המלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...
-
@בנימין-מחשבים כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
@א.מ.ד. אשמח לדעת אלו עוד חלופות יש לי מלבד LM Studio והאם זה משפיע על איכות התשובות
זה התוכנה הכי טובה כרגע.
@בנימין-מחשבים כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
אגב- ב1.7B אפשר בכלל לנהל שיחה הגיונית?
אני מנהל שיחות הגיוניות באנגלית גם עם מודלי 350M. תנסה לדוגמא את GRANITE 4.0 H 350M.
@א.מ.ד. כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
אני מנהל שיחות הגיוניות באנגלית
אני לא יודע מה עדיף: שגיאות שלו בעברית או שגיאות שלי באנגלית...
-
@א.מ.ד. כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
תעבוד עם טרנסלייט
-
תעבוד עם טרנסלייט
@א.מ.ד. אם יש טרנסלייט אז למה לא ג'יימיני?
-
תעבוד עם טרנסלייט
@א.מ.ד. אגב, יש לי בעיה-
כשאני מוחק מודל-המקום לא מתפנה לי בדיסק. ניסיתי לחפש אותו ידנית בתיקית C:\Users\משתמש.lmstudio\models
ולא מצאתי -
@וואס-איז-נעייס כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
@בנימין-מחשבים אני מריץ את זה דרך הדפדפן מורך הרבה פחות משאבים והרבה יותר מהיר
איך פחות משאבים? זה אותו דבר בדיוק
המציאות היא שעם LM STUDIO כל המחשב שלי נהיה איטי ודרך הדפדפן הרבה יותר מהיר ופחות משפיע על המחשב, אין לי מושג למה
-
כי טרנסלייט יש גם באופליין
-
המציאות היא שעם LM STUDIO כל המחשב שלי נהיה איטי ודרך הדפדפן הרבה יותר מהיר ופחות משפיע על המחשב, אין לי מושג למה
@וואס-איז-נעייס כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
אולי זה מודל בקוונטיזציה יותר גבוהה
או שיש לך כרטיס גרפי טוב ואתה לא משתמש בו עם LMSTUDIO -
@א.מ.ד. אגב, יש לי בעיה-
כשאני מוחק מודל-המקום לא מתפנה לי בדיסק. ניסיתי לחפש אותו ידנית בתיקית C:\Users\משתמש.lmstudio\models
ולא מצאתי@בנימין-מחשבים כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
@א.מ.ד. אגב, יש לי בעיה-
ולא מצאתיתבדוק בסל המחזור
-
כי טרנסלייט יש גם באופליין
@א.מ.ד. ניסיתי כמה פעמים טרנסלייט אופליין על ווינדוס באימולטורים שונים, עד היום לא הצלחתי.
(כנראה האימולטור לא מצליח לשמור את קבצי השפה)כיום מה שאני לא מבין אני מתרגם ב-Hebrew-MT v0.1.1...
תבדוק בסל המחזור
כמובן שבדקתי במקומות רגילים כמו סל המחזור של ווינדוס, אלא אם כן יש סל מחזור ייעודי לLM Studio ולא ידעתי
-
@בנימין-מחשבים יש דוגמאות?
ספוילר: אני מדיקטה
@ש.צ.ש כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
@בנימין-מחשבים יש דוגמאות?
ספוילר: אני מדיקטה
אנא, צור עמי קשר. מדובר בעניין הפרה חמורה של רישיון הספרים, לא הצלחתי להשיג את קופל בשום צורה...
-
@ש.צ.ש כתב בהמלצה | דיקטה משחררת את DictaLM 3.0, והפעם כבר מדובר במשפחת מודלים...:
אפשר בתוך האופציה הזאת לבחור דיוק של Q4_0
לא עדיף את הברירת מחדל? -
unsloth : DictaLM 3.0 24B Thinking GGUF Q4_K_Sזה פחות טוב
זה פחות טוב
ככלל עדיף Q4_0 מאשר Q4_K_S?
