דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. המלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום

המלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
57 פוסטים 23 כותבים 877 צפיות 24 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • Y yz522257

תיקון קטן אם כבר נכנסת לכל נבכי המדע שעומד בבסיס הפצצה אז לא נכון לקרוא לה פצצת אטום אלא פצצת גרעין , כל פצצה רגילה היא פצצת אטום במובן זה שהאנרגיה בפיצוץ נובעת משינוי הקשרים הכימיים בין האטומים שבחומר נפץ .
    בפצצת גרעין לעומת זאת מה שיוצר את האנרגיה זה הקשרים בתוך הגרעין עצמו ולכן זה נקרא אנרגיה גרעינית.
    דבר נוסף כתבת "זה החלק המרכזי של האטום, הגרעין תופס מעט מאוד מקום אבל מכיל כמעט את כל המסה (המשקל) של האטום"
    זה לא לגמרי מדוייק מסה ומשקל הם שני דברים שונים מסה היא גודל שמודד את היכולת של הגוף להתנגד לשינוי בתנועה (אינרציה) כלומר אם יש לי חפץ שנע במחרב עם ערך מסויים של מהירות וכיוון (תנע) כמה כח דרוש כדי להסיט אותו , גודל זה אינו משתנה כתלות במיקום במרחב .
    משקל הוא הכח שכבידה מפעילה על גוף בעל מסה נתונה , נתון זה משתנה כתלות במיקום של הגוף , בקרבת גוף בעל מסה גדולה הוא יחווה גרביטציה גבוהה ולהיפך בסביבת גוף בעל מסה נמוכה או במרחק גדול ממנו.
    זאת למרות שאת שני הגדלים הללו אנו מודדים ביחידות משקל , תוצאה של החיים על כדור הארץ , גוף מסיבי בעל מסה (כמעט) קבועה בזמן.
    שאפו ענק , עבודת מחקר מדהימה , ממליץ לך בחום דווקה כן להתעמק יותר במשמעות של משוואות איינשטיין , נושא מרתק לכשעצמו (תורת היחסות הפרטית).

מתכנת חובבמ מנותק
    מתכנת חובבמ מנותק
    מתכנת חובב
    מדריכים
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@yz522257 כתב בהמלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום:

תיקון קטן אם כבר נכנסת לכל נבכי המדע שעומד בבסיס הפצצה אז לא נכון לקרוא לה פצצת אטום אלא פצצת גרעין , כל פצצה רגילה היא פצצת אטום במובן זה שהאנרגיה בפיצוץ נובעת משינוי הקשרים הכימיים בין האטומים שבחומר נפץ .
    בפצצת גרעין לעומת זאת מה שיוצר את האנרגיה זה הקשרים בתוך הגרעין עצמו ולכן זה נקרא אנרגיה גרעינית.

ואולי נקרא לכל חומר נפץ פצצה מולקולרית כי היא מפרקת את המולקולות?
    מניין לך איך ראוי לקרוא לפצצה - אם על שם המבנה שמתפרק או הרכיב שמתפרק?
    אתה צודק שהמונח המדעי לפצצת אטום הוא פצצת גרעין אבל לא כל פצצה כימית היא פצצת אטום

דבר נוסף כתבת "זה החלק המרכזי של האטום, הגרעין תופס מעט מאוד מקום אבל מכיל כמעט את כל המסה (המשקל) של האטום"

כבר הערתי את זה לעיל

צריך עזרה בשחזור מידע? ייעוץ? egozkokus1@gmail.com

Y תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
    • מתכנת חובבמ מתכנת חובב

@yz522257 גם חשמל לא אבל אם תכתוב פוסט על התנהגות מעגלי NAND תחת השראות במתחים שונים זה יהיה טכנולוגי
      כלומר קח את הנושא הקוונטי ותכתוב עליו בהקשר של טכנולוגיה
      ממילא תצטרך להסביר את כל ההיסטוריה וההתפתחות של תורת הקוונטים ממקס פלנק ועד ל IBM וגוגל של ימינו ואולי גם תוכל להרחיב בבעיות החישוביות שמחשב קוונטי מצטיין בהם ואולי גם פרק על תורת ההסתברות שמירה על קוהרנטיות וכו'
      נושא ענק ומורכב בהרבה מפצצת אטום אבל בהצלחה

