המלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה
-
@הכהן-הגדול מה שמצאתי כרגע זה את זה:
https://mitmachim.top/topic/42680/מדריך-מדריך-ליצירת-קבצי-zim
רק שזה בלינוקס זכור לי שהיה עוד אפשרויות אבל אין לי זמן וסבלנות לחפור במרשתת עד שאני אמצא את זה...
-
@דוד-משה-1 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
אם משהו מוריד את ההאתר לאופלין אני ישמח
אולי בהמשך אני יעשה את זה בצורה מסודרת (וקבועה - עם עדכונים לפי הצורך)
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
השימוש במודל החדש עולה 20$ לדולר לחודש, סכום די משמעותי. אבל לא הצלחתי להתאפק וחידשתי את המנוי לחודש נוסף
בהמשך זה ינתן כחלק ממנוי פרימיום?
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@נחמן-פלח כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
בהמשך זה ינתן כחלק ממנוי פרימיום?
זה ניתן עכשיו כחלק ממנוי פרימיום
אה, חשבתי שזה בנפרד חוץ מהמנוי
-
רק רציתי להעיר משהו קטן בנוגע לשימוש בבינה מלאכותית. לאו דוקא אליך אלא הערה כללית.
הרבה אנשים מתבלבלים וחושבים שאפשר לעסוק בתחום כמו פיתוח אתרים ולהסתמך אך ורק על בינה מלאכותיתעם ידע מינימלי בלבד. בפועל, זה יכול להיות מתסכל, בעיקר כי נדרש ניסוח מדויק כדי לקבל תוצאות טובות – והניסוח הוא בעצם כל העניין. אז אם ניסוח הוא לא העסק שלך אתה פשוט לא תיהנה מכל העסק.
מעבר לזה, מי שמסתמך רק על בינה מלאכותית עובר מסלול ארוך, למרות שהוא עשוי להיראות קצר. הרבה יותר נכון ללמוד את התחום שאתה רוצה להתמחות בו באמת ולא להישען רק על הבינה. בסופו של דבר, כשתרכוש את הידע בעצמך, תוכל ליצור קוד איכותי יותר, מהר יותר, ותהנה מהתהליך הרבה יותר, ותוכל להיעזר בבינה בצורה הרבה יותר יעילה.
הרבה הצלחה לכולם. -
@pcinfogmach זה נכון ולא נכון. אני אישית אכן גם צברתי המון ניסיון בתקשורת עם המודלים. וגם יש לי את הידע הבסיסי הנצרך בשביל לדעת לאיפה להעתיק את הקוד, איך להעלות לו שגיאות וכן הלאה.
וכן, אני גם נהנה "להתנסח".כך שבעיקרון אתה צודק בהחלט, אם כי לפי איך שהתעשייה מתפתחת זה רק עניין של זמן עד שהמודל פשוט יצור הכל ב-shot-0 (כלומר מיד בתשובה הראשונה), כולל שילוב בתוך הקבצים וכו' וכו', מה שיאפשר גם לכאלה שלא מבינים כלום להגיע לאותם תוצאות באותה המהירות.
-
אם כי לפי איך שהתעשייה מתפתחת זה רק עניין של זמן עד שהמודל פשוט יצור הכל ב-shot-0
חוששני שבינה מלאכותית לא תוכל לעולם להגיע לבינה אנושית
-
@NH-LOCAL
לא כל כך הבנתי את השגתך על דברי
תכלס העולם מתחלק לשני סוגים אלה שיודעים איך לתכנת ואלה שלא ובכל אופן מעקשים לתכנת.
תמיד אבל תמיד אלה שלא יודעים מתקשים להבין למה אלה שיודעים לתכנת מציקים להם ואמרים להם שהם צריכים ללמוד תיכנות הרי הם מסתדרים גם בלי לדעת הרבה. אבל מה שרואים משם לא רואים מפה והמתכנת יודע גם יודע כמה קשה עובד המאן דהוא הזה ומתפלץ כמה חבל שהוא עובד קשה סתם כי הוא מתעצל ללמוד.אני חושב שאתה צודק שבעתיד יהיה שייך לבקש פיתוח של אתר מהבינה
אני לא מאמין שתגיע למה שרצית כל כך מהר הבינה היא מאוד לא גמישה -
@משחזר-מידע כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
אם כי לפי איך שהתעשייה מתפתחת זה רק עניין של זמן עד שהמודל פשוט יצור הכל ב-shot-0
בינה מלאכותית כבר עברה מזמן את הבינה האנושית. נראה לי שאתה מעודכן נכון ל-2022...
