דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. קטגוריות בהרצה
  3. תכנות
  4. בינה מלאכותית - AI
  5. עזרה הדדית - בינה מלאכותית
  6. שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬

שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - בינה מלאכותית
3.0k פוסטים 142 כותבים 343.1k צפיות 101 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • י יוסף3

@דוד-משה-1 כתב:

לכן במקומות שאין בהם תועלת ממשית לעולם (בשנים האחרנות) כמו מתמטיקה טוב יהיה לתת לאנשים להתפלסף בהם ולאסור להם להשתמש בבינה מלאכותית (מבחינתי חקר המתמטיקה היום הוא סוג ש ספוט מוחי....)

מתמטיקה אין בה תועלת ממשית לעולם????

כל הפיתוחים הטכנולוגים נשענים בכבדות על מתמטיקה עמוקה.. היא הבסיס להכל..
    כולל כמובן AI שמבוסס על מתמטיקה שפותחה גם בעשור האחרון

י. פל.י מנותק
    י. פל.י מנותק
    י. פל.
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוסף3 כתב:

מתמטיקה אין בה תועלת ממשית לעולם????

רוב ככל ה'בעיות' שעליהם מדובר בתקופה האחרונה, הן בעיות ללא שום משמעות מעשית - רק שכלית.

גאה להיות חלק:
    otzaria.org

תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
    • דוד משה 1ד דוד משה 1

כמות התועלת (כשמדובר על השנים האחרונות שרוב המידע כבר קיים לאומת כמות ההשקעה באוברסיטאות על המחקר בתוחום לא מצדיקה את המחיר (ואני לא מדבר על לימוד מתמטיקה שהוא בודאי חשוב ברמה מסוימת כל עוד הAI לא יגמור כל חשיבות של ידע) המחקר כיום בתחום הוא יותר פילוסופיה כמו ארכיאולוגיה )

אני רואה שאתה חסיד של AI אז

אתה מפספס את הנקודה שלי. לא טענתי שמתמטיקה כמדע היא חסרת ערך, אלא שהיחס בין כמות ההשקעה והמשאבים במחקר האקדמי הטהור כיום לבין התועלת המעשית הישירה שיוצאת ממנו לעולם (בשנים האחרונות) – הוא אפסי.

תשואה יורדת (ROI): רוב היסודות המתמטיים שעליהם נשען ה-AI (כמו אלגברה ליניארית, חשבון אינפיניטסימלי, ורשתות ניורונים בסיסיות) פותחו לפני עשרות ומאות שנים, ולא במעבדות המחקר של העשור האחרון.

מחקר טהור מול פרקטיקה: רוב מחקר החזית כיום במתמטיקה מתעסק בבעיות מופשטות שרובן המוחלט לא ישפיע על הטכנולוגיה בעתיד הנראה לעין. במובן הזה, המשך הפינסינג של המחקר הטהור הזה פועל כמעט כמו ארכיאולוגיה או פילוסופיה – פעילות רוחנית ומחשבתית חשובה, אך לא דרייבר טכנולוגי ישיר שמוצדק כלכלית מבחינת תועלת מעשית תכליתית.

הסוגריים: בדיוק בגלל זה ציינתי מראש שחקר המתמטיקה הטהור כיום הפך לסוג של "ספורט מוחי" או פילוסופיה – משהו שיש לו ערך עצום לפיתוח החשיבה האנושית (במיוחד בעידן שה-AI מאיים לייתר אותה), אך לא כתעשייה שימושית שייצור ה"תפוקה" שלה מצדיק את המשאבים העצומים שמושקעים בה.

י מנותק
      י מנותק
      יוסף3
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@דוד-משה-1 כתב:

כמות התועלת (כשמדובר על השנים האחרונות שרוב המידע כבר קיים

המשפט ההחלטי הזה מזכיר משפט אחר מהעבר:

״החוקים והעובדות היסודיים והחשובים יותר של מדע הפיזיקה כבר נתגלו כולם, והם מבוססים כעת באופן כה מוצק, עד שהאפשרות שיוחלפו בעקבות תגליות חדשות היא רחוקה ביותר… את התגליות העתידיות שלנו יש לחפש במקום השישי אחרי הנקודה העשרונית.״
      .Albert A. Michelson, 1894

דוד משה 1ד תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • י יוסף3

@דוד-משה-1 כתב:

כמות התועלת (כשמדובר על השנים האחרונות שרוב המידע כבר קיים

המשפט ההחלטי הזה מזכיר משפט אחר מהעבר:

״החוקים והעובדות היסודיים והחשובים יותר של מדע הפיזיקה כבר נתגלו כולם, והם מבוססים כעת באופן כה מוצק, עד שהאפשרות שיוחלפו בעקבות תגליות חדשות היא רחוקה ביותר… את התגליות העתידיות שלנו יש לחפש במקום השישי אחרי הנקודה העשרונית.״
        .Albert A. Michelson, 1894

