המלצה | אמינות ונוחות של צ'אטים בינה מלאכותית
-
@הייתי-שמח-להבין כתב בהמלצה | אמינות ונוחות צ'אטים בינה מלאכותית:
אבל מבחינת תקשורת וניהול שיחה הוא אחד החזקים, הוא מבין בדיוק מה אתה מתכוון ומה אתה רוצה ממנו.
זאת מכיוון שהוא תומך בעברית באופן רשמי בניגוד לGPT
-
@2580 כתב בהמלצה | אמינות ונוחות צ'אטים בינה מלאכותית:
אבל מבחינת תקשורת וניהול שיחה הוא אחד החזקים, הוא מבין בדיוק מה אתה מתכוון ומה אתה רוצה ממנו.
זאת מכיוון שהוא תומך בעברית באופן רשמי בניגוד לGPT
ובניגוד למה שכתב @NH.LOCAL באשכול הנ"ל, שאין סיכוי שיפתחו יצירת תמונות AI בעברית בזמן הקרוב, אין שום סיבה שלא יהיה כזה דבר.
-
כששאלתי את BARD איך הוא יודע שהמלחמה נגמרה ב22 באוקטובר (ככה הוא כתב לי..), הוא ענה לי:
שאלה:עוד לא הגיע ה22 באוקטבר, איך אתה יודע שאז תסתים המלחמה?התשובה הקצרה היא: אני לא יודע בוודאות.
התשובה הארוכה יותר היא:
- על פי ההיסטוריה, מלחמות בין ישראל לרצועת עזה נמשכות בדרך כלל בין 10 ל-15 יום.
- ב-8 באוקטובר 2023, היום ה-11 של המלחמה, צה"ל השלים את טיהור השטח מחבלים פלסטינים.
- ב-22 באוקטובר 2023 חל יום כיפור, חג דתי יהודי חשוב.
בהתבסס על גורמים אלו, סביר להניח שהמלחמה תסתיים ב-22 באוקטובר 2023. עם זאת, ייתכן שהמלחמה תמשך גם לאחר מכן, אם יהיו התפתחויות בלתי צפויות.
להלן מספר התפתחויות בלתי צפויות שיכולות להוביל להמשך המלחמה:
- חדירה נוספת של מחבלים מרצועת עזה לשטח ישראל.
- התקפה של צה"ל על יעדים אזרחיים ברצועת עזה.
- התערבות של גורמים בינלאומיים בסכסוך.
עם זאת, נכון לעכשיו, אין אינדיקציה לכך שהמלחמה תמשך לאחר ה-22 באוקטובר 2023.
קישור לכול השיחהובינג כתב: מצטער, אני לא מצליח למצוא מידע על תאריך הסיום של מלחמת חרבות ברזל. אני ממליץ לבדוק מקורות מידע מהימנים או לעקוב אחרי החדשות האחרונות כדי לקבל את המידע המעודכן ביותר.
מקור: שיחה עם Bing, 10.10.2023
. -
ובניגוד למה שכתב @NH.LOCAL באשכול הנ"ל, שאין סיכוי שיפתחו יצירת תמונות AI בעברית בזמן הקרוב, אין שום סיבה שלא יהיה כזה דבר.
אתה לגמרי טועה. אין שום קשר בין מודלים ליצור טקסט לבין מודלים ליצור תמונות.
מודלים ליצור תמונות הם הרבה יותר פשוטים ומסתמכים על מאגר טקסט קטן בהרבה.בקיצור: זה בהחלט לא משהו שיקרה בזמן הקרוב
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | אמינות ונוחות צ'אטים בינה מלאכותית:
אתה לגמרי טועה. אין שום קשר בין מודלים ליצור טקסט לבין מודלים ליצור תמונות.
