פרנסת הטכנאים
-
@תלת-פאזי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
שהוא גם מדרבן אותי להפיץ את הדברים כדי לחסוך לעם ישראל את העושק שעושקים אותם אלה שיש להם מעט ידע שלנו קשה להשיג
חלילה לכנות אנשים ישרים שמתפרנסים מעמל כפיהם "עושקים" את הידע שלי למדתי ושילמתי כדי לרכוש אותו בצורה מקצועית וכשאני הולך לאדם ונמצא אצלו רבע שעה וגובה מחיר של ביקור זה לא על הרבע שעה שהייתי אצלו אלא על הזמן שהשקעתי כדי לרכוש את הידע שמאפשר לי לפתור את הבעיה בזמן קצר לפעמים אני מגיע לאנשים שיש להם ידיים טובות והיו יכולים לתקן בעצמם אם היו יודעים מה הבעיה אלא שהידע שרכשתי בלמודים שעלו לי כסף ונסיון שנרכש בעמל רב נתנו לי בס"ד את היכולת למצוא את התקלה בקלות
ואם כל זה אני מיעץ לא רק כאן לאנשים שאני לא מכיר אלא גם לאנשים שאני מכיר וללא היעוץ שלי היו שוכרים את שרותיי בכסף מלא
ועל החיזוק בבטחון בקב"ה שהוא זן ומפרנס ומה שנגזר זה מה שאקבל אני חייב יש"כ עצום למוה"ר @שטיגליץ שפעם כשראיתי את המדריכים המצוינים שלו הייתה עיני צרה בזה וחשבתי מה הוא עושה הוא מקפח את פרנסתי ביחד עם שאר הטכנאים ואז באחד הפוסטים שהוא כתב שאני לא מצליח למצא את זה עכשיו הוא כתב מה שהיתי מצפה לשמוע ממגיח בישיבה ולא מטכנאי כמוני וזה החזיר אותי לפרופורציות ומאז אני מנדב מידע לכל דורש גם פה וגם באופן אישי לאנשים שמתקשרים להתייעץ ומקבלים הסברים מפורטים מה לבדוק ואיך להחליף -
@תלת-פאזי כל הכבוד על המדריכים המפורטים והמושקעים שפרסמת פה, מעריך את זה מאוד.
יחד עם זאת יש לי הערה, המניפסט הארוך בתוך הספוילר קצת מוגזם.
כפי שציינת אתה לא מבין כי לא היית אף פעם במצב הזה ולכן אל תדון אותם.
ייתכן שסתם למנוע ממך מידע זה נובע מצרות עין (ולא עושק)
אבל דרך החישוב שלך שגויה ומתעלמת מהרבה פרמטרים. (נניח כמה הוא נשאר אחרי ניכוי מסים, לחלקם יש גם פועל שמקבל משכורת, האוטו גם עולה לו כסף ירידת ערך טיפולים דלק ביטוחים ועוד, המדידה כמה זמן לוקח לו עבודה של קידוח כוס בבטון זה ממש הקטנת ראש, כמה זמן הוא מבזבז בדרך אליך וחזור ובפקקים וללכת לקנות חומרים וכלי עבודה ולחפש חניה ולשלם עליה וללכת לפעמים ברגל כמה רחובות עם הציוד כי שם החניה הפנויה שמצא, שלא לדבר שהוא עושה עבודה סיזיפית לרוב בלי מזגן, אז הוא לוקח מחיר שלדעתך מוגזם, אוקיי אבל אל תקרא לזה עושק. ולסיום נשמע שאתה מאוד יסודי ומקצועי אז אולי ההערה הבאה לא רלוונטית כלפיך אבל נתקלתי שהרבה אנשים פספסו את זה, כתבת כמה עולה מקדח כוס צנרת וכו הרבה פעמים בעלי מקצוע משתמשים בחומרים וציוד יקרים יותר מאשר נראה לך)ואפיזודה לסיום, טכנאי מקצועי מאוד הרס לי את המדחס (כי שכח לפתוח את ברז הגז) ושילם מדחס חדש מכיסו אז צריך לחשב גם נזקים שיש להם מדי פעם..
למען הסר ספק אני שכיר עובד כל היום בחדר ממוזג ומעולם לא הייתי עצמאי.
