש אמיתי והכניס ip.
אבל חשוב לציין שאני מדבר על מערכות גדולות כמו קלאוד פלייר וגוגל.