Y מחובר
      Y מחובר
      yz522257
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום:

התנהגות מעגלי NAND תחת השראות במתחים שונים

נראה לי נסחפת חזק , ישר לצלול לאי הפיכות בשערים לוגים... קצת מורכב. ונראה לי גם קצת לצאת ידי חובה לכתוב על כל הנושא ולתת פינה טכנולוגית בסוף, בסופו של דבר זה נושא ארוך וסבוך להתחיל מתורת היחסות להסביר על הקבוע הקוסמולוגי שעצבן את איינשטיין , אנרגיית הריק , וכו'
      אני לא יודע אם זה מותר על פי חוקי הפורום , אם למישהו יש דרך לידע אותי לפני שאני יתחיל פרוייקט שיודיע לי.

מתכנת חובבמ תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • Y yz522257

זה לא לגמרי מדוייק מסה ומשקל הם שני דברים שונים מסה היא גודל שמודד את היכולת של הגוף להתנגד לשינוי בתנועה (אינרציה) כלומר אם יש לי חפץ שנע במחרב עם ערך מסויים של מהירות וכיוון (תנע) כמה כח דרוש כדי להסיט אותו , גודל זה אינו משתנה כתלות במיקום במרחב .
        משקל הוא הכח שכבידה מפעילה על גוף בעל מסה נתונה , נתון זה משתנה כתלות במיקום של הגוף , בקרבת גוף בעל מסה גדולה הוא יחווה גרביטציה גבוהה ולהיפך בסביבת גוף בעל מסה נמוכה או במרחק גדול ממנו.
        זאת למרות שאת שני הגדלים הללו אנו מודדים ביחידות משקל , תוצאה של החיים על כדור הארץ , גוף מסיבי בעל מסה (כמעט) קבועה בזמן.
        שאפו ענק , עבודת מחקר מדהימה , ממליץ לך בחום דווקה כן להתעמק יותר במשמעות של משוואות איינשטיין , נושא מרתק לכשעצמו (תורת היחסות הפרטית).

אביעדא מנותק
        אביעדא מנותק
        אביעד
        מדריכים
        כתב נערך לאחרונה על ידי אביעד

אממ לא חשבתי שיעירו לי את זה 😊
        בדרך כלל אני אומר לאנשים (ששואלים אותי מה זה פצצת גרעין- ולמה אני לאאומר אטום...) חשבתי שזה דווקא מה שיגרום לאנשים יותר להבין.. (כמה היו מבינים אם בכותרת הייתי כותב פצצת גרעין..?)

אני לא מסכים עם ההגדרה הזאת
        למה? ככה. אתה היחידי שמתבטה ככה (אני בכל אופן לא למדתי ככה, אשמח למקור)
        ואני יסביר קצת- בפצצה רגילה (לדוגמא TNT) הגרעינים של האטומים לא משתנים אלא משתנים למולמוקלות אחרות, ופצצת אטום נקראת מפצצה שמגיעה מכח גרעיני האטום
        מסקנה: פצצת גרעין- נכון, ואולי יותר מדוייק. אבל לכל טיל של איראן פצצת אטום? לא נכון.
        תקרא בבקשה ויקיפדיה https://he.wikipedia.org/wiki/נשק_גרעיני

נראה לי שהעירו את זה כבר ( @מתכנת-חובב ?)

לכל המדריכים שלי
        מסקרן אותך להבין יותר לעומק מה זה מחשב?
        תראה את זה!

Y תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • Y yz522257

התנהגות מעגלי NAND תחת השראות במתחים שונים

נראה לי נסחפת חזק , ישר לצלול לאי הפיכות בשערים לוגים... קצת מורכב. ונראה לי גם קצת לצאת ידי חובה לכתוב על כל הנושא ולתת פינה טכנולוגית בסוף, בסופו של דבר זה נושא ארוך וסבוך להתחיל מתורת היחסות להסביר על הקבוע הקוסמולוגי שעצבן את איינשטיין , אנרגיית הריק , וכו'
          אני לא יודע אם זה מותר על פי חוקי הפורום , אם למישהו יש דרך לידע אותי לפני שאני יתחיל פרוייקט שיודיע לי.

