בירור | איך בעולם החרדי מפרסמים משהוא
-
@yehokarpel זה בדיוק הנקודה, אם אתה לא מתכנת, איך אתה יכול לבדוק את הקוד? איך אתה יודע שif הוא מוחלט אם אתה לא יודע מה זה if או מה התחביר שלו בכלל?
-
ראשית, כל אני יכול לנחם אותך, - שהתחום משווע למשהו חדש.
איך אני יודע?
תראה כמה צופים בזה ביום שישי בצהרים.
לגוף הענין, משום מה חלק מהכותבים פה כתבו בצורה חריפה, לא יודע למה.
אבל די מקובל בעולם התכנות שלע"ע צאט GPT ודומיו יכולים לעזור (בעיקר למתכנת טוב) - אבל לא ליצור משהו מושלם - כשמדברים על תוכנות מסובכות. (ולא על תוכנת יצירת סודוקו)
סינון, זה לא עוד 'תוכנה מסובכת', אלא ליגה אחרת, ולכן שם ק"ו.
זה הסיבה שהמומחים פה מנסים להגיד לך, שחבל שתשקיע שעות רבות, לפני שאתה מודע ומבין את הנתונים האלו.
מאחל לך הרבה הצלחה, כמו שכתבתי - תחרות עושה רק טוב, במיוחד בשוק די סגור כמו סינון טוב. -
כרגע יוצא טוב לא נדפק לי משהוא כרגע אם ידפק לי או שיהיה לי באגים שאני יגלה מפריצות אני ינסה דרך לסדר את זה אני לא מוותר על המטרה שלי בגלל זה
-
@yehokarpel כתב בבירור | איך בעולם החרדי מפרסמים משהוא:
כרגע יוצא טוב לא נדפק לי משהוא כרגע אם ידפק לי או שיהיה לי באגים שאני יגלה מפריצות אני ינסה דרך לסדר את זה אני לא מוותר על המטרה שלי בגלל זה
בוא נסכם את הדיון,
העמדות הובעו, והנושא סטה ממסלולו בהצלחה,אז שיהיה ל @yehokarpel בהצלחה בדרך שיבחר לו,
ומי יודע אולי עוד חודשיים נשתמש בתוכנה שלו.. -
הקשב נא לדעתי, לאחר שקראתי, כמדומני, כמעט את כל הפוסטים בשרשור הזה.
- יש לך סיכוי, אתה הולך טוב.
- אתה משתמש בשפה הקלה - אך הלא נכונה.
- למרות זאת, לאחר שיהיה לך מוצר כמו שאתה מדמיין אותו, יהיה לך הרבה יותר פשוט לפנות למפתח מקצועי שיכתוב זאת בשפה אחרת.
- גם על המפתח של נטפרי צחקו.
- נקודה נוספת - כל עוד תעבוד עם מפתח של OpenAI - לא יצא כלום, זה יקר מאוד. תשתמש בג'מיני.
- אתה צריך לחדד לעצמך את הנקודה: הסינון שלך לא מיועד בכלל למשתמשי יוסי תקשורת, RL, או כל ספק אחר של נטפרי. הסינון שלך מיועד למקומות עבודה, וזרמים פחות חרדיים.
- אתה חייב לפתח את הנקודה של רשימה שחורה ולבנה. לא ילך כלום בלי זה. לא ניתן להיכנס לאתר פרוץ במהותו, ולקוות שהסינון יעשה את העבודה [עד היום זה היה די שחור-לבן, מאז שהגיע הAI נטפרי מסובכים בגלל זה עמוקות...].
זו ההתרשמות הקלילה שלי.
אני באמת מאחל לך הצלחה, נטפרי זקוקה לניעור קליל... -
@menajemmendel למה ללכלךככה בלי שבדקת כלום
סליחה אם פגעתי בך, אבל אם תשים לב תראה שאני לא לכלכתי על המוצר שלך, אני בכלל לא אמרתי מילה אחת עליו (אולי התבלבלת ביני לכל שאר ה''מגיבים''). אני רק כתבתי בקשר לקביעה שכתבת שעובד ממש "כאילו שמתכנת ממש פיתח את זה". על זה כתבתי שכדי לקבוע את זה צריך להבין בתכנות לפחות כמו מתכנת מקצועי (והייתי מוסיף, כמתכנת בעל ניסיון, כי גם מתכנת חדש חסר לו עדיין הרבה נסיון בזה).
עבודה של ''מתכנת ממש'' היא לא רק לכתוב תוכנה ש"עובדת". יש הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון שלא רואים בהתחלה. לדוגמה: תוכנה צריכה להיות אופטימלית (פועלת בצורה הכי יעילה מבחינת משאבים), חסכונית (לא מבזבזת כוח מחשוב או זיכרון סתם), ו סקלאבילית (יכולה להתמודד עם גידול בכמות המשתמשים והנתונים לאורך זמן). כל זה לא נראה בשלב הראשון, אבל אם התוכנה לא מתוכננת ככה, יהיו בעיות בהמשך.
למשל, אם התוכנה פועלת עכשיו בצורה טובה, אבל לא חושבים איך היא תעבוד עם מאות או אלפי משתמשים, היא עלולה להיתקע או להיתקל בבעיות ביצועים כשיש עומס. מתכנת מקצועי יודע מראש לחשוב על הדברים האלה, והוא גם בונה את הקוד בצורה שתהיה קלה לתחזוקה והרחבה בעתיד.
