שיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - מתעדכן
-
טוב.
לא יודע עד כמה זה קשור לעדכונים.
אבל זה דבר אדיר! -חובה לשתף-
https://github.com/rohitg00/ai-engineering-from-scratch
מאגר של AI.
זה לא עוד קורס Prompt Engineering רגיל אלא
roadmap ענקי שבונה AI Engineer מאפס:
• Math foundations
• Deep Learning
• Transformers
• LLM Internals
• RAG
• MCP
• Agents
• Multi-Agent Systems
• Production AI Infrastructure
בקיצור הכל!
לא מבין איך לא ראיתי את זה קודם.
מה שמעניין במיוחד:
כל lesson בונה משהו אמיתי - tools, agents, servers ו־workflows.
מטורף.
למרות שזה קצת מאוחר (הריפו נפתח לפני חודש חודשיים,) זה עדיין מטורף. -
-
-
עוד קצת מידע על הסדרה החדשה של Qwen
היכולות העיקריות:- כתיבת קוד
- תיקון באגים
- עבודה על כמה קבצים
- refactoring
- פרויקטים גדולים
- SWE agents
- long-horizon coding
- autonomous workflows
הוא בנוי לעבוד עם:
- MCP
- כלים חיצוניים
- Agents frameworks
(כולל) - Claude Code
- OpenClaw
- Qwen Code
חריג ביותר:
Alibaba טוענת שהוא הצליח לעבוד 35 שעות רצוף לבצע מעל 1000 tool calls
לבצע optimization לקרנל באופן אוטונומיהוזכר Qwen3.7-Plus אבל עדיין לא פורסם
-
מודל עריכת הוידאו החדש של גוגל, Gemini Omni, זמין מעכשיו לכווולם בתוך Google Flow!!
המודל מאפשר לערוך ולשנות סרטונים פשוט באמצעות פקודות טקסט בשפה חופשית.
גוגל פותחת את הגישה גם למשתמשים במסלול החינמי, שיכולים מהיום ליצור שני סרטוני Omni בחינם בכל יום, בלי צורך במנוי בתשלום.
איך מוציאים את המקסימום ממודל הווידאו החדש של גוגל, Gemini Omni? הנה המדריך המלא לכתיבת פרומפטים.
ככל שתהיו יותר ממוקדים, התוצאה תהיה קרובה יותר למה שדמיינתם. הנה עקרונות העבודה המרכזיים:
הבסיס לכל שוט
תחשבו כמו במאים. כשאתם כותבים פרומפט, כדאי להגדיר את האלמנטים הבאים:תנועת מצלמה וזווית: תקריב (Close-up), זווית רחבה, צילום סטטי או מצלמה בתנועה מהירה.
סגנון ותאורה: קולנועי, מציאותי, תאורת שקיעה חמה או אורות ניאון דרמטיים.
מיקום ופעולה: איפה זה קורה ומה הדמויות עושות. לא צריך לפרט כל גרגיר אבק – המודל מבין הקשר כללי.
עריכה שיחתית בשלבים
אפשר לערוך את הווידאו תוך כדי שיחה, בלי לכתוב הכל מחדש. יצרתם וידאו של פרפר? פשוט תכתבו "תחליף את הפרפר לדבורה", והוא ישמור על שאר הסרטון. אפשר גם לשנות רק את זווית המצלמה באותה שיטה.מונחי מצלמה מתקדמים
המודל מבין מושגים מקצועיים מהקולנוע. אתם יכולים לבקש שוט רציף (Oner), מצלמה נייחת (Locked off), או תנועות כמו Push in ו-Dolly zoom. אפשר גם לבקש טקסטורות ספציפיות כמו "צילום סמארטפון" או "מצלמת פילם".ידע כללי מובנה
בניגוד למודלים אחרים שדורשים תיאור פיזי מדויק של כל אובייקט, Omni נשען על ידע בעולם. אפשר לבקש ממנו משהו מופשט כמו "תראה לי את ההבדל בין מחשב רגיל למחשב קוונטי בסגנון מינימליסטי", והוא כבר ידע איך לתרגם את זה לוויזואליה.שילוב קבצים ושמירה על עקביות
ערבוב מדיות: אפשר לשלב וידאו, תמונה וסאונד בפרומפט אחד. למשל: "קח את הציפורים מהווידאו הזה, תסדר אותן לפי הצורה שבתמונה הזו, ושיזוזו לפי הקצב של קובץ האודיו".סטוריבורד: אפשר להעלות ציורי סקיצה (סטוריבורד) ולבקש מהמודל להנפיש אותם לפי הסדר.