מתכנת חובבמ מנותק
          מתכנת חובבמ מנותק
          מתכנת חובב
          מדריכים
          כתב נערך לאחרונה על ידי מתכנת חובב

@yz522257 מה? נראה לי לא הבנת את הסאבטקסט
          ואגב אם אתה בא להסביר את תורת הקוונטים בהקשר של מחשוב קוונטי אתה לא צריך להיכנס לכל הנ"ל

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • מתכנת חובבמ מתכנת חובב

ואולי נקרא לכל חומר נפץ פצצה מולקולרית כי היא מפרקת את המולקולות?
            מניין לך איך ראוי לקרוא לפצצה - אם על שם המבנה שמתפרק או הרכיב שמתפרק?
            אתה צודק שהמונח המדעי לפצצת אטום הוא פצצת גרעין אבל לא כל פצצה כימית היא פצצת אטום

כבר הערתי את זה לעיל

Y מחובר
            Y מחובר
            yz522257
            כתב נערך לאחרונה על ידי

כבר הערתי את זה לעיל

מצטער סליחה לא שמתי לב🙏

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • אביעדא אביעד

אממ לא חשבתי שיעירו לי את זה 😊
              בדרך כלל אני אומר לאנשים (ששואלים אותי מה זה פצצת גרעין- ולמה אני לאאומר אטום...) חשבתי שזה דווקא מה שיגרום לאנשים יותר להבין.. (כמה היו מבינים אם בכותרת הייתי כותב פצצת גרעין..?)

ואני יסביר קצת- בפצצה רגילה (לדוגמא TNT) הגרעינים של האטומים לא משתנים אלא משתנים למולמוקלות אחרות, ופצצת אטום נקראת מפצצה שמגיעה מכח גרעיני האטום
              מסקנה: פצצת גרעין- נכון, ואולי יותר מדוייק. אבל לכל טיל של איראן פצצת אטום? לא נכון.
              תקרא בבקשה ויקיפדיה https://he.wikipedia.org/wiki/נשק_גרעיני

נראה לי שהעירו את זה כבר ( @מתכנת-חובב ?)

Y מחובר
              Y מחובר
              yz522257
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@אביעד כתב בהמלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום:

ככה שמעתי מפרופסור גיא רון בעל דוקטורט בפיזיקה וחבר בוועדה הלאומית לאנרגיה גרעינית .
              נדמה לי שהוא גם דיבר על זה באחד הפודקאסטים שהוא התארח בהם אני אבדוק...

מתכנת חובבמ תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • Y yz522257

ככה שמעתי מפרופסור גיא רון בעל דוקטורט בפיזיקה וחבר בוועדה הלאומית לאנרגיה גרעינית .
                נדמה לי שהוא גם דיבר על זה באחד הפודקאסטים שהוא התארח בהם אני אבדוק...

מתכנת חובבמ מנותק
                מתכנת חובבמ מנותק
                מתכנת חובב
                מדריכים
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@yz522257 🤣
                עד לאיפה רצת...
                ויקיפדיה

Y תגובה 1 תגובה אחרונה
                3
                • מתכנת חובבמ מתכנת חובב

@yz522257 🤣
                  עד לאיפה רצת...
                  ויקיפדיה

Y מחובר
                  Y מחובר
                  yz522257
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

עד לאיפה רצת...
                  ויקיפדיה

רציתי מקור להסבר שכתבתי ולא רק לטיעון עצמו מי שמעוניין שמתי קישור לפודקאסט שהוא מדבר על זה

HarwonaH תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • Y yz522257

עד לאיפה רצת...
                    ויקיפדיה

רציתי מקור להסבר שכתבתי ולא רק לטיעון עצמו מי שמעוניין שמתי קישור לפודקאסט שהוא מדבר על זה

HarwonaH מנותק
                    HarwonaH מנותק
                    Harwona
                    מדריכים
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@yz522257 @אביעד @מתכנת-חובב
                    לא יודע מי מכם צודק, דבר אחד בטוח, גם בלי לימודי ליבה אתם יודעים הרבה... שאפו!

