בקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א
-
@שמואל-ש כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
וכן יכולים לקחת מים ולהכניס אותם לוואקום וכשמשחררים אותם זה אמור להגיע לנקודת הרתיחה של המים - בסביבות 100 מעלות
100 מעלות זה באטמוספירה 1 לא בוואקום, בוואקום המים יכולים לרתוח אפילו ב60 מעלות.
שמעתי שלמטפסי הרים שם הלחץ האטמוספירי נמוך מאוד, יש כלי לחץ מיוחדים לבישול כי המים רותחים שם ב70 מעלות.או שאולי לא הבנתי מה כתבת...
-
@נייטרון-חפשי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
בוואקום המים יכולים לרתוח אפילו ב60 מעלות
באטמוספירה 0 המים רותחים בטמפרטורת החדר
ולכן עושים וואקום לצנרת של המזגן- כדי לאייד את הלחות שבצינורות -
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
ולכן עושים וואקום לצנרת של המזגן- כדי לאייד את הלחות שבמינורותלא כ"כ קשור למה שכתבתי אבל לגמרי במקום, באמת עד היום לא הבנתי את זה (למה לא אמרת לי )
זה מה שנקרא: 'אפרופו לא קשור'. -
פוסט זה נמחק!
-
@יצחק-e כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
כשנוזל הופך לגז הוא רותח כלומר מבחינה פיזיקלית הפיכת נוזל לגז זה רתיחה
אני לא באמת למדתי פיזיקה- וכל הידע שלי הוא כמו שכבר אמרתי בעיקר מאבא של @יעקב-מ.-פינס
וכן מ- @נייטרון-חפשי וכן מ- @תלת-פאזי (מחשיבה)ולכן אני יכול להתווכח רק במסגרת ההבנה, ולא על נתונים מוכחים מדעית!
אני מבין שכשנוזל הופך לגז זה נקרא 'אידוי' [כשמים רותחים הם 'מתאדים' וכשהמזגן הופך את ה'קרר' לגז הוא נקרא 'מאייד'
זה נכון: כל נוזל בנקודת הרתיחה שלו הוא נהפך לגז והוא מתאייד -
-
@יצחק-e כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
אני מקווה שהייתי ברור מספיק אם משהו לא מובן תעירו לי אני יסביר
@נייטרון-חפשי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
יש כאן משהו לא מדויק
לאחר לימוד הסוגיה וליבונה עם @נייטרון-חפשי ועוד
ולאחר כתיבה-תיקון-מחיקה-תיקון-כתיבה-מחיקה-תיקון-כתיבה-מחיקה-כתיבה- מחיקה-כתיבה-תיקון-מחיקה-כתיבה-תיקון-כתיבה.....ערכתי את המדריך [בעיקר בחלק של ה'נוזל קירור', ובהתאמה בהמשך ב'מדחס' וב'מאייד']
אני מקווה שכתבתי נכון ושהסברתי ברוראשמח לשמוע עוד תיקונים שיפורים ושיפוצים
יישר כוח לכולם@שטיגליץ אני אשמח שתעבור על זה ותעיר לי את הערותיך המחכימות.
-
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
ולכן עושים וואקום לצנרת של המזגן- כדי לאייד את הלחות שבצינורותאת הואקום עושים כדי להוציא מהצנורות את האויר (וגם את המים שבו) מפני שרוצים שישאר רק הקרר אשר תכונותיו מתאימות יותר לקרור, שכן את האויר אי אפשר להפוך לנוזל עם מנוע של מזגן, הוא ישאר בצנור ויגרום ללחץ כלשהו שיעכב את התאדות הקרר.
-
@ידיד כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים:
את הואקום עושים כדי להוציא מהצנורות את האויר .......
זה נכון
אבל לא רק,
אם בשביל זה היה מספיק לעשות רק בשיטה של שחרור ע"י לחיצה על הניצרה תוך כדי פתיחת ברזי הגז.משאבת האוויר- עיקרה לאייד את כל הנוזלים, שזה לא כ"כ מספיק השיטה השנייה
[וכמו שכתבתי הרבה מאוד מתקינים 'מקצועיים' טעם תעודות לא עושים וואקום במשאבה.
