המלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה
-
@צדיק-תמים כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@2580 ואז? תמיד יש תחזיות יותר אופטימיות ופחות אופטימיות
כן רק שבניגוד אלי הוא גם מתעסק בתחום (לטוב ולמוטב... לפעמים אדם מאמין במוצר שלו יותר ממה שהוא שווה...)
-
@2580 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
ספר על זה למנכ"ל אנבידיה ישראל... בכנס של החברה (לצוות פיתוח כלשהו) הוא טען (תקרא לזה חזון/נבואה/מה שאתה רוצה...) שתוך 5 שנים (אם אני זוכר נכון) לא יהיה בית שאין בו רובוט שנראה כמו בן אדם מדבר כמו בן אדם ועושה הכל בבית...
5 שנים זה באמת לא זמן מופקע עבור רובוטים ברמה כזו. לא בהכרח שזה יקרה, אבל זה לא דמיונות באספמיא. התחום מתפתח בצורה מואצת.
לגבי ה"לא יהיה בית שלא יהיה בו רובוט", אני קצת חולק. כי עד שדברים שעולים כסף ומצריכים יצור נהיים תעשייתים והופכים למוצר חובה לוקח הרבה זמן. זו אחת הבעיות של המכונית האוטונומית.
למחשב הביתי לקח הרבה זמן. (סמארטפון זו באמת דוגמה יוצאת דופן)זה גם היתרון של ה-AI. שזו תוכנה ולא חומרה. כך שכל מי שיש לו מחשב או טלפון יכול להשתמש בה. לכן זה גם יכול להתפתח בצורה הרבה הרבה יותר מהירה מבחינת הכניסה לשוק והטמיעה בציבור
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
לגבי ה"לא יהיה בית שלא יהיה בו רובוט", אני קצת חולק. כי עד שדברים שעולים כסף ומצריכים יצור נהיים תעשייתים והופכים למוצר חובה לוקח הרבה זמן. זו אחת הבעיות של המכונית האוטונומית.
למחשב הביתי לקח הרבה זמן. (סמארטפון זו באמת דוגמה יוצאת דופן)אתה מוזמן לפנות אליו בעניין אבל חושבני שהסיבה לאיחור הכניסה של המחשב ביחס לסמארטפון היא אותה נקודה של בשלות ברגע שמוצר בשל להיכנס לכל בית זה יקרה מהר (כמובן כשמדברים על מוצרים בקנה מידה כזה עם קהל יעד עצום כ"כ) מה שלא קרה עם הPC שלמען האמת לא היו מי יודע מה פונקצוינאליים ולא שאני מזלזל בהם... הם אלו שגרמו לכך שאנו עומדים היום היכן שאנו עומדים...
-
@2580 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
אתה מוזמן לפנות אליו בעניין אבל חושבני שהסיבה לאיחור הכניסה של המחשב ביחס לסמארטפון היא אותה נקודה של בשלות ברגע שמוצר בשל להיכנס לכל בית זה יקרה מהר (כמובן כשמדברים על מוצרים בקנה מידה כזה עם קהל יעד עצום כ"כ) מה שלא קרה עם הPC שלמען האמת לא היו מי יודע מה פונקצוינאליים ולא שאני מזלזל בהם... הם אלו שגרמו לכך שאנו עומדים היום היכן שאנו עומדים...
האמת היא שזה גם החזון של אילון מאסק עם הטסלה בוטים
-
כשהמכשירים של אילון מאסק יתחילו לעבוד כמו שצריך נדבר...בוא לא נזלזל בבן אדם ששווה 200 מליארד דולר. הוא אולי אפס, אבל עם 2 לפניו ושורה של 10 אפסים מאחוריו -
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
זה רק עניין של זמן עד שהמודל פשוט יצור הכל ב-shot-0 (כלומר מיד בתשובה הראשונה), כולל שילוב בתוך הקבצים וכו' וכו', מה שיאפשר גם לכאלה שלא מבינים כלום להגיע לאותם תוצאות באותה המהירות.