חתימה טובה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • י מנותק
                      י מנותק
                      ידיד
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

נכתב פה בעיקר על הפיזיקה
                      ואולי זה מפחיד
                      לכן אני מצרף מאמר מרגיע ממומחה

https://www.emess.co.il/radio/1838097

האיום לא כל כך גדול? פצצה גרעינית – לא מה שחשבנו

בין ישראל להירושימה

בראיון מרתק עושה ד"ר אורי ניסים לוי, מומחה להגנה גרעינית, סדר במונחים המפחידים. מנקודת האל-חזור של איראן ועד להסבר מדוע הנזק הפיזי של פצצת אטום מוגבל בהרבה ממה שדמיינו | ומה יותר גרוע?

אבי מימרן
                      כ' באדר תשפ"ו, 09/03/26 20:17

כיתוב בבעיות טעינה
                      אילוסטרציה | בינה מלאכותית

בראיון מרתק ל'מהדורה המרכזית' עם אבי מימרן, עושה ד"ר אורי ניסים לוי, יו"ר הפורום הגרעיני העולמי ומומחה להגנה גרעינית, סדר במונחים המפחידים. מנקודת האל-חזור של איראן ועד להסבר מדוע הנזק הפיזי של פצצת אטום מוגבל בהרבה ממה שדמיינו בסרטים.

בעוד העולם עוקב בדריכות אחר המרוץ של איראן לעבר הגרעין, ד"ר לוי מסביר כי איראן כבר חצתה את "נקודת האל-חזור" הטכנולוגית. "הנקודה הזאת אומרת שההחלטה אם לפתח נשק נמצאת כבר בידיים שלהם. הם לא צריכים רשות מאף אחד, והמוצרים להכנת ה'עוגה' כבר נמצאים על השולחן".

למרות החרדה הציבורית, ד"ר לוי מבקש להרגיע ומסביר כי התפיסה שלנו לגבי עוצמת ההרס הגרעיני מושפעת יותר מהוליווד ופחות מהמציאות הפיזיקלית: "אני מבין את הציבור שמוטרד כי לימדו אותנו לפחד, אבל טיל גרעיני יעשה הרבה פחות נזק ממה שיש לאנשים בראש. טיל לא מאדה עיר ולא מאדה מדינה. בהירושימה ראינו נזק עצום כי הבתים היו עשויים מחמר ונייר, אבל בבנייה המודרנית של היום המצב שונה לחלוטין. פצצה גרעינית היא קודם כל תעודת ביטוח והרתעה, ופחות כלי נשק שנועד לשימוש מיידי".

לדבריו, הנזק העיקרי של פצצה נובע מהחום וההדף, אך יש לה מגבלות פיזיקליות ברורות: "כדי לגרום נזק מקסימלי, צריך לפוצץ את הפצצה בגובה של כ-600 מטר מעל הקרקע. זה גורם להרס, אבל זה לא סוף העולם כפי שמתארים זאת ברשתות החברתיות".

ד"ר לוי חושף כי הדאגה המרכזית של ישראל וארה"ב כיום אינה רק המדינה האיראנית, אלא זליגת החומר לגורמים לא מדינתיים. הוא מתייחס לדיווחים על כוונות "לאסוף" את האורניום האיראני מהשטח: "מול מדינה אפשר להתנהל, אבל גורם לא מדינתי הוא המסוכן ביותר. כרגע מעריכים שהאורניום האיראני נמצא במצב של גז (אורניום 6 פלורייד), מאוחסן בבלונים הדומים לבלוני צלילה השוקלים כ-25 קילוגרם כל אחד. זה חומר שקל מאוד להחביא ולהעלים, וזה מה שמדאיג את גופי המודיעין".

בתשובה לשאלה על האפשרות של שימוש ב"פצצה מלוכלכת" – חומר נפץ רגיל המעורבב בחומר רדיואקטיבי – ד"ר לוי מבהיר כי מדובר בנשק של תודעה בלבד: "אין לזה הרבה אפקט פיזי או נזק משמעותי, זה בעיקר מאיים מבחינה פסיכולוגית".