זה קריטי במיוחד במערכות קירור/ הקפאה- גדולים -
בס"ד, ערב שב"ק בהעלותך פ"ד
ערכתי במדריך למתקדמים את החלק של הקפילר.
הוספתי במדריך הבסיסי איך עובד חימום במזגן.
וכן הוספתי מבנה המזגןאשמח להערות ותיקונים
בקשות ייעוץ והסברים מפורטים -
-
-
@תלת-פאזי כתב במדריך מזגנים חלק א (1) הכרת המזגן | איך המזגן עובד- הסבר בסיסי | מבנה המזגן:
במעבה- אין כרטיס פיקוד חשמל (מלבד מזגני אינוורטר).
אתה מתכוון ברוב המעבים בפרט הקטנים אין כרטיס
נ.ב. במאייד שכחת לפרט על החלק שנקרא ברז התפשטות
@תלת-פאזי כתב במדריך מזגנים חלק א (1) הכרת המזגן | איך המזגן עובד- הסבר בסיסי | מבנה המזגן:
צמוד למדחס יש איזה מיכל- מפריד נוזלים (לא יודע מה תפקידו)
בררתי בשבילך וננסה לפרט מה שקיבלתי
המדחס תפקידו לקבל גז ולהפוך אותו לנוזל המדחס לא מיועד לקבל נוזל ובשביל זה מגיע המפריד נוזלים לדאוג שיכנס גז ולא נוזל.
מה יקרה אם המדחס כן יקבל נוזלים זה תלוי בסוג המדחס יש מדחסים שיכולים למות מזה אבל הם פחות מצויים במדחסים המצויים במזגנים של היום.נפק"מ גדולה במילוי גז כשמניחים את הבלון והברז לכיוון מעלה יוצא גז. כשמחזיקים את הבלון והברז לכיוון מטה יוצא נוזל.
מבחינת בריאות למדחס ברור שעדיף שיקבל גז ולא נוזל אבל זה יקח הרבה הרבה יותר זמן לכן רוב הטכנאים משכיבים את הברז לכיוון מטה.
כשאין ברירה וצריך להזרים נוזל בדוקא למדחס שיכול למות ממנו מזרימים בפולסים קצרים מאוד@גונן כתב במדריך מזגנים חלק ב' איך להתקין מזגן | פירוק מזגן:
רציתי להעיר על פירוק המזגן הערה קריטית - ההדרכה כאן מיועדת רק למזגני on/off אסור בתכלית האיסור לעשות את אגירת הגז בצורה כזו במזגן אינוורטר - המדחס עלול להתפוצץ ולעלות באש, חשוב לכתוב זאת בתוך המאמר בבירור - שאף אחד לא ינסה ויסתכן
שאלתי גם את זה ונאמר לי שאין שום בעיה בטיחותית לדחוס את הגז גם במדחס אינוורטר יש בעיה טכנית שכיון שהמדחס מלא חיישנים הוא עלול לעצור את הדחיסה לפני הסוף כשירגיש שהגז נשאר בפנים (ניתן להתגבר על הבעיה הזו בעזרת תכנות בלחצנים)
-
@מיכאלוש כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א:
אתה מתכוון ברוב המעבים בפרט הקטנים אין כרטיס
אתה מכיר מידיעה?
איזה?נ.ב. במאייד שכחת לפרט על החלק שנקרא ברז התפשטות
נקרא בלע"ז "קפילר" ע"ש בהרחבה
לגבי המפריד, יפה מאוד,
עדיין אין לי זמן לשבת ע"זמעניין מה שאתה אומר, כי זה נפק"מ למילוי- שאומרים להפוך את הבלון- כעת אני באמצע המדריך על מילוי גז וככה כתוב אצלי..... -
@תלת-פאזי יכול להיות, יותר נראה לי בגלל שהפיקוד/דרישה זה בחוט דק אז הוא מפעיל את הכרטיס שהוא מעין קונטקטור ששולט על החוט העבה שבו החשמל עוצר/ממשיך.