דרך אגב את זה ראית?
-
זה רק עניין של זמן עד שהמודל פשוט יצור הכל ב-shot-0 (כלומר מיד בתשובה הראשונה), כולל שילוב בתוך הקבצים וכו' וכו', מה שיאפשר גם לכאלה שלא מבינים כלום להגיע לאותם תוצאות באותה המהירות.
דרך אגב את זה ראית?
שמעתי על זה. נרשמתי עכשיו לרשימת ההמתנה. מרוב חידושים לא רואים את היער
@צדיק-תמים כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@2580 תהיה בטוח שאפשר למצוא המון ברי סמכא שחולקים עליו
ברור. ולכל צד יש אינטרסים משלו או חזון מסויים שהוא מחליט להוביל (ע"ע גארי מרקוס). לכן ספציפית אני יותר סקפטי לגבי הנושא הזה. אם כי נראה לי שאני לא יהיה לגמרי מופתע אם זה יקרה
-
ולכל צד יש אינטרסים משלו
ספציפית במקרה הזה איזה אינטרס יכול להיות לו כשהוא מדבר עם צוות עובדים שלו (ולא זה לא היה בכותרות... לפחות לפי מה שידוע לי)
-
כשהמכשירים של אילון מאסק יתחילו לעבוד כמו שצריך נדבר...
נו, באמת.
בתחומים האחרים הוא הביא הישגים לא רעים.
גם ברכבים החשמליים (הוא הכניס את הדבר הזה לשוק 'על אמת'), וגם בטיסות חלל (היום נאס"א קונה ממנו את הטילי מעבורת). -
(או להוריד ספריות נצרכות מ-pip).
או שתגדיר [בהתאמה אישית] שבכל כתיבת קוד כלשהיא, הכוללת ספריה כלשהיא, יהיה תנאי בהתחלה שבוד אם הספריה קיימת, ואם לא מוריד אותה...
@מישהו12 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
ב. בזה אני מסכים איתך; כנראה שאת האנושיות הם לא יצליחו לקחת.
הם לא יקחו, הם יחקו...
זה לא יהיה אדם, זה יחקה אותו - ומושלם!@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
או לגרד באוזן,
אין סיכוי להגיע למחשבה עמוקה באמת, ללא גירוד באוזן.
זה מפריך את כ---ל מה שכתבת...@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
המוח האנושי מזהה דפוסים. המוח האנושי חוזה את המילה הבאה. ואפשר גם להגיד שהוא רק "תוכי".
לא נכון.
ממש לא.
המוח האנושי עובד גם לפי דפוסים, לא פועל רק מתוכם.
המוח האנושי לא חוזה את המילה הבאה!!! אין לי מושג היכן קראת את זה. זה מאוד מוזר.@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
נקודה שחשוב להבין: אף אחד לא יודע איך מודל AI עובד בפועל מבפנים. זה מכונה קופסה שחורה. הסיבה היחידה שזה עובד, היא בגלל שהחוקרים ניסו ליצור את החיקוי הטוב ביותר למוח האנושי.
זה מאוד מאוד לא מדוייק. מאוד.
רק באיטיות יחסית למה שקרה אז...
כוונתך בטח ל"במהירות יחסית למה שקרה אז..." נכון?
(המלגזנים יכולים להישאר רגועים. עד העשור הבא)
ממש לא.
הם יעופו מהר מאוד, אם באמת יצליחו להוציא משהו אוטונומי [מישהו אמר אילון?]@2580 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
הוא טען (תקרא לזה חזון/נבואה/מה שאתה רוצה...) שתוך 5 שנים (אם אני זוכר נכון)
אילון טוען שנתיים, ע"ע אופטימוס...
האופטימוס אמור לעלות כ20-25 א' דולר.
אתה לא תקנה שמרטפית, מנקה, מסדרת בית, מזכירה, עורכת קניות, שיפוצניקית ועד ועוד ב60,000?
