בקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....
-
מכירים את זה שאתם על פרוייקט גדול ויצרתם אחלה דבר איתו ואז אתם רוצים לערוך משהו קטן בתוכנה והכל משתבש?
הוא מתחיל לעשות באג כאן ולהוריד פונקציה שם ואז סיוט אחרי 4500 עריכות איתו וערמות של עצבים שהוצאתם עליו מצליחים להגיע לתוצאה המושלמת
אולי יש אפשרות להכניס פקודת מערכת שהוא יעשה את הקוד אותו דבר רק יכניס פונקציה חדשה או משהו או שהוא פשוט יעשה את הקוד המלא בלי להוריד פונקציות כל הזמן!
אני אומר לו הורדת פונקציה כזאת, הוא מוסיף אותה חזרה ומוריד פונקציה אחרת.... סיוט!
זה משגע! אני מנסה לערוך משהו קטן וא"כ אני אמור לתקן אין ספור באגים למה הוא לא יכול לקחת את הקוד הקודם המצוין ורק להוסיף פונקציה?
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזה@שלמה-רביב כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזה
הדרך הנכונה והמקצועית ביותר לפתור את הסיוט הזה היא לעבור לעבוד בסביבת עבודה ייעודית כמו VS Code.
למה זה הפתרון האמיתי?
שינויים נקודתיים: מודלי שפה בתוך סביבת הפיתוח (כמו Copilot, Cursor וכו') לא צריכים לכתוב את כל הקובץ מחדש. הם פשוט מחילים את השינוי (Apply) ישירות לתוך השורות הרלוונטיות. זה מונע כמעט לחלוטין את התופעה של "תיקנתי פה - נמחק שם".
ניהול הקשר (Context): בסביבת עבודה, המודל מודע לכל הקבצים בפרויקט בו זמנית, מה שעוזר לו לשמור על עקביות.
לפעמים יש עקומת למידה קטנה ומתעצלים לעבור, אבל בסופו של דבר זה חוסך שעות של עצבים וטירחה. גם אני הייתי "תקוע" ב-AI Studio ומאז שעברתי - אני לא יודע איך הייתי משתמש בו.
בנוסף, אני מסכים מאוד עם:
@ע-ה-דכו-ע: כתיבה מודולרית היא קריטית. ככל שהקובץ קטן יותר, ל-AI קשה יותר לטעות.@א.מ.ד.: השיטה של שרשור נפרד לניסוח הבקשות היא טריק מצוין. לבקש מ-AI אחד לבנות את ה-Prompt עבור ה-AI המקודד זה דרך מאוד מוצלחת (לפי ניסיוני) מכיון שמודלי שפה יודעים לתת את ההוראות בצורה הרבה יותר ברורה.
בהצלחה. -
@חכם-בלילה-1 כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
@א.מ.ד. כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
ממתי לקוד יש מרקדאון?
בטח שיש
צר לי שלא פגשת את זה...
נחכה למומחים כאן...מרקדאון לא קשור לקוד! אולי יש כאלה שמשלבים אותו בהערות הקוד, וזה אפילו מקובל, אבל אין מרקדאון לקוד, ושפות תכנות לא מבינות מרקדאון. קוד נועד להרצה, ומרקדאון נועד להצגה חזותית של טקסט, והמשפט "לפעמים ג'מיני יוצר קוד בלי מרקדאון" לא ברור, אלא אם כן אתה מתכוון לעטיפת הקוד במרקדאון כדי להציגו בתוך בלוק קוד...
@א.מ.ד. כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
אלא אם כן אתה מתכוון לכפיפת הקוד במרקדאון כדי להציגו בתוך בלוק קוד...
אם הבנתי אותך נכון אז כן
-
מכירים את זה שאתם על פרוייקט גדול ויצרתם אחלה דבר איתו ואז אתם רוצים לערוך משהו קטן בתוכנה והכל משתבש?
הוא מתחיל לעשות באג כאן ולהוריד פונקציה שם ואז סיוט אחרי 4500 עריכות איתו וערמות של עצבים שהוצאתם עליו מצליחים להגיע לתוצאה המושלמת
אולי יש אפשרות להכניס פקודת מערכת שהוא יעשה את הקוד אותו דבר רק יכניס פונקציה חדשה או משהו או שהוא פשוט יעשה את הקוד המלא בלי להוריד פונקציות כל הזמן!
