שיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום
-
@למה-באתי כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
הוא עושה כתוביות ארוכות מידי.
האם יש אופציה להכניס את האורך של כל טקסט.
לדגומא כתוביות קריאות זה שורה ואז הוא לא יכול להכניס לך באותו קטע כתוביות של 3 שורותץץיש דרך לפתור את זה?
שיהיה רק שורה אחת של כתוביות?בעצם לחלק את הוידאו ליות רקטעים ויותר חלקים קצרים יותר של כתוביות..@למה-באתי כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
יש דרך לפתור את זה?
שיהיה רק שורה אחת של כתוביות?בעצם לחלק את הוידאו ליות רקטעים ויותר חלקים קצרים יותר של כתוביות..כן. לשנות את הנחיית התמלול לכתוביות.
כרגע, אתה יכול פשוט להוסיף הנחייה מותאמת אישית (בחלונית המיועדת לכך באתר) ולכתוב שם בפירוש שהכתוביות לא יהיו יותר מ-X מילים / יותר משורה אחת קצרהחשוב להבהיר: המערכת לא נועדה לוידאו, אלא בעיקר לשיעורים מוקלטים, בהם הכתוביות לא צריכות להיות קצרות מידי
-
@למה-באתי כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
יש דרך לפתור את זה?
שיהיה רק שורה אחת של כתוביות?בעצם לחלק את הוידאו ליות רקטעים ויותר חלקים קצרים יותר של כתוביות..כן. לשנות את הנחיית התמלול לכתוביות.
כרגע, אתה יכול פשוט להוסיף הנחייה מותאמת אישית (בחלונית המיועדת לכך באתר) ולכתוב שם בפירוש שהכתוביות לא יהיו יותר מ-X מילים / יותר משורה אחת קצרהחשוב להבהיר: המערכת לא נועדה לוידאו, אלא בעיקר לשיעורים מוקלטים, בהם הכתוביות לא צריכות להיות קצרות מידי
@NH.LOCAL כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
יש דרך לפתור את זה?
סתם שאלה, למה צריך כתוביות לשיעור תורה? או שאני מקשיב או שאני מסתקל ואז אני יכול לקרוא ישיר...
-
זה עדיין יוצא ארוך מאוד.
כשנותנים הנחייה ל-AI צריך להיות מאוד ברור.
לך על משהו בסגנון:
"עליך לכתוב כתוביות קצרות, באורך של כשורה אחת קצרה, עד משפט אחד ועד X מילים!
אתה חייב להקפיד על כך ולבצע חלוקה קצרה, מדויקת ואיכותית!" -
זה עדיין יוצא ארוך מאוד.
לך על משהו בסגנון:
אתה חייב להקפיד על כך ולבצע חלוקה קצרה, מדויקת ואיכותית!"@NH.LOCAL כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
זה עדיין יוצא ארוך מאוד.
0
לפני 22 ימים
לך על משהו בסגנון:
אתה חייב להקפיד על כך ולבצע חלוקה קצרה, מדויקת ואיכותית!"כמה מיךים זה יוצא בערך?
-
@NH.LOCAL כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
זה עדיין יוצא ארוך מאוד.
0
לפני 22 ימים
לך על משהו בסגנון:
אתה חייב להקפיד על כך ולבצע חלוקה קצרה, מדויקת ואיכותית!"כמה מיךים זה יוצא בערך?
-
כמה מיךים זה יוצא בערך?
אתה אמור לדעת, לא אני
כמה מיךים זה יוצא בערך?
אתה אמור לדעת, לא אני
בסביבות 6
-
אני לא יודע כ"כ על מה מדובר כאן, אבל תייגו אותי, ומדובר פה בפרומפטים, אז אתן את דעתי:
פרומפט לAI חייב להיות ישיר ודורש!
לא לתת לו מקום להתבלבל או להתחמק, כי אחרת ישנם סיכויים רבים שהוא יעשה זאת...
לדוגמא:
"אתה מחויב לעשות פודקאסט שמכיל עד X מילים! אסור לך להוסיף על כמות המילים הזאת כלל!"זה הסגנון של הפרמפטים (או יותר נכון הוראות מערכת) שאני נותן לAI.
-
אני לא יודע כ"כ על מה מדובר כאן, אבל תייגו אותי, ומדובר פה בפרומפטים, אז אתן את דעתי:
פרומפט לAI חייב להיות ישיר ודורש!
לא לתת לו מקום להתבלבל או להתחמק, כי אחרת ישנם סיכויים רבים שהוא יעשה זאת...
לדוגמא:
"אתה מחויב לעשות פודקאסט שמכיל עד X מילים! אסור לך להוסיף על כמות המילים הזאת כלל!"זה הסגנון של הפרמפטים (או יותר נכון הוראות מערכת) שאני נותן לAI.
@iosi-poli כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
"אתה מחויב לעשות פודקאסט שמכיל עד X מילים! אסור לך להוסיף על כמות המילים הזאת כלל!"
כתנאי ראובן וגד.....
-
תמללו שיעורי תורה בדרך הקלה והמדויקת ביותר - המדריך המלא
המון פוסטים נכתבו כאן על הדרך לתמלל שיעורי תורה בצורה המיטבית.
בפועל, אחרי השוואות רבות, אין ספק שהמודל הטוב ביותר לכך, בפער רב מהמתחרים הוא Gemini 2.5 פרו.
