עזרה | האם יש הבדל בין 3 סוגי מעברי הפסקאות האלה
-
אני כותב פירוש לספר.
ביקשו ממני להמיר רווח בין שתי פסקאות ע"י טילדה (~), אם אלה שתי פסקאות של פירוש. אם אחת הפסקאות היא של תוכן המקור, אפשר להשאיר את המעבר כמו שהוא.
השאלה מה ההבדל מבחינת הגדרותיו של Word בין שלושת סוגי המעברים המוצגים בקובץ המצורף, ואיך אני יכול להתייחס בהחלפה רק לאחד מהם (השני).שימו מלב שמלבד סוגי המעברים שהם ספק שונים, יש גם הבדל בגודל המרווח בין הקטעים.
-
הסתדרתי.
GPT כתב לי מאקרו:Sub ReplaceParagraphBreakWithTilde() Dim para As Paragraph Dim i As Long Dim doc As Document Dim styleName As String ' הגדר את שם הסגנון שברצונך לחפש styleName = "פירוש" ' הגדר את המסמך הפעיל Set doc = ActiveDocument On Error Resume Next ' התעלם משגיאות ' עבר על כל הפסקאות במסמך, החל מהראשונה ועד לפני האחרונה For i = 1 To doc.Paragraphs.Count - 1 ' בדוק אם הפסקה הנוכחית והפסקה הבאה הן בסגנון "פירוש" If doc.Paragraphs(i).Style = styleName And _ doc.Paragraphs(i + 1).Style = styleName Then ' החלף את מעבר הפסקה בין הפסקה הנוכחית לפסקה הבאה בסימן טילדה doc.Paragraphs(i).Range.InsertAfter "~" doc.Paragraphs(i).Range.Characters.Last.Delete End If Next i On Error GoTo 0 ' הפסק התעלמות משגיאות End Sub