אני אומר לו הורדת פונקציה כזאת, הוא מוסיף אותה חזרה ומוריד פונקציה אחרת.... סיוט!
זה משגע! אני מנסה לערוך משהו קטן וא"כ אני אמור לתקן אין ספור באגים למה הוא לא יכול לקחת את הקוד הקודם המצוין ורק להוסיף פונקציה?
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזה@שלמה-רביב אם כפי שכתבת אתה בכל מקרה עובד על הקוד ידנית אז אולי במקום לתת לו לכתוב את הקוד ולשבור פונקציות תתן לו לכתוב רק פונקציות ספציפיות ואותם תוסיף לקוד המלא (כלומר במקום לתת לו לשנות את הקוד המלא תתן לו לכתוב/לשנות/להוסיף רק קטעים מסויימים)
-
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזהזה ההוראות מערכת שיצרתי לעצמי (כמובן עם AI) על הבסיס שיצר @iosi-poli ועובד לי די טוב
# SYSTEM INSTRUCTION – MANDATORY COMPLIANCE Whenever I request a file, script, or any code, you must provide the entire and complete code in full. Please avoid using placeholders such as "code omitted" or any method that skips content. Do not refer me to previous answers, and do not assume I can complete missing parts myself. Always return the full file as one continuous, self-contained code block, exactly as it should appear in a working project. Token limits or efficiency considerations should never cause you to shorten or alter the response. # SAFE CODE IMPROVEMENT POLICY (SOFTER VERSION) You are welcome and encouraged to suggest improvements, refinements, or better approaches for any code I provide. However, please do not apply any meaningful or significant change to the code unless I explicitly approve it first. Significant changes include: - modifying logic or behavior - renaming functions, variables, or files - reorganizing or restructuring code - refactoring large sections - adding or removing major functionality Small, non-functional fixes are perfectly fine, such as: - improving formatting - fixing indentation - correcting minor syntax issues If you believe an improvement would be beneficial: 1. Please describe the proposed change, 2. Explain why it might help, 3. Wait for my confirmation, 4. And only then apply it — always returning the complete file as required. -
@שלמה-רביב כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזה
הדרך הנכונה והמקצועית ביותר לפתור את הסיוט הזה היא לעבור לעבוד בסביבת עבודה ייעודית כמו VS Code.
למה זה הפתרון האמיתי?
שינויים נקודתיים: מודלי שפה בתוך סביבת הפיתוח (כמו Copilot, Cursor וכו') לא צריכים לכתוב את כל הקובץ מחדש. הם פשוט מחילים את השינוי (Apply) ישירות לתוך השורות הרלוונטיות. זה מונע כמעט לחלוטין את התופעה של "תיקנתי פה - נמחק שם".
ניהול הקשר (Context): בסביבת עבודה, המודל מודע לכל הקבצים בפרויקט בו זמנית, מה שעוזר לו לשמור על עקביות.
לפעמים יש עקומת למידה קטנה ומתעצלים לעבור, אבל בסופו של דבר זה חוסך שעות של עצבים וטירחה. גם אני הייתי "תקוע" ב-AI Studio ומאז שעברתי - אני לא יודע איך הייתי משתמש בו.
בנוסף, אני מסכים מאוד עם:
@ע-ה-דכו-ע: כתיבה מודולרית היא קריטית. ככל שהקובץ קטן יותר, ל-AI קשה יותר לטעות.@א.מ.ד.: השיטה של שרשור נפרד לניסוח הבקשות היא טריק מצוין. לבקש מ-AI אחד לבנות את ה-Prompt עבור ה-AI המקודד זה דרך מאוד מוצלחת (לפי ניסיוני) מכיון שמודלי שפה יודעים לתת את ההוראות בצורה הרבה יותר ברורה.
בהצלחה.@החכם-התם מסכים איתך לגמריייי, למדתי את זה על בשרי

@שלמה-רביב היקר, זה מה שיש לי להגיד לך בתור אחד שיש על ai סטודיו כמה עשרות אם לא מאות שעות, להחליף לide (סביבת פיתוח נורמלית) עם ai agent (סוכן ai) :
אתה מבזבז את זמנך לריק!