שמירה על דמות: רוצים שהדמות שלכם תופיע בכמה סצנות שונות? פשוט תעלו תמונת רפרנס (אפשר אפילו כזו שיצרתם במודל התמונות של גוגל או ChatGPT) והוא ישמור על המראה שלה עקבי גם כשהרקע והתאורה משתנים.
טקסט ואנימציה מסונכרנת
ה-Omni יודע לרנדר טקסט מדויק בתוך הווידאו (בעברית עדיין לא משהו). אפשר להגדיר לו איזה פונט, לבקש שמילים יופיעו אחת אחרי השנייה, ואפילו לסנכרן תנועות במרחב (כמו אורות שנדלקים) בדיוק לפי קצב המוזיקה שהעליתם.טיפ קטן לסיום: לפני שאתם מייצרים את הווידאו, אפשר פשוט להיכנס לצ'אט הרגיל של ג'מיני, לזרוק לו את הרעיון הכללי שלכם ולבקש ממנו לנסח עבורכם את הפרומפט המלא והעשיר ביותר.
-
אפשר ליצור בגוגל AI סטודיו אפליקציות לאנדרואיד

-
אפשרות חדשה בגוגל AI סטודיו ליצא את הקוד של האתר שאתם בונים אל Google Antigravity עם ההקשר שיחה שלכם במהלך בניית האתר

-
חברת Anysphere מפתחת הכלי קורסור שיחררה את הגירסה השלישית לתוכנה.
הגירסה מביאה שינוי עיצוב ענק, שכולל שינוי לגמרי מהתדמית של פורק לוי אס קוד.
וכעת זה משהו שונה לגמרי, כמו"כ נוספו האופציות:
לבדיקות מקומיות על פרוייקטים,
ניתן לבצע שיוניים במקביל על מספר מאגרים,
ניתן להריץ עד שמונה סוכני AI במקביל.
יש עוד הרבה מאוד פיצ'רים (וזה בלי להזכיר את מודל Composer 2.5 החדש של החברה..)
זה כל מה שראיתי בנתיים - מוזמנים להוסיף. -
הודעה חשובה מאוד בענין אשכול זה:
נכון שהרבה פעמים מובאים כאן עדכונים של פיצ'רים וחדשות שכבר לא ממש חדשות..
ואז ממהרים לתייג שכאן זה לא המקום והמקום הוא באשכול הנפרד שנפתח עבור זה
אך נא ונא, ולו מנסיוני האישי, לפני כל עדכון שלך, תעשה בדיקה קצרה האם מדובר במשהו חדשני באמת שעדיין לא נכתב עליו כאן באשכול, וכך גם כל התגובות לתגובות לתגובות והתיוגים יחסכו לחלוטין...
אם כולם יתנהלו כך, האשכול יהיה הרבה יותר מעניין ריאלי ומשמעותי.
לטובת כולנו!
ושוב תודה לכל המעדכנים היקרים!
[ובמיוחד ל @שניאור-שמח שמקפיד לשמור על הצביון..] -
-
ראיתי שלא הוזכר משהו פסיכי של גוגל שיצא, אז אני עכשיו מפרסם..
יצירת אווטר שלך כולל הדמות והקול!
זה פשוט פסיכי!
אפשר ליצור עם זה סרטונים שלך עם הדמות והקול שלך שיוצא כמעט 100% אתה!!!יצרתי עם זה סרטונים שלי וזה יצא ברמה גבוהה מאוד, ואני מאמין שאפשר להוציא מזה הרבה יותר!
בשביל שיהיה אפשר להשתמש בזה, צריך שהאתר/אפליקציה תיהיה באנגלית, ואז בתפריט הצד לוחצים על ׳אווטר׳ ואז זה מביא ליצירת אווטר שלך, אתה צריך להקריא כמה מספרים באנגלית, ואז להסתובב קצת כדי שיראו את הפנים, כמה דקות והאווטר שלכם מוכן!
אציין שזה זמין כנראה רק למנויים בתשלום לפחות בממשק ג׳ימני, ושם אפשר ליצור עד שלושה סרטונים
ובפלאו (ככה רושמים את זה @המלאך?) אפשר ליצור הרבה יותרבשביל שתצא תוצאה טובה, צריך להשקיע בהנחייה טובה..
נ.ב הייתי רוצה לעלות דוגמה אבל…
-
ע עידו300 התייחס לנושא זה
-
ראיתי שלא הוזכר משהו פסיכי של גוגל שיצא, אז אני עכשיו מפרסם..
יצירת אווטר שלך כולל הדמות והקול!
זה פשוט פסיכי!