-
זה פחות טוב
זה פחות טוב
כן
-
@א.מ.ד. ניסיתי כמה פעמים טרנסלייט אופליין על ווינדוס באימולטורים שונים, עד היום לא הצלחתי.
(כנראה האימולטור לא מצליח לשמור את קבצי השפה)כיום מה שאני לא מבין אני מתרגם ב-Hebrew-MT v0.1.1...
תבדוק בסל המחזור
כמובן שבדקתי במקומות רגילים כמו סל המחזור של ווינדוס, אלא אם כן יש סל מחזור ייעודי לLM Studio ולא ידעתי
-
חברת דיקטה הישראלית השיקה היום את משפחת מודלי DictaLM 3.0, המאומנת מראש על מערכי נתונים עצומים בעברית, וכוללת בתוכה מודלים בשלושה גדלים - 24b, 12b ו-1.7b פרמטרים, כשבכל רמת גודל קיימים מודל בסיס (השלמת טקסט), מודל צ'אט פשוט מודל חשיבה.
מודל ה-24b מבוסס על ארכיטקטורת mistral small 3.1 24b, מודל ה-12b על ארכיטקטורת nemotron של Nvidia ומודל ה-1.7b מבוסס על ארכיטקטורת qwen3.
בשונה המודלים הקודמים של דיקטה ושל שאר חברות ה-ai המובילות, שבהם המודלים אומנו על אנגלית ורק אחר כך כווננו לשפות אחרות שבהן עברית, המודל החדש אומן מראש על קורפוס נתונים נרחב בעברית, מה שמקנה לו יכולות בשפה העברית ברמה גבוהה בהרבה ממודלים בטווח הגודל הזה ואף יותר גדולים כמו Gemma 3 27b.
כמובן שהמודל לא מתקרב ליכולות של gpt 5 או gemini 3.0, אבל מדובר בפריצת דרך משמעותית, ודאי ביחס לגדלי המודל.אפשר להתנסות במודל ה-24b כאן:
https://chat.dicta.org.ilאו להוריד את כלל המודלים מכאן:
https://huggingface.co/collections/dicta-il/dictalm-30-collectionמקור: גיקטיים
-
חברת דיקטה הישראלית השיקה היום את משפחת מודלי DictaLM 3.0, המאומנת מראש על מערכי נתונים עצומים בעברית, וכוללת בתוכה מודלים בשלושה גדלים - 24b, 12b ו-1.7b פרמטרים, כשבכל רמת גודל קיימים מודל בסיס (השלמת טקסט), מודל צ'אט פשוט מודל חשיבה.
מודל ה-24b מבוסס על ארכיטקטורת mistral small 3.1 24b, מודל ה-12b על ארכיטקטורת nemotron של Nvidia ומודל ה-1.7b מבוסס על ארכיטקטורת qwen3.
בשונה המודלים הקודמים של דיקטה ושל שאר חברות ה-ai המובילות, שבהם המודלים אומנו על אנגלית ורק אחר כך כווננו לשפות אחרות שבהן עברית, המודל החדש אומן מראש על קורפוס נתונים נרחב בעברית, מה שמקנה לו יכולות בשפה העברית ברמה גבוהה בהרבה ממודלים בטווח הגודל הזה ואף יותר גדולים כמו Gemma 3 27b.
כמובן שהמודל לא מתקרב ליכולות של gpt 5 או gemini 3.0, אבל מדובר בפריצת דרך משמעותית, ודאי ביחס לגדלי המודל.אפשר להתנסות במודל ה-24b כאן:
https://chat.dicta.org.ilאו להוריד את כלל המודלים מכאן:
https://huggingface.co/collections/dicta-il/dictalm-30-collectionמקור: גיקטיים
@א.מ.ד.
תודה
תכלס' לא הבנתי, לי יש אנדרואיד 8 ראם איזה מודל כדאי לי להוריד?