הסבר | בינה מלאכותית - תתפסו פרופורציה
-
@דוד-משה-1 כתב בהסבר | בינה מלאכותית - תתפסו פרופורציה:
לגבי השאלה האם הם רווחיות התשובה הם לא מה שכן מספיק לגבי החברות שהם לא יהיו מפסידות הרבה ... !!
הם לא מפסידות הרבה, הם מפסידות המון. מדממות כסף, במיליארדי דולרים.
גוגל עוד יכולה לעמוד בזה.
אבל אנתרופיק? OpenAI? החברות שבמהותן הן רק AI? כמה עמוק הבור התקציבי שלהן?אני לא נביא, ולא אנליסט שוק. אבל איך שזה נראה כרגע, משהו יצטרך להשתנות או שזה עניין של זמן עד שהבועה תתפוצץ.
אגב, אפרופו גוגל ש"עומדת בזה". שמתם לב שאין Gemini Pro במנויים הבסיסיים הפשוטים, של 100GB אחסון ב8 שח לחודש?
רק במסלולים של כ75 שח לחודש.
אני חושד שזה קשור לזה, שהם רוצים להרוויח מGemini ולא לדמם עליו כסף.
-
@דוד-משה-1 כתב בהסבר | בינה מלאכותית - תתפסו פרופורציה:
לגבי השאלה האם הם רווחיות התשובה הם לא מה שכן מספיק לגבי החברות שהם לא יהיו מפסידות הרבה ... !!
הם לא מפסידות הרבה, הם מפסידות המון. מדממות כסף, במיליארדי דולרים.
גוגל עוד יכולה לעמוד בזה.
אבל אנתרופיק? OpenAI? החברות שבמהותן הן רק AI? כמה עמוק הבור התקציבי שלהן?אני לא נביא, ולא אנליסט שוק. אבל איך שזה נראה כרגע, משהו יצטרך להשתנות או שזה עניין של זמן עד שהבועה תתפוצץ.
אגב, אפרופו גוגל ש"עומדת בזה". שמתם לב שאין Gemini Pro במנויים הבסיסיים הפשוטים, של 100GB אחסון ב8 שח לחודש?
רק במסלולים של כ75 שח לחודש.
אני חושד שזה קשור לזה, שהם רוצים להרוויח מGemini ולא לדמם עליו כסף.
-
המחיר של מעבדי GPU בייחס לשחיקה שלהם בחיים לא יצליח להחזיר את עצמו
חברות ה AI השקיעו יות מ 300 מליארד דולר על מעבדים שתוך כמה שנים הם יצטרכו להחליף אותם
אין שום דרך להרוויח כזה סכום -
@ek1 כתב בהסבר | בינה מלאכותית - תתפסו פרופורציה:
חברות ה AI השקיעו יות מ 300 מליארד דולר על מעבדים שתוך כמה שנים הם יצטרכו להחליף אותם
אין שום דרך להרוויח כזה סכוםכשהם יהפכו לרווחיים הם יחזרו הרבה יותר מזה (אם זה יקרה)
-
@ek1 כתב בהסבר | בינה מלאכותית - תתפסו פרופורציה:
אין שום דרך להרוויח כזה סכוםכשהם יהפכו לרווחיים הם יחזרו הרבה יותר מזה (אם זה יקרה)
-
אני חושב שצריך לשנות את הכותרת של השרשור ל"עתיד הAI" וכדו' ולפתוח שרשור חדש עם הנידון המקורי...
-