לצד העיסוק בהגנה, ד"ר לוי מזכיר כי הגרעין עובר מהפכה עולמית. הקורס שהוא מעביר באפקה, "קיצור תולדות הגרעין", עוסק גם בצד החיובי של הטכנולוגיה: "האיחוד האירופי הגדיר לפני שנתיים את האנרגיה הגרעינית כאנרגיה ירוקה. אנחנו מלמדים היום ערים ומדינות איך להיערך, כי יש הרבה מה לעשות כדי לצמצם את החשיפה".

הראיון נחתם בתקווה כי הגרעינים היחידים שנצטרך להמשיך ולפצח יהיו אלו שמוגשים בצלחת, ולא אלו המאיימים על שלום העולם.

אביעדא תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • י ידיד

נכתב פה בעיקר על הפיזיקה
                        ואולי זה מפחיד
                        לכן אני מצרף מאמר מרגיע ממומחה

https://www.emess.co.il/radio/1838097

האיום לא כל כך גדול? פצצה גרעינית – לא מה שחשבנו

בין ישראל להירושימה

בראיון מרתק עושה ד"ר אורי ניסים לוי, מומחה להגנה גרעינית, סדר במונחים המפחידים. מנקודת האל-חזור של איראן ועד להסבר מדוע הנזק הפיזי של פצצת אטום מוגבל בהרבה ממה שדמיינו | ומה יותר גרוע?

אבי מימרן
                        כ' באדר תשפ"ו, 09/03/26 20:17

כיתוב בבעיות טעינה
                        אילוסטרציה | בינה מלאכותית

בראיון מרתק ל'מהדורה המרכזית' עם אבי מימרן, עושה ד"ר אורי ניסים לוי, יו"ר הפורום הגרעיני העולמי ומומחה להגנה גרעינית, סדר במונחים המפחידים. מנקודת האל-חזור של איראן ועד להסבר מדוע הנזק הפיזי של פצצת אטום מוגבל בהרבה ממה שדמיינו בסרטים.

בעוד העולם עוקב בדריכות אחר המרוץ של איראן לעבר הגרעין, ד"ר לוי מסביר כי איראן כבר חצתה את "נקודת האל-חזור" הטכנולוגית. "הנקודה הזאת אומרת שההחלטה אם לפתח נשק נמצאת כבר בידיים שלהם. הם לא צריכים רשות מאף אחד, והמוצרים להכנת ה'עוגה' כבר נמצאים על השולחן".

למרות החרדה הציבורית, ד"ר לוי מבקש להרגיע ומסביר כי התפיסה שלנו לגבי עוצמת ההרס הגרעיני מושפעת יותר מהוליווד ופחות מהמציאות הפיזיקלית: "אני מבין את הציבור שמוטרד כי לימדו אותנו לפחד, אבל טיל גרעיני יעשה הרבה פחות נזק ממה שיש לאנשים בראש. טיל לא מאדה עיר ולא מאדה מדינה. בהירושימה ראינו נזק עצום כי הבתים היו עשויים מחמר ונייר, אבל בבנייה המודרנית של היום המצב שונה לחלוטין. פצצה גרעינית היא קודם כל תעודת ביטוח והרתעה, ופחות כלי נשק שנועד לשימוש מיידי".

לדבריו, הנזק העיקרי של פצצה נובע מהחום וההדף, אך יש לה מגבלות פיזיקליות ברורות: "כדי לגרום נזק מקסימלי, צריך לפוצץ את הפצצה בגובה של כ-600 מטר מעל הקרקע. זה גורם להרס, אבל זה לא סוף העולם כפי שמתארים זאת ברשתות החברתיות".

ד"ר לוי חושף כי הדאגה המרכזית של ישראל וארה"ב כיום אינה רק המדינה האיראנית, אלא זליגת החומר לגורמים לא מדינתיים. הוא מתייחס לדיווחים על כוונות "לאסוף" את האורניום האיראני מהשטח: "מול מדינה אפשר להתנהל, אבל גורם לא מדינתי הוא המסוכן ביותר. כרגע מעריכים שהאורניום האיראני נמצא במצב של גז (אורניום 6 פלורייד), מאוחסן בבלונים הדומים לבלוני צלילה השוקלים כ-25 קילוגרם כל אחד. זה חומר שקל מאוד להחביא ולהעלים, וזה מה שמדאיג את גופי המודיעין".