לדעתי כשכן יש כרטיס במעבה אני חושב שזה לא סתם קונטקטור אלא כרטיס לכל דבר וענין וצריך תאימות בין הכרטיס של המאייד למעבה, ואם תקח למשל יחידה פנימית 3 כ"ס ויחידה חיצונית 4 כ"ס בדר"כ הכרטיסים שלהם לא יהיו תואמים ולא יעבדו בלי קומבינות (כרטיס אונברסלי או קונטקטור רגיל וכו') -
-
@תלת-פאזי כתב במדריך מזגנים חלק ג' "תקלות" (2) | בריחת גז, מילוי גז:
נחבר בלון גז ונפתח אותו עד הסוף כך יהיה לחץ גבוה מאוד. יותר קל לזהות את הבריחה.
ואז מה? תגמור את כל הגז בבלון שיעבור למדחס וישתווה הלחץ? זה שאתה מחבר בלון והלחץ קופץ ל 500PSI זה לא אומר שזה הלחץ שיש במדחס. כן מומלץ לעשות את הבדיקה שהמדחס עובד.
יש אופציה עם זרחן- לא יודע בדיוק איך- הרעיון למלא זרחן בצנרת, הזרחן מגיע לטמפרטורת הבעירה שלו מתחת לטמפרטורת החדר.
הרעיון שהזרחן זוהר בחושך\עם אור אולטרה סגול, ואז רואים איפה יוצא, לא שמעתי שעושים את זה במזגן כי אתה מכניס למערכת חומר שלא אמור להיות שם , יותר מקובל לעשות בקווי ביוב
אם חסר הרבה גז- מומלץ להפוך את הבלון כך שהברז כלפי מטה- ואז הגז יזרום הרבה יותר מהר.
ככה נהוג,.זה לא באמת נצרך כי הלחץ בבלון פי 4 מהמזגן, שהבלון לקראת הסוף אולי זה עוזר.
בנוסף, לדעתי הלא מקצועית אף פעם אין חור פתאום בצנרת , אם לא קיבל איזה כיפוף\טראומה אחרת, כל הבריחות קורה מפליירים שלא מורכבים בצורה מקצועית\נפתחו מעט איכשהו\ונטיל דולף\או הלחמה באם ישנה-לרבות בברז.אחרי שבדקת את כל זה ולא מצאת משהו- יש דליפה טבעית שקורת במהלך השנים
-
@ARI כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א:
ואז מה? תגמור את כל הגז בבלון שיעבור למדחס וישתווה הלחץ? זה שאתה מחבר בלון והלחץ קופץ ל 500PSI זה לא אומר שזה הלחץ שיש במדחס. כן מומלץ לעשות את הבדיקה שהמדחס עובד.
מסכים!
הרעיון שהזרחן זוהר בחושך\עם אור אולטרה סגול, ואז רואים איפה יוצא, לא שמעתי שעושים את זה במזגן כי אתה מכניס למערכת חומר שלא אמור להיות שם , יותר מקובל לעשות בקווי ביוב
עד היום לא שמעת!
תמיד יש פעם ראשונה.
במזגנים לרכב זה מאוד מקובל (לא ניכנס עכשיו למה ומאי שנא), אבל אכן שמעתי שלא ממליצים לעשות את זה יותר מפעם פעמיים.אם חסר הרבה גז- מומלץ להפוך את הבלון כך שהברז כלפי מטה- ואז הגז יזרום הרבה יותר מהר.
ככה נהוג,.זה לא באמת נצרך כי הלחץ בבלון פי 4 מהמזגן, שהבלון לקראת הסוף אולי זה עוזר.
אתה מכניס לצינור לחץ נמוך שם הקרר נמצא במצב גז, אם תכניס אליו עוד קרר במצב גז הלחץ ישתווה מאוד מהר ולא תוכל להוסיף עוד עד שהקרר יתעבה כשיעבור את המדחס (וחוזר חלילה).
בקשר לחורים בצנרת אני משאיר ל @תלת-פאזי להגיב על סמך נסיונו העשיר ולא רוצה לומר השערות, אבל מה שלא הבנתי זה זה:
יש דליפה טבעית שקורת במהלך השנים
מה זה?!?
