שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - נספח עדכוני פיצ'רים ודיונים 💬
-
בקשה של פרומפט אחד לפייבל 5
@shalomke אתה מוכן שיעשו מזה (או אתה) תוסף לאוצריא?
-
@חיים5299173 אתה בטוח שקודקס מאפס את המגבלות כל יומיים ? אני גם עליו (פלוס) ובאמת התאפס לי במוצ"ש האחרון (היה אמור להתאפס בחמישי הקרוב לפי קודקס) עכשיו שוב הגעתי למגבלה. זה אמור להתאפס לי היום כאילו ?
-
@shalomke אתה מוכן שיעשו מזה (או אתה) תוסף לאוצריא?
@חד-בדרא-השני תוכל לצטט את הפוסט שאליו אתה מתייחס?
-
... @אברהם-גלסר
-
@חיים5299173 אתה בטוח שקודקס מאפס את המגבלות כל יומיים ? אני גם עליו (פלוס) ובאמת התאפס לי במוצ"ש האחרון (היה אמור להתאפס בחמישי הקרוב לפי קודקס) עכשיו שוב הגעתי למגבלה. זה אמור להתאפס לי היום כאילו ?
@argeman
הפשט ב"כל יומיים" הוא: "בתכיפות גבוהה מאוד".
יצא שזה בממוצע כל יומיים בערך. אני מאמין שזה משהו שרירותי ולא עם דפוס קבוע. -
@argeman
יצא שזה בממוצע כל יומיים בערך. אני מאמין שזה משהו שרירותי ולא עם דפוס קבוע.@argeman
יצא שזה בממוצע כל יומיים בערך. אני מאמין שזה משהו שרירותי ולא עם דפוס קבוע.זה גם וגם. הם גם נותנים איפוס קבוע כל תקופה מסויימת אאל"ט, וגם נותנים איפוסים לא צפויים לפי מצב הרוח ומזג האוויר
-
@argeman
יצא שזה בממוצע כל יומיים בערך. אני מאמין שזה משהו שרירותי ולא עם דפוס קבוע.זה גם וגם. הם גם נותנים איפוס קבוע כל תקופה מסויימת אאל"ט, וגם נותנים איפוסים לא צפויים לפי מצב הרוח ומזג האוויר
-
-
זה גם בשיחה רגילה

-
זה גם בשיחה רגילה

@בינארי-חכם
בדיוק עכשיו ראיתי...בנוגע לפלאש לייט..
אצלי פלאש הרגיל עדיין 3.5

-
@בינארי-חכם
בדיוק עכשיו ראיתי...בנוגע לפלאש לייט..
אצלי פלאש הרגיל עדיין 3.5

-
@working.cohen קצת מוזר שהפרו עדיין על 3.1, מעניין מתי ישיקו אותו, פעם זה היה אצלם הפוך, הם משיקים את האיכותי ואז מכווצים אותו למודל מהיר.. אולי עכשיו הם מייצרים את המהיר - ואז משפרים אותו לפרו..
-
@שניאור-שמח מאת ג'מיני (הנחתום מעיד על עיסתו...):
דגם Gemini 3.6 Flash מציג מספר שדרוגים ושיפורים משמעותיים בהשוואה ל-Gemini 3.5 Flash:
1. יעילות טוקנים גבוהה יותר
- חיסכון בשימוש בטוקנים: הדגם יעיל בהרבה בצריכת טוקנים, במיוחד במשימות מורכבות, בלולאות עבודה סוכנותיות (Agentic workflows) ארוכות ובקריאות חוזרות לכלי תוכנה (Recursive tool-calling).
2. שיפור בביצועים ובבנצ'מרקים
- יכולות קידוד והסקה משופרות: Gemini 3.6 Flash עוקף את 3.5 Flash במרבית מדדי הביצועים (Benchmarks) בתחומי הקידוד, מעקב אחר הוראות מורכבות, והבנה מולטי-מודלית.
- יכולות עבודה בסביבות פיתוח (Agentic & Multi-file): הדגם מותאם לעבודה רציפה במערכות פיתוח מתקדמות (כדוגמת Google Antigravity), עם הבנה טובה יותר של פרויקטי תוכנה מרובי קבצים וטיפול יציב יותר בשרשרת פעולות.
3. הוזלת עלויות עיבוד
- תמחור משתלם יותר: בעוד ש-Gemini 3.5 Flash הושק במחיר של כ-$9 למיליון טוקנים של פלט (Output), Gemini 3.6 Flash מוצע במחיר מוזל של $1.50 למיליון טוקני קלט ו-$7.50 למיליון טוקני פלט.
4. עדכניות מידע
- נקודת חיתוך ידע (Knowledge Cutoff): נקודת חיתוך הידע העדכנית של 3.6 Flash היא מרץ 2026.
לסיכום: Gemini 3.6 Flash נבנה כדי להעניק מהירות גבוהה בעלויות נמוכות יותר, תוך שיפור משמעותי ביציבות במשימות תכנות וסוכני AI עצמאיים.
-
-
@חובבן-מקצועי אתה על 3.6?
-
@ישראל123
לא לכולם זה כבר התעדכן...
אצלי גם אחרי ריענון קשיח זה לא התעדכן
רק באנטי גרביטי -
@ישראל123
לא לכולם זה כבר התעדכן...
אצלי גם אחרי ריענון קשיח זה לא התעדכן
רק באנטי גרביטי@working.cohen רציתי לדעת האם כאשר הוא על 3.6 הוא עדיין בטוח בפיגור שלו
-
כן, אבל כרגע על אתרוג, אז אולי זה קשור..
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות