מדריך | תכנות עם בינה מלאכותית ללא צורך לדעת קוד!!!!
-
תכנות בקלות עם Cursor
טוב, אני חושב שהגיע הזמן להכיר לכם כלי מדהים לכתיבת קוד זה הופך ברגע אחד כל אחד מאיתנו למתכנת על ללא צורך לדעת תכנות וזה בעזרת בינה מלאכותית בלבד!
קוראים לזה Cursor וזה בעצם עורך קוד שמבוסס על Visual Studio Code רק עם מגוון תוספות שהופכות את זה לשובר שוויון
אז איך זה עובד? הוא בעצם עורך קוד עם צ'אט AI והרעיון שלו זה בעצם שהוא מסוגל להטמיע את הקוד שנותן המודל שפה ישר לתוך הקוד הקייםכמו שניתן לראות בצד ימין יש את ממשק הצ'אט ניתן לדבר איתו גם בעברית
באמצע עורך הקוד, ולמטה הטרמינלבממשק הצ'אט ניתן לבחור איזה מודל שפה יתן את הקוד שלכם המומלץ הוא קלוד 3.5 כמובן שזה תלוי באיזה שפה הקוד כל מודל טוב יותר בשפות אחרות קולוד לדוגמא יותר חזק עם HTML, CSS, JS ופחות חזק עם פיתון שבזה GPT יותר חזק זה לא אומר שקלוד לא יודע פיתון אלא באיכות התוצאות כמובן שניתן להחליף מודל באמצע
כאן נתתי לו ליצור עבורי דף מעוצב לאתר אינטרנט כמובן שבעברית
הוא יצר עבורי משהו יוצא מן הכלל
החלטתי לתת לו להשתפר וכאן מגיע הטוויסט במקום לקחת את הקוד החדש שהוא יתן לי ולחפש איפה להוסיף אותו בקוד לCursor יש יכולת להוסיף אותו בשבילי
בלחיצה על apply זה יכניס את הקוד בשבילך לתוך הקוד הקיים ויציג אותם את התוספות בירוק והמחיקות באדום ממש כמו בגיטאהב
לגבי כל תוספת או מחיקה אפשר לבחור האם לקבל אותה או לא ואפשר גם להחיל את כל השינויים
בלחיצה אחתאפשר גם לסמן חלק מהקוד ולבקש מהמודל שפה לשפר אותו או להוסיף משהו
בקיצור זה מדהים כמובן שיש עוד יכולות ודברים מגניבים שניתן לבצע איתו אבל זה לבינתיים
בזכותו כל אחד יכול לכתוב קוד לשפר אותו או לבקש מהמודל שפה לתקן את השגיאות זה הופך את עולם התיכנות למשהו נגיש יותר עבור כולנו
אני בטוח שהמתכנתים ביננו יוכלו להפיק ממנו הרבה תועלת וגם להבין למה בעתיד הקרוב כבר לא יצטרכו אותם וכל אחד מאיתנו יוכל לתכנת לבד ובקלות בלי לדעת מילת קוד אחת!את Cursor ניתן להוריד מכאן
יש להם תוכנית שעולה 20$ לחודש וכוללת 500 בקשות מהירות למודל קלוד (וזה מספיק מנסיון) ואח"כ יש עוד בקשות אבל לא מהירות (ועדיין זה עבד לי חלק כנראה זה איטי יותר בעומסים) ובקשות מGPT 3.5 ללא הגבלה
ישנה תוכנית ניסיון ל15 יום ומקבלים את כל תכונות הPRO ל15 יום קצת קשה לגמור 500 בקשות ב15 יום אבל זה מה יש
כמובן שזה משתלם ביותר במקום לשלם לקלוד 20$ בחודש ולקבל הגבלות באורך הקונטקסט ובשיחות זה הרבה יותר משתלם זה נותן הרבה יותר אז מי שצריך את מודל השפה לתכנות או סתם צ'אט ומשלם עדיף לעשות את זה מכאן!עוד משהו: תוכלו גם להוסיף מפתח API שלכם כדי להשתמש ️
אהבתם? אשמח אם תקנו לי קפה
https://ko-fi.com/pgishomat
https://linktr.ee/lifeai
בהצלחה! -
@שמואל-ש אני לא חושב שאתה צודק בסוף כל מודל שפה הוא אף פעם לא מושלם ויש תחומים שהוא חזק יותר ויש שפחות אבל על תכנות אין חולק שזה הגיע לסף כלשהו אני ראיתי המון אנשים שעשו פרויקטים מדהימים עם קלוד 3.5 כן, גם כאלו שלא ידעו תיכנות בכלל
וניתן לסמוך עליו במובן מסויים בהקשר הזה, כמובן שלעיתים יש שגיאות ואז ניתן לבקש ממנו שיתקן ולשלוח לו את פלט השגיאות אני אישית השתמשתי ונהנתי אז למה לדבר פשוט תנסו גם אתם:) -
@שמואל-ש כתב במדריך | תכנות עם בינה מלאכותית ללא צורך לדעת קוד!!!!:
@יצגצטטמר רק דוגמא כמה ניתן לסמוך על בינה מלאכותית
אז לסמוך עליו בבניה מאפס לאנשים שלא מכירים תכנות?
זה לא ממש רלוונטי. למודלי שפה יש יכולות שונות, בחלקן הם מצוינים ובחלקם גרועים. בנוסף לזה, יש בעיות חשיבה מסוימות כמו אלו שהצגת שהם די יוצאות דופן. זה לחלוטין לא משליך על יכולות הקידוד שלו.
אני באופן אישי התכתבתי עם אנשים עם אפס ידע בתכנות שבנו אתרי ענק, שגם מכניסים להם כסף טוב. והם עוד השתמשו ב-gpt 3.5, מאז יכולות הקידוד קפצו עשרת מונים