-
@תלת-פאזי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
ולגבי מחיר הכוס, הגזמתי הרבה בכל העלויות של הקידוח, ואם לוקחים על קידוח בבטון תוספת של 150 ש"ח זה ניצול!!! ולכן אני קורא לזה "עושק"
צריך להבין שלא כל דבר מתומחר לפי עלות אלא לפי כמה תשלם לי כדי שאני ירצה לעשות את זה ומה לעשות קידוח כוס זה אחד הדברים המעצבנים ואם לא היו גובים על זה תוספת תשלום מעבר לעלות של הקידוח המתקין לא היה רוצה לעשות את זה הוא לא חייב כלום לא חייב לבוא להתקין ואם נניח היה חוק שאוסר לגבות תוספת על קידוח כוס בבטון מי שהיה צריך התקנה שכוללת קידוח לא היה מוצא מתקין או שכל ההתקנות היו יותר יקרות
ובעניין הצנרת זה מחושב כחלק מהרווחים של המתקין אם הוא לא יקח על הצנרת הוא ייקח על משהו אחר
אני ייתן דוגמא מה קורה שאי אפשר לגבות תוספת בנוסף לעבודתי כטכנאי אני מחבר לקוחות חדשים לגנרטור השכונתי ובגלל כל מיני סיבות המחיר לחיבור חייב להיות אחיד אבל כל דירה העבודה שונה תלוי בהרבה מאוד משתנים והיא לוקחת בין שעה וחצי לחמש שעות!! עד כדי כך הפערים גדולים אבל בגלל שהמחיר אחיד אני מקבל מכולם 500 ש"ח אז יש כאלה שממש הרווחתי ויש כאלה שאם הייתי יכול לבחור לא הייתי מחבר אותםכי זה לא משתלם לי עם כמות העבודה לכן מפעיל הגנרטור גובה מכולם יותר ואז אני צריך לעשות גם עבודה שחשמלאי חיצוני היה לוקח 1500 שח כי אתמול גם קיבלתי 500 אבל העבודה היתה שווה רק 250 ואתה צריך להבין שרוב הצרכנים היו משלמים פחות מ500 אבל בגלל שאי אפשר לגבות יותר מאלה שאצלם העבודה יותר קשה כולם משלמים יותר
אז כמו בגנרטור גם לגבי מזגנים אם לא היו גובים על הצנרת הנוספת כולם היו משלמים יותר בהתקנה הבסיסית -
הדיון עצמו חשוב אבל לא במקומו המקורי (במקור היו עוד פוסטים שנמחקו על ידי הכותבים עצמם)
אם כי עקרונית הפורום לא מיועד להחלפת דעות אישיות אלא לעניינים מקצועיים, אבל אני חושב שהדיון כאן מועיל לטכנאים. (ואפשר שההנהלה תחלוק עלי והוא ינעל או ימחק )
בכל מקרה נא להגיב בצורה עניינית בלבד, שלא נזדקק למחיקת פוסטים. -
-
-
שתי נקודות בעקבות הדיון
א. עד כמה המדריכים מזיקים לטכנאים?
האמת שאני התחלתי לכתוב את המדריכים בגלל שלפני מספר שנים , לפני שלמדתי את המקצוע, ביום שישי ירושלמי גשום וקר הדוד שלי פסק מלפעול והזמנתי בעל מקצוע מתוך מחשבה שאני לא מתכוון לטפס על הגג בגשם וכו' כדי לטפל בדוד, בפועל הוא הגיע וטיפל במתג, וגבה 300 שח על העבודה מה שגרם לי לתסכול, זה דבר שיכולתי לעשות לבד אם רק הייתי חושב בכיוון...
כאשר אני מגיע ללקוח שיש לו ידיים וראש טכני - מאוד לא נעים לי להראות לו דברים פשוטים שיכל לעשות ולגבות על זה מחיר, כתוצאה מהתסכול שחשתי אז. ולכן אני העדפתי לכתוב מדריך במקום להסביר לכל אחד מה לעשות, אני שואל את הלקוח אם הוא מעונין לתקן לבד ואם כן - אני שולח אותו למדריך
אבל למעשה בפועל - זה אחוז זניח באוכלוסיה (5% אולי), אני שולח הרבה אנשים למדריכים , אבל הרוב המוחלט עוד לפני שרואה את המדריך, מעדיף שיגיע טכנאי (במחיר סביר כמובן) במקום לעבוד בעצמם, אלא אם כן זה פתיחת פילטר, כך שאין מה לחשוש שהמדריכים גונבים פרנסה לטכנאים.
