שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
לחובבי הקונספירציות שבינינו
זה שג'ימיני לא עובד לי כרגע קשור לעדכון כלשהו שעומד לבוא?
@בנימין-מחשבים כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:לחובבי הקונספירציות שבינינו
זה שג'ימיני לא עובד לי כרגע קשור לעדכון כלשהו שעומד לבוא?זה קשור לעדכונים של המודלים שבתצוגה מקדימה. גם ה-API מקרטע כבר יממה.
-
@בנימין-מחשבים כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:לחובבי הקונספירציות שבינינו
זה שג'ימיני לא עובד לי כרגע קשור לעדכון כלשהו שעומד לבוא?זה קשור לעדכונים של המודלים שבתצוגה מקדימה. גם ה-API מקרטע כבר יממה.
@א.מ.ד. כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:זה קשור לעדכונים של המודלים שבתצוגה מקדימה. גם ה-API מקרטע כבר יממה.
אז צפויות השקות בטא בקרוב או שלא?....
-
@א.מ.ד. כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:זה קשור לעדכונים של המודלים שבתצוגה מקדימה. גם ה-API מקרטע כבר יממה.
אז צפויות השקות בטא בקרוב או שלא?....
@יוסף-מאיר-וייס כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:אז צפויות השקות בטא בקרוב או שלא?....
לא בהכרח. מודלים בתצוגה מקדימה מתעדכנים כל הזמן, עד שהם מגיעים לגרסה יציבה (ומקצצים במכסות החינמיות...).
-
לחובבי הקונספירציות שבינינו
זה שג'ימיני לא עובד לי כרגע קשור לעדכון כלשהו שעומד לבוא?
@בנימין-מחשבים אתה עם אתרוג לא?
יש שם בעיות נוראיות -
@בנימין-מחשבים אתה עם אתרוג לא?
יש שם בעיות נוראיות@שניאור-שמח כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:@בנימין-מחשבים אתה עם אתרוג לא?
יש שם בעיות נוראיותגם אני עכשיו על אתרוג - וזה אותו הדבר..
(בכללי - למה יש להם בעיות עם gemini? תקוע ממש, לפעמים הוא יכול לחשוב חצי דקה עד שהשאלה נשלחת..)
-
סמנכ"ל המוצר של אנתרופיק (Anthropic) עוזב את הדירקטוריון של פיגמה (Figma) בעקבות דיווחים על כך שאנתרופיק עומדת להציג מוצר מתחרה.
לפי הדיווחים, החברה מתכננת לשלב יכולות עיצוב ממשקים כבר בתוך המודל החדש שלה (Opus 4.7). במקום לעבוד בסביבה של פיגמה, משתמשים יוכלו לייצר ולערוך עיצובים ישירות מול ה-AI של קלוד.
-
@יוסף-מאיר-וייס מה שכתבת פה
יש לך יותר פרטים?! זה גם על מפתחות API?@היפ-הופ כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:@יוסף-מאיר-וייס מה שכתבת פה
יש לך יותר פרטים?! זה גם על מפתחות API?רק לפני מספר דקות ראיתי את זה
ורצתי לרדיט לבדוק מה משתמשים אחרים מספריםבל"נ אם יהיה לי זמן בהמשך היום
ארחיב יותרעריכה: הרחבתי פה קצת יותר https://mitmachim.top/post/1144775
-
חברת OpenAI מציגה את GPT-Rosalind, מודל חשיבה חדש שמוקדש כולו למדעי החיים, ביולוגיה ופיתוח תרופות.
פיתוח תרופה חדשה לוקח היום בממוצע בין 10 ל-15 שנים, והמודל הזה נועד לקצר את התהליך. הוא אומן במיוחד כדי לנתח חלבונים, כימיה וגנומיקה, ולעבוד ישירות עם כלים מדעיים. בפועל, הוא לא רק חוסך זמן טכני, אלא עוזר למדענים לסרוק הרבה יותר אפשרויות ולזהות קשרים שקל לפספס. המודל זמין בגרסת תצוגה מקדימה לארגוני מחקר מאושרים (כמו מודרנה) דרך ChatGPT, Codex וה-API של החברה.לא הייתי ממליץ לאף אחד לקחת תרופה ממנו....
