להורדה | כך תריצו מודל שפה חזק על המחשב הביתי שלכם
-
@aiib לאו דוקא. מה שפרסמתי כאן מאפשר בסך הכל צ'אט פשוט, ולא אימון וכו'. בשביל זה יש מודלים כמו זה:
https://github.com/abetlen/llama-cpp-pythonבאופן כללי, קוד פתוח מאפשר שכלול ושיפור של קוד או תוכנה, בלי השקעה גדולה מידי של משאבים ועבודה של חברה וכדומה, על ידי ניצול כוחם של היחידים
-
@NH-LOCAL כתב בהמלצה | כך תריצו מודל שפה חזק על המחשב הביתי שלכם:
לאו דוקא. מה שפרסמתי כאן מאפשר בסך הכל צ'אט פשוט, ולא אימון וכו'
אני לא מדבר על אימון אלא על שינוי והתאמה לפי הצורך. כמו שיש פרוקיטים רבים שמוכוונים לצרכים שונים וכולם מבוססים על אותו AI כמו AI מיועד ללימוד אנגלית AI לתשובות בהלכה וכן הלאה
-
-
אולי אני טועה. תקן אותי אם כן
אני לא מבין בזה אז יכול להיות מאד שאתה צודק...
אני הבנתי את המושג אימון לשיפור המודל כמו שGPT ואחרים משתפרים ע"י אימון.
אבל ייתכן שאתה צודק ושהדרך להכוונה של מודל הוא ע"י אימון מחדש למטרה המסוימת -
קישור ישיר למודל הספציפי בו השתמשתי - https://huggingface.co/localmodels/Llama-2-7B-Chat-ggml/blob/main/llama-2-7b-chat.ggmlv3.q4_0.bin
אשמח אם מישהו יוכל להעלות את זה [ועוד קבצי מודלים] לשרת של הפורום, מכיון שהאתר huggingface נחסם בחדרי מחשבים.
-
@הדובדבן-שבקצפת באמת לא כל כך המקום. אבל זה בהחלט אפשרי, אם כי לא ממש התנסתי בזה בעצמי.
כדאי שתפתח נושא חדש ותשאל את הציבור הרחב -
@aiib ובאותה מידה אפשר לשלב אותו גם עם סטאבל דיפוזיין ועם דאלי2 ועם עוד אלף מודלים אחרים. נגיד. ומה הרבותא בזה?
שילוב כוחות הוא תמיד טוב! אני אתן דוגמא, אתה מנסה להסביר לו על שגיאה שאתה מקבל מקובץ אקסל במקום לתאר אחד לאחד מה יש בקובץ [דבר שכמעט ולא אפשרי] אפשר להעלות תמונה [ובתקווה...] הוא יבין מה קורה ואיפה הבעיה נמצאת.
-
@הדובדבן-שבקצפת באמת לא כל כך המקום. אבל זה בהחלט אפשרי, אם כי לא ממש התנסתי בזה בעצמי.
כדאי שתפתח נושא חדש ותשאל את הציבור הרחבזה מה שקראת לו כיונון עדין לא?
-
@aiib כתב בהמלצה | כך תריצו מודל שפה חזק על המחשב הביתי שלכם:
כדאי שתפתח נושא חדש ותשאל את הציבור הרחבזה מה שקראת לו כיונון עדין לא?
לא קשור. זה משהו שיש לו אתרים ייעודים פשוט שעושים את זה עם כל מודלים אחרים. זה באמת לא קשור לשרשור כאן.
@aiib כתב בהמלצה | כך תריצו מודל שפה חזק על המחשב הביתי שלכם:
@aiib ובאותה מידה אפשר לשלב אותו גם עם סטאבל דיפוזיין ועם דאלי2 ועם עוד אלף מודלים אחרים. נגיד. ומה הרבותא בזה?
ברור שזה טוב. אבל זה משהו שחברות ענק עובדות עליו ועדיין לא הגיעו לשלימות בנושא. בטח שאני לא מתיימר להביא כזה דבר במודל שרץ על מחשב I3. להיפך, המיוחד במודל הזה זה שהוא מינימליסטי ולא צורך משאבים כמעט
-
בטח שאני לא מתיימר להביא כזה דבר במודל שרץ על מחשב I3. להיפך, המיוחד במודל הזה זה שהוא מינימליסטי ולא צורך משאבים כמעט
המודל של LANS יכול להמשיך לרוץ באינטרנט. רק שהמודל של הצ'אט יוכל להתחבר אליו ולקבל ממנו מידע
-
@הדובדבן-שבקצפת כתב בהמלצה | כך תריצו מודל שפה חזק על המחשב הביתי שלכם:
יש לי אתר שמוכר מוצרים מסוימים ברצוני לשלב בו בוט AI שידע לענות על שאלות לקוחות ולא יפזול לנושאים אחרים
מה הדרך לעשות זאתראיתי סרטון יוטיוב של ערוץ "בלוג האקינק בעברית" (משהו כזה) של בחור בשם יובל אבידני. שמסביר איך לעשות את זה בצורה מאד מאד פשוטה. אבל אני לא יודע כמה זה יעבוד טוב בעברית. תחפש בערוץ שלו.
-
חשבתי אולי לעשות סקריפט פייתון שישתמש בספריית תרגום אופליין [argostranslate למשל] כדי לתקשר עם המודל שפה הזה בעברית, השאלה היא אם יש למודל שפה הזה ספרייה בפייתון או משהו בסגנון
[כמובן שאחרי זה יהיה ניתן לקמפל את הסקריפט לקובץ EXE] -
@האדם-החושב נראה שספציפית המודל הזה הותאם עם C++ כדי להתאים למחשבים חלשים. לא פייתון