בתשובה לשאלה על האפשרות של שימוש ב"פצצה מלוכלכת" – חומר נפץ רגיל המעורבב בחומר רדיואקטיבי – ד"ר לוי מבהיר כי מדובר בנשק של תודעה בלבד: "אין לזה הרבה אפקט פיזי או נזק משמעותי, זה בעיקר מאיים מבחינה פסיכולוגית".

לצד העיסוק בהגנה, ד"ר לוי מזכיר כי הגרעין עובר מהפכה עולמית. הקורס שהוא מעביר באפקה, "קיצור תולדות הגרעין", עוסק גם בצד החיובי של הטכנולוגיה: "האיחוד האירופי הגדיר לפני שנתיים את האנרגיה הגרעינית כאנרגיה ירוקה. אנחנו מלמדים היום ערים ומדינות איך להיערך, כי יש הרבה מה לעשות כדי לצמצם את החשיפה".

הראיון נחתם בתקווה כי הגרעינים היחידים שנצטרך להמשיך ולפצח יהיו אלו שמוגשים בצלחת, ולא אלו המאיימים על שלום העולם.

אביעדא מנותק
                        אביעדא מנותק
                        אביעד
                        מדריכים

@ידיד לא יודע למה אבל אני מרגיש צורך להגיב על זה
                        יגיד מה שיגיד
                        נסכם בדבר אחד
                        הפצצה שאיראן בונה גדולה פי כמה וכמה על הפצצה שהייתה על בת ים
                        זוכרים את הטיל שנפל בעם כלביא על בת ים?
                        יופי, כי הוא היה טון TNT
                        הפצצה שהייתה על הירושימה הייתה 16 קילוטון מה שאומר שהיא הייתה חזקה פי 16000 מהטיל שהיה על הירושימה
                        אז נכון, יש דברים שמשתנים, אבל תקחו פרופורציות- יש במדריך קישור למפה עם הדמיית פיצוץ בכל עוצמה שהיא בכל מקום בעולם
                        מוזמנים לראות את עוצמת הפיצוץ

לכל המדריכים שלי
                        תראה את זה!

מתכנת חובבמ HarwonaH 2 תגובות תגובה אחרונה
                        0
                        • אביעדא אביעד

יגיד מה שיגיד
                          נסכם בדבר אחד
                          יופי, כי הוא היה טון TNT
                          הפצצה שהייתה על הירושימה הייתה 16 קילוטון מה שאומר שהיא הייתה חזקה פי 16000 מהטיל שהיה על הירושימה
                          אז נכון, יש דברים שמשתנים, אבל תקחו פרופורציות- יש במדריך קישור למפה עם הדמיית פיצוץ בכל עוצמה שהיא בכל מקום בעולם

מתכנת חובבמ מנותק
                          מתכנת חובבמ מנותק
                          מתכנת חובב
                          מדריכים
                          כתב נערך לאחרונה על ידי מתכנת חובב

@אביעד כמובן שלא הכוונה שהנזק יהיה גדול פי 16 אלף...
                          למעשה הקרינה תרד בהתאם לחוקי קפלר (כמדומני שהוא זה שניסח אותם) כלומר שהיא תרד בריבוע המרחק (במרחק של פי 3 הקרינה תרד פי 9 לדוגמה)
                          וההדף אמור לרדת בשורש שלישי של המרחק אז זה בערך פי 26
                          מעבר לעובדה (שאני רואה שבדיוק ציינת עכשיו) שהבניה היום הרבה יותר צפופה וחזקה אז ההדף וגם הקרינה ייעצרו הרבה יותר מהר

אביעדא תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1
                          • מתכנת חובבמ מתכנת חובב