לפחות בכתיבת קוד, מודל o1 החדש שווה ל-500 התלמידים הטובים ביותר בתכנות בארצות הברית
@pcinfogmach כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
@NH-LOCAL
לא כל כך הבנתי את השגתך על דברי
תכלס העולם מתחלק לשני סוגים אלה שיודעים איך לתכנת ואלה שלא ובכל אופן מעקשים לתכנת.אני בעיקרון מסכים אתך. (הלייקים נגמרו לי להיום...) אני אישית למדתי תכנות לפני שעידן ה-AI הנוכחי התחיל. אבל בפועל, ברוב המקרים, ה-AI יוצר עבורי קוד הרבה יותר מהר, הרבה יותר איכותי והרבה יותר יעיל, מאם הייתי כותב את זה בעצמי, וכל מה שנותר לי זה ליצור קובץ בסיומת py. (או להוריד ספריות נצרכות מ-pip).
בפועל, קראתי והתדיינתי הרבה על הנושא (בעיקר ברדיט). וישנם אנשים רבים שיצרו אתרי ענק ופרוייקטים עצומים (כולל רווחים כספיים משמעותיים) בלי לדעת מה זה משתנה
תמיד אבל תמיד אלה שלא יודעים מתקשים להבין למה אלה שיודעים לתכנת מציקים להם ואמרים להם שהם צריכים ללמוד תיכנות הרי הם מסתדרים גם בלי לדעת הרבה. אבל מה שרואים משם לא רואים מפה והמתכנת יודע גם יודע כמה קשה עובד המאן דהוא הזה ומתפלץ כמה חבל שהוא עובד קשה סתם כי הוא מתעצל ללמוד.
צודק
-
בינה מלאכותית כבר עברה מזמן את הבינה האנושית.
אתה מדבר על נישה ספציפית כמו תכנות
אני מדבר על כלל הבינה המלאכותי שמתיימרת לדעת הכל ועל הכל -
@משחזר-מידע כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
אני מדבר על כלל הבינה המלאכותי שמתיימרת לדעת הכל ועל הכלא. יש דבר שנקרא AGI
ב. בזה אני מסכים איתך; כנראה שאת האנושיות הם לא יצליחו לקחת.
מניח פה קישור לפוסט בבלוג שלי
https://aiv-dev.github.io/he-IL/2024/03/12/מותר-האדם-מן-הרובוט/ -
אני מדבר על כלל הבינה המלאכותי שמתיימרת לדעת הכל ועל הכליש דברים שלעולם אי אפשר לשכנע בהם. כי הם קשורים יותר לתפיסות מסויימות על העולם, שהם די בסיסיות אצל כל בן אדם. אחרי הכל האדם נקרא נזר הבריאה.
העובדה היא שמודל o1 קיבל ציון של 120 IQ ב-Mensa Norway, מבחן IQ די מוכר. שזה למעשה חכם יותר מ-90% מהאוכלוסיה. (מקור)
זה רק עניין של זמן, ולא הרבה זמן בכלל, עד שהוא יהיה חכם יותר מ-99% מהאוכלוסיה.
והעובדה שהוא עדיין לא יכול להכין לעצמו קפה, או לגרד באוזן, לא הופכת אותו לפחות חכם
אני מבטיח לך, אין לך מה לחשוש...
-
@מישהו12 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
https://aiv-dev.github.io/he-IL/2024/03/12/מותר-האדם-מן-הרובוט/אני יגיד לך מה הבעיה? שבתור אדם שנולד לעולם שהאדם נעלה על המחשב, אתה לא מוכן לקבל את העובדה שהמציאות מתהפכת. למרבה הצער, (או השמחה, כל אחד לפי דעתו) - זה קורה וזה בלתי ניתן לשינוי. המכונה נהיית טובה יותר מהאדם, ובשלב מסויים היא תהיה ברמה על אנושית.
בסוף, התפיסה הרגשית או הנפשית, מפרשנת את המציאות בהתאם, בלי קשר לעובדות.
לדוגמה: חוקרים של אפל, הגדירו את מודל o1 כ"בסך הכל מזהה דפוסים". מפקפקים אחרים הגדירו את זה כ"סוג של תוכי שמבצע חיקוי" או "זה רק חיזוי של המילה הבאה".עד כאן הכל טוב. הבעיה היא שבדיוק את אותם הדברים ניתן לומר על המוח האנושי.
המוח האנושי מזהה דפוסים. המוח האנושי חוזה את המילה הבאה. ואפשר גם להגיד שהוא רק "תוכי".רק חבל שהמציאות תגיע ותקריס לאנשים את כל התפיסה עליהם, על העולם ועל האנושות.
