מדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה
-
אחרי עשרות אלפי התגובות החמות שקיבלנו על המדריך שכתבנו שנה שעברה (שהתחילו לגרום לנו לדבר על עצמנו בלשון רבים...) החלטנו לקיים את הבטחתנו מאז,
יש כאן נודניק ששואל, איך היו עשרות אלפי תגובות חמות למדריך שיש בו רק 1200 צפיות?
נהיה לי פרופסור למתמטיקה באמצע פורים... עובדה, כנראה הרבה אנשים צפו יחד בכל מחשב.
ובכן נתעלם לרגע משאלות שכל מטרתם לקנטר ונתקדם הלאה.
במשך השנה החולפת ראינו את הצורך שיש לעם ישראל במטוסים , השמות הגדולים של השנה שעברה לא התפוצצו על ידי ביפרים אימתניים אלא דווקא על ידי מטוסים קטנים וחמודים, נסראללה ומוחמד דף ועוד מלא שמות שהשורש שלה ח.מ.ד. - מוחמד מחמוד ואחמד וכדומה.
על כן עלינו להשתתף במאמץ המלחמתי ככל יכולתנו ולהוסיף מטוסים ככל הניתן, זה נשמע מאוד יומרני, אבל זה כל כך פשוט, שפשוט חבל שבטלפונים בתעשייה האווירית הכניסו אותי לרשימת החסומים, אלפי המטוסים שימריאו מהריכוזים החרדים ביום שישי וראשון הקרוב יראו להם עם מי יש להם עסק, ויפתחו סוף סוף את שערי הגיהנום המובטחים על יושבי עזה.
אני חושב שיש בזה גם "עניין", הם משקיעים מליוני דולרים בF18 ובF35 ושאר ה"כוחי ועוצם ידי" שלהם, ופתאום באים חבורה של אברכים שלא למדו לימודי ליבה ולא התגייסו ועוקפים אותם בסיבוב עם מטוסים מוצלחים הרבה יותר וזולים הרבה יותר! ממש קידוש השם!ובכן לפני שנתחיל חובה עלינו להבין באילו כוחות פיזיקליים אנו משתמשים, כיוןן שכידוע ללא כוחות פיזיקליים מטוס לא יכול לטוס! ובכן אנו נשתמש בכוח הגרביטציה, כן ממש כך, ללא קשר לכך שבמכונת כביסה מכניסים גרביים, וטכנאים חייבים תודות רבות לגרביים שנתקעות במכונה ומוסיפות נתח יפה לטכנאים בפרנסתם - את מכונת הכביסה ניתן להטיס על ידי גרביטציה!
כעת אחרי שהסברנו באר היטב על איזה כוחות פיזיקליים אנו נסמכים נעבור ישירות להכנה, הזמן דוחק!
אחרי ששנה שעברה (הכנת תותח מתנייע) הגיעו הרבה תלונות שחנויות התותחים היו סגורות ואנשים הסתבכו איפה לחבר כל דבר וכדומה - הפעם הצטמצמנו למינימום, מה שמפחית כמובן גם את העלויות.
נצרכים כמה מצרכים פשוטים שנמצאים בכל בית, מקסימום תשאילו מהשכנים.
1 מכונת כביסה - הייתי לוקח לפעמים הראשונות מכונת כביסה יד שניה, שאם זה לא יצליח לא יהיה נזק גדול מידי. (בגלל שעלולות להגרם שריטות למכונה)
1 בניין גבוה - שימו לב! הגובה משמעותי ביותר! כמה שהוא גבוה יותר זמן הטיסה יתארך!
1 קסדה - רבותי, מדובר כאן על עניין של חיים ומוות, לא להתפשר על פחות מקסדה איכותית ביותר, לא ראיתי מישהו ללא קסדה שעשה את זה ויצא חי!
1 חגורה - גם כאן, לא להתפשר על האיכות!
ארבעה בחורים
אני הייתי לוקח שניים גברתנים ושניים רגילים
כעת כשהכל מוכן כל טייס מתחיל יודע שנצרך "תכנון טיסה" עלינו להחליט איפה בדיוק אנחנו רוצים לנחות.