@אביעד כמובן שלא הכוונה שהנזק יהיה גדול פי 16 אלף...
                            למעשה הקרינה תרד בהתאם לחוקי קפלר (כמדומני שהוא זה שניסח אותם) כלומר שהיא תרד בריבוע המרחק (במרחק של פי 3 הקרינה תרד פי 9 לדוגמה)
                            וההדף אמור לרדת בשורש שלישי של המרחק אז זה בערך פי 26
                            מעבר לעובדה (שאני רואה שבדיוק ציינת עכשיו) שהבניה היום הרבה יותר צפופה וחזקה אז ההדף וגם הקרינה ייעצרו הרבה יותר מהר

אביעדא מנותק
                            אביעדא מנותק
                            אביעד
                            מדריכים
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתכנת-חובב

כתב בהמלצה | תגובות להסבר על פצצת אטום:

אז נכון, יש דברים שמשתנים

הוא אשר כתבתי
                            דיברתי על עוצמה, כאילו ראיתי כאלה שבטוחים שפצצת מימן אחת תשמיד את כל איראן (זה פעם השמיד כבר עיר, לא?)
                            וכאלה שבטוחים שפצצת אטום מורידה כיום מקסימום שכונה או שתיים (כי הבתים יותר חזקים מפעם)
                            בעז"ה אני יכתוב על מימדי ההרס
                            אני רואה שזה נקודה שמאוד מעורפלת (יש לי כבר סקיצה בראש- אני ירחיב אותה בעז"ה)

לכל המדריכים שלי
                            תראה את זה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • Y מחובר
                              Y מחובר
                              yz522257
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

הפצצה הכי גדולה שנוסתה הייתה הצאר בומבה , במקור היא תוכננה ל100 מגה טון (מגה טון אחד שווה ל1000 קילו טון) אבל בניסוי השתמשו "רק" ב50 מגה טון מה שיצר כדור אש בקוטר של 4 קילומטר והזור הרס מוחלט בטווח של 30-35 קילומטר .
                              אם היו משתמשים בכל העוצמה של 100 מגה טון מימדיההרס לא היו גדלים פי שנים כמו שהיטיב להסביר @מתכנת-חובב אלא לפי השורש שלישי של האנרגיה , כלומר בערך פי 1.25 או 1.3 כלומר כדור אש של 5 קילומטר ואזור הרס מוחלט של 45 קילומטר די והותר להשמיד את טהרן שהיא בערך 30 על 45 קילומטר.
                              מה שכן זו לא פצצה שאיראן היתה יכולה ליצר משום שעיקר האנרגיה שיש בפיצוץ של הצאר בומבה מגיע מהיתוך גרעיני , דאוטריום וטריטיום שנדחסים עד שהם מגיעים ללחץ וטמפרטורה מספיקה (עשרות מליוני מעלות!) והגרעינים שלהם מתנגשים ומתאחדים ותוך כדי כך פולטים אנרגיה.
                              זה טכנולוגיה גבוהה בהרבה מפצצת ביקוע (מה גם שבתהליך , לפחות של הפצצה המסויימת הזאת היה צורך בפצצת ביקוע קטנה כדי להניע את תהליך ההיתוך).
                              הטכנולגיה כנראה השתפרה מאז רבות אבל ניסויים גדולים מזה לא נעשו כך שאין מידע מדוייק מספיק , אבל כדי לגרום נזק מקסימלי עדיף בהחלט להטיל הרבה פצצות קטנות יחסים באופן סימולטני מאשר פצצה אחת גדולה שבעצם די "מבזבזת" אנרגיה.

אביעדא 2 תגובות תגובה אחרונה
                              1
                              • Y yz522257

