שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
@CSS-0
היה גם היה וממזמן -
@CSS-0
היה גם היה וממזמן -
@בינארי-חכם לי עד לפני כמה דקות זה היה נראה אחרת.

@CSS-0 אולי כי זה לא היה HTML?
-
@CSS-0 אולי כי זה לא היה HTML?
-
@פרוזי בהחלט מנוי ה AI הכי שווה שיש בשוק כיום
תודה על העדכונים החשוביםמישהו כבר ניסה את פייבל 5 הוא באמת סוס עבודה כמו שאומרים?
כמה מהר הוא שורף טוקנים?מישהו כבר ניסה את פייבל 5 הוא באמת סוס עבודה כמו שאומרים?
כמה מהר הוא שורף טוקנים?הכי טוב שיש בפער מכל דבר אחר.
הכי שורף טוקנים שיש בפער מכל דבר אחר בשוק.
לא יודע איך נמשיך לתכנת אחרי יום שלישי בשעה 12 כשמנוי ה200 דולר כבר לא יכלול אותו

-
איזה מודל של קלוד הכי פחות שורף טוקונים?
והכי שמיש לכמות שהוא שורף? -
והכי שמיש לכמות שהוא שורף?@הישבשר-המלומד
הייקו.
אבל בשביל מה הוא שווה? אפילו סונט (4.6 - לא בדקתי את 5) לא שווה כלום. -
@הישבשר-המלומד
הייקו.
אבל בשביל מה הוא שווה? אפילו סונט (4.6 - לא בדקתי את 5) לא שווה כלום. -
מישהו כבר ניסה את פייבל 5 הוא באמת סוס עבודה כמו שאומרים?
אל תשתמש בו - לא תוכל לחזור לאופוס...
לא יודע מה אומרים, אבל לא תאמין מה שהוא עושה... -
והכי שמיש לכמות שהוא שורף?@הישבשר-המלומד התשובה שלך היא סונט 5
שורף טוקנים ברמה נורמלית לגמרי
מספיק לעבודה שבועית וגם ל 5 שעות בצורה מעולה מספיק להמון שים מצב חשיבה גבוה אל תפחד זה לא שורף הרבה
הייקו בחיים לא ניסיתי נראלי זה כמו לדבר עם העובד זר שנחת הרגע מהודו בעברית
סתם סתם
הוא טוב יותר לשיחות מה שאני כמעט לא עושה עם קלוד אבל לתכנות הוא לא משהו לפי מה שהבנתי -
תביא דוגמאות
אתמול ביקשתי ממנו לעשות טסטים לאוצריא, ולבדוק תוך כדי מה וכמה תופס ראם.
פתאום התוכנה נפתחת, 8 טאבים של ספרים שונים נפתחים, הוא גולל בהם ועובר טאבים, עושה חיפוש ופותח, פותח פPDFים וגולל בהם, וא סוגר ונותן לי דו"ח מקיף, מה וכמה לצמצם.
זה מספיק לך?כשזה היה פתוח בהתחלה, הייתה בעיה באנדרואיד, עם המקלדת.
כתבתי לו את הבעיה, הוא מצא שלש אנדרואיד סטודיו, הריץ את האפליקציה בדיבאגר, עבר למסך הרלוונטי, גילה שאין לו מידע. הוסיף לוגים, לחץ על השדה שפתח את המקלדת, גילה את הבאג, תיקן, הריץ שוב, פתח את המקלדת - ואז שלח אותי לראות שהוא הצליח, והמקלדת פתוחה
-
מצאו דרך להשתמש ב־Claude Fable בכ־60% פחות כסף
מפתחים מצאו דרך יצירתית להפחית משמעותית את עלויות השימוש ב־Claude Fable – והיא פשוטה באופן מפתיע.
הפרויקט, pxpipe, לוקח חלקים כבדים מהקונטקסט, כגון:
System Prompt- היסטוריית השיחה
- קטעי קוד
במקום לשלוח אותם כטקסט, הוא ממיר אותם לתמונה ושולח אותה למודל.
איך זה עובד?
העיקרון פשוט: תמחור של תמונה נקבע לפי גודל התמונה בפיקסלים, ולא לפי כמות הטקסט שמופיעה בתוכה.
כתוצאה מכך, ניתן "לארוז" כמויות גדולות של טקסט בתוך תמונה ולשלם הרבה פחות לעומת שליחת אותו תוכן כטקסט רגיל.
התוצאה
בדמו שפורסם:
מצב עלות סשן רגיל עם Fable 5 כ־42$ סשן באמצעות pxpipe כ־6$ כלומר, חיסכון משמעותי בעלויות – באמצעות שינוי פשוט באופן שבו הקונטקסט נשלח למודל.