(אם כי סביר להניח שגם כשזה יקרה, הם יסרבו להכיר בכך. והאמת היא שזה קורה כבר עכשיו)נ.ב. הדוגמה הטובה ביותר לכך שהמציאות לא באמת משנה, היא התחום של מודלי הטקסט לתמונה.
בתחום הזה, אין כבר שום ספק, שהמודלים בעלי יכולת ציור טובה לפחות כמו היכולת האנושית.
ועדיין יבוא מי שיטען שזה "לא באמת יצירתי" / "לא באמת אנושי" / "לא באמת אמיתי" -
@מישהו12 כתב בהמלצה | העתיד כבר כאן - תוך פחות מ-24 שעות בניתי אתר שלם ללימוד מושגים במחשבים וטכנולוגיה:
https://aiv-dev.github.io/he-IL/2024/03/12/מותר-האדם-מן-הרובוט/אני יגיד לך מה הבעיה? שבתור אדם שנולד לעולם שהאדם נעלה על המחשב, אתה לא מוכן לקבל את העובדה שהמציאות מתהפכת. למרבה הצער, (או השמחה, כל אחד לפי דעתו) - זה קורה וזה בלתי ניתן לשינוי. המכונה נהיית טובה יותר מהאדם, ובשלב מסויים היא תהיה ברמה על אנושית.
בסוף, התפיסה הרגשית או הנפשית, מפרשנת את המציאות בהתאם, בלי קשר לעובדות.
לדוגמה: חוקרים של אפל, הגדירו את מודל o1 כ"בסך הכל מזהה דפוסים". מפקפקים אחרים הגדירו את זה כ"סוג של תוכי שמבצע חיקוי" או "זה רק חיזוי של המילה הבאה".עד כאן הכל טוב. הבעיה היא שבדיוק את אותם הדברים ניתן לומר על המוח האנושי.
המוח האנושי מזהה דפוסים. המוח האנושי חוזה את המילה הבאה. ואפשר גם להגיד שהוא רק "תוכי".רק חבל שהמציאות תגיע ותקריס לאנשים את כל התפיסה עליהם, על העולם ועל האנושות.
(אם כי סביר להניח שגם כשזה יקרה, הם יסרבו להכיר בכך. והאמת היא שזה קורה כבר עכשיו)נ.ב. הדוגמה הטובה ביותר לכך שהמציאות לא באמת משנה, היא התחום של מודלי הטקסט לתמונה.
בתחום הזה, אין כבר שום ספק, שהמודלים בעלי יכולת ציור טובה לפחות כמו היכולת האנושית.
ועדיין יבוא מי שיטען שזה "לא באמת יצירתי" / "לא באמת אנושי" / "לא באמת אמיתי"קראת את הפוסט שלי?
אני מסכים איתך שברמת אינטלגנציה וידע המחשב יכול לעקוף.
אבל אני לא חושב שבכך מסתכמת "החוכמה" או לא יודע איך בדיוק לקרוא לזה, האנושית.
-
קראת את הפוסט שלי?
רפרפתי. אמל"ק.
בתור יהודי מאמין. יתרון האדם על הרובוט הוא העובדה שיש לו נשמה. לכן לרובוט לעולם לא תהיה "מודעות".
אבל בסופו של דבר, בין אם תקרא לזה "חיקוי" או כל דבר אחר - החיקוי יהיה כל כך טוב, שזה כבר לא באמת ישנה.בשחמט למשל, או אפילו כל מחשבון פשוט כבר עוקף את יכולות האדם כבר עשרות שנים. האם זה סותר את העובדה שהאדם נזר הבריאה? לא! האם יש הבטחה בתורה שהאדם יהיה לנצח היצור הכי אינטליגנטי? לא!
-
קראת את הפוסט שלי?
רפרפתי. אמל"ק.
בתור יהודי מאמין. יתרון האדם על הרובוט הוא העובדה שיש לו נשמה. לכן לרובוט לעולם לא תהיה "מודעות".
אבל בסופו של דבר, בין אם תקרא לזה "חיקוי" או כל דבר אחר - החיקוי יהיה כל כך טוב, שזה כבר לא באמת ישנה.בשחמט למשל, או אפילו כל מחשבון פשוט כבר עוקף את יכולות האדם כבר עשרות שנים. האם זה סותר את העובדה שהאדם נזר הבריאה? לא! האם יש הבטחה בתורה שהאדם יהיה לנצח היצור הכי אינטליגנטי? לא!
שוב,
האם בידע ויכולת ניתוח המחשב ינצח? כן.
בהרבה דברים אחרים, לא.
הפוסט לא כזה ארוך, ואין טעם שאכתוב אותו מחדש כאן...