ג'ימיני בכלל לא המודל הכי חזק, ולפעמים עדיף מודל קטן ומהיר (כן, גם אני חשבתי שזה לא הגיוני) שעושה את העבודה הרבה יותר טוב בלי לדעת כלום(!) על הפרויקט שלך..
ai studio זה לא המקום לתכנות, זה המקום לנסות את הAPI של ג'ימיני, ואת זה למדתי על בשרי, בזבוז של שעות על גבי שעות בטרבלשוטינג (פתרון בעיות) בקוד..
עד שעברתי להשתמש בcline, שזה סוכן ai ממש טוב, שבאמת שיפר לי את העבודה..
לסיכום: אם אתה עובד על אפליקציות, תתקין באנדרואיד סטודיו cline דרך החנות פלאגינים.
אם אתה עובד על דברים אחרים, אתה יכול להשתמש בvs code, ולהתקין שם גם איזה agent חינמי למרות שאף פעם לא אהבתי אותו..
מה שאני הכי הסתדרתי איתו, זה cline עם grok-fast-code-1 , שהוא מודל קטן, אבל עושה את העבודה.בקיצור, תעבור לIDE עם סוכן, חבל לך על הזמן היקר..
-
@החכם-התם מסכים איתך לגמריייי, למדתי את זה על בשרי

@שלמה-רביב היקר, זה מה שיש לי להגיד לך בתור אחד שיש על ai סטודיו כמה עשרות אם לא מאות שעות, להחליף לide (סביבת פיתוח נורמלית) עם ai agent (סוכן ai) :
אתה מבזבז את זמנך לריק!
ג'ימיני בכלל לא המודל הכי חזק, ולפעמים עדיף מודל קטן ומהיר (כן, גם אני חשבתי שזה לא הגיוני) שעושה את העבודה הרבה יותר טוב בלי לדעת כלום(!) על הפרויקט שלך..
ai studio זה לא המקום לתכנות, זה המקום לנסות את הAPI של ג'ימיני, ואת זה למדתי על בשרי, בזבוז של שעות על גבי שעות בטרבלשוטינג (פתרון בעיות) בקוד..
עד שעברתי להשתמש בcline, שזה סוכן ai ממש טוב, שבאמת שיפר לי את העבודה..
לסיכום: אם אתה עובד על אפליקציות, תתקין באנדרואיד סטודיו cline דרך החנות פלאגינים.
אם אתה עובד על דברים אחרים, אתה יכול להשתמש בvs code, ולהתקין שם גם איזה agent חינמי למרות שאף פעם לא אהבתי אותו..
מה שאני הכי הסתדרתי איתו, זה cline עם grok-fast-code-1 , שהוא מודל קטן, אבל עושה את העבודה.בקיצור, תעבור לIDE עם סוכן, חבל לך על הזמן היקר..
@iosi-poli מסכים גם אני
אני אגב עובד אם KIRO ויש שם מגבלה חינמית נחמדה ואפשר גם להחליף חשבון גוגל גיטאב מיקרוסופט ועוד .... -
@iosi-poli מסכים גם אני
אני אגב עובד אם KIRO ויש שם מגבלה חינמית נחמדה ואפשר גם להחליף חשבון גוגל גיטאב מיקרוסופט ועוד ....@דוד-משה-1 לא הצלחתי לגרום לkiro לעבוד

הוא כל פעם תוקע אותי על node.js שלא מותקן, למרות שהוא מותקן..
אז התייאשתי לבנתיים, וחוץ מזה שcline מציע כמה מודלים חינמיים שמספקים לי, שכרגע לא דחוף לי לעבור.ידעת שגרוק (לפחות המודל שאני משתמש בו) אלוף במציאת בעיות קימפול, לדעתי הוא הרבה יותרת טוב בזה יחסית לשאר המודלים..
-
@א.מ.ד. בקשר לזה שצריך יותר לפרט לו מה להגיד אתה צודק אבל זה שאתה מתחיל פרוייקט חדש אבל אם יצרת כבר משהו מצוין ביד אתה רק אומר לו להוריד פונקציה אחת לזה אני לא חושב שצריך עריכה ע"י AI...