לאחר תקופה ארוכה של הפסקה הוא חזר לאחרונה להיות בחינם, עם מגבלת שימוש מכובדת של 100 בקשות ליום, מה שמאפשר להשתמש בו עבור תמלול שיעורים (כמעט) בלי שום מגבלה.אך כמובן, גם המודל הטוב ביותר עדיין לא מושלם ויש לו טעויות רבות, בדיוק בשביל זה יצרתי שתי אתרים שמיועדים למטרה הזו בדיוק ומשלימים אחד את השני.
האמת היא שהתלבטתי אם לפרסם אותם בשלב זה, או לחכות לשיפורים נוספים שאבצע במערכת (כמו התאמה לסגנונות דיבור שונים, שילוב עריכה מובנית ועוד) אך הגעתי למסקנה שהדבר הכי טוב הוא פשוט לפרסם את זה. כי אם לא עכשיו אימתי?!
שימוש מועיל!
אתר יצירת כתוביות
מרחב חינמי שמאפשר להעלות את השיעור הרצוי, ולקבל תמלול מלא שלו תוך מספר דקות.
המערכת כוללת פיצול חכם לחלקים של 10-15 דקות, מה שמאפשר תמלול מדויק וממוקד יותר, והמרה וחיבור של החלקים לקובץ כתוביות (בפורמט srt), מסודר ומדויק, כולל תיקון והמרת המבנה בצורה מדויקת ותיקון טעויות בפלט המודל.בנטפרי זה יראה כאילו התצוגה תקועה במשך דקות ארוכות - זה תקין לגמרי. מומלץ להמתין בסבלנות גם אם זה לוקח 5 ואפילו 10 דקות.
שימו לב, ככל הידוע לי האתר אינו פתוח כרגע בחדרי מחשבים של נטפרי. מומלץ לשלוח בקשת פתיחה מפורטת, כדי לזרז את הטיפול בעניין!
כלי עריכת ותיקון הכתוביות
מכיוון שכאמור, המודל אינו מדויק והוא כולל טעויות, יצרתי כלי משלים, שעובד גם אופליין לחלוטין. הכלי מאפשר לערוך את ההקלטה יחד עם קובץ התמלול במקביל, בצורה קלה ונוחה, כולל מגוון פונקציות כמו החלפה אוטומטית של מונחים ועוד.
גם אם אין לכם אינטרנט זמין, תוכלו להוריד את הקובץ בחדר המחשבים הקרוב אליכם ולהעתיק אותו למחשב האישי שלכם, כדי לבצע הגהה מלאה.
בסיום העריכה, תוכלו להוריד את קובץ ה-SRT המעודכן, כדי להמשיך לערוך אותו מאוחר יותר, או פשוט לחצו על "הורד כטקסט" כדי להוריד קובץ טקסט ששומר את התוכן בפורמט קריא ופשוט יותר שניתן להעתיק לוורד ולהמשיך לערוך
וטיפ קטן: ניתן להעלות את קובץ הטקסט ל-AI Studio ולבקש שישכתב מחדש מילה במילה, אבל בצורה מסודרת יותר עם חלוקה משופרת למקטעים.
הכנסו לארגז הכלים שלי ובחרו בעורך הכתוביות, כדי להשתמש בו אונליין או כדי להוריד את הגרסה העדכנית למחשב!
הכנסו לבלוג שלי למאמרים ותגליות אחרות:
שימו לב, ככל הידוע לי האתר אינו פתוח כרגע בחדרי מחשבים של נטפרי. מומלץ לשלוח בקשת פתיחה מפורטת, כדי לזרז את הטיפול בעניין!
פניתי עכשיו לחותם [אגב בעקבות פניה אחרת שלי בעבר הם פתחו את התמלול של עברים דברו עברית]
מישהוא כבר פנה לנטפרי או לחותם?
מה הם ענו? -
לאחרונה כשאני מנסה לתמלל שיעורים, הוא עורך לי יותר מדי מילים בצורה תקנית. כלומר אם הרב אמר "אפשר לעשות את זה?" הוא יכול לכתוב "האם אפשר לעשות זאת?".
בד"כ זה מאוד נחמד שהוא כבר עוזר בעריכה, אבל יש פעמים שצריך תמלול מדוייק. יש איזה משהו שצריך לעשות כדי להגדיר שיעשה תמלול מדוייק בלי עריכות במילים עצמן? -
לאחרונה כשאני מנסה לתמלל שיעורים, הוא עורך לי יותר מדי מילים בצורה תקנית. כלומר אם הרב אמר "אפשר לעשות את זה?" הוא יכול לכתוב "האם אפשר לעשות זאת?".
בד"כ זה מאוד נחמד שהוא כבר עוזר בעריכה, אבל יש פעמים שצריך תמלול מדוייק. יש איזה משהו שצריך לעשות כדי להגדיר שיעשה תמלול מדוייק בלי עריכות במילים עצמן?@בנימין-ל. כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
בד"כ זה מאוד נחמד שהוא כבר עוזר בעריכה, אבל יש פעמים שצריך תמלול מדוייק. יש איזה משהו שצריך לעשות כדי להגדיר שיעשה תמלול מדוייק בלי עריכות במילים עצמן?נכון.
הוא הגדיר שמלכתחילה הטקסט המוכן יוצא ערוך.
הטקסט של הכתוביות יוצא מילה - מילה
תעתיק את הכתוביות ותגיד לAI שימחק את כל מה שבניהם. -
@oriaziz כתב בשיתוף | תמלול שיעורי תורה - הדרך החינמית, הקלה והטובה ביותר כיום:
אשמח מאוד לעזרה מדוע עושה לי שגיאה זו.
"שגיאה בעיבוד מקטע 1: 403"תודה ענקית
אין לי אפשרות לדעת בלי שיש לי את כל הפרטים.
בגדול זה אומר שאחת הכתוביות פגומה או משהו כזה