המלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI
-
@חנוך-הכהן כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
@aiib לא הכי קשה, אבל מאוד קשה אתה יכול לחפש מאמרים על זה
מה בדיוק? מאמרים הלכתיים? על איזו נקודה אתה מדבר?
-
@חנוך-הכהן כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
@aiib על זה שלפעמים הוא ממציא מקורות
הא, בסדר...
אבל המקרה שלי הוא יותר חמור... הוא מתעקש גם אחר כך שזה נמצא... -
@sivan22 כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
@אהרן E5 לא אמור לעבוד, זה לא מודל שפה.
ולעצם העניין, הוא ניסה לבנות שאילתה לא רעה, רק שבמקום לבצע את הפקודה לשלוח רק את השאילתה בלי טקסט נוסף, הוא כתב את הפקודה לשלוח את השאילתה בלי טקסט נוסף. ללא ספק עניין של איכות המודל, אולי יחד עם תבנית לא מספיק מדוייקת.
אני ממליץ להעביר את השימוש עם מודלים מקומיים למודל aya-expanse-8b, רמת העברית שלו בערך כמו dicta-lm ורמת הדיוק והאמינות שלו אמורים להיות הרבה יותר גבוהים
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
ולעצם העניין, הוא ניסה לבנות שאילתה לא רעה, רק שבמקום לבצע את הפקודה לשלוח רק את השאילתה בלי טקסט נוסף, הוא כתב את הפקודה לשלוח את השאילתה בלי טקסט נוסף. ללא ספק עניין של איכות המודל, אולי יחד עם תבנית לא מספיק מדוייקת.
אני ממליץ להעביר את השימוש עם מודלים מקומיים למודל aya-expanse-8b, רמת העברית שלו בערך כמו dicta-lm ורמת הדיוק והאמינות שלו אמורים להיות הרבה יותר גבוהים
כעת הוא עובד עם כל מה שמותקן במחשב המקומי.
-
@עניו-כמשה כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
עם איזה בינה הוא עובד בעצם?
בברירת מחדל זה gemini-2.0 אבל אפשר להשתמש עם כל מודל שפה אחר גם כן.
פשוט הוא מוגדר לא לענות לפי הידע המקדים שלו, אלא רק לפי המקורות שהוא מחפש ומוצא, ויש לו אפשרות לגשת לכלים של חיפוש, לקרוא טקסט מסויים, או לקבל רשימת מפרשים על קטע מסויים. הוא כבר מחליט בכל שלב מה הכי כדאי לעשות בשלב הבא.
ניתן תיאורטית לחבר לו כלים נוספים, כמו מחשבון או מפות של העולם, אבל אני לא יודע כמה זה נצרך.
-
עם איזה בינה הוא עובד בעצם?
בברירת מחדל זה gemini-2.0 אבל אפשר להשתמש עם כל מודל שפה אחר גם כן.
פשוט הוא מוגדר לא לענות לפי הידע המקדים שלו, אלא רק לפי המקורות שהוא מחפש ומוצא, ויש לו אפשרות לגשת לכלים של חיפוש, לקרוא טקסט מסויים, או לקבל רשימת מפרשים על קטע מסויים. הוא כבר מחליט בכל שלב מה הכי כדאי לעשות בשלב הבא.
ניתן תיאורטית לחבר לו כלים נוספים, כמו מחשבון או מפות של העולם, אבל אני לא יודע כמה זה נצרך.
אז כן יש לו מאגרים גם לא תורניים בעצם
נשאל אחרת אם אני שואל בג'מיני את השאלות שאני אשאל אותו אני אקבל אותם תשובות? או שהפיתוח שלך בעצם יודע להתמקד יותר טוב בתורני?
-
כעת הוא עובד עם כל מה שמותקן במחשב המקומי.
אבל זה דורש להעביר את ההנחיות להנחיות מערכת במקום לתוך הנחיית המשתמש (בשונה מהשימוש עם DictaLM)
-
איזה מודל מתוכם?
תודה על המידע!
-
@י-פל הבחירה המקובלת היא זה:
https://huggingface.co/bartowski/aya-expanse-8b-GGUF/blob/main/aya-expanse-8b-Q4_K_M.ggufומה עושים אחרי שמורידים את זה? כמו בדיקטה?
-
@איש-שלו כתב בהמלצה | איתוריא - חיפוש תורני רב שלבי באמצעות AI:
תוכל להזכיר לנו בדיוק מה לעשות? או לציין הפניה למקום שמוסבר בבהירות?
תודה וסליחה על ההטרחה.תחפש שרשור של סיון, לגבי חיפוש AI במחשב. שם יש הסבר מפורט.
עריכה: הנה
https://mitmachim.top/topic/74755/המלצה-חיפוש-בינה-מלאכותית-בקבצים-שלך-על-המחשב-שלך/7#:~:text=הגדרת מודל מקומי-,נתקין,-את המוצר ollama -
נשאל אחרת אם אני שואל בג'מיני את השאלות שאני אשאל אותו אני אקבל אותם תשובות? או שהפיתוח שלך בעצם יודע להתמקד יותר טוב בתורני?
ג'מיני הרגיל לא מחובר לכלום, יש לו רק את הידע עליו הוא התאמן, מה שעשיתי זה שום דבר מיוחד, פשוט חיברתי לו גישה למאגר תורני. זה הכל.