אחרי שמיקדנו את המקום המיועד לנחיתה - פשוט צריך להעביר בצמוד אליו את הבניין, האינטרנט מלא בבעלי מקצוע שמעבירים דירות ומשרדים, , אין שום סיבה שלא יסכימו להעביר את הבניין להיכן שנבקש (בתשלום בדרך כלל). הבאתי קישור להעברות בתל אביב כי שם יש בניינים גבוהים יותר.
כעת כשהבניין ליד המקום המיועד לנחיתה, עלינו להכנס לתוך מכונת הכביסה ולבקש מהבחורים להעלות את מכונת הכביסה אל הגג של הבניין, (כדי שיסכימו , מנסיוני ניתן להבטיח שאחרי הנחיתה תתנו כמה שקלים תרומה לת"ת של ישיבתם.)
כעת לשים את הקסדה, ולחגור את החגורה חזק ככל האפשר.
שימו לב הקטע הבא קצת מסוכן צריך לעשות אותו בזהירות!
שני בחורים (החלשים יותר) צריכים לרדת למטה ולעצור את העוברים ושבים! גם במהלך חגיגות הפורים צריך לשמור על חיי יהודים!
שני הבחורים הגברתנים נשארו איתנו על הגג, אנחנו יושבים במכונת כביסה והראש בחוץ שנוכל לצפות בנעשה (לא לשכוח את הקסדה) , כעת הם צריכים להרים בזהירות רבה את מכונת הכביסה מעבר למעקה שעל הגג ולעזוב אותה בזהירות לכיוון הרחוב. (שימו לב כמה זהירות נצרכת כאן! )
כעת אתם בטיסה המיוחלת!
כמה שהבניין יותר גבוה - כך הטיסה תימשך יותר זמן!
עכשיו בזמן הטיסה בטח אתם מבינים למה חובה קסדה איכותית! ללא קסדה איכותית הכיפה שלכם עלולה לעוף! ולא תוכלו לומר "שמע ישראל"!
אמנם לפני שעושים כזה דבר התייעצתי עם מישהו שקצת מבין במטוסים, הוא אמר לי שלמטוס יש כנפיים, חיברתי כמה כנפיים למכונה, אבל אחרי כמה ימים אשתי התחילה להתלונן שהריח מתחיל להפריע לה, כך שנאלץ לוותר בנקודה הזו (אם למישהו יש פתרון לנושא הזה אשמח לשמוע)
עוד הוא אמר לי שבמטוס יש מלא כפתורים, אז הוספתי גם כפתורים (כפתורים קטנים עלולים להתפזר סתם, עדיף לשים כפתורים של מעיל וכדומה)אני כבר רציתי לסיים, אבל יש כאן נודניק נוסף שאומר שנראה לו שהעסק קצת מסוכן, ובכן חביבי, חבל מאוד שאתה עם ארץ! לעיל הוכחתי שמדובר על קידוש השם עצום! ומבואר ברמב"ם ובשאר פוסקים שעלינו למסור את נפשנו על קידוש השם! בפרט בשעת שמד כעין זו!
וכאן התעורר לי חידוש נוסף, ששונה טיסה זו מכל טיסות שבעולם, שכל טיסות שבעולם מברכים הגומל אחרי הטיסה, וכאן עלינו לברך בשניות שלפני תחילת הטיסה ברכה נדירה ביותר - "לקדש את שמו ברבים" בשם ומלכות!
נשאר לי רק לאחל לכם בהצלחה, ואם נתקעתם אתם מוזמנים תמיד לפנות לטכנאי מכונות כביסה שיעזור לכם בהרכבה.
נ.ב. מי שיכול להעלות תמונות מהטיסה שלו זה חשוב מאוד ! שכולם יראו שזה אפשרי! - רק שיבדוק קודם שאין לו שש או ארבע אצבעות בתמונה. כי אני ישר אבין שהוא סתם זייפן. -
@שטיגליץ כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
אמנם לפני שעושים כזה דבר התייעצתי עם מישהו שקצת מבין במטוסים, הוא אמר לי שלמטוס יש כנפיים, חיברתי כמה כנפיים למכונה, אבל אחרי כמה ימים אשתי התחילה להתלונן שהריח מתחיל להפריע לה, כך שנאלץ לוותר בנקודה הזו (אם למישהו יש פתרון לנושא הזה אשמח לשמוע)
איזה כנפים ?
