מדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה
-
@נייטרון-חפשי האידוי הוא לא נקודה מוחלטת שבה מתרחש בבת אחת אידוי אלא ככל שהלחץ יורד מואץ תהליך האידוי וכאן נתחבר למה שכתב @תלת-פאזי
@תלת-פאזי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
וכן שמעתי שבחדרי הקפאה עמוקה- עושים שאיבת אויר למשך 72 שעות!! אז כנראה יש עניין בשאיבה הארוכה על אף שהרעש השתנה.
ככל שהמערכת רגישה נרצה פחות לחות
-
@מיגו-להוציא כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
שאגב זכור לי שבודקים בריחות כשהמזגן על חימום
@תלת-פאזי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
בדיקת בריחה: אני ידעתי שעושים במזגן כבוי- אבל בהחלט זה רעיון על חימום- כי לחצים גבוהים- והגז יותר בורח= יותר קל לזהות!!
@ARI כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
בחימום קורים 2 דברים הלחץ משתנה והפעולה של הדחיסה משנה כיוון
כפי שקיבלתי מ @תלת-פאזי ומאחיו (ארבעת פאזי?) המדחס לא משנה כיוון כפי שחשבתי עד אז אלא שמתנתקת ה'משאבת חום' (שכמדומני לא הוסברה כראוי במדריך אך הוזכרה ע"י @תלת-פאזי לקמן) שהיא בעצם הרדיאטור הגורם לגז לפלוט את האנרגיה שלו בצורת חום כדי שיוכל לשאוב חום חדש בכניסתו לחדר, ובמעבר לחימום הגז נכנס מיד לאחר הדחיסה אל היחידה הפנימית ושם הוא פולט את חומו ורק אח"כ כשיוצא לחוץ הוא מתפשט לגמרי ושואב חום מסביבתו.
ולכן אני שואל האם אתם בטוחים שכאשר המזגן על חום, הלחץ בצינור לחץ נמוך יהיה גבוה מהלחץ במזגן כבוי? -
@יצחק-e כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
האידוי הוא לא נקודה מוחלטת שבה מתרחש בבת אחת אידוי אלא ככל שהלחץ יורד מואץ תהליך האידוי
@נייטרון-חפשי כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
ברור א"כ שהלחות מתחילה להתאדות רק אחרי שכבר נשאב האוויר
ככל שהמערכת רגישה נרצה פחות לחות
אז זה כבר קשה לשאוב את מה שנשאר ולוקח הרבה יותר זמן מהסיבה שכתב @יצחק-e
אם אני מבין נכון פשוט כתבת שאני צודק!
יכולת לומר את זה הרבה יותר קצר (מה גם שכפי שזה כעת עלולים לטעות בכוונתך....) -
אם אני מבין נכון פשוט כתבת שאני צודק!
יכולת לומר את זה הרבה יותר קצר (מה גם שכפי שזה כעת עלולים לטעות בכוונתך....)פשוט מאוד שניכם צודקים לגמרי....
מה שחסר לנו- זה להסביר בדיוק איך זה עובד....את ההגדרה....
אז אולי ההגדרה היא: ברגע שהלחץ יורד מתחת לאטמוספירה אחת- המים מתחילים להתאדות בטמפרטורה נמוכה יותר- וכשהם מתאדים הם מתפשטים ואז הנפח שלהם הרבה יותר גדול- וכך יותר קל לשאוב אותם בשיטה שתיאר @יצחק-e@יצחק-e כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
עכשיו הצילנדר ריק מיד משתווים הלחצים בתוך הצילינדר ובצנרת והבוכנה דוחסת החוצה וחוזר חלילה ככל שהלחץ בצנרת יורד פחות גז/אוויר יוצא בכל פעימה
האידוי הוא לא נקודה מוחלטת שבה מתרחש בבת אחת אידוי אלא ככל שהלחץ יורד מואץ תהליך האידוי
-
כפי שקיבלתי מ @תלת-פאזי ומאחיו (ארבעת פאזי?)
אולי התכוונת לשש פאזי (אני מקווה שלא התבלבלת בטעות של הבני דודים (לגבי מס' התפילות ביום)
באמת שהרבה מהידע העוז והתעוזה, הכלים הניסיון והמעשי זה מאחי שליט"א
שהוא גם מדרבן אותי להפיץ את הדברים כדי לחסוך לעם ישראל את העושק שעושקים אותם אלה שיש להם מעט ידע שלנו קשה להשיג
עריכה: כוונתי שיש אנשים שלא מוכנים לפרגן מעט ידע- כדי שיהיו חייבים להשתמש בשירותיהם (ולא חלילה על זכותם של אנשים להתפרנס מיגיע כפיהם!)