-
ג'מיני מריץ קוד בצ'אט?

אבל אחר כך הוא כותב
I'm having a hard time fulfilling your request. Can I help you with something else instead?
אחר כך הוא הריץ עוד פעם וזה עבד -
@רציונל כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:ג'מיני מריץ קוד בצ'אט?
בקנבס אפשר להריץ כבר יותר משנה...
-
פורסם בראשי, אבל שאף אחד לא יפספס אני מביא גם כאן:
רעידת אדמה בעולם הטכנולוגיה: ההדלפות המטורפות מאירוע Google I/O 2026 נחשפות! 
תחזיקו חזק! קרב הענקיות של עולם הבינה המלאכותית מגיע לנקודת רתיחה, וגוגל מכינה נשק יום הדין כדי להשאיר את המתחרות הרחק מאחור. אספנו עבורכם את כל השמועות, ההדלפות והפרטים שדלפו רגע לפני האירוע הגדול ביותר של השנה.
הנה מה שהולך לשנות את הדרך שבה אנחנו חיים, עובדים ויוצרים:
🧠 Gemini 4: המוח שיטרוף את הקלפים
תשכחו מכל מה שהכרתם. מודל הדגל החדש של גוגל לא מגיע כדי לשחק – הוא מגיע כדי לשלוט.
- זיכרון פיל: חלון הקשר מפלצתי של למעלה מ-2 מיליון טוקנים, שיאפשר לו "לבלוע" ספריות קוד שלמות או ספרי ענק בשנייה אחת.
- הוא לומד אתכם: מערכת זיכרון לטווח ארוך שתזכור את ההעדפות שלכם בין שיחות שונות.
- מהירות שיא: זמן תגובה אפסי של פחות מ-300 מילישניות!
Veo 4: אולפן קולנוע הוליוודי בכף הידיוצרי תוכן, זה הרגע שלכם! מודל הווידאו החדש הולך לשבור את הרשת.
- יצירת סרטונים באורך שומט לסתות של 10 עד 30 שניות.
- רזולוציית 4K מרהיבה וריאליסטית.
- יכולות "סטוריבורד" (Storyboarding) ועקביות ויזואלית שיאפשרו לערוך סרטים שלמים בעזרת טקסט בלבד.
משקפי ה-AI של העתיד (בלי מסכים מסורבלים)תשכחו מהקסדות הכבדות ב-3,500 דולר. גוגל חברה לסמסונג כדי לייצר משקפיים חכמים ששוקלים כ-50 גרם בלבד!
הם יגיעו בגרסאות עם מציאות רבודה (AR) שקופה או כעוזר קולי בלתי נראה. והפצצה האמיתית? הם יתמכו תמיכה מלאה גם במכשירי iOS (אפל)!
החיפוש החדש: העוזר האישי האולטימטיבימנוע החיפוש הופך למוח שני. הוא יקבל גישה מאובטחת (ובהסכמתכם) ל-Gmail, ליומן, ל-Google Drive ולתמונות שלכם.
- איך זה עובד? פשוט תשאלו אותו: "מה הייתה המסעדה שדני המליץ עליה במייל בשבוע שעבר?" או "מתי הדד-ליין שהבוס שלי דיבר עליו בפגישה אתמול?" – והתשובה תקפוץ מיד. אינטגרציה מלאה גם דרך מצלמת הטלפון בזמן אמת!
מהפכת מערכות ההפעלה: Aluminium OS וסוכני AIאנדרואיד הולכת להשתלט לכם על שולחן העבודה!
- Aluminium OS: מערכת הפעלה חדשה שתביא את חוויית האנדרואיד המלאה למחשבים שולחניים, בקרב ישיר מול Windows ו-Mac.
- סוכנים עצמאיים ב-Android 17: ה-AI שלכם לא רק יענה על שאלות, אלא יפעל בשבילכם – יחפש מוצרים, ישווה מחירים לחנויות ויבצע את הקנייה בעצמו ללא צורך להוציא כרטיס אשראי!
שובר השוויון: הברית המפתיעה עם אפלהאם מלחמת המערכות האקולוגיות הגיעה להפסקת אש? השמועות החמות ביותר ברשת טוענות שגוגל ואפל משלבות כוחות! מודל Gemini צפוי להיות מוטמע ישירות אל תוך מכשירי האייפון (Siri על סטרואידים), ויעניק ל-1.5 מיליארד משתמשי אפל את העוצמה של גוגל.