@iosi-poli מתנצל אבל לא הבנתי מספיק מה לעשות כדי שזה יעבוד טוב
@מיכאלוש לאיפה בדיוק מכניסים את ההוראה הזאת? -
אם אפשר להוסיף את השנקל שלי
גם לי זה היה קורה לעיתים קרובות בכתיבת תוכנה עם GPT
הפתרון שאני המצאתי זה לפתוח שרשור חדש שבו אני כותב לו ערוך לי את הקוד הזה (הקוד שקיים אצלי) כך שיכיל פונקציה Xבנוסף אני מצטרף להמלצה של @דוד-משה-1 בנוגע לKIRO אני כיום עובד איתו והוא פשוט מעולה
@iosi-poli בנוגע לבעיה שלך, תכתוב לו פשוט שיתקין מה שצריך....
-
אם אפשר להוסיף את השנקל שלי
גם לי זה היה קורה לעיתים קרובות בכתיבת תוכנה עם GPT
הפתרון שאני המצאתי זה לפתוח שרשור חדש שבו אני כותב לו ערוך לי את הקוד הזה (הקוד שקיים אצלי) כך שיכיל פונקציה Xבנוסף אני מצטרף להמלצה של @דוד-משה-1 בנוגע לKIRO אני כיום עובד איתו והוא פשוט מעולה
@iosi-poli בנוגע לבעיה שלך, תכתוב לו פשוט שיתקין מה שצריך....
@יעקב-מ.-פינס הוא לא נפתח , והתקנתי בעצמי , ולא עובד

@שלמה-רביב תוריד ide נפוץ כמו vs code ותתקין את התוסף של cline , תתחבר ותהנה!
-
מחפש דרך לסדר את זה מאמין שיש עוד הרבה משתמשים שאיתי אז אולי נצליח למצוא איזה פקודת מערכת לזה@שלמה-רביב פשוט מאוד
כל פעם תן לו פונקציה מסויימת שישפר אותה או אם הוא כותב פונקציה חדשה - תבקש ממנו את הפונקציות שאמורות לקרוא לה בצורה מעודכנת
אל תבקש את כל הקוד בבת אחת אלא תדייק אותו כל פעם למשהו ספציפי וקטן רק בהקשר כללי של כל הקוד -
@שלמה-רביב פשוט מאוד
כל פעם תן לו פונקציה מסויימת שישפר אותה או אם הוא כותב פונקציה חדשה - תבקש ממנו את הפונקציות שאמורות לקרוא לה בצורה מעודכנת
אל תבקש את כל הקוד בבת אחת אלא תדייק אותו כל פעם למשהו ספציפי וקטן רק בהקשר כללי של כל הקוד@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
@שלמה-רביב פשוט מאוד
אל תבקש את כל הקוד בבת אחת אלא תדייק אותו כל פעם למשהו ספציפי וקטן רק בהקשר כללי של כל הקודאם הבנתי אותך נכון אז זה מה שאני עושה לא אומר לו תעשה את כל הקוד מאתחלה אלא רק תתקן לי את זה או תוסיף את זה וכ"ו ועדיין זה עובד גרוע
@iosi-poli יכול להיות שזה פתרון טוב אבל 2 דברים
א' אני רגיל לAI סטודיו מה לעשות... אני כבר כ"כ הרבה זמן נמצא איתו שקשה לעבור אני גם מאוד אוהב אותו הוא יצר לי אחלה דברים אני רק רוצה לתקן בו משהו
ב' אני באמת מנסה את זה עכשיו מעצבן שזה באנגלית -
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | סיוט להשתמש בAI סטודיו....:
@שלמה-רביב פשוט מאוד
אל תבקש את כל הקוד בבת אחת אלא תדייק אותו כל פעם למשהו ספציפי וקטן רק בהקשר כללי של כל הקודאם הבנתי אותך נכון אז זה מה שאני עושה לא אומר לו תעשה את כל הקוד מאתחלה אלא רק תתקן לי את זה או תוסיף את זה וכ"ו ועדיין זה עובד גרוע
@iosi-poli יכול להיות שזה פתרון טוב אבל 2 דברים
