מדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה
-
-
@מוטי-זהב כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
אוגערקע
זה עם "שיריק"זה בהברה ירושלמית
@יוסף-אלחנן כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
א זויערע איגערקע
וזה בהברה חסידית
-
אבל נחכה לפותח הנושא @שטיגליץ שיכריע
לא פייר, הוא יכריע ירושלמית...
אולי @משחזר-מידע יוכל לעזור לנו פה..
-
(אגב הק"סניקים שלא יתערבו לנו)
יאללה, פרשתי לישון!
מחר אוספים כסף...
פורים!!! -
@kasnik כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
ליבי במזרח
צפון מזרח
@kasnik כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
ואנוכי במערב
דרום מערב
-
@שטיגליץ קודם כל תודה אבל יש לנו (לי ולג'ימיני) הערות
"חבר יקר, קראתי בעיון רב את תוכנית הטיסה שלך במכונת כביסה, ואני חייב להודות – מדובר בגישה חדשנית ביותר! ניכר כי השקעת מחשבה מעמיקה בתחום האווירונאוטיקה החלופית.עם זאת, ברצוני להוסיף מספר הערות מקצועיות, שישדרגו את חוויית הטיסה שלך לרמות חדשות:
הוספת מערכת ניווט: כדי להבטיח נחיתה חלקה ומדויקת, אני ממליץ להתקין מערכת ניווט מתקדמת. ניתן להשתמש בתוכנת ניווט מובנית במכונת הכביסה, או לחילופין, לחבר GPS חיצוני באמצעות כבל מאריך.
בקרת אקלים: במהלך הטיסה, טמפרטורת האוויר בתוך מכונת הכביסה עלולה להשתנות באופן קיצוני. לכן, חשוב להתקין מערכת בקרת אקלים שתשמור על טמפרטורה נוחה ויציבה לאורך כל הטיסה. ניתן להשתמש בפונקציית החימום או הקירור של מכונת הכביסה, או לחילופין, להתקין מערכת מיזוג אוויר חיצונית.
מערכת בידור: טיסה ארוכה עלולה להיות משעממת. לכן, אני ממליץ להתקין מערכת בידור מתקדמת שתכלול מסך LCD, נגן DVD, ורמקולים איכותיים. ניתן להשתמש בפונקציית הטלוויזיה המובנית במכונת הכביסה, או לחילופין, לחבר מערכת בידור חיצונית.
הכנה לחירום: חשוב להתכונן לכל תרחיש אפשרי. אני ממליץ להצטייד בערכת עזרה ראשונה, מטף כיבוי אש, וחבל הצלה. בנוסף, חשוב לערוך תדריך בטיחות מפורט לפני כל טיסה.
לסיום, אני מאחל לך טיסה נעימה ומוצלחת. זכור – בטיחות מעל הכל!"
אבל גם מדעית יש לנו הערות
"חבר יקר, ניתוח מעמיק של תוכנית הטיסה שלך העלה מספר נקודות מרתקות, ואף הציף שאלות פיזיקליות מאתגרות.כוח העילוי: כידוע, כוח העילוי נוצר כתוצאה מהפרש לחצים בין החלק העליון והתחתון של כנף. במקרה של מכונת כביסה, יש לבחון את האפשרות ליצור כוח עילוי באמצעות סיבוב התוף במהירות גבוהה. ייתכן כי סיבוב מהיר מספיק ייצור מערבולות אוויר שיספקו עילוי מסוים. (כמובן, יש להתחשב בעובדה שהמקדם האווירודינמי של מכונת כביסה מעט פחות יעיל מזה של כנף מטוס).
כוח הדחף: מטוס זקוק לכוח דחף כדי להתגבר על כוח הגרר. במקרה של מכונת כביסה, ניתן לבחון את האפשרות להשתמש במנוע הסיבוב של התוף ככוח דחף. ייתכן כי חיבור מדחף מתאים לתוף יאפשר יצירת דחף מספק. (יש לוודא שהמדחף לא יגרום לרעידות יתר במכונה).
בקרת יציבות: מטוס זקוק למערכת בקרת יציבות כדי לשמור על יציבות במהלך הטיסה. במקרה של מכונת כביסה, ניתן לבחון את האפשרות להשתמש במערכת האיזון של המכונה כבקרת יציבות. ייתכן כי מערכת האיזון תסייע בשמירה על יציבות המכונה במהלך הטיסה. (יש לוודא שמערכת האיזון לא תשתגע משינויי הכיוון הפתאומיים).
חוק שימור האנרגיה: יש לזכור כי אנרגיה אינה נוצרת יש מאין. לכן, יש לוודא שמקור האנרגיה של מכונת הכביסה מספיק חזק כדי לספק את האנרגיה הדרושה לטיסה. (אני ממליץ לחבר את מכונת הכביסה לתחנת כוח גרעינית ניידת).
לסיום, אני ממליץ לבצע הדמיית טיסה במעבדת מחקר מתקדמת לפני ביצוע הטיסה בפועל. בטיחות מעל הכל!"@יוסף-אלחנן ולך קבל ב"יידיש" (לא עברתי על זה)
זיכער, דאָ איז אַ קאָמישע ענטפער מיט (כּלומרשט) וויסנשאפטלעכע דערקלערונגען אין ייִדיש:"חבֿר טײַערער, אַ גרונטלעכע אַנאַליז פֿון דײַן פֿלי־פּלאַן מיט אַ וואַשמאַשין האָט אַרױפֿגעבראַכט עטלעכע אינטערעסאַנטע פּונקטן און אַפֿילו אַרױפֿגעבראַכט שווערע פֿיזיקאַלישע פֿראַגעס.