השורה התחתונה: גוגל השקיעה למעלה מ-185 מיליארד דולר ופיתחה תשתיות ושבבי-על רק כדי להגיע לרגע הזה. המטרה שלה ברורה: להפוך את הבינה המלאכותית לחוט המקשר והבלתי נראה של חיינו. עולם הטכנולוגיה הולך להשתנות לתמיד, וזה קורה ממש עכשיו! 

-
תחזיקו חזק! קרב הענקיות של עולם הבינה המלאכותית מגיע לנקודת רתיחה, וגוגל מכינה נשק יום הדין כדי להשאיר את המתחרות הרחק מאחור. אספנו עבורכם את כל השמועות, ההדלפות והפרטים שדלפו רגע לפני האירוע הגדול ביותר של השנה.
תשכחו מכל מה שהכרתם. מודל הדגל החדש של גוגל לא מגיע כדי לשחק – הוא מגיע כדי לשלוט.
- זיכרון פיל: חלון הקשר מפלצתי של למעלה מ-2 מיליון טוקנים, שיאפשר לו "לבלוע" ספריות קוד שלמות או ספרי ענק בשנייה אחת.
- הוא לומד אתכם: מערכת זיכרון לטווח ארוך שתזכור את ההעדפות שלכם בין שיחות שונות.
Veo 4: אולפן קולנוע הוליוודי בכף הידיוצרי תוכן, זה הרגע שלכם! מודל הווידאו החדש הולך לשבור את הרשת.
- יכולות "סטוריבורד" (Storyboarding) ועקביות ויזואלית שיאפשרו לערוך סרטים שלמים בעזרת טקסט בלבד.
משקפי ה-AI של העתיד (בלי מסכים מסורבלים)תשכחו מהקסדות הכבדות ב-3,500 דולר. גוגל חברה לסמסונג כדי לייצר משקפיים חכמים ששוקלים כ-50 גרם בלבד!
הם יגיעו בגרסאות עם מציאות רבודה (AR) שקופה או כעוזר קולי בלתי נראה. והפצצה האמיתית? הם יתמכו תמיכה מלאה גם במכשירי iOS (אפל)!
החיפוש החדש: העוזר האישי האולטימטיבימנוע החיפוש הופך למוח שני. הוא יקבל גישה מאובטחת (ובהסכמתכם) ל-Gmail, ליומן, ל-Google Drive ולתמונות שלכם.
- איך זה עובד? פשוט תשאלו אותו: "מה הייתה המסעדה שדני המליץ עליה במייל בשבוע שעבר?" או "מתי הדד-ליין שהבוס שלי דיבר עליו בפגישה אתמול?" – והתשובה תקפוץ מיד. אינטגרציה מלאה גם דרך מצלמת הטלפון בזמן אמת!
מהפכת מערכות ההפעלה: Aluminium OS וסוכני AIאנדרואיד הולכת להשתלט לכם על שולחן העבודה!
- Aluminium OS: מערכת הפעלה חדשה שתביא את חוויית האנדרואיד המלאה למחשבים שולחניים, בקרב ישיר מול Windows ו-Mac.
- סוכנים עצמאיים ב-Android 17: ה-AI שלכם לא רק יענה על שאלות, אלא יפעל בשבילכם – יחפש מוצרים, ישווה מחירים לחנויות ויבצע את הקנייה בעצמו ללא צורך להוציא כרטיס אשראי!
שובר השוויון: הברית המפתיעה עם אפלהאם מלחמת המערכות האקולוגיות הגיעה להפסקת אש? השמועות החמות ביותר ברשת טוענות שגוגל ואפל משלבות כוחות! מודל Gemini צפוי להיות מוטמע ישירות אל תוך מכשירי האייפון (Siri על סטרואידים), ויעניק ל-1.5 מיליארד משתמשי אפל את העוצמה של גוגל.