אפשר ליצור עם זה סרטונים שלך עם הדמות והקול שלך שיוצא כמעט 100% אתה!!!יצרתי עם זה סרטונים שלי וזה יצא ברמה גבוהה מאוד, ואני מאמין שאפשר להוציא מזה הרבה יותר!
בשביל שיהיה אפשר להשתמש בזה, צריך שהאתר/אפליקציה תיהיה באנגלית, ואז בתפריט הצד לוחצים על ׳אווטר׳ ואז זה מביא ליצירת אווטר שלך, אתה צריך להקריא כמה מספרים באנגלית, ואז להסתובב קצת כדי שיראו את הפנים, כמה דקות והאווטר שלכם מוכן!
אציין שזה זמין כנראה רק למנויים בתשלום לפחות בממשק ג׳ימני, ושם אפשר ליצור עד שלושה סרטונים
ובפלאו (ככה רושמים את זה @המלאך?) אפשר ליצור הרבה יותרבשביל שתצא תוצאה טובה, צריך להשקיע בהנחייה טובה..
נ.ב הייתי רוצה לעלות דוגמה אבל…
-
מתי אנשים יבינו!!
זה שרשור לעדכוני AI בלבד!!!
לא לשאלות על זה!
נמאס כל פעם להיכנס ולראות שם עוד הערה/שאלה על העדכון הקודם!!!
וכדי שזה לא יהיה עוד תגובה נביא עדכון AI קצר."גוגל נותנת לכם עכשיו לפתח אפליקציות אנדרואיד ב-Vibe Coding"
כחלק מההכרזות בכנס הפיתוח השנתי שלה, Google I/O 2026, הציגה גוגל שדרוג לפלטפורמת ה-Vibe Coding שלה: AI Studio. החברה מאפשרת כעת לא רק להשתמש בפרומפטים טקסטואליים לפיתוח, אלא גם לייצר אפליקציות אנדרואיד שניתן לבדוק בזמן אמת, ובסופו של דבר גם לפרסם."אתם לא צריכים להתקין תוכנה כלשהי או לבצע קונפיגורציה לספריות, מה שמוריד משמעותית את המחסום הראשוני לפיתוח עבור משתמשים", נכתב בפוסט שפרסמה גוגל בבלוג שלה. הכלי ייצר אפליקציות הכתובות בקוטלין היישר למערכת ההפעלה הפופולרית בעולם, ובגוגל מציינים כי המטרה היא לא רק לתת למשתמשים חדשים הזדמנות לפתח בשפה טבעית, אלא גם לספק למפתחים מנוסים דרך מהירה לייצר אבות טיפוס.
גיקטיים.
עריכה: זה מטורף!!
יצר לי ב94 שניות אפליקציית מוזיקה מתקדמת מ0!! -
מתי אנשים יבינו!!
זה שרשור לעדכוני AI בלבד!!!
לא לשאלות על זה!
נמאס כל פעם להיכנס ולראות שם עוד הערה/שאלה על העדכון הקודם!!!
וכדי שזה לא יהיה עוד תגובה נביא עדכון AI קצר."גוגל נותנת לכם עכשיו לפתח אפליקציות אנדרואיד ב-Vibe Coding"
כחלק מההכרזות בכנס הפיתוח השנתי שלה, Google I/O 2026, הציגה גוגל שדרוג לפלטפורמת ה-Vibe Coding שלה: AI Studio. החברה מאפשרת כעת לא רק להשתמש בפרומפטים טקסטואליים לפיתוח, אלא גם לייצר אפליקציות אנדרואיד שניתן לבדוק בזמן אמת, ובסופו של דבר גם לפרסם."אתם לא צריכים להתקין תוכנה כלשהי או לבצע קונפיגורציה לספריות, מה שמוריד משמעותית את המחסום הראשוני לפיתוח עבור משתמשים", נכתב בפוסט שפרסמה גוגל בבלוג שלה. הכלי ייצר אפליקציות הכתובות בקוטלין היישר למערכת ההפעלה הפופולרית בעולם, ובגוגל מציינים כי המטרה היא לא רק לתת למשתמשים חדשים הזדמנות לפתח בשפה טבעית, אלא גם לספק למפתחים מנוסים דרך מהירה לייצר אבות טיפוס.
גיקטיים.
עריכה: זה מטורף!!
יצר לי ב94 שניות אפליקציית מוזיקה מתקדמת מ0!!@פראירי כתב בשיתוף | מה חדש בבינה מלאכותית - מתעדכן:
"גוגל נותנת לכם עכשיו לפתח אפליקציות אנדרואיד ב-Vibe Coding"
גיקטיים.עדכון: זה כבר חסום בנטפרי...