וכמו שכתב לי @שטיגליץ באישיה' יברך אותך! אתה נדבק במידותיו לחוס על ממונם של ישראל!
עוד כתב @נייטרון-חפשי
המדחס לא משנה כיוון כפי שחשבתי עד אז אלא שמתנתקת ה'משאבת חום' (שכמדומני לא הוסברה כראוי במדריך אך הוזכרה ע"י @תלת-פאזי לקמן) שהיא בעצם הרדיאטור הגורם לגז לפלוט את האנרגיה שלו בצורת חום כדי שיוכל לשאוב חום חדש בכניסתו לחדר, ובמעבר לחימום הגז נכנס מיד לאחר הדחיסה אל היחידה הפנימית ושם הוא פולט את חומו ורק אח"כ כשיוצא לחוץ הוא מתפשט לגמרי ושואב חום מסביבתו.
אכן אני כעת באמצע לערוך את המדריך הבא, יחד עם ידידינו משכבר המדריכים, ה"ה הרב @שטיגליץ ושם זה מוסבר באופן מורחב, ואני אביא כאן את השרטוט שהכנתי לשם
ולכן אני שואל האם אתם בטוחים שכאשר המזגן על חום, הלחץ בצינור לחץ נמוך יהיה גבוה מהלחץ במזגן כבוי?
גם זה אני באמצע לבדוק לצורך המדריך הבא
-
@תלת-פאזי בקצרה ממש מה שהסביר לי פעם מהנדס קירור שכשעושים ואקום לצנרת ע"י שאיבה קצרה זה מוציא בעיקר את האויר ואולי קצת לחות מאודת (במצב גז) אבל בשביל להוציא לחות רבה (במצב נוזל) ונוזלים צריך הרבה הרבה יותר זמן מכיון שכשהנוזלים הם בואקום חזק, לאט לאט הם מתחילים לבעבע ולהתאדות (להיהפך לגז) ורק אז המשאבה מצליחה להוציא אותם החוצה
הוא סיפר לי שראה סרטון של ואקום בתוך צינורות זכוכית והמים ממש מבעבעים ואז מתאדים
עוד הוא סיפר לי שפעם הוא התקין חדר קירור מצינורות קצת רטובים אז הוא השאיר את המשאבה לעבוד יומיים וכשהוא חזר כל האיזור של המשאבה היה שלולית מהמים שהמשאבה הצליחה להוציא -
-
@שטיגליץ כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
סליחה שאני מוסיף תגובה קצת לא לגופו של עניין,
ואני מתנצל בפני @תלת-פאזיאם התגובה לא לרוחו.עדכון: אכן התגובה לא לרוחו...
לא הבנתי איך מתוך 173 צפיות יצאו רק 22 לייקים למדריך המשוגע לגמרי הזה? על מה בדיוק אתם מתקמצנים?
נגיד שחלק מהצפיות כפולות כי יש שם שני פוסטים, נו, אז 100 צפיות... עוד כמה שלא יכולים לתת לייק, 90 צפיות, מי ה70 שראו את המדריך ולא נתנו לו לייק? זה לא סתם מישהו שכתב שורה, יש כאן שעות של עבודה! תפרגנו!
עד כאן דיבורים לא קשורים, וסליחה שהפרעתי
אפשר להמשיך לדון על מזגנים.המדריך אכן מיוחד במינו,
לא נראה שאני הולך להתקין מזגן לבד אבל מאוד מרגש לראות איך יושב מישהו ומשקיע מזמנו ומצרף מדריך מושקע + תמונות
והכל ללא תמורה רק בשביל לסייע לאחרים
@שטיגליץ @תלת-פאזי
אני הייתי שמח לתת אבל חסר לי עוד 2 לייקים בשביל שאוכל לסמן -
המדריך מעולה,
רציתי להעיר על פירוק המזגן הערה קריטית - ההדרכה כאן מיועדת רק למזגני on/off אסור בתכלית האיסור לעשות את אגירת הגז בצורה כזו במזגן אינוורטר - המדחס עלול להתפוצץ ולעלות באש, חשוב לכתוב זאת בתוך המאמר בבירור - שאף אחד לא ינסה ויסתכן.