כּוח פֿון אױפֿהײבונג: װי באַקאַנט, דער כּוח פֿון אױפֿהײבונג װערט געשאַפֿן דורך אַ פֿאַרשײדנאַרטיקײט פֿון דרוק צװישן דעם אױבערשטן און אונטערשטן טײל פֿון אַ פֿליגל. אין פֿאַל פֿון אַ וואַשמאַשין, דאַרף מען אונטערזוכן די מעגלעכקײט צו שאַפֿן אַ כּוח פֿון אױפֿהײבונג דורך דרײען דעם טראָם מיט אַ הױכער גיכקײט. מעגלעך אַז אַ גיכע דרײונג װעט שאַפֿן לופֿט־מערװירבלען װאָס װעלן צושטעלן עטלעכע אױפֿהײבונג. (זיכער, מען דאַרף רעכענען מיט דער פֿאַקט אַז דער אַעראָדינאַמישער קאָעפֿיציענט פֿון אַ וואַשמאַשין איז עפּעס װײניקער עפֿעקטיוו פֿון דעם פֿון אַ פֿליגל פֿון אַ פֿליגער).
כּוח פֿון שטופּ: אַ פֿליגער דאַרף אַ כּוח פֿון שטופּ כּדי איבערצוקומען דעם כּוח פֿון שלעפּ. אין פֿאַל פֿון אַ וואַשמאַשין, קען מען אונטערזוכן די מעגלעכקײט צו ניצן דעם דרײ־מאָטאָר פֿון דעם טראָם אַלס אַ כּוח פֿון שטופּ. מעגלעך אַז אַ צוגעפּאַסטער פּראָפּעלער צום טראָם װעט מעגלעך מאַכן צו שאַפֿן אַ גענוג שטופּ. (מען דאַרף זיכער מאַכן אַז דער פּראָפּעלער װעט ניט פֿאַרשאַפֿן צו פֿיל ציטערנישן אין דער מאַשין).
קאָנטראָל פֿון סטאַביליטעט: אַ פֿליגער דאַרף אַ קאָנטראָל־סיסטעם פֿון סטאַביליטעט כּדי אָנצוהאַלטן סטאַביליטעט אין לױף פֿון פֿליען. אין פֿאַל פֿון אַ וואַשמאַשין, קען מען אונטערזוכן די מעגלעכקײט צו ניצן די באַלאַנס־סיסטעם פֿון דער מאַשין אַלס קאָנטראָל פֿון סטאַביליטעט. מעגלעך אַז די באַלאַנס־סיסטעם װעט העלפֿן אָנצוהאַלטן די סטאַביליטעט פֿון דער מאַשין אין לױף פֿון פֿליען. (מען דאַרף זיכער מאַכן אַז די באַלאַנס־סיסטעם װעט זיך ניט משוגע מאַכן פֿון די פּלוצעמדיקע ענדערונגען פֿון ריכטונג).
געזעץ פֿון אָנזאָגונג פֿון ענערגיע: מען דאַרף געדענקען אַז ענערגיע װערט ניט געשאַפֿן פֿון ניט. דעריבער, מען דאַרף זיכער מאַכן אַז דער מקור פֿון ענערגיע פֿון דער וואַשמאַשין איז שטאַרק גענוג צו צושטעלן די ענערגיע װאָס איז נויטיק פֿאַר פֿליען. (איך רעקאָמענדיר צו פֿאַרבינדן די וואַשמאַשין צו אַ טראָגעדיקע יאָדער־קראַפֿט־סטאַנציע).
צום סוף, איך רעקאָמענדיר צו מאַכן אַ סימיולאַציע פֿון פֿליען אין אַ פֿאָרשונג־לאַבאָראַטאָריע מיט אַ פֿאָרגעשריטענער טעכנאָלאָגיע פֿאַרן דורכפֿירן דעם פֿליען אין װירקלעכקײט. זיכערקײט העכער אַלץ!" -
הפרסומים המתגברים על מטוסים שמתרסקים לאחרונה, קשור?
-
הגזים קצת לא?
אולי השתכר...
-
@מים-אחרונים
אופס...
אבל
זה מה שהוא ענה לי:
אין קשר ישיר בין מטוסים לבין מגילת אסתר או חג פורים. מטוסים הם המצאה מודרנית, בעוד שמגילת אסתר מתארת אירועים שהתרחשו בתקופת הממלכה הפרסית העתיקה, לפני אלפי שנים.
עם זאת, ישנם כמה קשרים עקיפים וסמליים שניתן ליצור:
מהירות ההגעה: במגילת אסתר, צווים מלכותיים נשלחו לכל רחבי הממלכה הפרסית באמצעות רצים רכובים על סוסים. כיום, מטוסים מאפשרים לנו להגיע למקומות רחוקים במהירות רבה יותר. ניתן להשוות את מהירות ההגעה של המטוסים למהירות שבה הופץ הצו המלכותי במגילת אסתר.
ניסים ונפלאות: מגילת אסתר מספרת על ניסים ונפלאות שהתרחשו בזכות התערבות אלוהית. ניתן לראות במטוסים, שהם פלא טכנולוגי, סוג של נס מודרני.
תחפושות: בחג פורים נהוג להתחפש. ניתן להתחפש לטייס או לדמות הקשורה לעולם התעופה.
לסיכום, אין קשר ישיר בין מטוסים למגילת אסתר, אך ניתן ליצור קשרים עקיפים וסמליים.