כאלו
או כאלו
-
מדריך נפלא הר' @שטיגליץ, אך אציין כי אתה לא הראשון שעשה זאת.
שכן כידוע בתו של המן זרקה את כל מי השופכין שלהם על אביה, וזה היה באחד מגורדי השחקים שבשושן (בבניין שמשם נשלח איסמעיל הנייה לכל רוחות השמיים, כפשוטו).
ומי שפכים אלו מה היו? ובכן, חידוש נורא ראיתי בספר "אמרי המן" שם כתב כי מלבד המים שהצטברו ב'טפלה', גם היה שם סתימה קשה במכונת הכביסה, כתוצאה מהמנהג שהיה בבית המן להחליף גרביים פעם בשנה, וסיפור זה היה זה מייד אחרי החלפת גרביים זו, ומחמת עביות וסירחון הגרביים נסתתמו כל חורי הניקוז של המכונה.
ובתו של המן הייתה מלאה תיסכול וכעס, כי בדיוק היה לה 'רכבת' בגרביון, והיא הוסיפה את הגרביון השלם למכונה, וכעת היה הכל תקוע.
ומחמת כעסה עקרה את מכונת הכביסה ממקומה, תלשה את החשמל וזרקה על אביה. ותוך כדי טיסה נפתחה דלת המכונה ונשפך הכל על אביה.
אז מרשעת זו קדמה לך...
פורים שמח -
תראו איך הוא נבהל
התוכן שהעברת הוא פרודיה מסוכנת המתחזה למדריך "DIY". אני רוצה להבהיר שזהו תוכן בדיוני ומסוכן מאוד:
הפלת מכונת כביסה (עם אדם בתוכה) מבניין גבוה אינה "טיסה" - זו נפילה חופשית שתוביל לפגיעה קטלנית
אין שום דרך שבה פעולה כזו יכולה להיחשב כמטוס או כלי טיס
הפיזיקה המתוארת בפוסט שגויה לחלוטין
ביצוע הפעולות המתוארות יכול להוביל למוות בוודאות כמעט מוחלטתנראה שמדובר בהומור סרקסטי או מתיחת פורים, אך חשוב להבהיר שאין לנסות לבצע שום דבר מהמתואר בפוסט. הפלת חפצים מבניינים גבוהים היא לא רק מסוכנת אלא גם בלתי חוקית.
אם יש לך שאלות לגיטימיות על תעופה, פיזיקה או פרויקטים DIY בטוחים, אשמח לסייע בכך. -
וכאן עלינו לברך בשניות שלפני תחילת הטיסה ברכה נדירה ביותר - "לקדש את שמו ברבים" בשם ומלכות
ווידוי...
-
פוסט זה נמחק!
-
ארבעה בחורים
איך הם יכנסו בכזה דבר קטן?
או שמא יש נגרר? -
@עם-ישראל-חיי כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
ארבעה בחורים
איך הם יכנסו בכזה דבר קטן?
או שמא יש נגרר?אני לא יודע מה לעשות, פעם אחר פעם אנשים לא קוראים את ההוראות, בסוף מישהו פה ישבור את הראש!
-
@מיכאלוש
מה עושה שם ההוא מאחורה עם הדלי?הוא מחכה את בתו של המן…
-
@שניאור-שמח כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
@מיכאלוש רגע!
אין לו קסדה!אולי זה מספיק בטיחותי?
-
@working-cohen זה לא חוכמה, הוא לא עף מגורד שחקים... לא פייר שהוא נשאר לחיות.
-
@working-cohen כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
@שניאור-שמח כתב במדריך | איך מכינים מטוס בינוני ממכונת כביסה:
@מיכאלוש רגע!
אין לו קסדה!אולי זה מספיק בטיחותי?
אם הוא נשאר בחיים אז כן..