זה מצוין בכל הדרכה פירוק שקראתי היכן שהוא. -
@גונן כתב במדריך מזגנים חלק ב' איך להתקין מזגן | פירוק מזגן:
המדריך מעולה,
רציתי להעיר על פירוק המזגן הערה קריטית - ההדרכה כאן מיועדת רק למזגני on/off אסור בתכלית האיסור לעשות את אגירת הגז בצורה כזו במזגן אינוורטר - המדחס עלול להתפוצץ ולעלות באש, חשוב לכתוב זאת בתוך המאמר בבירור - שאף אחד לא ינסה ויסתכן.
זה מצוין בכל הדרכה פירוק שקראתי היכן שהוא.ראיתי את זה גם המון בהדרכות בכל מקום...
אבל אף אחד לא הוכיח את זה,
חיפשתי ברחבי הרשת וחוץ מתאוריות והפחדות לא מצאתי כלום
אדרבה מי שימצא משהו שעבד ע"פ התאוריות האלו אני אשמח! מאוד!!אם ננסה לעבוד עם ההיגיון, אז אין סיבה אמיתית לחשוש
כי המדחס והמערכת גז של מזגן אינוורטר זה בדיוק אותו דבר כמו במזגן רגיל [On /Off], רק שיש לו ממיר שהופך את זרם החשמל ל- DC ומחזיר אותו ל- AC, וכך יש שליטה על מהירות העבודה של המדחס, וכן ה'קפילר' הוא כעין ברז אלקטרוני- שניתן לשלוט על הפתיחה והסגירה שלו.
לכן אני לא מבין האם באמת יש כזה דבר, או שמישהו אחד המציא את זה וכולם הלכו אחריו.....כמובן- אני לא רוצה לקחת אחריות, ושוב: מי שיודע דברים ברורים שיודיע לכולנו, אבל בינתיים ראיתי רק אנשים שכתבו שהם עשו את זה בלי ידיעה ולא קרה כלום.
אולי לרווחא דמילתא, כדאי יותר להקפיד על הכלל המלחיץ: שלא לעשות כליאת גז יותר מ- 10-30 שניות.
-
-
מצאתי קובץ סרטונים בנושא שאולי יועילו למישהו תומר- שיעורי קירור
-
שאלה - אני מתקין עכשיו מזגן אינוורטר קטן - 1 כו''ס צנרת של בערך 3.5 מטר, אין לי משאבת וואקום, ופעם שעברה הסתבכתי עם שחרור האוויר החוצה (שחררתי הרבה גז החוצה - לא היה שום אוויר קר שמתי אצבע על הוונטיל ולא היה שום שינוי לא שומני ולא קר ובכל זאת יצא המון גז, מתקין שבא למלא לי גז אמר לי שלא תמיד הגז יוצא קר והוא משחרר רק שניה או שתיים), כמה זמן צריך לשחרר כדי לוודא שהאוויר יצא ולא הגז (אם לא מרגישים אוויר קר), ומה קורה אם נשאר קצת אוויר בצנרת? עדיף לשחרר פחות זמן ולהסתכן באוויר בצנרת או יותר ולהסתכן בשחרור גז?
תודה! -
@גונן כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
עדיף לשחרר פחות זמן ולהסתכן באוויר בצנרת או יותר ולהסתכן בשחרור גז?
א. זה לא נקרא להסתכן, כי תמיד אפשר למלא גז, והרבה יותר קשה להוציא אוויר שנכלא במערכת
ב. גם עם יחסר מעט גז (אפילו של 10 שניות) זה יהיה כמעט בלתי מורגש.@גונן כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
מתקין שבא למלא לי גז אמר לי שלא תמיד הגז יוצא קר והוא משחרר רק שניה או שתיים)
כנראה שכשהמדחס לא דולק- אז באמת הגז לא יהיה קר- ואז גם מספיק 2-3 שניות
@ARI כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
10 שניות
א. זה תלוי עם המדחס דולק או לא [רמת לחץ] כשהמדחס דולק זה הרבה פחות (כ- 2-3 שניות)
באינוורטר חייב ואקום
ליתר דיוק: 'באינוורטר יותר מומלץ וואקום'
הרי גם בלי וואקום זה יעבוד, רק יתכן שיותר יהיה מורגש שהתפוקה יורדת@גונן כתב במדריך | תגובות למדריך מזגנים חלק ב'- התקנה:
עדיף לשחרר פחות זמן ולהסתכן באוויר בצנרת או יותר ולהסתכן בשחרור גז?
אני בעבר גם התקנתי שני מזגני אינוורטר מרכזיים- ללא משאבת וואקום, והמזגנים ב"ה עובדים מצויין כבר קיץ שני- כולל חורף של פסגות הרי הגליל (השנה באמת הוא לא היה כ"כ קר.....)