השורה התחתונה: גוגל השקיעה למעלה מ-185 מיליארד דולר ופיתחה תשתיות ושבבי-על רק כדי להגיע לרגע הזה. המטרה שלה ברורה: להפוך את הבינה המלאכותית לחוט המקשר והבלתי נראה של חיינו. עולם הטכנולוגיה הולך להשתנות לתמיד, וזה קורה ממש עכשיו! 

@יודע-ספר כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:משקפי ה-AI של העתיד (בלי מסכים מסורבלים)
זו כותרת שמגיעה והולכת כל תקופה בלי שיקרה משהו...

-
@יודע-ספר כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:משקפי ה-AI של העתיד (בלי מסכים מסורבלים)
זו כותרת שמגיעה והולכת כל תקופה בלי שיקרה משהו...

@בנימין-מחשבים גוגל לא ליצנים
הם ישימיים מאוד
חכה תראה -

-
@יודע-ספר הנה פרשנות שלי לגבי המודל ג'מיני 4 של גוגל.
גוגל לא רוצים לחקות את התהליך של ג'י פי טי, ממודל טוב ובראש הוא הפך למודל חלש. הסיבה היא התחרות עם קלוד, ג'י פי טי חשבו שהם יכולים להתחרות בקלוד בקידוד, הם אמנם עקפו את קלוד עם החדש שלהם (לפני אופוס4.7) ,
ג'מיני מבינים שהם לא במקום ראשון.
הם רוצים לפצות את זה בדברים אחרים שיגרמו לאנשים להתמכר אליהם.
הם נוגעים בשני נקודות שרגישות לכל מתכנת.
1 - כמות טוקנים.
2 - זיכרון.
אלו שני דברים מאוד מסרבלים, הם מקשים מאוד לכל מתכנת שעושה פרוייקט גדול (אפילו בינוני) ,
הם יכריחו מתכנתים לפנות אליהם, אפילו בגלל דברים שאינם - חכמה ומיומנות קוד.
יותר דברים שנראים פשוטים. אבל הם הסיוט של כל מתכנת, שרוצה לעשות פרוייקט גדול. -
@בנימין-מחשבים גוגל לא ליצנים
הם ישימיים מאוד
חכה תראה@יודע-ספר כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:@בנימין-מחשבים גוגל לא ליצנים
הם ישימיים מאוד
חכה תראהבניגוד גמור למטא...
-
@יודע-ספר הנה פרשנות שלי לגבי המודל ג'מיני 4 של גוגל.
גוגל לא רוצים לחקות את התהליך של ג'י פי טי, ממודל טוב ובראש הוא הפך למודל חלש. הסיבה היא התחרות עם קלוד, ג'י פי טי חשבו שהם יכולים להתחרות בקלוד בקידוד, הם אמנם עקפו את קלוד עם החדש שלהם (לפני אופוס4.7) ,
ג'מיני מבינים שהם לא במקום ראשון.
1 - כמות טוקנים.
2 - זיכרון.
אלו שני דברים מאוד מסרבלים, הם מקשים מאוד לכל מתכנת שעושה פרוייקט גדול (אפילו בינוני) ,
הם יכריחו מתכנתים לפנות אליהם, אפילו בגלל דברים שאינם - חכמה ומיומנות קוד.
יותר דברים שנראים פשוטים. אבל הם הסיוט של כל מתכנת, שרוצה לעשות פרוייקט גדול.@המלאך כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:ג'מיני מבינים שהם לא במקום ראשון.
1 - כמות טוקנים.
2 - זיכרון.גם מהירות תגובה חשובה לא פחות, ג'מיני כותב אלפי שורות קוד בכמה שניות, לעומת GPT...
אני אישית מאוד מתחבר לג'מיני - הוא מרגיש לי הרבה יותר אישי ו"ישראלי", זה ממש מורגש שהוא אומן על הרבה יותר חומר גם בשפות כמו עברית. -
@המלאך כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים
:ג'מיני מבינים שהם לא במקום ראשון.
1 - כמות טוקנים.
2 - זיכרון.גם מהירות תגובה חשובה לא פחות, ג'מיני כותב אלפי שורות קוד בכמה שניות, לעומת GPT...
אני אישית מאוד מתחבר לג'מיני - הוא מרגיש לי הרבה יותר אישי ו"ישראלי", זה ממש מורגש שהוא אומן על הרבה יותר חומר גם בשפות כמו עברית.