הם מיועדים לאנשים שגם ככה ינסו רק חבל שהם לא יצליחו, לפחות בזכות המדריך הם יצליחו...ב. עד כמה לעזור למי שפונה אלי?
אני חושב שלעזור כפי יכולתך זה משתלם מכל הבחינות, נפשית - האדם הרבה יותר נהנה לעבוד בעבודה שהיא מעבר לסתם סכום גבוה בתלוש, אלא לעבוד בלעזור לאנשים, זה גורם שגם כשאתה מגיע ומקבל כסף - אתה בתדר של "לעזור" ולא בתדר של לקבל. אתה פשוט שמח ללכת לעבוד. ודאי כעובדי ה' זה עולם אחר שהעבודה נהיית עבודת ה'.
וגם גשמית, ברור שזה מגדיל פי כמה וכמה את מספר הפניות אליך.
תקנו אותי אם אני טועה -
@שטיגליץ כתב בפרנסת הטכנאים:
הם מיועדים לאנשים שגם ככה ינסו רק חבל שהם לא יצליחו, לפחות בזכות המדריך הם יצליחו...
אתה הוגן מדי
יש בעלי מקצוע שבכוונה מפרסמים מדריכים שגורמים לבנ"א לחלישות הדעת ותחושה שאין לו סיכוי לעשות את זה ללא עזרתם
משלבים מושגים מפוצצים עם צירופי אותיות באנגלית
כלשון חז"ל "מגלים טפח ומכסים טפחיים"@שטיגליץ כתב בפרנסת הטכנאים:
ברור שזה מגדיל פי כמה וכמה את מספר הפניות אליך.
תקנו אותי אם אני טועהאין ספק שזה משדר אמינות גבוהה והוכחה שלבעל המקצוע יש ערכים נוספים מלבד כסף
-
@שטיגליץ
דבר ראשון: יפה עשית
יישר כוח ששיברת...........דבר שני:
אני שולח הרבה אנשים למדריכים , אבל הרוב המוחלט עוד לפני שרואה את המדריך, מעדיף שיגיע טכנאי (במחיר סביר כמובן) במקום לעבוד בעצמם, אלא אם כן זה פתיחת פילטר, כך שאין מה לחשוש שהמדריכים גונבים פרנסה לטכנאים.
דווקא אני ראיתי אנשים שלא היינו חולמים עליהם שהם אלו שילכו לעשות לבד, וקצת שיכנוע- הם עשו לבד הרבה יותר ממני.....
תקנו אותי אם אני טועה
ידוע הסיפור על הבוטח, שכאשר נפתחה חנות מתחרה מולו, לתדהמת כולם- הוא הלך לעזור למתחרה בפתיחת החנות וייעוץ וכו'
לאלו ששאלו מדוע? ענה- פרנסה משמיים, נשלחתי למכור לאנשים את מבוקשם- ואת הפרנסה אני מקבל משמיים, כעת הוא חוסך לי ביגיעה ובעמל, ולא מחסיר ממני פרוטה
האם לא אעזור לו ככל יכולתי שיצליח יותר ויותר? -
@יצחק-e
אני ייתן דוגמא מה קורה שאי אפשר לגבות תוספת בנוסף לעבודתי כטכנאי אני מחבר לקוחות חדשים לגנרטור השכונתי ובגלל כל מיני סיבות המחיר לחיבור חייב להיות אחיד אבל כל דירה העבודה שונה תלוי בהרבה מאוד משתנים והיא לוקחת בין שעה וחצי לחמש שעות!! עד כדי כך הפערים גדולים אבל בגלל שהמחיר אחיד אני מקבל מכולם 500 ש"ח אז יש כאלה שממש הרווחתי ויש כאלה שאם הייתי יכול לבחור לא הייתי מחבר אותםכי זה לא משתלם לי עם כמות העבודה לכן מפעיל הגנרטור גובה מכולם יותר ואז אני צריך לעשות גם עבודה שחשמלאי חיצוני היה לוקח 1500 שח כי אתמול גם קיבלתי 500 אבל העבודה היתה שווה רק 250 ואתה צריך להבין שרוב הצרכנים היו משלמים פחות מ500 אבל בגלל שאי אפשר לגבות יותר מאלה שאצלם העבודה יותר קשה כולם משלמים יותר
