בקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד
-
@yz522257 הסברת בצורה מדהימה רהוטה ויפה את מה שקרה כאן, אבל מה שכתבת אח"כ לנסות לבקש ממנו וכו'... זה לא עובד, נסיתי מאות פעמים... אין! הוא מתעקש!
-
@א.מ.ד. כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
במקרה הזה המודל מאומן להשיב על תמונה של כתב יד את הטקסט המופיע בה. לא להשלים סתם טקסט.
לא הבנתי
@ישיבישער אתה עושה את זה במודל צ'אט רגיל, לא?@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
לא הבנתי
אסביר שוב: כל מודל, מתחיל כשלד ריק שפולט תווים אקראיים בשלל שפות. לאחר מכן המודל עובר אימון מקדים שמלמד אותו תחביר ושפה תקינים, במקביל לרכישת ידע והיגיון. אחר כך המודל עובר אימון לפורמט צ'אט, שבו מלמדים את המודל לענות על השאלה באמצעות הידע וההיגיון שרכש, במקום להמשיך את הטקסט.
לכן, המודל של GEMINI המדובר, אמור להשיב את הטקסט המדוייק המופיע בכתב יד, ולא לחזות טקסט המשך, מכיון שהוא אומן שכשהוא מקבל טקסט כתב יד כתמונה עליו להשיב אותו כטקסט מוקלד. -
במקרה הזה המודל מאומן להשיב על תמונה של כתב יד את הטקסט המופיע בה. לא להשלים סתם טקסט.
לא הבנתי
@ישיבישער אתה עושה את זה במודל צ'אט רגיל, לא? -
@ע-ה-דכו-ע כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
לא הבנתי
אסביר שוב: כל מודל, מתחיל כשלד ריק שפולט תווים אקראיים בשלל שפות. לאחר מכן המודל עובר אימון מקדים שמלמד אותו תחביר ושפה תקינים, במקביל לרכישת ידע והיגיון. אחר כך המודל עובר אימון לפורמט צ'אט, שבו מלמדים את המודל לענות על השאלה באמצעות הידע וההיגיון שרכש, במקום להמשיך את הטקסט.
לכן, המודל של GEMINI המדובר, אמור להשיב את הטקסט המדוייק המופיע בכתב יד, ולא לחזות טקסט המשך, מכיון שהוא אומן שכשהוא מקבל טקסט כתב יד כתמונה עליו להשיב אותו כטקסט מוקלד. -
@ישיבישער אולי תשתף את השיחה שלך עם ה-AI? כי אני עכשיו ניסיתי וזה תמלל לי מצויין... אין צורך "לאמן" אותו על הכתב שלך. ייתכן שזה רק בלבל אותו.
אולי תשתף את השיחה שלך עם ה-AI?
אני יתן כאן קטע מאוד קטן מהשיחה המאוד ארוכה שלנו אני נתתי לו את השורה הזו

ואמרתי לו לזהות אות אות , בואו תראו מה הוא זיהה ותיגדו אם יש קשר לבין מה שרואים כאן לבין מה שהוא זיהה.
לא אלאה אתכם בדברים, ולא אביא כאן את כל מה שהוא כתב, אני יביא איך הוא ניתח את המילה האחרונה, תנסו להשוות בין מה שהוא ניתח לבין מה שאתם רואיםאות 1: ד (קטנה וזוויתית).
אות 2: ה (שתי רגליים, השמאלית קצרה).
אות 3: כ (נראית כמו חצי עיגול).
אות 4: א (אלכסון וקו קטן).
ביחד: דהכא (או דהכא).
מפגר או לא?
-
-
@א.מ.ד. התכוונתי שלא הבנתי מאיפה החלטת שהוא משתמש במודל של OCR, עיין פוסט אחד לפניי
דיברתי על מודל צ'אט עם יכולות ראיה. לא על מודל OCR.
-
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
תעבור לשרשור המרכזי בפורום שעוסק בענין פיתוח של מודל OCR לכתב יד עברית
תפנה אותי לשם
@ישיבישער כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
תפנה אותי לשם
https://mitmachim.top/post/1054607
תעבור לשם....