בנוסף, כשמתכנת כותב תוכנה, הוא חושב על איך התוכנה תעבוד על מערכות הפעלה שונות (Windows, Mac, Linux) ומוודא שהיא תתפקד בצורה נכונה אצל כל המשתמשים. תחשוב על זה ככה: אם אתה בונה תוכנה על המחשב שלך ובודק רק את המחשב שלך, אתה לא בהכרח מבין איך זה יפעל על מחשבים אחרים. מתכנת מקצועי יודע מראש אילו בעיות עלולות להתרחש, ומתכנן את הקוד בצורה שתהיה גמישה לשינויים עתידיים.
שלא לדבר על זה שכשבונים תוכנה למכירה, לקוחות פוטנציאליים רוצים לראות קוד נקי וברור. זה לא מספיק ש"היא עובדת". הם רוצים להיות בטוחים שהקוד כתוב בצורה שמאפשרת להם להבין אותו, לתקן בעיות אם יש, או להוסיף פיצ'רים בעתיד.
אני מדבר מתוך ניסיון, אני לא מתכנת מקצועי ממש, אבל אני כן יודע לתכנת בכמה שפות ויש לי ניסיון עם AI. אני רואה את המגבלות של הקודים שGPT בונה. לפעמים זה טוב כתחילת עבודה, אבל הרבה פעמים יש הרבה תיקונים ושיפורים שצריך לעשות כדי שהקוד יהיה מקצועי ושימושי לאורך זמן.
-
@menajemmendel לא כתבתי עליך התבלבלתי עם משתמש אחר סליחה וגם אתה צודק לגבי לחשוב על כל הדברים האלה וכבר חשבתי האם שה יסתדר אצל כל אחד הנושא ולגבי פניות למערכת זה עובד על שרת מקומי במחשב ולא שרת בענן ככה שלא אמור להתקבל הצפה של בקשות וגם שאני לא מוכר אותה לאף אחד אני משתמש בה בעצמי לצרכים שלי ולפרסום שלי לתוכנה
-
ולגבי פניות למערכת זה עובד על שרת מקומי במחשב ולא שרת בענן ככה שלא אמור להתקבל הצפה של בקשות
אני לא יודע, לא מבין ברשתות ובדברים האלה (אני בתכנות בתחומים אחרים) רק כתבתי נקודתי שכדי לקבוע את ההבדל בין מתכנת ממש, לבינה כהיום, צריך להיות מתכנת ממש
זה קצת קרוב ללבי המקרה שלך, כי כהיום יש לי תוכנה שרובה כתבתי אותה כשרק התחתלתי ללמוד תכנות, והשקעתי בזה מלא שעות, והכיום כשאני רואה את זה, בא לי למחוק אותה ולהתחיל הכל מתחילה. יש דברים שעבדתי שם בלי לכתוב ספריות, ובלי פונקציות, אלא הכל באותו מודול, וקיצר, הכל ארוך במיוחד, לא הגדרתי משתנים לפי הצורך. וקיצר .... עבודה של מתחיל.
בהתלה לא הייתי מבין למה מסתבכים כ''כ ולהגדיר משתנים וכו' (יש שפות, שלכתחילה יש לקבוע על משתנה מאיזה סוג יהיה אבל זה לא מעכב) אם זה לא מוכרח, היום אני צוחק ע''ז כמה טיפש הייתי, בשביל לחסוך כמה שורות של קוד (שאז רציתי לחסוך אותם כי היו מסבכים אותי בראש) כמה תקלות זה היה גורם לי -
@menajemmendel ממתי הייתה כותב עם בינה מלאכותית לפני כמה זמן התחלת תכנות שהייתה משתמש בה?
-
@י-פל כתב בבירור | איך בעולם החרדי מפרסמים משהוא:
@yehokarpel
4. גם על המפתח של נטפרי צחקו.אבל הוא ידע תכנות.
- אתה צריך לחדד לעצמך את הנקודה: הסינון שלך לא מיועד בכלל למשתמשי יוסי תקשורת, RL, או כל ספק אחר של נטפרי. הסינון שלך מיועד למקומות עבודה, וזרמים פחות חרדיים.
למה?
@י-פל כתב בבירור | איך בעולם החרדי מפרסמים משהוא:
אני באמת מאחל לך הצלחה, נטפרי זקוקה לניעור קליל...
אל תבנה על ניעור מהצד הזה
-
-
@menajemmendel ממתי הייתה כותב עם בינה מלאכותית לפני כמה זמן התחלת תכנות שהייתה משתמש בה?
זה לא קשור, לא אמרתי שהבעיות שלי נבעו כי השתמשתי אז בבינה מלאכותית, אני רק מסביר שאז הדבר החשוב היחיד בעיני אז היה ''שהתוכנה תעבוד'', ולא הייתי יכול לצפות את הקשיים שזה יגרום בעתיד כי לא הבנתי מספיק בתכנות. בשונה מאחרים אני לא בא כאן לכתוב נגד הבינה מלאכותית, אלא נגד החוות דעת של ''לא מתכנת'' על תוכנה
-
@menajemmendel ששאלתי את זה התכוונתי לראות אם ממש מזמן הייתה מנסה עם AI לתכנת כי היום היא עברה שינוי בזה
-
הרצון שלך טוב
תאמין לי שחסר סינונים טובים
לדעתי אם אתה רוצה לפתח סינון טוב כמו שצריך (ואולי גם להרוויח מזה כסף)
תעצור את הפרוייקט תלמד פייתון חצי שנה כמו שצריך, ותחזור עם ידע
תוכל להיעזר בבינה ולתקן את הקוד קצת אבל העיקר יהיה הידע
ייצא לך תוצר טוב הרבה יותר -
@מתושלח-הבבלי את האמת שאני דיי כבר לקראת סיום של זה את מה אני בדיוק יעצור אולי אני ישקול את זה לתת למתכנת מנוסה לעבור על הקוד שלי ולהגיד לי מה טעון שיפור ואני ישלם לו במקום ללמוד עכשיו חצי שנה פייתון