אז כמו בגנרטור גם לגבי מזגנים אם לא היו גובים על הצנרת הנוספת כולם היו משלמים יותר בהתקנה הבסיסיתתגובה אחרונה:
תלת פאזי
השיב ליצחק e לפני יומיים
נערך לאחרונה על ידי
פוסט זה נמחק!כעת אני יכול לחזור ולענות:
בדיוק לכן פירסמתי את המדריכים ואת כל הידע שיכולתי לפרסם!את ההתבכיינות של המתקינים/ טכנאים אני מכיר
ואני גם חוויתי את זה על בשרי- [אני אברך כולל יום שלם ב"ה] וכשאני עושה לחברים טובה ואני בא לעזור להם בבית עם כל מיני דברים, ואח"כ כשהם נותנים לי איזה משהו קטן- הם בטוחים שזה ממש יפה מה שהם נתנו ובפועל הם לא יודעים כמה השקעה מאמץ וקושי היה לי בעבודה אצלם- ולעומתם יש גם את החברים שיודעים לפרגן, ומתחננים שאני יסכים לקבל סכום גבוה על עזרה קטנה שיצאה לי ממש בקלות ותוך כדי שגם הייתי משועמם..........
זה שיש למעסיק של הטכנאי, עניין, שכל העבודות יהיו בסכום אחיד, ולכן מרובם הוא גובה סכום גבוה וממיעוט הוא יוצא בהפסד-
זה לא מצדיק שאני יהיה זה שמשלם עבור האחרים.
מה שאני יכול לעשות לבד- אני יעשה לבד, ומי שרוצה אני גם אלמד אותו איך לעשות לבד.
והטכנאי....... אם ישארו לו רק הלקוחות עם העבודה המסובכת..........@שטיגליץ כתב בפרנסת הטכנאים:
אבל למעשה בפועל - זה אחוז זניח באוכלוסיה (5% אולי)
!!
על זה נאמר "שהחכמים ירוויחו והטיפשים יפסידו"
-
דבר ראשון, אני רוצה להביע את הערכתי לכל הטכנאים כאן שעוזרים ומדריכים גם בדברים שיכלו להרוויח כסף, רק כדאי שתכתבו בפרופיל שלכם היכן אתם עובדים ופרטי התקשרות, שנוכל להזמין אתכם.
אחרי שאני נפלתי בזה, שימו לב, הזמנתי חבר / טכנאי לתיקון מכשיר בתשלום [מופחת], ורק כשהבעיה חזרה [הוא הודיע לי מראש שאם הבעיה תחזור זה אומר שמדובר בבעיה מסובכת לתיקון] וכמעט באתי לקנות חדש, בדקתי וגיליתי שעדיין יש לי אחריות. לכן כדאי לתזכר את מזמין העבודה שיבדוק אם יש לו עדיין אחריות, לפעמים מדובר על הרבה שנים אחרי הקניה שעדיין יש אחריות, מה גם שברגע שמישהו נוגע במכשיר האחריות פגה [במקרה שלי אמרתי מפורש לחברה שמישהו טיפל במכשיר, אך כיון שמדובר שהוא טיפל רק חיצונית הם הסכימו לבוא].
בנוסף, מי שעוזר לחבר לא כטכנאי אלא כחבר, אנא ואנא אם הוא מבקש לדעת כמה אתם באמת רוצים, אימרו לו את האמת, יש אנשים שבאמת רוצים לשלם [כמובן בהתאם למחיר של חבר ולא של טכנאי, שאל"כ היו מזמינים טכנאי] ואין להם מושג מה המחירים המקובלים, ובסוף מתברר להם שהם שילמו סכום נמוך ומאד לא נעים להם [כבר קרה שחבר אמר לי תשלם כמה שאתה רוצה / חושב ולא הסכים להגיד סכום, שילמתי לו סכום מסויים ורק אח"כ אמרו לי שזה תשלום מצחיק ולא מתחיל לגרד את המחיר, ונאלצתי לחזור אליו באי נעימות לשנינו ולהוסיף לו]