בעיה | בעיה בכותרת עליונה בוורד
-
שלום וברכה לחברי הפורום!
יש לי בעיה בכותרת עליונה,
אני רושם למטה בגוף הספר כותרות לכל אורך הספר, ומסמן אותם לדוגמא כ"כותרת 1", ואח"כ עושה שלמעלה בכותרת עליונה יופיעו כסדר כל אלו שנבחרו להיות כ"כותרת 1", ככותרת משנה.
חלק מהכותרות מסומנות בגרשיים (מרחאות), כגון "מוטב שיהיו שוגגין ולא מזידים", ומשום מה הגרשיים בסוף הכותרת משנה הזו אינם באותו כתב של הכותרת משנה עצמה והגרשיים הראשונות. וככה זה בכל כותרת עליונה שמסתיימת בגרשיים (מרחאות), הן משום מה בכתב שונה מהכותרת עצמה.
מישהו יודע למה, והאם יש לזה פתרון? -
@שמחת-ישראל כדי שאוכל להבין את הבעיה, תעלה את הקובץ (או חלק ממנו)
-
@שמחת-ישראל כתב בבעיה | בעיה בכותרת עליונה בוורד:
שלום וברכה לחברי הפורום!
יש לי בעיה בכותרת עליונה,
אני רושם למטה בגוף הספר כותרות לכל אורך הספר, ומסמן אותם לדוגמא כ"כותרת 1", ואח"כ עושה שלמעלה בכותרת עליונה יופיעו כסדר כל אלו שנבחרו להיות כ"כותרת 1", ככותרת משנה.
חלק מהכותרות מסומנות בגרשיים (מרחאות), כגון "מוטב שיהיו שוגגין ולא מזידים", ומשום מה הגרשיים בסוף הכותרת משנה הזו אינם באותו כתב של הכותרת משנה עצמה והגרשיים הראשונות. וככה זה בכל כותרת עליונה שמסתיימת בגרשיים (מרחאות), הן משום מה בכתב שונה מהכותרת עצמה.
מישהו יודע למה, והאם יש לזה פתרון? -
@menajemmendel
העליתי, אשמח לפתרון.
תודה רבה! -
פוסט זה נמחק!
-
הסיבה לכך הוא שהרווח לפני השדה הוא מעוצב
מחק את השדה
העמד את הסמן על הרווח האחרון שלפני הכותרת (יש לוודא שזה אכן הרווח האחרון בגלל שהזנת שדה היא באנגלית וזה משבש קצת את הכיוונים) ולחץ על Cntrl + רווח
ואז הזן את השדה שוב -
@pcinfogmach כתב בבעיה | בעיה בכותרת עליונה בוורד:
הסיבה לכך הוא שהרווח לפני השדה הוא מעוצב
מחק את השדה
העמד את הסמן על הרווח האחרון שלפני הכותרת (יש לוודא שזה אכן הרווח האחרון בגלל שהזנת שדה היא באנגלית וזה משבש קצת את הכיוונים) ולחץ על Cntrl + רווח
ואז הזן את השדה שובסליחה על הבורות, אבל מה זה 'שדה'?
-
@שמחת-ישראל
כיצד אתה עושה שהכותרת שבתוך המסמך תשתנה אוטומטי לפי הכותרות שבמסמך?
וורד משתמש בסגנון מסויים (כותרת 1 לדוגמה) וכאשר אתה מציין בכותרת העליונה שאתה רוצה שיכנס כותרת 1, לא כתוב שם הטקסט שבכותרת, אלא קוד [שדה] שמעתיק את מה שכתבת בתוך המסמך. -
@דאנציג כתב בבעיה | בעיה בכותרת עליונה בוורד:
@שמחת-ישראל
כיצד אתה עושה שהכותרת שבתוך המסמך תשתנה אוטומטי לפי הכותרות שבמסמך?
וורד משתמש בסגנון מסויים (כותרת 1 לדוגמה) וכאשר אתה מציין בכותרת העליונה שאתה רוצה שיכנס כותרת 1, לא כתוב שם הטקסט שבכותרת, אלא קוד [שדה] שמעתיק את מה שכתבת בתוך המסמך.יישר כח גדול לך ולקודמך!!!
-
@שמחת-ישראל כתב בבעיה | בעיה בכותרת עליונה בוורד:
סליחה על הבורות, אבל מה זה 'שדה'?
שדה הוא שם כולל לכל מיני טקסטים אוטומטים שאמורים להציג נותנים דינמים, כלומר לא קבועים, שמשתנים מפעם לפעם, כמו מספרי עמודים, תאריכים, הפניות ועוד.
תסתכל על שדה כמו טקסט ''חכם'' שיודע שאמור להשתנות, בשונה מטקסט "טיפש" שהוא הטקסט הרגיל שאתה כותב, ולא יודע להשתנות.
דוגמאות שונות לטקסטים חכמים הם, מספר עמוד, או הפניה להערות שוליים (שמשתנה כל פעם שאתה מוסיף עוד הערה לפניהם), תאריך.כמו כן יש מלא סוגי שדות בתוך וורד, ואחד מהשדות זה מה שאתה רוצה להשתמש שזה ה''תיבה'' ששמת בכותרת שאמורה להעתיק את הסגנון המבוקש, ולהשתנות בכל עמוד בהתאם.