א' אני רגיל לAI סטודיו מה לעשות... אני כבר כ"כ הרבה זמן נמצא איתו שקשה לעבור אני גם מאוד אוהב אותו הוא יצר לי אחלה דברים אני רק רוצה לתקן בו משהו
ב' אני באמת מנסה את זה עכשיו מעצבן שזה באנגלית@שלמה-רביב זה העניין
לא מבקשים "תן לי את זה" או "תסדר לי את זה"
אם זאת בעיה שאתה יודע מאיפה היא נובעת תגיד לו "הפונקציה הזאת אמורה להחזיר \ לבצע פעולה כזאת ובפועל היא מחזירה משהו כזה, תן לי קוד מעודכן לפונקציה" ואם לא ידוע מאיפה הבעיה נובעת נותנים את הקוד אומרים לו מה מצופה ממנו ומה בפועל קורה ומבקשים שימצא איפה הבאג, יבודד את הפונקציה או הזרימה השגויה ויציע פתרון. -
@שלמה-רביב זה העניין
לא מבקשים "תן לי את זה" או "תסדר לי את זה"
אם זאת בעיה שאתה יודע מאיפה היא נובעת תגיד לו "הפונקציה הזאת אמורה להחזיר \ לבצע פעולה כזאת ובפועל היא מחזירה משהו כזה, תן לי קוד מעודכן לפונקציה" ואם לא ידוע מאיפה הבעיה נובעת נותנים את הקוד אומרים לו מה מצופה ממנו ומה בפועל קורה ומבקשים שימצא איפה הבאג, יבודד את הפונקציה או הזרימה השגויה ויציע פתרון.@מתכנת-חובב
ידוע לך פתרון למרקדאון או לבלוק קוד (כמו ש @א.מ.ד. קרא לזה) ב-AI סטודיו? -
@מתכנת-חובב
ידוע לך פתרון למרקדאון או לבלוק קוד (כמו ש @א.מ.ד. קרא לזה) ב-AI סטודיו?@חכם-בלילה-1 פעם סבלתי מהבעיה הזו, לאחר שפניתי לנטפרי בנושא הבעיה נפתרה. תנסה אולי לעשות ריענון קשיח. בכ"א יש פה על זה נושא
https://mitmachim.top/post/1007832 -
לגבי הבעיה שכתבו בשרשור כאן שג'יימיני משמיט פונקציות וכדו'
לי זה אף פעם לא קרה!
אני מביא לו את הקוד במלואו בפתיחת שיחה חדשה וכותב לו במפורש "תכתוב את הקוד כולו מתחילתו - אל תשנה ואל תשמיט אפילו תו אחד בקוד אלא לצורך השינויים/ההוספות שאבקש במפורש"
זה עובד לי מצוין!
כתבתי ככה קודים בג'יימיני באתר במודל הזריז (!) ללא תשלום וללא פרו.
עריכה- שמתי לב שאם אני מעלה לו את הקוד כקובץ הוא לפעמים כן משמיט. צריך להעלות בהנחייה את הקוד כטקסט עם ``` לפני ואחרי.
@iosi-poli המשכתי והמשכתי לשכתב קוד כמה שעות ועדיין עבד. מדי פעם פתחתי שיחה חדשה, אבל לא החלפתי חשבון!
אם @יוסי-מחשבים ירשה לי אני אעלה דוגמה
-
לי זה אף פעם לא קרה!
אני מביא לו את הקוד במלואו בפתיחת שיחה חדשה וכותב לו במפורש "תכתוב את הקוד כולו מתחילתו - אל תשנה ואל תשמיט אפילו תו אחד בקוד אלא לצורך השינויים/ההוספות שאבקש במפורש"
זה עובד לי מצוין!
עריכה- שמתי לב שאם אני מעלה לו את הקוד כקובץ הוא לפעמים כן משמיט. צריך להעלות בהנחייה את הקוד כטקסט עם ``` לפני ואחרי.
@iosi-poli המשכתי והמשכתי לשכתב קוד כמה שעות ועדיין עבד. מדי פעם פתחתי שיחה חדשה, אבל לא החלפתי חשבון!
@בנימין-מחשבים כן, תעבור 150K - 250K טוקנים ותראה בעצמך

-
לי זה אף פעם לא קרה!
זה עובד לי מצוין!
פוסט זה נמחק!