-
תפנה אותי לשם
https://mitmachim.top/post/1054607
תעבור לשם....
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
תעבור לשם....
עיקר העיסוק שם זה לייצר ספריקט שיזהה מיליוני כתבי יד, אני מנסה משהו פשוט: לאמן את ג'ימיני נטו על הכתב שלי,
הבעיה שהוא לא באמת 'קורא' את האותיות אלא רואה בהן שרבוטים, ואז הוא מתחיל להשלים מילים מהאינטואיציה ומחרטט דברים שלא כתובים. אני מחפש דרך 'להכריח' אותו להסתכל רק על הצורה של הדיו ולפענח אות-אות בלי לנסות לנחש את ההקשר? -
@yz522257 ניסיתי ניסתי ניסתי , אין, הלוואי שתצליח, אבל שתדע שניסיתי המון, אני ממליץ לך לסרוק איזה עמוד של כתיבה לניסיון ולהתאמן על זה
@ישיבישער
אני מעלה רשימת כללים שכתבתי כדי לתת לו אפשרות יותר טובה לבצע את המשימה .אתה פועל כעת כ"מכונת תמלול עיוורת", לא כמודל שפה.
מטרה יחידה:
לתמלל במדויק את הסימנים הגרפיים המופיעים בתמונה.כללים מחייבים:
- אסור להשלים מילים, משפטים או רעיונות לפי הקשר.
- אסור לתקן שגיאות כתיב.
- אסור להוסיף מילים או אותיות שלא נראות בבירור בתמונה.
- אם אות / מילה / חלק ממילה אינו ברור בוודאות מלאה – כתוב: [לא קריא]
- אל תנסה להבין משמעות.
- אל תנסה ליצור טקסט קוהרנטי.
- התייחס לכל שורה כאל רצף סימנים בלבד.
פורמט הפלט:
- כל שורה בתמונה = שורה בפלט
- שמור על שבירות שורה כפי שנראות
- ללא פיסוק נוסף
- ללא פרשנות
- ללא הסברים
אם יש ספק — בחר ב-[לא קריא].
נאמנות חזותית חשובה יותר מקריאות.נתתי לו את הפתק הבא .

ונתתי לו את ההוראה "התחל תמלול עכשיו".
זה מה שהוא נתן לי .
"מה שאני מתכוון לומר זה. תפסיק להוביל את המוח אתה כל הזמן עושה את זה"זה לא לגמרי מדוייק והוא הוסיף י' במילה לבלבל (להוביל) וכן לא שמר על ההוראה "כל שורה בתמונה = שורה בפלט" אבל זה יותר טוב , אני ינסה לשפר את ההוראות בהמשך.
-
@ישיבישער
אני מעלה רשימת כללים שכתבתי כדי לתת לו אפשרות יותר טובה לבצע את המשימה .אתה פועל כעת כ"מכונת תמלול עיוורת", לא כמודל שפה.
מטרה יחידה:
- אסור לתקן שגיאות כתיב.
- אל תנסה להבין משמעות.
פורמט הפלט:
- ללא פיסוק נוסף
- ללא פרשנות
- ללא הסברים

זה מה שהוא נתן לי .
"מה שאני מתכוון לומר זה. תפסיק להוביל את המוח אתה כל הזמן עושה את זה"זה לא לגמרי מדוייק והוא הוסיף י' במילה לבלבל (להוביל) וכן לא שמר על ההוראה "כל שורה בתמונה = שורה בפלט" אבל זה יותר טוב , אני ינסה לשפר את ההוראות בהמשך.
-
@ישיבישער
מטרה יחידה:
- אסור לתקן שגיאות כתיב.
- אל תנסה להבין משמעות.
פורמט הפלט:
- ללא פיסוק נוסף
- ללא פרשנות
- ללא הסברים

זה מה שהוא נתן לי .
@yz522257 כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
נתתי לו את הפתק הבא .