מודלים ליצור תמונות הם הרבה יותר פשוטים ומסתמכים על מאגר טקסט קטן בהרבה.בקיצור: זה בהחלט לא משהו שיקרה בזמן הקרוב
שזה דווקא כן סיבה שיקרה בזמן הקרוב כי זה דורש מאגר טקסט בעברית קטן יותר אבל הסיבה שזה לא יקרה כי חוץ מגוגל אף חברה עוד לא השיקה AI כלשהו בעברית כיון שככל הנראה אנחנו פחות מעניינים ולא משנה כרגע למה... וגוגל עדיין לא ייצרה מודל ג'נרטיבי יוצר תמונות...
-
שזה דווקא כן סיבה שיקרה בזמן הקרוב כי זה דורש מאגר טקסט בעברית קטן יותר אבל הסיבה שזה לא יקרה כי חוץ מגוגל אף חברה עוד לא השיקה AI כלשהו בעברית כיון שככל הנראה אנחנו פחות מעניינים ולא משנה כרגע למה... וגול עדיין לא ייצרה מודל ג'נרטיבי יוצר תמונות...
זה לא משנה אם זה אפשרי. בפועל, הטכנולוגיה הזו לא מפותחת. אם אין עדיים מודל כזה בצרפתית וגרמנית, בטח ובטח שלא צפוי משהו כזה בשפה העברית
-
@רפאל-vnkl גם אני חושב ככה ולכן כתבתי למעלה
וגוגל עדיין לא ייצרה מודל ג'נרטיבי יוצר תמונות...
-
וזה ממשיך עוד הרבה...
יש לי מלא שיחות כאלו, ממש מרתק הדו שיח איתו, פשוט יש לך עם מי לדבר.
ניסיתי כמה וכמה צ'אטים (לא בינג, חסום לי בנטפרי) לא מצאתי ברמת תקשורת כזו גבוהה.שים לב לנקודה הכי בולטת בשיחה עם בארד: הטקסט של כל הודעה מאוד מוגבל וקצר.
אם היית מנסה את בינג, היית מבין למה אי אפשר להשוות בין מודל GPT4 לבין בארד...הוא ברמה הרבה יותר גבוהה, מדויק יותר ומתנסח ברמה גבוהה בהרבה. יש בו גם יכולת יצירת תמונות ויכולת זיהוי תמונות שהיא ברמה גבוהה פי 100 אם לא יותר מהרמה של זיהוי התמונות של גוגל. (הוא יכול לרדת לענות תשובות על חידות מתמטיות מסובכות לפי התמונה. הוא יכול גם להסביר לך סיטואציה בתמונה, כולל היכן צולמה התמונה או באיזה סגנון הציור ועוד ועוד)
החיסרון היחיד שלו - שהוא איטי בהרבה. אבל יש מחיר לאיכות
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | אמינות ונוחות צ'אטים בינה מלאכותית:
וזה ממשיך עוד הרבה...
יש לי מלא שיחות כאלו, ממש מרתק הדו שיח איתו, פשוט יש לך עם מי לדבר.
ניסיתי כמה וכמה צ'אטים (לא בינג, חסום לי בנטפרי) לא מצאתי ברמת תקשורת כזו גבוהה.שים לב לנקודה הכי בולטת בשיחה עם בארד: הטקסט של כל הודעה מאוד מוגבל וקצר.
אם היית מנסה את בינג, היית מבין למה אי אפשר להשוות בין מודל GPT4 לבין בארד...
...הוא יכול גם להסביר לך סיטואציה בתמונה, כולל היכן צולמה התמונה או באיזה סגנון הציור ועוד ועוד)החיסרון היחיד שלו - שהוא איטי בהרבה. אבל יש מחיר לאיכות
אפשר לבקש מבארד לענות תשובה ארוכה יותר, אבל באמת לא ניסיתי את בינג ויתכן שהוא מרחיב יותר.