לא זה? :@תלת-פאזי כתב במדריך מזגנים חלק ג' "תקלות" (2) | בריחת גז, מילוי גז:
דליפת גז יכולה להעישות גם במשך הרבה מאוד שנים בחור מאוד קטן
-
ואז מה? תגמור את כל הגז בבלון שיעבור למדחס וישתווה הלחץ?
אתה לא תגמור את כל הבלון- כי אין לו מקום בתוך המדחס להכל- והוא גם לא יברח כולו דרך החור כי הוא מאוד קטן.
כתבתי את זה, אחרי שראיתי שעשו את זה באיזה מזגן תעשייתי (60 כ"ס), וכנראה שזה יותר תועלתי מאשר להפעיל את המזגן על חימום/ קירור
היכן שראיתי את זה הביאו כמה בלונים שלמים בשביל הבדיקה [זה היה כשעדיין בלון עלה כ- 250 ש"ח] וזה לקח כמה ימים- אבל יתכן שזה לא משתלם לעשות כך במזגן רגיל/ זול.@ARI כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א:
לא שמעתי שעושים את זה במזגן כי אתה מכניס למערכת חומר שלא אמור להיות שם
כמו ש@נייטרון-חפשי כתב שזה בעיקר לרכבים, וגם ברכבים לדעתי המכונה שואבת אח"כ את הכל, ועושה שטיפה ואז ממלאת גז.
הרעיון- שאם יצא כנוזל הוא יכול פשוט לזרם בכמות הרבה יותר גדולה כי הנפח הרבה יותר קטן- בלי קשר ללחץ!
בנוסף, לדעתי הלא מקצועית אף פעם אין חור פתאום בצנרת , אם לא קיבל איזה כיפוף\טראומה אחרת, כל הבריחות קורה מפליירים שלא מורכבים בצורה מקצועית\נפתחו מעט איכשהו\ונטיל דולף\או הלחמה באם ישנה-לרבות בברז. אחרי שבדקת את כל זה ולא מצאת משהו- יש דליפה טבעית שקורת במהלך השנים
אז כמו שכבר כתבתי, שראיתי את זה במזגן תעשייתי- שאין שם 'פלרים'- ונהיה בו חורים. [אולי מההלחמות שם, אבל לדעתי זה מחיכוך]
וכן אני יודע שזה היה תקלה מצויה בדגם מסוים של איזה חברה- שבסמיכות למדחס- היו שני צינורות צמודים, ומחמת הרעידות הם התחככו אחד בשני, ונוצר חור עם הזמן.אם המערכת אטומה הרמטית- אין דליפה טבעית, וכמו שהבין @נייטרון-חפשי:
מה שיכול להיות זה חור קטן מאוד- ואני ייתן לך דוגמא: המכשיר שכתבתי עליו שמזהה דליפות- מגיע יחד עם מיכל קטנטן של גז, שיש בו חור קטנטן (עוד יותר), ודולף משם גז כל היום...... וכשרוצים להשתמש במכשיר- בודקים קודם האם הוא עובד, ע"י שמצמידים אותו לחור שבמיכל המצורף.
ובערך פעם בכ- 5 שנים צריך להחליף את המיכל בדיקה הנ"לתודה רבה ויישר כוחכם!
כעת אני יותר רגוע על המדריך! -
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א:
היכן שראיתי את זה הביאו כמה בלונים שלמים בשביל הבדיקה [זה היה כשעדיין בלון עלה כ- 250 ש"ח] וזה לקח כמה ימים- אבל יתכן שזה לא משתלם לעשות כך במזגן רגיל/ זול.
וגם אסור לעשות את זה עם מזגן פועל כי זה יגמור את המדחס ואת הבלון.
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | תגובות מדריך מזגנים - חלק א:
וגם ברכבים לדעתי המכונה שואבת אח"כ את הכל, ועושה שטיפה ואז ממלאת גז.
ממש לא, בד"כ משאירים את זה שם! והסיבה שברכבים זה יותר נפוץ זה כי שם הרבה יותר מסובך למצוא את הדליפה (יש הרבה יותר נקודות תורפה) וגם יותר משתלם לתקן משא"כ במזגן ביתי שכ"כ ישן שנהיה דליפות כולם ימליצו לך להחליף.