האותיות הם נפרדות אחת מהשניה, האותיות מאוד רהוטות וכל אות בפני עצמה, ויש להם גם קו אחיד לכל האותיות, זה גורם לג'ימיני להבין את זה יותר טוב, הכתב שהעלתי לו - צירפתי אותו לעיל - הוא מחובר ואין קו אחיד לכל האותיות, הבעיה שכאשר רוצים לתמלל סיכומים בדרך כלל זה הסחורה. מה אתה אומר על זה, תנסה לצרף לו את התמונה שהעלתי ותגיד לי מה התוצאות.
-
@yz522257 כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
נתתי לו את הפתק הבא .
האותיות הם נפרדות אחת מהשניה, האותיות מאוד רהוטות וכל אות בפני עצמה, ויש להם גם קו אחיד לכל האותיות, זה גורם לג'ימיני להבין את זה יותר טוב, הכתב שהעלתי לו - צירפתי אותו לעיל - הוא מחובר ואין קו אחיד לכל האותיות, הבעיה שכאשר רוצים לתמלל סיכומים בדרך כלל זה הסחורה. מה אתה אומר על זה, תנסה לצרף לו את התמונה שהעלתי ותגיד לי מה התוצאות.
-
@ישיבישער
הרבה פחות טוב .
(הדיף שנוסך את הניחוח לפני לפחות את די וגמרה שכן גם וסתימה בנלים מטעם)
כמצופה...@yz522257 כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
הרבה פחות טוב .
(הדיף שנוסך את הניחוח לפני לפחות את די וגמרה שכן גם וסתימה בנלים מטעם)
כמצופה...אז לסיכום , לג'ימיני אין אינטואציה 'להבין' את כתב היד, אלא הוא רק יכול לנתח את הקווים ולנתח איזה אות זה אומר
-
תכתוב לו בהוראות מערכת הוראה מתאימה
אתה רציני? שעות אני מנסה לשכנע אותו לזה והוא כמו טמבל חוזר על אותה שטות!!!
-
אתה רציני? שעות אני מנסה לשכנע אותו לזה והוא כמו טמבל חוזר על אותה שטות!!!
תאיים עליו במכות אם הוא לא מקשיב לך (מתכוון ברצינות!)
@aiib כתב בבקשת מידע | אימון AI לזיהוי כתבי יד:
האמת שעכשיו הוא כבר יותר צייטן והוא יותר מנסה להצמד לאותיות, אבל הבעיה שהוא לא מתוכנת מספיק טוב לקלוט אותיות עיבריות, וכ"ש לא את הניאונסים כגון אותיות מחוברות וכד'.
-
האמת שעכשיו הוא כבר יותר צייטן והוא יותר מנסה להצמד לאותיות, אבל הבעיה שהוא לא מתוכנת מספיק טוב לקלוט אותיות עיבריות, וכ"ש לא את הניאונסים כגון אותיות מחוברות וכד'.
-
האמת שעכשיו הוא כבר יותר צייטן והוא יותר מנסה להצמד לאותיות,
אחרי שאיימת עליו באלימות? מעניין!
שאיימת עליו באלימות
לא, לא, התכוונתי, שאני כבר עברתי את השלב הזה שהוא פולט הזיות מטומטמות, עכשיו עיקר האתגר הוא הוא לאמן אותו לזהות כתבי יד, כרגע הוא מסוגל להבין רק כתבי יד שכל האותיות חוזרות על עצמן במדויק, וכן שהאותיות נפרדות זה מזה וכו', הוא עדין לא למד לזהות את הניאונסים ואת השינויום
-
שאיימת עליו באלימות
לא, לא, התכוונתי, שאני כבר עברתי את השלב הזה שהוא פולט הזיות מטומטמות, עכשיו עיקר האתגר הוא הוא לאמן אותו לזהות כתבי יד, כרגע הוא מסוגל להבין רק כתבי יד שכל האותיות חוזרות על עצמן במדויק, וכן שהאותיות נפרדות זה מזה וכו', הוא עדין לא למד לזהות את הניאונסים ואת השינויום