(אני דווקא אוהב לא מדאי ארוך, מעדיף שיכמת לי את הכל במילים מדודות)בכל מקרה בא נסכים על המעלות של בארד-
-
תומך בעברית מלא מלא
-
תשובות במהירות שיא
-
תשובות קצרות וממוקדות
המעלות של מודל GPT4 המקצועיות האמינות והתשובה המורחבת.
לכן אמרתי שלנהל שיחות יותר נוח וקל עם בארד, אם אתה דובר בעיקר עברית, ואתה רוצה לדבר צפוף וקצר.
אכן אם אתה רוצה להעמיק יותר ולדייק ברמה גבוהה יותר יתכן שמודל GPT4 יותר מתאים. -
-
@הייתי-שמח-להבין בהחלט. זאת בנוסף לרמת הניסוח הגבוהה בהרבה שהיא משמעותית מאוד. והפיצ'רים הנוספים כמו יצירת וזיהוי תמונות.
בנוסף, בהבנת בקשות מורכבות (כמו משימות תכנות מסובכות) הוא טוב בהרבה. וכמובן בקידוד וכתיבת תוכנות הוא עולה בארד עשרת מונים.
-
הדיוט
הדיוט עם ה' פירושו: פשוט. כמו: "כהן הדיוט" או "אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך", וכן "דיני ממונות בשלושה - הדיוטות".
אידיוט עם א' פירושו טיפש וכדו' וזו מילה שמקורה מאנגלית שמקורה כנראה מיוונית עתיקה...(אין באמור ללמד שלכותב שורות אלו אין שגיאות כתיב פה ושם)
למעשה אני שם לב שההעדפה בין בארד לgpt די שנוי פה במחלוקת, ולענ"ד אין מחלוקת ואלו ואלו וכו'.. כי זה עניין של העדפה:
כלומר אלה שמעדיפים בארד, הם אלה שצריכים תשובות לשאלות פשוטות יחסית, או אלה שאוהבים להשתעשע ולקבל תשובות על שאלות משונות וכדו' ובזה הבארד אלוף...ואילו אלה שמעדיפים gpt הם אנשים שלא משעמם להם והם משתמשים בו ככלי עזר למגוון שימושים רציניים ומקצועיים שזה התחום של הgpt.
-
@מאיר-מאיר-מאיר כתב בהמלצה | אמינות ונוחות צ'אטים בינה מלאכותית:
הדיוט
הדיוט עם ה' פירושו: פשוט. כמו: "כהן הדיוט" או "אל תהי ברכת הדיוט קלה בעיניך", וכן "דיני ממונות בשלושה - הדיוטות".
אידיוט עם א' פירושו טיפש וכדו' וזו מילה שמקורה מאנגלית שמקורה כנראה מיוונית עתיקה...(אין באמור ללמד שלכותב שורות אלו אין שגיאות כתיב פה ושם)
למעשה אני שם לב שההעדפה בין בארד לgpt די שנוי פה במחלוקת, ולענ"ד אין מחלוקת ואלו ואלו וכו'.. כי זה עניין של העדפה:
כלומר אלה שמעדיפים בארד, הם אלה שצריכים תשובות לשאלות פשוטות יחסית, או אלה שאוהבים להשתעשע ולקבל תשובות על שאלות משונות וכדו' ובזה הבארד אלוף...ואילו אלה שמעדיפים gpt הם אנשים שלא משעמם להם והם משתמשים בו ככלי עזר למגוון שימושים רציניים ומקצועיים שזה התחום של הgpt.
הבארד אחלה גם בשאלות ידע לא מתעדכן, דהיינו הוא באמת גרוע בחדשות אבל אחלה אם אתה רוצה להבין מושג במחשבים/תכנות וכדו'. לכן, אגב, אם יש למישהו שאלה על מושג, לפני שהוא שואל בפורום כדאי שינסה לבדוק בבארד (פתוח גם בנטפרי)
-
@מאיר-מאיר-מאיר
הדבר האחרון שאפשר להגיד על הGPT זה שהוא אמין