להורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!
-
@REFAEL-2 כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
@sivan22 @NH-LOCAL
אמורים להפעיל את הקובץ ע"י הוספת סיומת EXE?
זה מה שעשיתי, והמחשב ענה לי שגירסא זו אינה יכולה לפעול במחשב שלילא. ממש לא. אתה יכול להפעיל את הקובץ לפי ההוראות בפוסט הראשי
@אהרן כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
איזה מחשב צריך בשביל זה?
בעקרון כל מחשב סביר עם I3 ו-8 ג'יגה ראם יכול להריץ את זה. אבל זה מכביד על המחשב מאוד בזמן ההרצה
האם בזמן שלא משתמשים בזה זה אמור לתפוס ראם?
כן. אבל רק קצת
האם במודלים לשימוש אופליין יש הגבלות לאורך הטקסט בשאלה / בתשובה [האם ניתן לדוגמא לבקש ממנו שיסכם מאמר של כמה עמודים]?
ההגבלה היא בהתאם למודל. כל מודל מוגדר באופן שונה. לגבי המודל הספציפי הזה - לא ראיתי מידע בנושא
-
@sivan22 @NH-LOCAL
אמורים להפעיל את הקובץ ע"י הוספת סיומת EXE?
זה מה שעשיתי, והמחשב ענה לי שגירסא זו אינה יכולה לפעול במחשב שליאת המודל הזה צריך להפעיל כמו בפוסט הראשון.
-
-
@NH-LOCAL הוא עונה לי בצורה נורא טפשית, הנה דוגמא
זה כמעט בטוח בגלל הגדרות לא נכונות של התוכנה ביחס למודל. כדי שזה יעבוד היטב צריך להוסיף תווים מיוחדים כמו [INST], אז כדאי להשתמש בתוכנה שנקראת https://lmstudio.ai/ ולהגדיר ככה: .
הפרטים נמצאים במקור של המודל: https://huggingface.co/dicta-il/dictalm2.0-instruct-GGUF
-
@sivan22 הורדתי את של דיקטה אבל יש לי שגיאה כמו לו וכן זה לא בסיומת gguf מה אפשר לעשות?
@דאנציג כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
@sivan22
כשאני מפעיל את הקובץ BAT של @NH-LOCAL מופיע לי ההודעה:Active code page: 1255 File Not Found note: if you have an AMD or NVIDIA GPU then you need to pass -ngl 9999 to enable GPU offloading error: invalid parameter for argument: -m Press any key to continue . . .
-
@sivan22 לסיכומם של דברים, המודל משתפר מאד כשמשתמשים בו לפי הספר, ועדיין הוא לא מגרד את המודלים הגדולים ממש (ChatGPT או Gemini).
הנה מג'מיני:
דיני בתי ערי חומה: פירוט הלכתי
בתי ערי חומה נוגעים לשני תחומים הלכתיים עיקריים: טומאה וטהרה ושנת השמיטה.
טומאה וטהרה:
הגדרה: בית שנמצא בתוך עיר מוקפת חומה מימות יהושע בן נון. חומה זו צריכה לעמוד בתנאים מסויימים, כמו גובה ורוחב מספקים.
דינים:
קבורה: קבר שנמצא בתוך בית ערי חומה מטמא את הבית בטומאת שבעה, בניגוד לקבר שנמצא מחוץ לעיר, אשר מטמא את הבית בטומאת עולם.
בית הפרס: בית ערי חומה שנטמא בטומאת מת ואינו טהור בשעת השקיעה של יום הכיפורים, נטמא בטומאת שבעה נוספת, הנקראת "בית הפרס".
טהרה: ניתן לטהר בית ערי חומה מטומאת מת באמצעות הזאת מי חטאת ביום השלישי וביום השביעי לטומאה.
שנת השמיטה:
ירקות שגדלו בתוך בתי ערי חומה:
קדושת שביעית: ירקות אלו אינם מקבלים קדושת שביעית, ולכן מותר לסחור בהם כרגיל.
ביעור: אין חובה לבעֵר ירקות אלו בסוף שנת השמיטה.
היתר מכירה: ישנם פוסקים הסוברים כי היתר המכירה, בו מוכרים את הקרקע לגוי בשנת השמיטה, תקף רק לגבי ירקות שגדלים בתוך בתי ערי חומה.
מחלוקות ופוסקים:
הגדרת חומה: קיימת מחלוקת בין הפוסקים לגבי הגדרת חומה לעניין דיני בתי ערי חומה. יש הסוברים כי החומה צריכה להיות בנויה מאבנים, ואילו אחרים סוברים כי גם גדר עשויה מחומרים אחרים יכולה להיחשב כחומה.
יישום הדינים בזמן הזה: ישנה מחלוקת האם דיני בתי ערי חומה נוהגים בזמן הזה, כאשר אין לנו ערים מוקפות חומה מימות יהושע בן נון. יש הסוברים כי הדינים אינם נוהגים כלל, ואילו אחרים סוברים כי ניתן ליישם אותם על ערים מוקפות חומה שנבנו לאחר מכן.
מקורות:
משנה תורה לרמב"ם, הלכות טומאת מת
שולחן ערוך, יורה דעה, סימנים שס"ח-שס"ט
שו"ת הרשב"א -
@דאנציג כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
@sivan22
הורדתי את דגם-00003-of-00003.safetensors בנפרד, כיצד אני יכול להפעיל אותו עם התוכנה LM סטודיו?
זה נראה שיש רק אפשרות להוריד.זה לא הקובץ הנכון, צריך קובץ בסיומת gguf. הנה הקישור הישיר: (עריכה: טעיתי, עכשיו זה הקישור הנכון) https://huggingface.co/dicta-il/dictalm2.0-instruct-GGUF/resolve/main/dictalm2.0-instruct.Q4_K_M.gguf
כדי להשתמש בו בLM studio צריך להניח אותו בנתיב הבא: C:\Users<שם המשתמש שלך> .cache\lm-studio\models\dicta-il\dictalm2.0-instruct-GGUF
אפשר כנראה להוריד ישירות, אבל יש שגיאה כנראה קשור לנטפרי אין לי כח לטפל בזה.
-
שמישהו יעשה למען ה' רשימה מסודרת של הקבצים שצריך להוריד כדי שהתוכנה תפעל כמו שצריך
מצטרף גם לבקשה
-
@ארי כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
@sivan22 כתב בלהורדה | כך תריצו מודל בינה מלאכותית על המחשב שלכם - בקלי קלות!:
כדי להשתמש בו בLM studio
מה זה?
התוכנה שרואים בתמונות שהעלה @sivan22 לעיל - דרך נוספת להפעיל את המודל, חוץ מהקובץ BAT של @NH-LOCAL שמופיע בפוסט הראשון.
שמישהו יעשה למען ה' רשימה מסודרת של הקבצים שצריך להוריד כדי שהתוכנה תפעל כמו שצריך
המודל של דיקטה בעברית ניתן להוריד מכאן, או לחילופין: קישור ישיר.
ניתן להפעיל את הקובץ על פי ההוראות בפוסט הראשון, או עם תוכנת LM studio עיין כאן.עריכה:
כאן יש קובץ BAT להעתקת המודל למיקום הנכון בתוכנה.וכאן קצת הוראות.
-
@דאנציג התיקייה MODELES ריקה, להניח את המודלים ישר בתיקיה?
אני ניסיתי ולא הצלחתי, נכתב לי u have 0 models, taking up 0 of disk space.
You have 1 uncategorized model files
אולי @sivan22 ידריך אותנו כיצד התוכנה מוצאת את המודל.