דוד משה 1ד מנותק
        דוד משה 1ד מנותק
        דוד משה 1
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יוסף3 אני לא אומר שלא יהיה תגליות אני אומר שלא בהכרח הם יהיו מהאונברסיטאות ....
        וגם אין שום הכרח שיהיהו תגליות ששות את המאמץ אם הוא לא נעשה בשביל ספורט לא בהכרך שכן ולא בהכרח שלו מה שאני אמרתי שודאי אפשר להמשיך מצב כזה בו המתמטיקה היא בעיקר ספורט מוחי בשונה לדוגמה מחקר הביולוגיה (רפואה) שמביא כמה תגליות חשובות בשנה חקר המתמטיקה מביא לרוב פעם במאות שנים תגלית שנותנת לחלק מסויים באוכלוסיה איזו שהיא תועלת ולא בגלל שגם כאשר מתגלה תגלית חדשה לא כל פעם היא מביאה תועלת

NH.LOCALN תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • הישבשר המלומדה הישבשר המלומד

ני עושה עם קלוד דברים פיתום ללא שום סיבה הוא לא רוצה להגיב הוא f4b7e526-7c04-46f3-b0c1-6c219a07d1fe-image.jpeg
          עושה לי ככה שעה על שאלה פשוטה ביותר כבר קרה לי כמה פעמים חייב ממש דחופ!

ש מנותק
          ש מנותק
          שלץ
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@הישבשר-המלומד השיחה ארוכה מדי, תבקש ממנו סיכום שלה ואם יצרת קבצים אז גם אותם ותפתח שיחה חדשה איתם.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • דוד משה 1ד דוד משה 1

@יוסף3 אני לא אומר שלא יהיה תגליות אני אומר שלא בהכרח הם יהיו מהאונברסיטאות ....
            וגם אין שום הכרח שיהיהו תגליות ששות את המאמץ אם הוא לא נעשה בשביל ספורט לא בהכרך שכן ולא בהכרח שלו מה שאני אמרתי שודאי אפשר להמשיך מצב כזה בו המתמטיקה היא בעיקר ספורט מוחי בשונה לדוגמה מחקר הביולוגיה (רפואה) שמביא כמה תגליות חשובות בשנה חקר המתמטיקה מביא לרוב פעם במאות שנים תגלית שנותנת לחלק מסויים באוכלוסיה איזו שהיא תועלת ולא בגלל שגם כאשר מתגלה תגלית חדשה לא כל פעם היא מביאה תועלת

NH.LOCALN מנותק
            NH.LOCALN מנותק
            NH.LOCAL
            מדריכים
            כתב נערך לאחרונה על ידי NH.LOCAL

@דוד-משה-1 כתב:

הם בהכרח לא יהיו מהאונברסיטאות, בשל העובדה הפשוטה שאין להם שום סיכוי לנצח במרוץ מול ה-AI. בדיוק כמו שרץ מרתון לא יכול לנצח מכונית. AI מכאן והלאה יהיה בהכרח מהיר יותר ויעיל יותר.

(לולי ה-AI זה כן היה עשוי להיות רלוונטי או לשפר דברים מסויימים).

המתמטיקה היא בעיקר ספורט מוחי בשונה לדוגמה מחקר הביולוגיה (רפואה) שמביא כמה תגליות חשובות בשנה חקר המתמטיקה

סתם עובדה מעניינת - דווקא פתרון הנאוויה-סטוקס (בעית המילניום במתמטיקה שנפתרה על ידי מודל פנימי של OpenAI), עשוי לעזור בפיתוח לב מלאכותי.

וכפי שהוזכר לעיל, אם יגלו ש-P=NP, יהיה מדובר על מהפכה עצומה וממשית, לא רק רעיון תיאורטי.

אתר הפרוייקטים שלי!

דוד משה 1ד תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • NH.LOCALN NH.LOCAL

@דוד-משה-1 כתב:

הם בהכרח לא יהיו מהאונברסיטאות, בשל העובדה הפשוטה שאין להם שום סיכוי לנצח במרוץ מול ה-AI. בדיוק כמו שרץ מרתון לא יכול לנצח מכונית. AI מכאן והלאה יהיה בהכרח מהיר יותר ויעיל יותר.

(לולי ה-AI זה כן היה עשוי להיות רלוונטי או לשפר דברים מסויימים).