-
מישהו כבר ניסה את פייבל 5 הוא באמת סוס עבודה כמו שאומרים?
אל תשתמש בו - לא תוכל לחזור לאופוס...
לא יודע מה אומרים, אבל לא תאמין מה שהוא עושה... -
-
תביא דוגמאות
אתמול ביקשתי ממנו לעשות טסטים לאוצריא, ולבדוק תוך כדי מה וכמה תופס ראם.
פתאום התוכנה נפתחת, 8 טאבים של ספרים שונים נפתחים, הוא גולל בהם ועובר טאבים, עושה חיפוש ופותח, פותח פPDFים וגולל בהם, וא סוגר ונותן לי דו"ח מקיף, מה וכמה לצמצם.
זה מספיק לך?כשזה היה פתוח בהתחלה, הייתה בעיה באנדרואיד, עם המקלדת.
כתבתי לו את הבעיה, הוא מצא שלש אנדרואיד סטודיו, הריץ את האפליקציה בדיבאגר, עבר למסך הרלוונטי, גילה שאין לו מידע. הוסיף לוגים, לחץ על השדה שפתח את המקלדת, גילה את הבאג, תיקן, הריץ שוב, פתח את המקלדת - ואז שלח אותי לראות שהוא הצליח, והמקלדת פתוחה
-
@NH.LOCAL איזה תוספים צריכים
יש תוסף לכרום של קודקס
מעבר לזה לשליטה כללית במחשב ובדפדפן צריך רק להפעיל את האפשרות בהגדרות של קודקס, וזהו פחות או יותר
(יכול להיות שהיום זה כבר מופעל כברירת מחדל)גם בקלוד צריך תוספים?
אני לא משתמש בקלוד, אין לי מושג. רק משמועות כלליות וחדשות טק פה ושם
@עניו-כמשה כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:ואוו ואוו
אל תתלהב, אתה יכול לקבל את זה בקודקס במנוי חודשי של 20$ (אפילו בחינם, עם כמות טוקנים מאוד מוגבלת)
-
-
הוא מדבר ללא כל תוסף! ככל הנראה דרך פקודות פנימיות
כן, גם קודקס מסוגל לזה. הוא יכול למשל להפעיל את אדג', למרות שאין תוסף ייעודי שם.
התוסף פשוט עושה את העבודה יעילה יותר.פקודות פנימיות, אלו בסך הכל ספריות שליטה על המחשב או MCP's ייעודיים.
החידוש בקלוד פייבל, שלפעמים הוא גם יוצר ספריות או עקיפות לשליטה על המחשב תוך כדי תנועה, אבל היכולת העקרונית לא חדשה ולא מיוחדת -
מקווה שלא כתבו כבר...לא ראיצי שדובר כל כך.
גוגל משיקה את מודלי ה-Nano Banana 2 Lite ו-Gemini Omni Flas
גוגל השיקה את Nano Banana 2 Lite, מודל יצירת תמונות מהיר וחסכוני המיועד לעבודה בנפח גבוה.
מודל המולטימדיה Gemini Omni Flash זמין כעת למפתחים בגרסת תצוגה מקדימה ציבורית ומאפשר עריכת וידאו שיחתית.
המודל Nano Banana 2 Lite מספק תמונות בתוך 4 שניות ובעלות של 0.034 דולר לכל 1,000 תמונות.
המודלים החדשים זמינים דרך AI סטודיו. ולמנויי פרו
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות