בירור | חיבור חוטי השלט למזגן
-
מישהו יוכל לעזור לי בחיבור נכון של החוטים? זה שלט נייח של מזגן -
מישהו יוכל לעזור לי בחיבור נכון של החוטים? זה שלט נייח של מזגן@joni0cohen כתב בבירור | חיבור חוטי השלט למזגן:
מישהו יוכל לעזור לי בחיבור נכון של החוטים? זה שלט נייח של מזגןניסית לשאול את בינה? זה נראה לי יותר פשוט. שאלתי ונענתי, כמובן בלי אחריות שלי, אך כיון שלא ניתן לענות תשובות בפורום מבינה, ואין לך צ'אט, הכנסתי לספויילר, מקווה שמותר.
על מנת לחבר נכון את החוטים לשלט המזגן של טורנדו, יש לפעול לפי ההנחיות הבאות. חשוב מאוד: לפני תחילת העבודה, יש לנתק את אספקת החשמל הראשית למזגן כדי למנוע סכנת התחשמלות. אם אינך בטוח, מומלץ להזמין טכנאי מיזוג אוויר מוסמך.
החיבור הסטנדרטי עבור בקרי מזגנים מסוג זה, כולל במזגני טורנדו, הוא על פי הקוד הבא:
חוט אדום מתחבר ל- 12V+ (אספקת מתח חיובי).
חוט שחור מתחבר ל- GND (הארקה או מינוס).
חוט צהוב מתחבר ל- A (תקשורת נתונים).
חוט כחול מתחבר ל- B (תקשורת נתונים).
שלבי החיבור:
ודא שוב שהחשמל למזגן מנוטרל.
הכנס כל חוט חשוף לפתח המתאים לו במסוף החיבורים (הבלוק הירוק).
השתמש במברג קטן כדי להדק בעדינות את הבורג מעל כל חוט. ודא שהחיבור יציב והחוט אינו משתחרר, אך הימנע מהידוק יתר שעלול לפגוע בחוט או בלוח האלקטרוני.
לאחר חיבור כל ארבעת החוטים, תוכל להחזיר את אספקת החשמל למזגן ולבדוק את פעולת השלט.
-
מישהו יוכל לעזור לי בחיבור נכון של החוטים? זה שלט נייח של מזגן@joni0cohen
השתיים בתמונה בצד שמאל שייך למתח 12V
השתיים בצד ימין אלו פקודות.
מימין לשמאל:
א. תקשורת - גיד מס 1
ב. תקשורת - גיד מס' 2
ג. הזנה - מוליך אפס
ד. הזנה - מוליך פאזה
בצד השני של הכבל תפרק את מכסה השירות ותבדוק איך זה מחובר שם. גם שם אמור להיות כתוב מה זה כל דבר בדיוק כמו שכתוב על הבקר שמצולם בתמונה.
מקווה שכתבתי בעברית - 36 שעות לא ראיתי מיטה.
בהצלחה. -
@joni0cohen כתב בבירור | חיבור חוטי השלט למזגן:
מישהו יוכל לעזור לי בחיבור נכון של החוטים? זה שלט נייח של מזגןניסית לשאול את בינה? זה נראה לי יותר פשוט. שאלתי ונענתי, כמובן בלי אחריות שלי, אך כיון שלא ניתן לענות תשובות בפורום מבינה, ואין לך צ'אט, הכנסתי לספויילר, מקווה שמותר.
על מנת לחבר נכון את החוטים לשלט המזגן של טורנדו, יש לפעול לפי ההנחיות הבאות. חשוב מאוד: לפני תחילת העבודה, יש לנתק את אספקת החשמל הראשית למזגן כדי למנוע סכנת התחשמלות. אם אינך בטוח, מומלץ להזמין טכנאי מיזוג אוויר מוסמך.
החיבור הסטנדרטי עבור בקרי מזגנים מסוג זה, כולל במזגני טורנדו, הוא על פי הקוד הבא:
חוט אדום מתחבר ל- 12V+ (אספקת מתח חיובי).
חוט שחור מתחבר ל- GND (הארקה או מינוס).
חוט צהוב מתחבר ל- A (תקשורת נתונים).
חוט כחול מתחבר ל- B (תקשורת נתונים).
שלבי החיבור:
ודא שוב שהחשמל למזגן מנוטרל.
הכנס כל חוט חשוף לפתח המתאים לו במסוף החיבורים (הבלוק הירוק).
השתמש במברג קטן כדי להדק בעדינות את הבורג מעל כל חוט. ודא שהחיבור יציב והחוט אינו משתחרר, אך הימנע מהידוק יתר שעלול לפגוע בחוט או בלוח האלקטרוני.
לאחר חיבור כל ארבעת החוטים, תוכל להחזיר את אספקת החשמל למזגן ולבדוק את פעולת השלט.
@אהרן הצבעים שעליהם הבינה מלאכותית כתבה זה לא הצבעים של הכבלים שצילמתי בתמונה, אבל בכל זאת תודה על הניסיון בעזרה