הפצצה הכי גדולה שנוסתה הייתה הצאר בומבה , במקור היא תוכננה ל100 מגה טון (מגה טון אחד שווה ל1000 קילו טון) אבל בניסוי השתמשו "רק" ב50 מגה טון מה שיצר כדור אש בקוטר של 4 קילומטר והזור הרס מוחלט בטווח של 30-35 קילומטר .
                                אם היו משתמשים בכל העוצמה של 100 מגה טון מימדיההרס לא היו גדלים פי שנים כמו שהיטיב להסביר @מתכנת-חובב אלא לפי השורש שלישי של האנרגיה , כלומר בערך פי 1.25 או 1.3 כלומר כדור אש של 5 קילומטר ואזור הרס מוחלט של 45 קילומטר די והותר להשמיד את טהרן שהיא בערך 30 על 45 קילומטר.
                                מה שכן זו לא פצצה שאיראן היתה יכולה ליצר משום שעיקר האנרגיה שיש בפיצוץ של הצאר בומבה מגיע מהיתוך גרעיני , דאוטריום וטריטיום שנדחסים עד שהם מגיעים ללחץ וטמפרטורה מספיקה (עשרות מליוני מעלות!) והגרעינים שלהם מתנגשים ומתאחדים ותוך כדי כך פולטים אנרגיה.
                                זה טכנולוגיה גבוהה בהרבה מפצצת ביקוע (מה גם שבתהליך , לפחות של הפצצה המסויימת הזאת היה צורך בפצצת ביקוע קטנה כדי להניע את תהליך ההיתוך).
                                הטכנולגיה כנראה השתפרה מאז רבות אבל ניסויים גדולים מזה לא נעשו כך שאין מידע מדוייק מספיק , אבל כדי לגרום נזק מקסימלי עדיף בהחלט להטיל הרבה פצצות קטנות יחסים באופן סימולטני מאשר פצצה אחת גדולה שבעצם די "מבזבזת" אנרגיה.

אביעדא מנותק
                                אביעדא מנותק
                                אביעד
                                מדריכים

@yz522257 אתה רוצה לגנוב לי את מה שאני באמצע לערוך?? 😅
                                אני באמצע לכתוב מדריך מקיף בדיוק על הנושא הזה

אם כבר כמה הערות קטנות

בקוטר של 4 קילומטר

טעות קטנה- לא קוטר 4 קילומטר אלא רדיוס של 4 קילומטר (לכל צד) מה שאומר בקוטר 8 קילומטר

דאוטריום וטריטיום שנדחסים עד שהם מגיעים ללחץ וטמפרטורה מספיקה

גם כן, בצר בומבה השתמשו בעיקר בליתיום-דאוטריד (Li-6D), לא בתערובת של דאוטריום-טריטיום.
                                הטריטיום נוצר במהלך הפיצוץ מתגובה עם ליתיום-6.
                                ובנוסף, חסר המרכיב הקריטי של פצצות תרמו-גרעיניות -מנגנון Teller-Ulam שזה אומר דחיסה באמצעות קרינת רנטגן.
                                [השלבים הם: פצצת ביקוע ראשונית, קרינת רנטגן, דחיסה קרינתית של שלב ההיתוך].

מה שכן זו לא פצצה שאיראן היתה יכולה ליצר משום שעיקר האנרגיה שיש בפיצוץ של הצאר בומבה מגיע מהיתוך גרעיני ,

מניין לך שאיראן לא יכולה להשיג היתוך?

ולא נשכח דבר אחד- הפצצה הזאת מעולם לא היייתה מבצעית אלא יותר הפגנת כח
                                כיום בכלל לא מייצרים פצצות בעוצמות שמתקרבים לזה בכלל

לכל המדריכים שלי
                                תראה את זה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                1
                                • Y yz522257

אביעדא מנותק
                                  אביעדא מנותק
                                  אביעד
                                  מדריכים
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

אם היו משתמשים בכל העוצמה של 100 מגה טון

סתם בשביל הידע ''ליטל בוי'' (הפצצה שהוטלה על היירושימה) הייתה יכולה (תיאורטית) להתפוצץ בעוצמה של יותר ממגה טון (!) תכלס' נוצל ממנה פחות מאחוז אחד

לכל המדריכים שלי
                                  תראה את זה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  1
                                  • אביעדא אביעד

יגיד מה שיגיד
                                    נסכם בדבר אחד
                                    יופי, כי הוא היה טון TNT

HarwonaH מנותק
                                    HarwonaH מנותק
                                    Harwona
                                    מדריכים
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

שהיא הייתה חזקה פי 16000 מהטיל שהיה על הירושימה

*מהטיל שנפל בבת ים

חתימה טובה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    1

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון
                                    0
                                    • חוקי הפורום
                                    • פופולרי