וכשזה יהיה 30?תכל'ס, ראיתי פוסט הגבתי עליו, ראיתי שחלק ממה שכתבתי נכתב כבר.
-
@י-פל כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
תכל'ס, ראיתי פוסט הגבתי עליו, ראיתי שחלק ממה שכתבתי נכתב כבר.
רק באיטיות יחסית למה שקרה אז...
כוונתך בטח ל"במהירות יחסית למה שקרה אז..." נכון?
דובר על זה כבר... וכוונתי לאיטיות יחסית כפי שכבר הסברתי...
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
וגם בטיסות חלל (היום נאס"א קונה ממנו את הטילי מעבורת).
אחרי כמה כשלונות תזכיר לי? דרך אגב הרכבים החשמליים זה ההצלחה הכי גדולה שלו מבחינת הוצאת מוצר לשוק כשהוא באמת אפוי יחסית אההה ושכחתי את הלווינים וגם שם הוא אכל קש... ושלא לדבר על הפדיחות בהשקת הסייברטראק... וירידת השווי של x (טוויטר לשעבר...)
-
אחרי כמה כשלונות תזכיר לי? דרך אגב הרכבים החשמליים זה ההצלחה הכי גדולה שלו מבחינת הוצאת מוצר לשוק כשהוא באמת אפוי יחסית אההה ושכחתי את הלווינים וגם שם הוא אכל קש... ושלא לדבר על הפדיחות בהשקת הסייברטראק... וירידת השווי של x (טוויטר לשעבר...)
פחות כשלונות ממה שלקח לנאס"א לעשות תוכנית לחלל.
וסטראלינק עובד יופי טופי.
אגב, עיקר ירידת השווי של טוויטר זה תוצאה של קמפיין תקשורתי שמאלני נגדו. -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
שמאלני
???
גזענות, נאציזם ופשע [שלא ראוי לכתוב] זה שמאלניות?
אני שמאלן הרגע! -
צדיק, הקמפיין התחיל ברגע שהוא רכש, עוד לפני הביצוע בפועל.
מותק, הוא אמר מראש מה הוא הולך לעשות.
חופש ביטוי מ-ו-ח-ל-ט.
כולם נגדו, גם הימין. וגם חברות פרטיות. -
@י-פל כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
חופש ביטוי מ-ו-ח-ל-ט.
אלעק...
לגבי ההבדל בין נאס"א למאסק יש הבדל בין רעיון חדשני שעכשיו בפיתוח לבין טכנולוגיה קיימת שהוכיחה את עצמה וחברה בסדר גודל שכזה... והיומרנות... אוי היומרנות... ובכל אופן נכשלים בה שוב ושוב ושוב... (רק תזכרו כמה התאכזבנו מתוכנית בראשית...)
-
המוח האנושי לא חוזה את המילה הבאה!!! אין לי מושג היכן קראת את זה. זה מאוד מוזר.
תבדוק את הנושא. אני צודק. לפחות לפי חלק נכבד מהקהילה המדעית.
@2580 @צדיק-וטוב-לו-0 @י-פל ויכוחים על אילון מאסק מילאו וממלאים אלפי שרשורים בפורומים ברחבי העולם. אין צורך לסטות מהנושא הנוכחי
-
ספר על זה למנכ"ל אנבידיה ישראל... בכנס של החברה (לצוות פיתוח כלשהו) הוא טען (תקרא לזה חזון/נבואה/מה שאתה רוצה...) שתוך 5 שנים (אם אני זוכר נכון) לא יהיה בית שאין בו רובוט שנראה כמו בן אדם מדבר כמו בן אדם ועושה הכל בבית...
פתאום אני קולט שעוד חמש שנים אנחנו ב-2030 (כעת אנחנו חודשיים מ-2025) ככה שאני ומנכ"ל אנבידיה ישראל מכוונים בלי לשים לב לאותו תאריך יעד...
לכן אמרתי - עד העשור הבא. לרובוטים יקח כנראה קצת יותר זמן (אם כי גם זה יכול להפתיע)