המתמטיקה היא בעיקר ספורט מוחי בשונה לדוגמה מחקר הביולוגיה (רפואה) שמביא כמה תגליות חשובות בשנה חקר המתמטיקה

סתם עובדה מעניינת - דווקא פתרון הנאוויה-סטוקס (בעית המילניום במתמטיקה שנפתרה על ידי מודל פנימי של OpenAI), עשוי לעזור בפיתוח לב מלאכותי.

וכפי שהוזכר לעיל, אם יגלו ש-P=NP, יהיה מדובר על מהפכה עצומה וממשית, לא רק רעיון תיאורטי.

דוד משה 1ד מנותק
              דוד משה 1ד מנותק
              דוד משה 1
              כתב נערך לאחרונה על ידי דוד משה 1

@NH.LOCAL אין ספק שבעיות שיש מהם תועלת עכשיות המתמטיקאים לא יסיגו כמעט את הAI כי פשוט יהיה סיבה מספיקה כדי לתת לו לפטור את הבעיות
              כל מה שאני אומר שעדיין ישאר להם הספורט המחשבתי במתמטיקה (כמו ארכיאולוגיה ועוד)
              אגב שים לב למצב של מתמטיקה דבר שמחפשים לו פטרון 200 שנה אולי יעזור לעשות לב מלאכותי ....
              בכל מקרה זה לא חייב להיות דווקה מתמטיקה מה שכתבתי זה שכדי שאנשים חכמים ישארו שויים יצטרכו לתת להם תעסוקה כמו לפטור בעיות (אפשר אפילו פטורות) או להתפלסף כמו בימי הייונים כי בלי זה לא יהיה להם סיבה לקום בבוקר ....

NH.LOCALN תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • דוד משה 1ד דוד משה 1

@NH.LOCAL אין ספק שבעיות שיש מהם תועלת עכשיות המתמטיקאים לא יסיגו כמעט את הAI כי פשוט יהיה סיבה מספיקה כדי לתת לו לפטור את הבעיות
                אגב שים לב למצב של מתמטיקה דבר שמחפשים לו פטרון 200 שנה אולי יעזור לעשות לב מלאכותי ....
                בכל מקרה זה לא חייב להיות דווקה מתמטיקה מה שכתבתי זה שכדי שאנשים חכמים ישארו שויים יצטרכו לתת להם תעסוקה כמו לפטור בעיות (אפשר אפילו פטורות) או להתפלסף כמו בימי הייונים כי בלי זה לא יהיה להם סיבה לקום בבוקר ....

NH.LOCALN מנותק
                NH.LOCALN מנותק
                NH.LOCAL
                מדריכים
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@דוד-משה-1 כתב:

דוגמה יותר פשוטה: שחמט. אחרי שמחשבים ניצחו את אלוף העולם בשחמט חשבו שכבר אין לאנשים מה לעשות.
                העניין הוא שאנשים פשוט אוהבים לשחק. לא חייבים מטרה נשגבת. ע"ע כדורגל.

אתר הפרוייקטים שלי!

מגנוס קרלסןמ ש 2 תגובות תגובה אחרונה
                0
                • NH.LOCALN NH.LOCAL

@דוד-משה-1 כתב:

דוגמה יותר פשוטה: שחמט. אחרי שמחשבים ניצחו את אלוף העולם בשחמט חשבו שכבר אין לאנשים מה לעשות.

מגנוס קרלסןמ מנותק
                  מגנוס קרלסןמ מנותק
                  מגנוס קרלסן
                  מדריכים
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@NH.LOCAL כתב:

ע"ע כדורגל.

אני רק מדמיין את ביתר משחקת נגד אופטימוסים 😂

י תגובה 1 תגובה אחרונה
                  😂
                  0
                  • ע מנותק
                    ע מנותק
                    עידו300
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

קלוד קוד התחיל לכתוב לי:

כתב עבור: אתה —

מהזה אמור להיות?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • מגנוס קרלסןמ מגנוס קרלסן

@NH.LOCAL כתב:

ע"ע כדורגל.

אני רק מדמיין את ביתר משחקת נגד אופטימוסים 😂

י מנותק
                      י מנותק
                      יוסף מאיר וייס
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מגנוס-קרלסן

כתב:

אני רק מדמיין את ביתר משחקת נגד אופטימוסים

אופטימוזים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • NH.LOCALN NH.LOCAL

@דוד-משה-1 כתב:

ש מנותק
                        ש מנותק
                        שלץ
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

> @NH.LOCAL כתב:

דוגמה יותר פשוטה: שחמט.
                        העניין הוא שאנשים פשוט אוהבים לשחק.

נראה לי שהסיבה היא יותר בגלל ששחמט הוא עוד לא פתור, וכשהוא ייפתר כנראה תהיה ירידה דרמטית בכמות השחקנים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון
                        0
                        • חוקי הפורום
                        • פופולרי
                        • לא נפתר
                        • משתמשים