בירור | האם הולך לצאת גירסה חדשה ומשוכללת של תוסף עיצוב תורני
-
@menajemmendel כתב בבירור | האם הולך לצאת גירסה חדשה ומשוכללת של תוסף עיצוב תורני:
אני לא יודע למה אתה מתכוון
להבנתי הוא מתכוון לספר שמצוין שם הרבה מקורות שאם לא עושים הערות ברצף זה לא נראה כ"כ טוב.
-
@מאקרו @menajemmendel @pcinfogmach @שלמה11 יש לי רעיון אחר, שזה יהיה יותר אוטומטי בלי תיבות טקסט, העיקרון הוא להעתיק את כל ההערות של כל עמוד להערה הראשונה, ולעשות מספור, ואת ההערות המקוריות להסתיר בלבן בגודל 1 נקודה וכו'.
התחלתי לעשות אבל אין לי זמן לזה, לכן מי שרוצה לנסות צריך את הפעולות הבאות, שהמאקרו יעבור הערה הערה יעתיק יסתיר יחזור לסוף הערה ראשונה ידביק, וככה ימשיך עד שנגמר המקום בעמוד זה, אז הוא יעצור ויעבור לעמוד הבא וכן הלאה, ובגלל שהמספור השוטף לא נשמר, לכן צריך עוד פקודה שימיר כל האותיות למספור שוטף. אני מקוה שהובנתי. -
@שלמה11 כתב בבירור | האם הולך לצאת גירסה חדשה ומשוכללת של תוסף עיצוב תורני:
@מניין הרעיון שלך זה לכאו' הרעיון הפשוט, הבעיה היא כך:
כאשר יש הערה שעוברת מעמוד אחד לשני אם תעתיק אותה להערה הראשונה, ההפניה של ההערה האחרונה תברח קדימה והסתבכנו...כמו לכל דבר יהיה פיתרון גם על זה
-
@שלמה11 הרעיון הוא שהוא עובד רק על העמוד הזה, ולכן כשמגיע התור של ההערה שנמצא בעמוד הבא הוא עוצר.
בערך ככה' קבלת מספר העמוד של ההערה הראשונה pgStart = ActiveDocument.Footnotes(1).Reference.Information(wdActiveEndPageNumber) ' בדיקה אם ההערה בעמוד המקורי If ft.Reference.Information(wdActiveEndPageNumber) <> pgStart Then Exit For
-
@מניין, לא, הבעיה היא אחרת, הבעיה שהתכוונו (זו באמת בעיה) היא שכשיש הערה שחלקה בעמוד זה וממשיכה לעמוד הבא, אז מכניס את כולה בהערה הקודמת [כלומר בהערה היחידה של העמוד] ואז ההערה הוא מידי ארוכה, ואז חלק הטקסט העליון עובר לעמוד הבא
בגדול אני עבדתי על זה בעבר, ולא גמרתי את זה, הסתבכתי בכמה דברים, אבל באופן רעיוני מצאתי להם פתרון (כלומר בתכנון, לא בפועל) אבל הפסקתי כיון שלמעשה אין ביקוש לספרים כאלה, לא שווה את השקעה של הזמן -
@מניין זה תמיד יציג שההערה בעמוד המקורי, לפי המיקום של ההפניה, גם אם זה לא ככה.
הפיתרון לבעיה הזאת זה לעבוד עם הפונקציה הבאה: (לא יודע אם זה מושלם)Function getFootnotesRange(pageRange As Range) As Range Dim pageNum As Integer Dim originalEnd As Integer Dim RangePosition As Double pageNum = pageRange.Information(wdActiveEndPageNumber) If pageRange.Footnotes.Count > 0 Then Set getFootnotesRange = pageRange.Footnotes(1).Range With getFootnotesRange .Collapse wdCollapseStart Do originalEnd = .End RangePosition = .Characters.Last.Information(wdVerticalPositionRelativeToPage) .MoveEnd wdWord, 1 If RangePosition > .Characters.Last.Information(wdVerticalPositionRelativeToPage) Then Exit Do If originalEnd = .End Then Exit Do If .Characters.Last.Information(wdActiveEndAdjustedPageNumber) > pageNum Then Exit Do Loop .End = originalEnd End With End If End Function
הבעיה תהיה שכאשר תוסיף את התוכן של ההערה להערה הראשית, מספר השורות בהערת השולים יישתנה ויגרום לתזוזות.
-
@שלמה11 התחלת כבר עם טעות בשורה 9, זה לא השאלה אם יש יותר מ0 אלא יותר מ1, אם יש רק הערה 1 לא צריך לעשות כלום.
וחבל לבזבז את הזמן עם GPT, הוא לא קולט טוב את הניואנסים האלה (אני לא ח''ו מתנגד לידידנו GPT, רק שלצרכים האלה לא מועיל, -
@menajemmendel דבר ראשון זה לא נכון, גם אם יש הערה אחת היא יכולה להתחלק ל2 עמודים
דבר שני זה לא עם GPT אלא בניתי את זה כחלק מקוד אחר, כשבסוף לא הייתי צריך לכן אני לא בטוח שזה מושלם -
@שלמה11 כתב בבירור | האם הולך לצאת גירסה חדשה ומשוכללת של תוסף עיצוב תורני:
דבר שני זה לא עם GPT
עלה והצלח.